BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:01 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dixi napisał(a):
Tyy to w ogóle super jesteś i bezbłędny... jeździsz 110 na 110 (lewym pasem oczywiście) 50 na 50 ... także nie porównuj do siebie :hyhy: :rotfl:

Jasne... :znudzony:
Wiesz co, poprostu staram sie nie srać do swojego gniazda w taki czy inny sposób.

Dixi napisał(a):
Ale co my możemy zrobić? jesteśmy w zasadzie ograniczeni do prawa wyboru (w co do końca chyba jednak nie wierzę) i tyle... mentalność człowieka musi się zmienić... w każdym kraju są krętacze itd. itp. ale chyba tylko w Polsce ludzie oszukują na wszystkim, dosłownie na czym się da nawet dla śmiesznych kwot...

Nie aprobować tego.
Nie aprobować ściągania na uczelni.
Nie aprobować srania przez psy na chodnikach.
Nie aprobować braku paragonu.
Nie przytakiwać głupocie. Każde przytaknięcie głupocie, jej aprobata, generuje kolejną bzdurę.

Mówić na głos, że nam się cwaniactwo nie podoba.

Ja nie mówię, żeby na każdym kroku z tym walczyć i stawać okoniem, bo tak się nie da, poprostu skończy się w wariatkowie.
Ale nie apropować tego, nie przytakiwać temu, nie uczestniczyć w tym i na ile to możliwe aktywnie się przeciwiać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:02 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Głęboko wierzę, że każdy z nas, może uczynić ten świat / nasz kraj lepszym.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
renoraines napisał(a):
Patrzac na polityke Panstwa (bez wzgledu na to jaka opcja polityczna rzadzi) , to Panstwo jest od tego, zeby obywatelom pomagac, w szerokim tego slowa znaczeniu, a na to potrzeba pieniedzy.

A może lepiej niech Państwo po prostu nie przeszkadza ludziom, co?
Mam głęboko tę całą "pomoc", bo znaczy ona jedynie tyle, że znowu więcej mi zabiorą, aby rozdać szwagrom, zięciom i bandzie nieudaczników różnej maści.

renoraines napisał(a):
Skoro ich w budzecie nie ma, to zadaniem rzadu jest to, aby znaleźć takie srodki. I takim wlasnie sposobem jest nowelizacja ustawy, dzieki ktorej do budżetu wpłynęłoby/wpłynie blisko 500 mln zł. Nie oszukujmy się, jeśli nie bedzie takich wpływów do budżetu , to zaplacimy za to my wszyscy.

Tak, to jest świetne, znowelizować ustawę i nagle zrobią się pieniążki w budżecie!
Podoba Ci się, bo akurat nie Tobie chce się zabrać 500milionów.
Pieniądze z ustawy nie wyskakują, zawsze są komuś odbierane. Ktoś zarabia, a państwo mu zabiera, ale że tym kimś akurat teraz nie jesteś Ty, to się cieszysz, bo w końcu jak się komuś zabiera to pewnie jest to zły, podły burżuj wyzyskiwacz. A jak się zabierze, to może trochę się Tobie da. :kwasny:

renoraines napisał(a):
Dlatego tez powyzsze słowa, ze wszyscy oszukuja przypomina mi manipulowanie Palikota, który w postepowaniu Zbigniewa C, Mirosława D nie widzi nic niestosownego, bo ''przeciez oni niczego nie ukradli''.
Minister sprawiedliwości Czuma , stwierdza ze osoby sa niewinne, ale skraca ich nazwiska. Minister sprawiedliwości Czuma wydaje wyrok, ale on sam ma sprawy sadowe w USA za dlugi. Wiec w jakim to swietle stawia autorytet urzedu ministra sprawiedliwości? Minister sprawiedliwości broni, a premier/szef partii zawiesza Zbigniewa C, bo wie , ze jednak nie powinien on zajmowac stanowiska. Podobna sytuacja jak z Romanem P.- minister spraw zagranicznych Sikorski, obywatel USA, maż Amerykanki żydowskiego pochodzenia, wyszedl przed szereg i wystosowal pismo do Sekretarz Stanu USA o zajecie się sprawa zyda Romana P. Nawet gdyby to byla indywidualna inicjatywa Sikorskiego, sprawa poszła w Swiat jako stanowisko rzadu polskiego. Premier musial to sprostowac. Pomijam już fakt, ze minister spraw zagranicznych sie pomylil i napisal do sekretarz stanu,a nie do sekretarza sprawiedliwości USA, na co zwrociła uwage sekretarz stanu Hillary Clinton.

