BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 07:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 12:06 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
No Warszawa daleko od zachodnich miast... Może nie wiesz ale wiele dużych miast nie zostało tak zniszczonych w II WŚ jak Wawa i są zaprojektowane troszkę wcześniej niż druga połowa XX wieku. A to że u nas ruscy się rządzili po wojnie....

Jasne, ale wiekszosc ma tak proste i skuteczne rozwiazania jak prawdziwa obwodnice. Pamietaj tez, ze Wawe odbudowano w sporej czesci tak jak byla, czyli do stanu sprzed wojny, co wyrownuje troche szanse w porownaniu z innymi miastami.

KotSylwester napisał(a):
Co do rozwiązań typu łatka a dobre rozwiązanie. Sami wiemy jak to w zyciu jest. Z własną kasą sobie radzimy sztuką kompromisów i podobnie rządzi się nasze miasto i nasz kraj. Sam chciałbym zrobić parket egzotyczny za 120mkw a nie panele laminowane. Chciałbym również kupować nowe opony do aut, zawsze najlepsze części, jeździć raz w roku na wycieczkę zagraniczną... ale... za co? Czy dlatego że brakuje na 2 tygodnie ALL Inclusive na Margericie... mam nie jechać na mazury na parę dni?

Tak Kocie, problem w tym, ze pieniadze sa, z UE, jednak niewykorzystane przepadaja i tu lezy problem ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 12:12 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Vermilion napisał(a):
Tak Kocie, problem w tym, ze pieniadze sa, z UE, jednak niewykorzystane przepadaja i tu lezy problem ;)

W prostej linii, można było rozpocząć za nie dobudowę buspasów do łazienkowskiego :]

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 12:16 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
W prostej linii, można było rozpocząć za nie dobudowę buspasów do łazienkowskiego :]

Pewnie, nie wiem tylko, czy nie trzeba byloby zamknac mostu do takiej przebudowy. Wiec pytanie co lepsze?

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 13:05 
Uzależniony od forum :)

Vermilion napisał(a):
Pamietaj tez, ze Wawe odbudowano w sporej czesci tak jak byla, czyli do stanu sprzed wojny, co wyrownuje troche szanse w porownaniu z innymi miastami.

Np. ma podobny wiek jak Rzym, Mediolan, Wenecja, Praga.... :ok:

Miasto miastem - obwodnica to sprawa kluczowa. JA się o nią boję cały czas - w końcu mam dom przy tzw. drodze wojewódzkiej... :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 17:21 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Vermilion napisał(a):
nie wiem tylko, czy nie trzeba byloby zamknac mostu do takiej przebudowy

Ja też nie wiem, myślę że to kwestia rozwiązania, użytej technologii, mi sie wydaje ze nie trzeba by, ale pewnie na skrajny pas trzeba by zamknac na jakis czas, na jedno by wyszlo, później, po ukończeniu prac, było by tylko lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 17:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
powiem wam jaka jest polska mętalność...Mieszkam na Zaciszu, jest to takie osiedle domkow dość duże w Warszawie...10 lat temu dużo, malych uliczek tutaj bylo gruntowych, ludzie pisali prosby do gimny aby wylać je asfaltem itd...nie można bylo sie tego doprosić...ale byl jeden wyjątek na jednej z ulic nieopodal mnie był wylany ladny asfalcik, potem okazało sie, że na tel ulicy mieszka radny Warszawy i użył swoich wpływów aby ulica byla wylana, tak zeby można było przjechać po sluchym asfalcie do tej głowniejszej na osiedlu. :) i to tak jest cały czas, niezaleznie od dzielnicy. Teraz po 10 latach juz prawie wszystkie uliczki na moim osiedlu są ok ale można bylo to zrobić znacznie wcześniej.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 17:58 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ha, typowe dla naszego kraju!
23 lata czekamy na COKOLWIEK, bruk, kostke, płyty betonowe, nawet wyrównanie gruntu nie mówiąc o asfalcie i dupa. Uliczka 5 minut od centrum miasteczka. A na takiej np uliczce na wygwizdowie prawie że na granicy administracyjnej miasta, gdzie jeszcze 5-10 lat temu pasły się krowy na łące, jest ładniutki asfalcik i chodniki. A pan obecny radny i pan były nielegalny radny wygodnie sobie mieszkają.
Podobnie jedna ulica na końcu świata, dzielnica cudów, niedługo deptaczek, trawniczek i ładna kosteczka tam będzie, nie musze chyba mówić dlaczego. Choć tam przynajmniej można mówić że "się doczekali" bo domy po 30 lat z hakiem stoją.
Polska :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 18:08 

Proponuję iść do kolejki do Apteki, tam narzekają najbardziej. Włączcie też uwagę i inne tego rodzaju programy. Będziecie przeszczęśliwi mogą posłuchać jak jest źle...

