BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 13:07 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Na jakie ustępstwa jesteś w stanie pójść, by żyło się lepiej?

Segreguję śmieci, jeżdżę KM (chyba ze muszę coś wozić), mam energooszczędne żarówki, oszczędzam energię, wyłaczam listwę zasilającą urządzenia elektryczne, nie marnuję jedzenia i wody, jeżdżę na LPG, nie marnuję papieru, nie śmiecę, nie bluzgam innym na drodze, staram się parkować tak żeby ułatwić innym życie... i wiele innych. Jedne się robi z wyboru, inne dla własnej korzyści, inne z własnej kultury osobistej.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 13:10 

DObra widze że dyskusja zeszła do poziomu: Błędy w zdaniu to argument przeciw.

OK, idę do domu, dziś dzień jazdy jednym autem we dwoje, a jutro dzień komunikacji miejskiej.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 13:12 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Pytałem się Fryderyka, ale Cieszę się że te rzeczy robisz.

Też się staram z mniejszym lub większym sukcesem, choć zdarza mi się zapomnieć wyłączyć listwę czy wyjąć ładowarkę z kontaktu, ale śmieci segregujemy, mamy kosze.
Na osiedlu spółdzielnia wyszła ludziom naprzeciw i są osobne śmietniki. Szkoda tylko że śmieciarka wrzuca wszystko do jednego kubła :( Ale liczę na to że to się zmieni.

Trochę wejdę w OT, ale porobili też kosze na psie odchody - ludzie chodzą z łopatkami i muszą sprzątać po swoich pupilach.

Jeszcze jakbyś chciał się z innymi dzielić bus-pasem było by super, ale jesteś fajny gość więc pewnie byś się dzielił, niestety nie masz na to wpływu, ja niestety też nie. :(

KotSylwester napisał(a):
DObra widze że dyskusja zeszła do poziomu: Błędy w zdaniu to argument przeciw.

Ja już dawno spasowałem.
O. Zaczynam rozumieć, o co Ci chodziło z tymi TIR'ami :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 13:22 
Kyokushin napisał(a):
Na jakie ustępstwa jesteś w stanie pójść, by żyło się lepiej?

-płacę podatki
-na czerwonym świetle czekam na swoją kolej
-nie rozpycham się w sklepach, tylko czekam, nawet jak mam mało czasu, jestem głodny itd.
-chociaż nie chce mi się daleko chodzić, ustępuję i nie parkuję na miejscu dla niepełnosprawnych
-wrzucam 2. zł i je wyjmuje, odstawiając koszyczek na miejsce

etc. etc. etc.

Swoją drogą zabieranie innym dawanie innym.... zwykły zjadacz chleba, co dojeżdża autobusem stoi w korkach, bo właśnie wielcy panowie 1.auto 1. osoba zawalają ulicę.

A on mniej zanieszyszcza, nie robi korków. samochód po wyjechaniu z korka jakos sobie nadrobi, a pan w autobusie się tłucze dalej na wszystkich przystankach......

eh po prostu punkt widzenia zależy od punktu patrzenia... mi zabierają, to źle i w ogóle, a jak dają- super i fajnie.... :|

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 13:24 
KotSylwester napisał(a):
jeżdżę na LPG,

z tym Radku to jest kwestia tylko i wyłącznie tego, że nie zużywasz ropy, bo ze względów eco, to jest to samo :) (różnica tylko w samochodzie zasilanym gaznikiem)

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 14:53 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
KotSylwester napisał(a):
-bo każdy z pasażerów może jechać własnym autem a nie jedzie, dzięki temu aut jest mniej - więc coś im sie należy

A co sie bedzie należeć zatrudnionym w przemyśle paliwowym, ludziom na stacjach cpn ?
Co im powiemy, jak benzyny się bedzie mniej sprzedawać?
Co powiedzą oponiarze i inni zyjący z tego że auta jeżdżą ? Też będą chcieli coś ?
A może wymyślą przymusowy włóczy-weekend - każdy kto ma auto minimum 100 km jedzie za W-we ?

