BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 16:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 20:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
ale mi się fajnie to czyta :D

ja zawsze powtarzam, że dla mnie mój Seville jeździ jak moja 540, tyle, że robi to w zupełnie inny sposób

Cadillac próbuje być alternatywą dla europejskich marek premium i tego celu jest coraz bliżej moim zdaniem

Co do tych punktów:
Cytuj:
1. napewno się popsuje
2. słaba blacharka
3. chińskie plastiki w środku
4. elektronika gorzej niż chińska
5. i te denerwujące naklejki z debilnymi informacjami w każdym miejscu co wolno, a czego nie wolno

to moje spostrzeżenia

1. jak na razie dużo rzadziej niż Beemka
2. nie zauważyłem słabych punktów jak w e39
3. niestety prawda
4. ja nie narzekam, ale słyszałem opinie, że całkiem niezawodna jest
5. to na początku jest wesołe, być może z czasem zirytuje :D

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 20:13 
niestety taka prawda :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 20:49 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Touring M-Pac
Kod silnika: M52B25
Chyba wszyscy zapomnieli, ze e60 powoli odchodzi do lamusa, poczekajmy na M5 F10 i wtedy postawmy ja kolo tego cts. Jak myslicie ktore auto wtedy wygra? :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 20:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
ale CTS-V to też nie jest najnowszy model

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 21:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
fosa napisał(a):
Chyba wszyscy zapomnieli, ze e60 powoli odchodzi do lamusa, poczekajmy na M5 F10 i wtedy postawmy ja kolo tego cts. Jak myslicie ktore auto wtedy wygra? :hyhy:

2012 M5 F10
plotka głosi, że w nowym M5 znajdzie się TwinTurbo V8 z X5M/X6M lub co bardziej intrygujące ponoć trwają prace nad dołożeniem 2 cylindrów i wpakowaniu TTV10, którego moc powinna oscylować od 550hp jak podają jedna źródła do 600hp według innego źródła :D
do tego 8biegowy automat DCT lub (?) SMG a smaczkiem ma być zaimplementowanie systemu KERS prosto z bolidu F1 :niepewny:
może być ostro
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 21:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Hans' napisał(a):
fosa napisał(a):

2012 M5 F10
plotka głosi, że w nowym M5 znajdzie się TwinTurbo V8 z X5M/X6M lub co bardziej intrygujące ponoć trwają prace nad dołożeniem 2 cylindrów i wpakowaniu TTV10, którego moc powinna oscylować od 550hp jak podają jedna źródła do 600hp według innego źródła :D
do tego 8biegowy automat DCT lub (?) SMG a smaczkiem ma być zaimplementowanie systemu KERS prosto z bolidu F1 :niepewny:
może być ostro

No właśnie, raz czytam o V8 a raz o V10, chociaż co do skrzyni to czytałem tylko o SMG IV (8biegów) a moc ma oscylować ~600-620KM. Ale czyste spekulacje.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 21:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
ponoć testują obie wersje - lżejsze TTV8 i mocniejsze TTV10
znając życie wygra tańsza opcja nr 1 na skutek decyzji rachmistrzów i księgowych ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 21:49 
Cytuj:
tylko dlaczego w tym przypadku M5 nie jest mocniejsze ? czy nie powinno być ?
w koncu to M Power nie ? wedlug mnie to zenua , ze Bawarska M-ka dostaje po dupie od pontonu, ktory jeszcze dekade temu był rożowy z korzuszkiem i pomponami na tylniej sofie

Prosił bym zważyć na fakt, iż tak jak wspomnieli koledzy, M5 E60 miało premierę sporo wcześniej niż CTS-V...

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 22:20 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
Prosił bym zważyć na fakt, iż tak jak wspomnieli koledzy, M5 E60 miało premierę sporo wcześniej niż CTS-V...

Ta wersja z manualem to model dostepny od 2006 roku, CTS-V jest dostepny od 2008 roku, 2 lata to bardzo malo jezeli chodzi o zycie jednej generacji modelu.

Zreszta takie spojrzenie srednio pasuje do rynku, W204 jest nowoczesniejsza konstrukcja niz E90, ale gdy pojawi sie F30 sytuacja sie odwroci, W204 nie bedzie mial jeszcze nastepcy, co nie zmienia faktu, ze te dwa modele beda ze soba konkurowaly na rynku i nadal beda porownywane. Jak dotad generacje modeli roznych firm sie przeplataja, a nie pojawia w jednym czasie.

Podobna historia jak z CTS-V byla gdy na rynku pojawil sie Lexus IS200/IS300, wielu ludzi z branzy twierdzilo, ze tak naprawde to ten model, a nie E46 kontynuuje charakter 3er BMW.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 22:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Niema co ukrywać E60 to popelina jakich mało i niema co porównywać nawet wnętrza bo Cadillac wypada równie tandetnie co BMW :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 23:23 
Bobby_Valentino napisał(a):
Niema co ukrywać E60 to popelina jakich mało i niema co porównywać nawet wnętrza bo Cadillac wypada równie tandetnie co BMW :wstyd:

Może jakieś głębsze uzasadnienie??????