Mi się wydaje, że dla większości normalnych ludzi i w sprawie Romana P. i w sprawie Zbigniewa C. wszystko jest jasne.
Ty za to jak zwykle mieszasz w to kwestie narodowościowe.
To chyba fobia jakaś, co??

renoraines napisał(a):
Negatywne zdanie o PO mają takze wspoltworcy PO i to ''pierwszy garnitur'' Maciej Płazynski czy takze Andrzej Olechowski,ktory nie tak dawno powiedział:,, Platforma Obywatelska jest dla mnie wyłącznie "antypisem". Jej aktualna pozycja zależy od tego, gdzie akurat jest PiS. Dziś Platforma Obywatelska jest partią "od Sasa do Lasa". Cechuje ją bezideowość, nepotyzm i upartyjnienie spółek Skarbu Państwa. Jest gorzej niż za SLD i za PiS-u razem wziętych '' - stwierdził Andrzej Olechowski w wywiadzie opublikowanym w dzienniku "Polska". http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=18dd1
Kolejny przykład z dzisiaj- Szef gabinetu politycznego Mirosława Drzewieckiego, Marcin Rosół, spędził urlop w Zieleńcu w ośrodku wypoczynkowym należącym do Ryszarda Sobisiaka i na polecenie swojego szefa, Mirosława Drzewieckiego, próbował załatwić posadę w Totalizatorze Sportowym córce Ryszarda Sobiesiaka, bohatera afery hazardowej - podaje radio RMFFM http://wiadomosci.onet.pl/2054424,11,ta ... ,item.html

To w końcu Sobisiak, czy Sobiesiak, czy może 2 różne osoby? ;)

Nie ma to jak dla obrony swoich argumentów powołać się na autorytety.
Andrzej Olechowski, Maciej Płażyński.... szacun stary za idoli

Myślę, że w wypowiedziach Piskorskiego też znalazłbyś bez trudu negatywy o platformie:)

Rebus napisał(a):
Poza tym, czemu jak pielęgniarki, górnicy, nauczyciele, stoczniowcy, celnicy się domagają zmian w ustawach żeby mieć wcześniejsze emerytury lub więcej zarabiać to jest ok, a jak jacyś biznesmeni się domagają żeby nie opodatkowywać ich po raz kolejny to jest to haniebny lobbing który jest traktowany jako przestępstwo?

Wiesz, jak górnicy wychodzą na ulice rzucać kamieniami, to jest to chuligaństwo i często przestępstwo.
Jak ktoś głośno krzyczy czego chce, to już raczej trudno mówić o przestępstwie.

IMHO poza wszelką wątpliwością jest fakt, że jak ktoś prowadzi z ludźmi zainteresowanymi niejawne rozmowy o wymowie takiej jak Chlebowski, to niezależnie od kwalifikacji prawnej takowego czynu, powinien ze wstydem zejść ze sceny i mocno przeprosić!

Rebus napisał(a):
Doszło do tego że Marek Jurek stwierdził dziś że "normalny człowiek nie zadaje się z ludźmi związanymi z hazardem" :wstyd:

To straszne! Do czego to doszło!
:rotfl:

Ja tam uważam, że są zawody i biznesy, którymi dżentelmeni się nie zajmują.

renoraines napisał(a):
Żenujące jest to, że niektóre osoby popierają fakt, że lobbuja osoby zajmujace stanowiska panstwowe. :dobani:

Jakoś nie zauważyłem oklasków dla Chlebowskiego na tym forum:/

Kune napisał(a):
Mi chodzi o to ze ludzie najwiecej wrzeszcza o tym co sie mowi w telewizji, ale ze sasiadka obok sprzata u kogos w domu na lewo to juz jest ok?

