BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 11:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
MisieC napisał(a):
miejskiej, mam nadzieje, ze im blokady pozakladaja. :zly:

nie zaloza im, ale ty zawsze mozesz powiesic sobie tabliczke
droga ewakuacyjna, nie zastawiac
zakaz parkowania i ikonke lawetki...
jak masz znajomego laweciarza to profilaktycznie kiedys pokazowke odwalcie i juz..
jak u mojego sasiada budowlancy robili remont to tylko raz staneli u mnie na podjezdzie... podjechal kumepl X5tka zastawil ich trupa ktorym jezdzili i pojechalismy na miasto, wrocilismy po 5h o 20tej i od tej pory nie bylo problemu ze stawianiem
na roznych ludzi sa rozne sposoby,

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 11:46 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
A ja to bym chcial zeby u mnie parkowali sobie na ulicy a nie na podworzach czy w garazach. Przynajmniej by sie ciasniej na ulicy zrobilo i moze ukrocilo zapedy maloletnich streetracerow, a tak to musze wydzwaniac na policje albo ganiac debili po miescie i tlumaczyc ze jak stoi 40 to sie jedzie 40 a nie 140.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł: Re: wkurzajacy sasiad....
PostNapisane: 1 października 2009, 16:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
MisieC napisał(a):
Witam!

Co zrobic?

lej w ryja ile wlezie
a potem pokaz mu 2 faki i krzycz: "CH...J CI NA IMIE !!!"

to znany sposob jest

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 17:20 

Hans' napisał(a):
lej w ryja ile wlezie
a potem pokaz mu 2 faki i krzycz: "CH...J CI NA IMIE !!!"

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 17:28 
Forumowicz

Moje BMW: e36 320i
Kod silnika: m52b20
"ktoś" mógł zachaczyć o lusterko :)

BE MY WIFE :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 14:01 

Ukradną im wkłady lusterek albo dekle, znaczki to się nauczą. Porysowanie albo obicie od razu skieruje ich złość na Ciebie. Chociaż powiem że pianka montażowa to bardzo fajny pomysł :) 15zeta a ubaw po pachy.

Zastawianie również jest dobre. Uważam że należy zrobić coś co ich skłoni do zmiany zachowania na lepsze, a porysowanie spowoduje ich agresję. Też fajnie ale nie chcesz żeby kumpel który Cię odwiedzi miał porysowane auto/....

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 14:21 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Jeszcze można zamiast iść na udry spróbować jakoś się dogadać.

Scyzoryk się sam w kieszeni otwiera, jednak próbowałbym iść drogą policja/straż miejska, jeżeli dialog jest niemożliwy do nawiązania.

Na każdy akt agresji w stronę ich pojazdow odpowiedzą tym samym, nie ważne czy zrobisz im dowcip czy nie, będziesz miał rysę na aucie, na którą jedyną odpowiedzią zamykającą temat jest rysa na ryju takiego sąsiada, ale to już wchodzimy w grubszy temat, w który trzeba sobie zadać pytanie czy warto wchodzić.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 14:45 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Ja na szczescie nie mam sasiadow ale jesli chcialbym taka sprawe zalatwiac to zorganizowalbym grill, piwko i niby mimochodem zaprosil sasiada. Jak go troche browarem rozmiekczysz to od razu latwiej bedzie mu swoje racje przedstawic. Na kazde z dzialan ktore przedstawili koledzy jest paragraf pt dzialanie na szkode. Jesli wszystko zawodzi to chyba na poczatku wykorzystalbym ten patent z kupskiem w kratkach. Niska szkodliwosc czynu a duza skutecznosc. Pianka to fajny pomysl ale troche za bardzo "z grubej rury", mozesz ukrasc tez kilka drobiazgow w stylu co kilka dni ginie kolejny kolpak albo emblemat tudziez listwa ozdobna :) Rysowanie odradzam bo jakby Ci udowodnili to np pomalowanie calego boku bmw mozna sztucznie podkrecic nawet do kilku tys zl a jak sad zasadzi to koszty trzeba zwrocic. Ewentualnie idzie zima wiec mozna wlac troche wody do zamkow, wentyl wykrecic itp.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, 14:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
jest taka madrosc ludowa:jak nie mozesz wroga pokonac to sie z min zaprzyjaznij