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 00:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
według mnie najladniejszą 5er jest e39, właśnie taką chciałbym mieć, a e60 nie zabardzo

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 05:12 
]

A nie mówiłem... :kwasny: E60 to OBCIACH ! :wstyd:

Cytuj:
Driving a E60 is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end you're still gay...
:rotfl:

Oczywiście, że obciach i to taki konkretny :) Co najmniej z kilku powodów :)

Tak czy siak, drag race to nie wszystko, więc nie ma się tutaj czym jarać. Poza tym, M5 E60 ma już parę lat. Następca -zapewne jak do tej pory BMW to robiło- zrobi OWN3D!

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 05:12 
]

A nie mówiłem... :kwasny: E60 to OBCIACH ! :wstyd:

Cytuj:
Driving a E60 is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end you're still gay...
:rotfl:

Oczywiście, że obciach i to taki konkretny :) Co najmniej z kilku powodów :)

Tak czy siak, drag race to nie wszystko, więc nie ma się tutaj czym jarać. Poza tym, M5 E60 ma już parę lat. Następca -zapewne jak do tej pory BMW to robiło- zrobi OWN3D!

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 06:15 

Acha więc skoro jest w tej samej grupie, to BMW musi byc najlepsze? Najlepiej wykonane, najłądniejsze, najszybsze, najbardziej elastyczne, najlepsze czasy 0-100, 60-150, 150-200 i 0-200 bo to bawarska marka? Równie dobrze można porównać M6 do Shelby GT500. CFo jest szybsze? A co lepiej skręca? Co jest lepiej wykonane? Nawet jak M6 w prawie wszystkim jest lepsze od M6... to dźwięk usa V8 wielu rozkłada na łopatki.

A że amerykańce są tańsze? Mustang GT V8 4.6 w pełnej opcji (skóra, xenony, klima, abs, kontrola trakcji, audio 1000W - i to chyba tyle bajerów) - kosztuje tyle co u nas focus w pełnej opcji :)

Zresztą nie od dziś wiadomo że aby mieć kopa E46 M3 wystarczy kupić E30 za 5tys włożyć 10-20tys i ma się odjazd M3... za kilka razy mniej.. I co obciach dla M3 że chłopaki w garażu to robią? A jak uturbią za kolejne 15tys to zrobi M5... I wtedy się okaże że nie tylko Cadillac potrafi - a 2-3 kolesi z polski też :D

Po prostu dziwi mnie że się dziwicie że mocniejsze auto robi słabsze... Może zróbmy porównianie 320d E46 z mondeo 2.0tdci? Ale będzie obciach... Ale nagle się okaże że 90% właścicieli mondeo wolałoby E46... ale niby BMW ale ciasny... :rotfl: i sie okaze że BMW to lipa za dużą kasę :rotfl:

A może porównamy M5 do Merca AMG? Przecież od zawsze się je porównuje..

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 07:30 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Acha więc skoro jest w tej samej grupie, to BMW musi byc najlepsze? Najlepiej wykonane, najłądniejsze, najszybsze, najbardziej elastyczne, najlepsze czasy 0-100, 60-150, 150-200 i 0-200 bo to bawarska marka? Równie dobrze można porównać M6 do Shelby GT500. CFo jest szybsze? A co lepiej skręca? Co jest lepiej wykonane? Nawet jak M6 w prawie wszystkim jest lepsze od M6... to dźwięk usa V8 wielu rozkłada na łopatki.

Caddy nie jest reklamowany jako "The ultimate driving machine" ;)

KotSylwester napisał(a):
A że amerykańce są tańsze? Mustang GT V8 4.6 w pełnej opcji (skóra, xenony, klima, abs, kontrola trakcji, audio 1000W - i to chyba tyle bajerów) - kosztuje tyle co u nas focus w pełnej opcji :)

W ten sposob nie ma sensu porownywac, jezeli myslisz o cenach na rynku amerykanskim, to porownuj z cenami tam dostepnych modeli, albo odlicz im VAT.

KotSylwester napisał(a):
Zresztą nie od dziś wiadomo że aby mieć kopa E46 M3 wystarczy kupić E30 za 5tys włożyć 10-20tys i ma się odjazd M3... za kilka razy mniej.. I co obciach dla M3 że chłopaki w garażu to robią? A jak uturbią za kolejne 15tys to zrobi M5... I wtedy się okaże że nie tylko Cadillac potrafi - a 2-3 kolesi z polski też :D

Takie porownianie nie ma sensu, bo Caddy jest nowoczesny (jak w porownaniu z nim E30 wypadnie w crash tescie?), na rowni z M5, zapewnia bezawaryjnosc, masz na niego gwarancje... porownanie ze zdlubanym E30 nie ma tu wiekszego sensu.