Ale można też być optymistą....

Always look on the bright side of life :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 20:23 
KotSylwester napisał(a):
Proponuję iść do kolejki do Apteki, tam narzekają najbardziej. Włączcie też uwagę i inne tego rodzaju programy. Będziecie przeszczęśliwi mogą posłuchać jak jest źle...

Always look on the bright side of life

dobrze gada polac mu :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 21:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 coupe/E30
Kod silnika: M52B28/M60B40
Trochę racji jest w tym, że trochę osób przesiądzie się z samochodu to KM bo w końcu zaczną przeszkadzac im te korki, które spowodowały buspasy.
Ja jestem szczęśliwy, że do Warszawy jeżdżę tylko w weekendy albo wieczorami jak już korków nie ma :D

Chodziłem do liceum w wawie i miałem możliwosc pod koniec dojeżdżac samochodem ale jednak wolałem komunikacją publiczną bo nawet jak w korku stoisz to możesz się czymś zając i jakoś czas mija szybciej, a jak jedziesz autem to się tylko denerwujesz co chwilę.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 06:30 
eminencja jones napisał(a):
ył wylany ladny asfalcik, potem okazało sie, że na tel ulicy mieszka radny Warszawy i użył swoich wpływów aby ulica byla wylana, tak zeby można było przjechać po sluchym asfalcie do tej głowniejszej na osiedlu. :)

tak jest w całej Polsce! Nawet na mojej nieco ponad 200os. wiosce, która jest podzielona na 2. kolonie (dzieli ją droga krajowa nr 6) tylko po 1. stronie asfalt jest wylany do końca.... tam, gdzie mieszkał.... wiadomo kto :viva: przypadek?

LeSiO napisał(a):
KotSylwester napisał/a:

Always look on the bright side of life

dobrze gada polac mu :ok:

Polać i to taką mocną setę :super:

Taka mentalność, że zawsze trzeba narzekać, to źle, to źle, wkurza mnie ta martytologia Polaków, mesjanizm itd.

Jedna z nielicznych rzeczy, którą zazdroszczę Amerykanom, to to, że zdradza ich żona, firma się wali, a oni nadal mają dobre humorki :) Kiedyś jak na okęciu coś tam się działo, ludzie czekali, Polacy do kamery narzekali, że muszą stać i w ogóle wnerw. Pokazali też Amerykana, mówił, że stało się, co stało, ale służby opanowały sytuację, czekamy i będzie dobrze :rotfl:

Zawsze jest gadanie typu a w Niemczech drogi takie, w Irlandii coś tam, UK coś tam, wszystko fajnie, tylko u nas syf.

Polecam wakacje na Białorusi. Może zmusi to do refleksji, że oni mają tak naprawdę przeje..chane po kancie :znudzony: Nic nie umiemy docenić, wszystko źle, wielu by oddało wszystko za to, by mieszkać w takim kraju bez wojny i reżimów, jak jakaś taka Polska :wstyd:

Nie mówię, że jest super, bo nie jest, ale skrajności są złe.

Co do skuteczności buspasów, pewnie potrzeba znacznie więcej czasu, żeby coś powiedzieć, pewnie ZTM pozmienia rozkłady, żeby go lepiej wykorzystać. Zwłaszcza, że po jednej stronie w-wy jest metro, a by dostać się gdzieś w miarę szybko na 2. stronę Wisły, zawsze zajmowało mi to mnóstwo czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 09:01 

A Paulina śmignęła dziś normalnie łazienkowską. Korkuje się dopiero bardziej (6:45) do lotnika. Wracała Poniatowskim... bo nie było korka :) A tam jest jeden BUS-PAS i jeden NIEBUS-PAS.. Zabrali połowę dla busów - szkoda że pas Tramwajo-autobusowy nie został wymyślone wcześniej.

Co amerykanów - to prawda...

Ja pracuję z dwoma takimi co zawsze mówią że jest u nas w PL tak źle... jeden z nich w dodatku codziennie opowiad jak to ktoś ch.. jechał przed nim -przeważnie BMW lub ktoś na WOT-ach albo Peugeotem albo Octavią na nie warszwskich blachach - akurat nasza pozostała trójka w pokoju ma takie auta. Ostatnio już się zaczynają historyjki o głupakch w terenówkach co albo nie pojechali poboczem jak mogli albo nie pędzą po dziurach jak mają terenowe albo powinni boczną drogą jechać :rotfl: Oczywiście historie nie są cąłodniowe i nie codzienne ale - częste...