KotSylwester napisał(a):
-pasażerowie autobusu jadąc wlasnymi autami zajęli by 2 lub 3 pasy a nie jeden

Gdyby przesadzić ich na rowery, to zajmą kawalek ścieżki rowerowej. O rolkach nie wspomne, bo po prostu rozplyneli by sie w tlumie.
Wtedy może w ogóle MZA zniknie, nie bedzie potrzebne, i skończy sie utrzymywanie tego nierentownego przedsiebiorstwa z mojej kieszeni.

KotSylwester napisał(a):
-bo komunikacja miejka to przyszłość

Tak samo jak mobilny internet, teflonowe wykalaczki i podmorskie miasta....
Komunikacja może wcale nie oznaczać w przyszlości istnienia pojazdu.

KotSylwester napisał(a):
-komunikacja miejska to ekologia

Tak samo jak niejedzenie grochu.
W erze aut na ogniwach paliwowych, auta będą dymić wodą.
Oczywiście ekologicznie możemy wrócić do jaskiń.

KotSylwester napisał(a):
-bo pasażer nie zablokuje Ci miejsca do parkowania, więc niech ma przywilej

A ja nie zwiększe tloku w autobusie - też mi sie coś należy ?
Ciekawe ile procent kierowców sie zmieści rano do autobusów ?

KotSylwester napisał(a):
-bo zabrano ciężarówki z dróg, więc można zabrać jeden pas

Z tym na poważnie sie rozprawie,
Zaplątane Tiry w mieście wynikają z braku obwodnic.
Celem TIR jest przewóz towaru, i jeśli ma on dowieźć coś do centrum, to tam wjeżdża robiąc zamieszanie, bo takie ma zadanie.
Ale miasto to nie sa odpowiednie warunki techniczne dla podróżującego TIRA z Krakowa do Gdańska. Jakby mial wybór, to by NIE WJEŻDŻAŁ to W-Wy.
Po prostu środowisko techniczne dla TIRA, to dobra droga, jak najmniej zakręcana.
Obcy kierowca TIRA w mieście sie gubi, robi zamieszanie.

KotSylwester napisał(a):
-aby zachęcić Cię do autobusu - zaoszczędzisz kasę i czas

W tym sęk, że nie ma prawa nikt mi doradzać jak mam wydawać kase. Przed dwa dni moge jedać kawior w Bristolu, a potem stolować się u babci, robie jak uważam.
Domeną socjalizmu jest zachęcanie = tak na prawdę brak wyboru.
W szkole podstawowej byl Szkolne Kasy Oszczedności i wszytskie dzieci mialy wplacać do niej pieniądze.
A w Korei zachęcają obywateli do jedzie zupy z trawy i mleczu.

Wygląda na to że lobby milośników smordu z Ikarusa sie zjednoczylo, i wysuwają żądania.
Dokladnie tak samo mogliby zrobić kierowcy. Zacząć wymusząc ustępstwa i przywileje.
W końcu ostrożnie licząc z podatku paliwowego od kierowców rocznie ci z autobusów mają ok. 60 000 000 000 PLN na rózne spoleczne cele.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 15:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Bus pas to najprostsza metoda zwiekszenia przepustowosci autobusow. Glownym argumentem jest ilosc osob przemieszczonych w jednostce czasu. Ludzie jada w tloku, marzna na przystankach itp. Dlatego wiekszym dobrem jest ulatwienie komunikacji miejskiej przewiezienie ludzi. Autobus przewozi w ciagu 20min przez most kolo 30-50 osob, samochod przewozi max 5. Wiec jakby dobrac sotsunek 5 busow na 100 samochodow to mamy 25osob na 150 w tej samej jednostce czasu. Wiadomo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...