KotSylwester napisał(a):
Po prostu dziwi mnie że się dziwicie że mocniejsze auto robi słabsze... Może zróbmy porównianie 320d E46 z mondeo 2.0tdci? Ale będzie obciach... Ale nagle się okaże że 90% właścicieli mondeo wolałoby E46... ale niby BMW ale ciasny... :rotfl: i sie okaze że BMW to lipa za dużą kasę :rotfl:

Waga Kocie, Mondeo, a E46, znowu dwie rozne rzeczy, nie chodzi tylko o moc.

KotSylwester napisał(a):

Jak najbardziej mozesz porownywac, nawet nie tylko z AMG, w tej klasie masz przeciez jeszcze RS6 i XFR.

E60 to dobry samochod, cenie go za design, za zmiane stylu jaka BMW chcialo zrobic, widze, ze F10 podkresla i uwydatnia dokladnie te cechy, ktore podobaja mi sie w E60, problem w tym, ze nie mozna juz o nim powiedziec, ze to najlepszy duzy sportowy sedan segmentu premium.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 09:45 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zakov napisał(a):

Może jakieś głębsze uzasadnienie??????

Przykro mi ale testów laboratoryjnych składu plastików robić nie będę. Wsiądź sobie do E60 a później takiego Cadillaca i porównaj. A jeżeli już znajdziesz coś na plus dla BMW to zastanów się czy chce ci się tylko za te ciut lepsze plasticzki wydać 100tyś zł więcej :)

Fryderyk napisał(a):

Co sie tak do tego Drag Race`u przyczepiliście skoro w zakrętach sobie Cadillac radzi równie dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 09:57 

Vermilion napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

Cytuj:
A że amerykańce są tańsze? Mustang GT V8 4.6 w pełnej opcji (skóra, xenony, klima, abs, kontrola trakcji, audio 1000W - i to chyba tyle bajerów) - kosztuje tyle co u nas focus w pełnej opcji

W ten sposob nie ma sensu porownywac

Dlatego napisałem że nie ma co porównywać bo to abstrakja takie porównanie...

Vermilion napisał(a):
Caddy jest nowoczesny (...)
Vermilion napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

Po prostu dziwi mnie że się dziwicie że mocniejsze auto robi słabsze... Może zróbmy porównianie 320d E46 z mondeo 2.0tdci? Ale będzie obciach... Ale nagle się okaże że 90% właścicieli mondeo wolałoby E46... ale niby BMW ale ciasny... i sie okaze że BMW to lipa za dużą kasę

Waga Kocie, Mondeo, a E46, znowu dwie rozne rzeczy, nie chodzi tylko o moc.
, na rowni z M5

Jesteś pewien? Bo mam ogromną wątpliwość :)

Jeden waży 100kg drugi 2000kg? Zawsze waga jes różna, szerokość, wyskość, długość... albo kraj pochodzenia, albo użyte materiały, albo rodzaj silnika, albo tamto albo owamto. Inaczej porónywalibyśmy dwie identyczne M5.

Vermilion napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

Cytuj:

Jak najbardziej mozesz porownywac, nawet nie tylko z AMG, w tej klasie masz przeciez jeszcze RS6 i XFR.

no wlasnie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 10:18 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Jeden waży 100kg drugi 2000kg? Zawsze waga jes różna, szerokość, wyskość, długość... albo kraj pochodzenia, albo użyte materiały, albo rodzaj silnika, albo tamto albo owamto. Inaczej porónywalibyśmy dwie identyczne M5.

Caddy jest ciezszy o 100kg co rownowazy przewage w mocy, pisalem wczesniej. Minusem dla BMW jest tez to, ze o silniku LSx mozna napisac duzo, ale nie to, ze jest to najnowoczesniejsza konstrukcja na swiecie ;)

Kocie, samochody podzielono dosyc rozsadnie na segmenty w zaleznosci od rozstawu osi, pomimo, ze CTS-V i M5 rozni wiele, to jednak sa w tej samej klasie.

Vermilion napisał(a):
no wlasnie.

Zobacz jak prezentuje sie XFR

http://www.youtube.com/watch?v=4W2N7dvdJxc

pamietaj, ze to jest pierwsza generacja tego samochodu i jak blisko jej do M5. CTS-V juz w drugiej generacji przeskoczyl M5.

http://www.youtube.com/watch?v=rSUIpzdu4io - porownanie z RS6 i W212 E63, slabe bo z Auto Bilda, ale obejrzec mozna.

Ostatnio edytowano 25 września 2009, 10:24 przez Vermilion, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 10:40 

Vermilion, do czego dążysz bo sie pogubiłem? Do tego że BMW nie jest najlepsze na świecie? Czy to że jest walka wśród producentów? A może do czego innego, bo już nie wiem.... Powiedz do czego chcesz mnie przekonać to Ci odpowiem, bo nie wiem po co oglądałem porównania aut - :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1