Zakov napisał(a):
Tak to sobie tłumacz gościom z tych forum, w tych tematach -
kliknąłem pierwszy lepszy link po czym widzę:
Cytuj:
Lekkie koło zamachowe nie zmniejsza momentu obrotowego podczas jazdy.
ojej

czyżbym przypadkiem nie podał takiej tezy zaprzeczając przeciwną?
Cytuj:
Większa masa w ruchu obrotowym = wiekszy moment BEZWŁADNOŚCI.
ojej, znów to samo
tak czy inaczej, fora takie same, jak to.
Zakov napisał(a):
Oraz najlepiej zapoznaj się z tym artykułem i redaktorowi wytykaj słowa których używa, a których nie rozumie
Nie mam zamiaru czytać tego artykułu, być może autor jest ogarnięty, lub nie, w każdym razie wielu dziennikarzy są... po prostu dziennikarzami, to co napiszą w motofaktach, czy AŚ nie zawsze musi być słuszne i prawdziwe. Często tacy dziennikarze dopiero się kształcą i piszą rzeczy o których do końca nie wiedzą.
Przykładów jest mnóstwo. Np. pisanie o turbo w M6 od Gpower, na fotkach śliczne sprężarki mechaniczne

albo brak wiedzy o jednostkach, w jakich się podaje emisję spalin

Zakov napisał(a):
To chciałbym zauważyć, iż dystans do samego siebie jest niezwykle cenioną cechą, która świadczy o powadze danej osoby, jak również o poziomie jaki ona sobą reprezentuje (w tym też intelektualnym)...
1. wyrażenie nie było do Ciebie, więc się nie denerwuj

drugie, niestety tak, bo wciąż nie rozumiejąc co to jest moment bezwładności nie wiem jak mam z Tobą rozmawiać.
Pisze to naprawdę niezłośliwie, jakbym nie znał języka polskiego też byśmy się nie dogadali, gdybym zapytał Cię o coś
Sam zobacz:
Zakov napisał(a):
Zadaniem koła zamachowego jest między innymi zmniejszanie momentu bezwładności po stronie silnika
Jak mam Ci wytłumaczyć dlaczego to zdanie jest nieprawdziwe, skoro nie wiesz co to moment bezwładności? Tym bardziej jak tu wytłumaczyć np. tw. Steinera?
Ja nie uważam, że każdy powinien wiedzieć, to faktycznie nie są proste zagadnienia, ale strasznie mnie denerwuje, jak ktoś w ogóle nie ogarnia, a tworzy teorie.