Osobiscie probowalem przesiasc sie na autobus, ktory mam bezposrednio pod prace. Zalozylem sobie, ze bede siedzial wygodnie jadac do pracy (startuje z petli), nie martwie sie o korki, zajezdzanie przez innych itp. Do tego dokladajac cene miesiecznego przejazdu do/z pracy powinno byc idealnie. Jednak po 2 dniach zrezygnowalem. Dlaczego?
-autobus jedzie 1h-1h15min, samochod 40-45min, mimo ze samochodem mam 3km dalej.
- przy powrocie tlok, smrod, czulem sie jak sardynka. Do tego telepanie do przodu i tylu stojac w korku.
- miarka sie przebrala kiedy przejechalem sie autobusem zasysajacym wlasne spaliny. Dojechalem do domu ztyrany, kiepsko sie czulem i nie mialem nawet ochoty na obiad.
Podziekowalem za ten swietny cud techniki jakim jest komunikacja i wspoluzytkowanie tego samego srodka transportu. Wole wydawac zarobione pieniadze na dojazd do pracy, ale przemieszczac sie w komforcie. Samochod jest zalezny odemnie, autobus odwrotnie.
Jednym slowem cos za cos...

Kyokushin napisał(a):
Też się staram z mniejszym lub większym sukcesem, choć zdarza mi się zapomnieć wyłączyć listwę czy wyjąć ładowarkę z kontaktu, ale śmieci segregujemy, mamy kosze.
Na osiedlu spółdzielnia wyszła ludziom naprzeciw i są osobne śmietniki. Szkoda tylko że śmieciarka wrzuca wszystko do jednego kubła :( Ale liczę na to że to się zmieni.

Jakby miala przyjechac smieciarka do szkla, oddzielna do papieru i kolejna do aluminium to raczej kiepska mysl ekologiczna. Mimo, ze smieci sa zabierane w jednym kuble, latwiej je potem posegregowac, przez co koszty spadaja.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:11 

Boogie napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

-bo każdy z pasażerów może jechać własnym autem a nie jedzie, dzięki temu aut jest mniej - więc coś im sie należy

A co sie bedzie należeć zatrudnionym w przemyśle paliwowym, ludziom na stacjach cpn ?
Co im powiemy, jak benzyny się bedzie mniej sprzedawać?
Co powiedzą oponiarze i inni zyjący z tego że auta jeżdżą ? Też będą chcieli coś ?
A może wymyślą przymusowy włóczy-weekend - każdy kto ma auto minimum 100 km jedzie za W-we ?

A coto ma do rzeczy, bo nie rozumiem?

Boogie napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

-pasażerowie autobusu jadąc wlasnymi autami zajęli by 2 lub 3 pasy a nie jeden

Gdyby przesadzić ich na rowery, to zajmą kawalek ścieżki rowerowej. O rolkach nie wspomne, bo po prostu rozplyneli by sie w tlumie.
Wtedy może w ogóle MZA zniknie, nie bedzie potrzebne, i skończy sie utrzymywanie tego nierentownego przedsiebiorstwa z mojej kieszeni.

Skoro alternatywą dla auta dla Ciebie są rolki to winszują. Skąd takie brednie wymyślasz? Nie trzeba wyważać otwartych drzwi. Równie dobrze mógłbym zamiast komórki proponować krzyk, skoro ty zamiast auta proponujesz rolki. Multum ludzi w tym ja często nie chce jechać autem jak może komunikacją.

Boogie napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

-bo komunikacja miejka to przyszłość

Tak samo jak mobilny internet, teflonowe wykalaczki i podmorskie miasta....
Komunikacja może wcale nie oznaczać w przyszlości istnienia pojazdu.

Widzę że poważny temat zakorkowanego miasta zamieniasz w żarty S-F...

Boogie napisał(a):
Z tym na poważnie sie rozprawie,
Zaplątane Tiry w mieście wynikają z braku obwodnic.