Najbardziej mnie bawi jak mówią: Polacy to debile - zawsze odpowiadam to samo: Wszyscy ale nie "Wy" i nie "My" ? :rotfl:

Ostatnio edytowano 25 września 2009, 10:13 przez KotSylwester, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 06:56 
Administrator

Codziennie jadąc wiaduktem na Saskiej widzę ładną panoramę korku na Łazienkowskiej.
Most stoi, przed mostem stoją. Godzina 7:00.

KotSylwester napisał(a):
Wracała Poniatowskim... bo nie było korka

Spoko, poczekaj jeszcze trochę a będzie płatny wjazd do (przejazd przez?) centrum.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 15:26 
Forumowy terrorysta

Wesoło jest w stolicy :rotfl: http://wiadomosci.onet.pl/2682,2050955, ... kalne.html

Kilkanaście dni temu dokonali olbrzymich cięć w budżecie - teraz przyznają nagrody miejskim urzędnikom. Trudno się spodziewać, że opozycja przegapi taką okazję do krytyki ratusza. Hanna Gronkiewicz-Waltz przeznaczyła prawie 200 tysięcy złotych z budżetu miasta na nagrody dla prezesów miejskich spółek. - Specyficzna polityka zaciskania pasa - drwią radni opozycji. - Prezesi zasłużyli na te nagrody - broni decyzji prezydent rzecznik ratusza.Prezydent stolicy podpisała zgodę na wypłatę nagród dla prezesów 5 miejskich spółek.To nie pierwsze w tym roku nagrody dla pracowników samorządowych. Ponad 57 mln zł poszło na wiosnę z budżetu na nagrody dla rzeszy 7 tys. miejskich urzędników. Wtedy Hannę Gronkiewicz-Waltz krytykowali nie tylko radni opozycji, ale również politycy PO. Premier Donald Tusk ostrożnie apelował o wstrzemięźliwość, dwukrotnie uwagę zwracał jej wicepremier Schetyna, z apelami występowali również Zbigniew Chlebowski i Julia Pitera. Wszyscy mieli podobne uwagi - w czasach kryzysu oszczędności trzeba zaczynać od siebie. Hanna Gronkiewicz-Waltz tłumaczyła, że właśnie w związku z kryzysem obniżyła budżet przeznaczony na nagrody z 68 mln zł do 57 mln zł.To oznacza, że przeciętny urzędnik dostał o około 15 procent mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 18:09 

Dziś o o 16:45 jechałem śląsko-dąbrowskim w stronę pragi. Jeden pas bo drugi zajmuje bus+tramwaj. Nie było korka - z przeciwka całkowicie pusto. Jedynie przed światlami przy florianie musiałem stanąć na chwilkę, więc zero korka. W tym czasie przejechały dwa tramwaje i dwa busy.

Może zacznijcie jeździć innymi mostami niż zakorkowanym łazienkowskim?

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 18:52 
Administrator

Ja jeżdżę już od dawna :) Prawdę mówiąc jeździłem sobie raz Łazienkowskim, raz innym, dla zabicia codziennej rutyny jeździłem sobie i wracałem różnymi drogami.

Radek, Łazienkowskim już od dawna nie jeździ się bo 'się chce' tylko 'bo się musi'.
Sęk w tym że Ci którzy musieli, muszą nadal i będą musieli, tyle że mają to mocno utrudnione.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 20:11 

Nikt nie musi. Ja np.3 lata nie korzystałem z Czerniakowskiej bo była dziurawa i zakorkowana.

Czyżby największy niezadowolony walczący o swoje prawa tak naprawdę wcale nie ma o co walczyć?

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2009, 20:19 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Czyżby największy niezadowolony walczący o swoje prawa tak naprawdę wcale nie ma o co walczyć?

Od początku mówię Tobie, że nie chodzi mi o to że ja mam jakiś tam gorszy dojazd, tylko o to że cała trasa stoi i ludzie tamtędy zmuszeni jechać mają duże utrudnienie.

Ja mam poprostu jedną drogę mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 07:50 

Dziś bardzo fajne korki.

Dlaczego?

Dlatego że pada i ludzie nie pojechali komunikacją. Może zachęćmy więcej osób do jazdy autami? :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 08:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
KotSylwester napisał(a):
Dlatego że pada i ludzie nie pojechali komunikacją.
Ludzie są wygodni, jak pada czy jest zimno, to po co marznąć na przystanku, lepiej jechać autkiem. Żeby nie było, też nie lubię stać w korkach (a muszę bo nie mam wyboru), ale jak infrastruktura komunikacji miejskiej nie będzie się rozwijała to będzie coraz gorzej, a jeżeli KM będzie funkcjonowała sprawniej (krótszy czas oczekiwania na przystanku) to coraz więcej ludzi będzie korzystało z KM, bo będzie to wygodne.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1