Hmmm, wydaje mi się, iż różnica między Panią sprzątającą "na lewo", a wysokiej rangi politykiem sprawiającym wrażenie, iz "załatwia" komuś korzystne rozwiązania prawne, nie jest trudna do wychwycenia :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:24 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Nie aprobować tego.
Nie aprobować ściągania na uczelni.
Nie aprobować srania przez psy na chodnikach.
Nie aprobować braku paragonu.
Nie przytakiwać głupocie. Każde przytaknięcie głupocie, jej aprobata, generuje kolejną bzdurę.

Mówić na głos, że nam się cwaniactwo nie podoba.

To właśnie miałem na myśli mówiąc o mentalności polaka...

Kyokushin napisał(a):
Głęboko wierzę, że każdy z nas, może uczynić ten świat / nasz kraj lepszym.

Też tak uważam, nawet ostatnio chciałem być fajny i zrobiłem porządek na ulicy i wiesz co? nikt mi nie mówi dzień dobry.... żaden sąsiad... :wstyd:

Wracając do tematu, jeśli my między sobą się oszukujemy jak się tylko da to czego można oczekiwać od polityków? co oni są inni ? czemu osoba która mówi o szarej strefie nie żąda paragonu? Wszyscy robią propagandy, piszą książki na ten temat ale na tym się kończy, nikt nie działa w temacie...
Mam znajomego w urzędzie celnym, praca polega na wyszukiwaniu nieścisłości, ale jaki ma cel w tym? co za różnica czy dla państwa znajdzie 500 tys pln czy 1 tys pln jak i tak będzie tam pracował i tak dostanie swoje marne 2 tys pln itd. itp. Czy nie lepiej żeby miał premiowane odpowiednie "znaleziska" ? To zupełnie w sumie po za tematem, ale na każdym kroku spotykamy się z "parodią" i dłuuugo będziemy z tym walczyć..

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
Koledzy, moze i szarzy ludzie robia przewaly na marne grosze ALE wystarczy pomnożyć codzienny przewal na 50 zl x ilosc dni x licze osob zdolnych do tego i wychodzi taka suma, ze to co Ci panowie przekrecili to marne grosiki z dzieciecej skarbonki!

Zeby budowla stala solidnie, fundamenty musza byc dobre!
Jak zwykly szary obywatel kombinuje na lewo, to inaczej na gorze nie bedzie. Roznica bedzie tylko w kwotach.

Pozatym popatrzcie co sie stalo z Polanskim. Wielkie oburzenie ze aresztowali goscia, bo on jest tym, tym, tym i tym, zrobil to, to i tamto. I H** mozna rzec! Dla mnie jest zwyklym zwyrodnialcem, piepszonym gwalcicielem, nawet jesli by mu tak dziewczynka dala za kase!

Ten tydzien pokazal ze wiele nie trzeba, Pani Pazura/Pazera wziela lapowke za zalatwienie tego czy tamtego - i co, TEZ KRADNIE! Taka ikona kultury.
I wiecie CO! IDE O ZAKLAD ZE DZISIAJ CHOC JEDEN Z WAS/NAS dal gliniaza lapowke zeby odstapili od wykonywania swoich czynnosci sluzbowych!

I wiecie co? Wlasnie to WY dajecie taki przyklad! I oczywiscie ja tez, wy za Wasze wykroczenie posmarujecie i jest OK, a myslicie co sie stanie na gorze?
Pani Pazera pewnie tez posmaruje i jej sie upiecze, albo dostanie zawiasy, a panowie z calej tej AFERY tez napewno rozmyja sprawe.
W tym wypadku przyklad idzie z dolu, wszyscy narzekaja, a i tak kazdy robi swoje nie?
Czemu? No bo tak jest wygodniej - tlumaczycie PRZECIEZ JEDNOSTKA NIC NIE ZMIENI.
I tak mysli kazdy, z jednostki robi sie grupa, potem spolecznosc.

Przekupcie Policjnta albo Urzednika np. w Niemczech albo USA!