A korki z brakiem szerokich ulic i parkingów oraz dogodnej komunikacji miejskiej.
Boogie napisał(a):
Celem TIR jest przewóz towaru, i jeśli ma on dowieźć coś do centrum, to tam wjeżdża robiąc zamieszanie, bo takie ma zadanie.
Ale miasto to nie sa odpowiednie warunki techniczne dla podróżującego TIRA z Krakowa do Gdańska. Jakby mial wybór, to by NIE WJEŻDŻAŁ to W-Wy.

Mają wybór - Góra Kalwaria. Jeżdżę tamtędy do Katowic i Krakowa. Podobnie jak z ludźmi w autach. Dopóki można było darmo parkować - pachali się autami. Trza płacić - nie jadą autem. Podobnie TIRY - jest zakaz jadą przez górę :) Dobry przykład dałeś.

Boogie napisał(a):
Obcy kierowca TIRA w mieście sie gubi, robi zamieszanie.

W dobie CB, nawigacji, telefonii komórkowej i map? Dobry powód aby nie wpuszczać Cię na WR do Wawy, bo robisz korki, jesteś obcy - sorry nie wjeżdżasz - lekko chore spojżenie :)

Boogie napisał(a):
W tym sęk, że nie ma prawa nikt mi doradzać jak mam wydawać kase. Przed dwa dni moge jedać kawior w Bristolu, a potem stolować się u babci, robie jak uważam.
Domeną socjalizmu jest zachęcanie = tak na prawdę brak wyboru.

Nikt nie ma prawa Ci doradzać? Od kiedy reklamy są zakazane, od kiedy doradztwo i zachęta jest zakazana? A może ulgi podatkowe też są nielegalne?????? Co za brednie...

Boogie napisał(a):
Wygląda na to że lobby milośników smordu z Ikarusa sie zjednoczylo, i wysuwają żądania.

Nie doczytałeś - więcej pasażerów w autobusach - więcej miejsca dla bogaczy żeby mogli pod bristol podjechać.. ale naokoło bo Nowy Światem nie pojedziesz bez mandatu... PAtrz nawet CI mówią jak masz jechać... zgłoś do TK.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:14 

Boogie, proponuję Ci wycieczkę autam na zwiedzanie RZYMU. Zastanawiam się ile kilometrów zrobisz na piechotę, ile EUROsków zabulisz za parking i ile obcierek będziesz mieć.

Rzym czy Pragę zwiedza się TYLKO komunikacją miejską. Nie wyobrażam sobie zwiedzania Rzymu autem. Znaczy wyobrażam sobie bo raz wjechałem... Całkowicie nie ma to sensu, znacznie lepsze jest METRO i Autobus. Jedzie wszędzie, płynnie, pod same zabytki i do hotelu. No ale to zacofane miasto.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 17:51 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
W kolejnym wątku, z całym szacunkiem dla Kota Sylwestra i innych dyskutantów, zgadzam się w pełni z argumentacją, którą przytoczyli Kyo i Boogie.
Tych, ktorym spieszno do obdyskutowania tego , z przykroscią zawiadamiam ,ze nie mam czasu ani wytrwałosci , by wygenerowac kolejnych 5 stron tego tematu wyjaśniając to.

Pozdrawiam i życzę mniej smrodu w autobusach miejskich.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 18:15 
Zacna persona forum

Ja podobnie jak Frank, wypowiem sie tylko jednorazowo:

Postanowilem jezdzic tramwajem do rynku itp bo przystanek mam pod samym domem, brak korkow, znacznie szybciej dojechac niz samochodem, bo odpada kwestia szukania miejsca parkingowego i brak oplat za parkowanie.

Efekt: Wsiadlem do tramwaju - scisk, smrod (akurat byly wtedy upaly). Po 3 przystankach wysiadlem i zwymiotowalem z tego wszystkiego do kubla na smieci. Reszte drogi przeszedlem na piechote i z powrotem tak samo. Pare razy jeszcze probowalem, ale za kazdym razem konczylem trase spacerem. Takze jesli mam juz wybiierac wole poruszac sie po centrum Krakowa piechota lub autem.