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, 08:46 
Forumowicz

Moje BMW: E39
ja powiem Ci tak, najgorzej mieć wroga za płotem, bo jesteście praktycznie non-stop na siebie skazani. jeśli mu coś zrobisz to on skutecznie będzie Ci uprzykrzać życie. z tego, co napisałeś w 1. poście wynika że mieszkacie po 2-óch stronach ulicy, naprzeciwko. najpierw bym do niego poszedł i po prostu mu grzecznie powiedział, że jeśli by się dało to żeby wjeżdżał sobie do garażu albo parkował nie naprzeciw Twojej bramy bo Ci trudno wjechać. jednak z tego co piszesz wynika że koleś jest chamski i raczej to nie zadziała. drugim sposobem może być- ustawiczne parkowanie Twojego samochodu na ulicy- jeżeli byś spatrzył że gość odjechał to wyjeżdżasz na ulicę i stajesz przepisowo ( tak już chyba zrobiłeś, ale raz to widocznie mało), jak on wraca to już naprzeciwko nie stanie bo nie wolno parkować równolegle po dwóch stronach ulicy, a i jeżeli szkoda Ci auta, albo boisz się że Ci go porysuje czy coś to idź do wypożyczalni, wypożycz najtańsze autko na tydzień i w dobrym momencie je postaw na ulicy, żeby mu uniemożliwić parkowanie. trzecie wyjście to faktycznie można by się zwrócić do odpowiedniego organu z prośbą o postawienie znaku zakazu postoju ze wzgl. np na blokowanie przez niego chodnika. na pewno odradzam używanie siły, to nigdy do niczego dobrego nie prowadzi, pokonaj go inteligentnie a nie po chamsku.

ps. z doświadczenia wiem że sposób z postawieniem auta na ulicy działa ( nie wiem czy we wszystkich przypadkach- u mnie zadziałał).

jak podejmiesz jakąś decyzję to napisz.
pozdrawiam ;)

Ostatnio edytowano 3 października 2009, 08:50 przez I am 5, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 01:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
nie ma co po dobroci, w tym przypadku nic nie zdziałasz :kwasny: koledzy mająciekawe pomysły, wypróbuj jakiś :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 01:52 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
mozna klamki od spodu tez kupa wysmarowac. nie niszczy, nie od razu wychodzi a później kieszenie i kierownica ma 'dziwną woń'. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 10:13 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Albo kupić ze cztery polonezy i poparkować na ulicy :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 10:47 

TomekB, 800zł a ubaw po pachy i na legalu :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 19:38 

Ja mialem 2 upierdliwych sasiadow,ktorym w pewnym momencie wszystko zaczelo przeszkadzac.Czepiali sie wszystkiego co robilismy na swoim ogrodzie,a to ze tuje za blisko plota,a to ze kosiarka za glosno halasuje itp.itd.Ojciec zawsze byl grzeczny i opanowany,ale pewnego dnia nie wytrzymal.Sadzilismy drzewka i ow jeden sasiad przyszedl z pretensjami ( :zdziwko: bo drzewka sadilismy na wlasnym ogrodzie) ojciec nie wytrzymal wyrwal mi szpadel i powiedzial wypier*#$% bo cie tym szpadlem zabije i od razu zakopie.Ja to bylem w szoku,bo ojciec starszy stateczny czlowiek,ale od tamtej pory jak reka odjal,zero problemow z sasiadami,teraz z daleka sie klaniaja :rotfl: :rotfl: Tak wiec jak pisalem z chamami trzeba po chamsku

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:48 
Zacna persona forum

TomekB napisał(a):
Albo kupić ze cztery polonezy i poparkować na ulicy :rotfl:

Ja dokładnie zrobiłem to samo, wystawiłem wszystkie możliwe pojazdy a do pracy z buta i to jeszcze w okresie zjazdu rodzinnego u sąsiada....
Zaparkowałem nie tylko pod swoim płotem ale w zasadzie na całej długości ulicy z dość sporymi odstępami, ludzie parkowali na ulicy obok albo na podwórku. Po kilku dniach schowałem wszystkie auta i od tamtej pory nikt nie parkuje ani pod moim płotem ani na przeciwko... mam wąską ulice i jak tak se bezmyślnie ludzie parkują robią się tylko problemy a byle gadanie nie pomaga..

Na wąskiej ulicy dobrze jest zaparkować na przeciwko sąsiada auta tak że trzecie auto nie przejedzie... ubaw po pachy i nawet policja nie jest nic w stanie zrobić bo każdy parkuje zgodnie z przepisami a nie wiadomo który zaparkował później...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2009, 00:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
wsadz pare bananów do rury wydechowej :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2009, 10:00 
Naczelny killer

Mam prostsze rozwiazanie. Nastepny zlot robimy u Ciebie. Wszyscy przyjezdzamy w dresach. Jak podjedzie 20-30 BMEK i wysiadzie banda dresiarzy... sasiedzi sami schowaja auta do garazu... oczywiscie stawiasz grilla za pomoc braci z klubu... browar sami przywieziemy... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2009, 10:09 
Condor napisał(a):
wsadz pare bananów do rury wydechowej :rotfl:

Nie polecam.

Jak byłem mały, testowałem ten sposób. Wkładałem jabłka do wydechu w Corolli dziadka. Dostałem niezły opieprz :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1