Nie wiem co w tym śmiesznego?
Twoj pomysl na mniejsze zatłoczenie to ogromna kasa i czas na inwestycje. Mosty, drogi a co za tym idzie hałas w domach, wyburzanie domów. Niestety i to jest konieczne. Tak wygląda np. Mediolan, Rzym, Genua. W Genui widziałem Taki nasz pylon siekierkowskiego postawiony między kamienicami. Tak blisko że gzyms jednej został podcięty aby to zmieścić, a wiele pasów leci na wysokości dachu kamienic - ludziom pewnie się szafa kolebie w sypialni... W Mediolanie jest taka prymasa tysiąclecia (długa ulica po kilka pasów na pylonach) ale z barierki można wejsć do okna kamienicy (autentycznie). Brak ekranów. Jedyny plus że zakaz ruchu od 22 do 5rano.. ale i tak auto jeżdżą - sam w ostatniej chwili zauważyłem znak a jechałem za innym autem...
Ale to są ostateczne rozwiązania. Nie sposób dawać wszystko, trzeba ograniczać zapotrzebowanie. Tak samo jak z żarówkami energooszczędnymi. W zamian za żarówki po 1zł mamy takie po 30zł lub po 15zł , które mają gorsze światło i się powoli zapalają - w efekcie sikasz po ciemku

Ale przecież lepiej więcej węgla pchać w atmosferę. Zapominasz że w efekcie płacisz mniej za swiatło i Ziemia wytrzyma dłużej.
Trzeba zachęcać do rozładowania korków, przesiadamy się do komunikacji miejskiej bo mamy korek jadąc autem (siódmy raz to piszę)
Kyokushin napisał(a):
Może becikowie podniesiemy?
W PKO BP aby zachęcić emerytów do kart i rozładować kolejki wprowadzono opłatę za pobieranie niskich kwot w okienku

Aby zniechęcić ludzi do aut - wprowadzono płatne parkowanie.
Aby zapanowął porządek musisz mieć 2zł jak chcesz wziąć wózek
Musisz kupować paliwo z akcyzą
Musisz kupować drogie żarówki do domu
Kyokushin napisał(a):
KotSylwester napisał/a:
On? Ja mówię o Boogiem i Tobie: Nie wolno zabierać nic nie dając. Tirowcom zabronili a nic nie dali (Czy ja to piszę 5 raz?)
Nie rozumiem?
Kyokushin napisał(a):
KotSylwester napisał/a:
mniej w autach
Tak, teraz będą jeździć puste, skoro:
KotSylwester napisał/a:
samochodami 1 osoba na 1 auto.
Zdalnie sterowane?
Sory, nie mogłem się powstrzymać
Po mieście też nie wolno jeździć 100 tylko 50 i co?
Mniej w autach, więcej w autobusach.