Dojazd komunikacja miejska gdzies dalej?? Odpada calkowicie. Przejazd ode mnie na hute -
samochod okolo 15-20 minut w razie korkow max 30
tramwaj - 1h do 1,5h w razie korkow w samym centrum bo objazd rynku trwal najdluzej.

Z braku czasu i ochoty na sensacje zoladkowe oraz scisk i to ze glupio isc do urzedu czy na spotkanie biznesowe z mokra od potu koszula i wygladajac jak zmiete 20 postanowilem zostawic MPK ekologicznie myslacym ludziom, ja niestety nie mam na to czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 18:22 

Frank, Wnukus... ale kto każe Wam jeździć tramwajem lub autobusem? Dużo ludzi to wybierze a Wy będziecie mieli luz bo będzie mniej aut. JA nie nakazuję nikomu jeździć komunikacją (choć mógł to ktoś tak odebrać) ja mówię że u nas wiele ludzi się do tego przekona a za granicą jest to popularne. Przyznam że smrodu w czechach i włoszech nie było a ścick tylko w godzinach szczytu... Natomiast smród stęchlizny w metrze był niezły i tu i tu :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 19:43 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
KotSylwester napisał(a):
Frank, Wnukus... ale kto każe Wam jeździć tramwajem lub autobusem? Dużo ludzi to wybierze a Wy będziecie mieli luz bo będzie mniej aut.

Ten kto miał wybrać to już wybrał.
Ten kto nie ma innego dojazdu będzie stał.
Skoro ten kto miał wybrać wybrał, to nie będzie mniej aut tylko będzie ta sama ilość.

Ludzie z aut nie przesiądą się do autobusów z tej samej przyczyny dla której jeżdżą autami. Nie dla luksusu ale dlatego że się nie da inaczej.

A z drugiej strony, każdy ma prawo zwyczajnie nie chcieć ("bo tak") autobusem i tez chce mieć po ludzku - czyli jechać, nie stać.

Metro Praga:
Obrazek

Metro Rzym:
Obrazek

Metro Warszawa:
Obrazek

To by było na tyle, jeżeli chodzi o metro.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 20:04 

Kyokushin napisał(a):
Ten kto miał wybrać to już wybrał.

Bzdura totalna :) Najbliższy przykład - JA. Jeździłem autem ale po zrobieniu parkingu się przesiadłem.

Równie dobrze można powiedzieć że kto jeździ BMW ten będzie nim jeździł a kto nie nigdy nie kupi... Kyo, ocknij się bo zaczynasz mieć dziwne argumenty. :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 20:07 
Cóż, czas pokaże, czy "wróci do normy" :)

Po mojemu, to w ogóle za mało mostów jest w wwie, nawet gdy wszystkie działają, to i tak jest ich mało, tak po mojemu przynajmniej...

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 20:14 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Bzdura totalna Najbliższy przykład - JA. Jeździłem autem ale po zrobieniu parkingu się przesiadłem.

Nie żartuj :)

Co ma twój parking do buspasu ?
Zrobili ci parking - fajnie - mi nie zrobili, za to zabrali pas z którego korzystałem.
Niech zrobią i mi parking w centrum.... przecież cały czas o tym piszę, od pierwszej strony, czytałeś?

KotSylwester napisał(a):
Równie dobrze można powiedzieć że kto jeździ BMW ten będzie nim jeździł a kto nie nigdy nie kupi...

Skoro tak twierdzisz :) Mam inne zdanie na ten temat, ale nich będzie na Twoim.

ja mam dziwne argumenty? może poprostu logiczne? Popatrz na swoje bezskuteczne próby wmieszania tirów w prawo wyboru, autka bez kierowców, czy nadawanie przywilejów z tytułu jazdy komunikacją miejską, nie wiem czy żartujesz czy poważnie tak byś chciał :)

A jak mi parking zrobia, to i tak nie znaczy że mam z niego korzystać.
Mogę, ale nie muszę, na tym polega wybór.

Fryderyk napisał(a):
Cóż, czas pokaże, czy "wróci do normy"

Po mojemu, to w ogóle za mało mostów jest w wwie, nawet gdy wszystkie działają, to i tak jest ich mało, tak po mojemu przynajmniej...

Pewnie jakoś się ustabilizuje.

Zgadzam się że za mało mostów, teraz jeden z nich ma mniej użytecznych pasów :/

Ostatnio edytowano 22 września 2009, 20:24 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 20:23 

Logika Ci mówi że jak coś się usprawni to ludzie z tego nie skorzystają a jak coś się utrudnia to ludzie z tego nie rezygnują. To jest Twa logika.

Mi ułatwili parkingiem, komu innemu skróceniem czasu jazdy o 15min.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 20:25 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Logika Ci mówi że jak coś się usprawni to ludzie z tego nie skorzystają a jak coś się utrudnia to ludzie z tego nie rezygnują. To jest Twa logika.

To są twoje słowa, Twój tok rozumowania, mówisz o mojej logice, zacytuj mnie, gdzie tak twierdzę, tylko w całości.

Inny Przykład Twojej logiki wygląda tak:

KotSylwester napisał(a):
Równie dobrze można powiedzieć że kto jeździ BMW ten będzie nim jeździł a kto nie nigdy nie kupi

Trudno się odnieść jednym słowem.

KotSylwester napisał(a):
Mi ułatwili parkingiem, komu innemu skróceniem czasu jazdy o 15min.

Komu innemu wydłużeniem o 20. Twój parking nikomu nie przeszkadza. Buspas przeszkadza, bo zrobili go na i tak zakorkowanym moście.

Przecież to ma usprawniać nie?
Tłumaczę Tobie, że ty masz parking, więc ma dojazd.
Ci którzy jeżdżą autami dojazdu nie mają, linii jadących nowym buspasem tam gdzie nie było tam nie ma.

Ci co nie mają dojazdu, będą stać w większym korku.
Ci co mieli dojazd, będą teraz w pracy szybciej.

Czy to nie jest faworyzowanie jednej grupy?

Farba na linie jest tania. Przebudowa mostu nie.
Plaster na HIV.

Czy miasto stać? Tak.

To taki sam przypadek jak polskimi drogami.
Zamiast naprawić drogę, stawia się znak ograniczający do 40 i 'uwaga dziury'.
Zamiast zmodernizować most ("dobudować" buspas), maluje się na nim bus pas korkując ludziom przejazd przez miasto.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 20:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
KotSylwester, uwazam ze inny mialbys poglad na sytuacje, gdybys musial dojezdzac w miejsce gdzie nie dojezdza pociag, metro, tramwaj, tylko autobus, ktory wlecze sie w miejskim korku.
Takie rozwiazanie jakie masz jest idealne, idziesz/jedziesz na pociag poza Warszawa, wsiadasz w pociag i wysiadasz prawie pod sama praca. Co innego jakbys mial na odwrot: korek do pociagu, potem kawal na piechote lub jeszcze busem kilka przystankow :D

Kyo, z korkami nie mozna walczyc, trzeba sie pogodzic...
Mnie strasznie wkurzaja zle ustawione swiatla, gdzie pol dzielnicy jedzie glowna ulica w mega korku, od przedostatniego skrzyzowania jest pusto, bo swiatla trzymaja za dlugo. Moj ojciec chcial kiedys powiadomic kogos o tym fakcie i wykonal ponad 16 telefonow, gdzie wszyscy stosowali teorie "spychowa" - to nie nasze, prosze dzwonic tu i tu...

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 21:38 
Częsty bywalec

najprosciej niech sobie wyobrazi ze jadac do swojego parkingu gdzie zostawia samochod zeby pojechac komunikacja miejska bedzie poswiecal 30 min wiecej bo ktos mu zabral pas.. moze wtedy zrozumie o co chodzi w tej dyskusji

[you] obejrzyj :

Moje 330 XI

Brata Audi AWE S4

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1