Moze powiem cos co wielu urazi - ale mi pasuje ze tutaj wszystko idzie zalatwic, znajomosciami lub za pieniadze! Moze tak byc nie powinno i napewno teraz bedzie NAJAZD, ale pomyslcie, w gruncie rzeczy WAM tez pasuje... i pominmy te pare linijek, bo kto nie dal lekarzowi w lape za lepsza opieke?

Oczywiscie trzeba potepiac takie zachowania, zeby nie staly sie norma, ale najpierw niech kazdy popatrzy na siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:30 
Administrator

Kune napisał(a):
Czemu? No bo tak jest wygodniej - tlumaczycie PRZECIEZ JEDNOSTKA NIC NIE ZMIENI.

Kune napisał(a):
Oczywiscie trzeba potepiac takie zachowania, zeby nie staly sie norma, ale najpierw niech kazdy popatrzy na siebie.

Tak.

Bo jak napisałeś:

Kune napisał(a):

Tak więc sami bądźmy OK i wymagajmy od 'góry' bycia OK.

Dixi napisał(a):
Też tak uważam, nawet ostatnio chciałem być fajny i zrobiłem porządek na ulicy i wiesz co? nikt mi nie mówi dzień dobry.... żaden sąsiad...

W takim razie ja to doceniam.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:32 
Zacna persona forum

Kune napisał(a):
Koledzy, moze i szarzy ludzie robia przewaly na marne grosze ALE wystarczy pomnożyć codzienny przewal na 50 zl x ilosc dni x licze osob zdolnych do tego i wychodzi taka suma, ze to co Ci panowie przekrecili to marne grosiki z dzieciecej skarbonki!

Jak zwykly szary obywatel kombinuje na lewo, to inaczej na gorze nie bedzie. Roznica bedzie tylko w kwotach.

Pozatym popatrzcie co sie stalo z Polanskim. Wielkie oburzenie ze aresztowali goscia, bo on jest tym, tym, tym i tym, zrobil to, to i tamto. I H** mozna rzec! Dla mnie jest zwyklym zwyrodnialcem, piepszonym gwalcicielem, nawet jesli by mu tak dziewczynka dala za kase!

Ten tydzien pokazal ze wiele nie trzeba, Pani Pazura/Pazera wziela lapowke za zalatwienie tego czy tamtego - i co, TEZ KRADNIE! Taka ikona kultury.
I wiecie CO! IDE O ZAKLAD ZE DZISIAJ CHOC JEDEN Z WAS/NAS dal gliniaza lapowke zeby odstapili od wykonywania swoich czynnosci sluzbowych!

I wiecie co? Wlasnie to WY dajecie taki przyklad! I oczywiscie ja tez, wy za Wasze wykroczenie posmarujecie i jest OK, a myslicie co sie stanie na gorze?
Pani Pazera pewnie tez posmaruje i jej sie upiecze, albo dostanie zawiasy, a panowie z calej tej AFERY tez napewno rozmyja sprawe.
W tym wypadku przyklad idzie z dolu, wszyscy narzekaja, a i tak kazdy robi swoje nie?

Przekupcie Policjnta albo Urzednika np. w Niemczech albo USA!

Moze powiem cos co wielu urazi - ale mi pasuje ze tutaj wszystko idzie zalatwic, znajomosciami lub za pieniadze! Moze tak byc nie powinno i napewno teraz bedzie NAJAZD, ale pomyslcie, w gruncie rzeczy WAM tez pasuje... i pominmy te pare linijek, bo kto nie dal lekarzowi w lape za lepsza opieke?

I jaki jest Twój wniosek?
Może słabo z moją percepcją o tej porze, ale widzę tu sporo sprzeczności, a mało sensu :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:34 
Częsty bywalec

qqiz napisał(a):
Kune napisał(a):
.... bla bla bla...

I jaki jest Twój wniosek?
Może słabo z moją percepcją o tej porze, ale widzę tu sporo sprzeczności, a mało sensu :znudzony:

Jaki moj wniosek? Taki jakie jest zycie do okola:

Cytuj:
sporo sprzeczności, a mało sensu

z tym ze mnie to nie nudzi.
Pozatym to nie ma byc interesujce, to jest wypowiedz, nie Wiadomosci.

Innymi slowy: mam zaplacic tak jak nalezy za auto 8000pln akcyzy, zeby moj sasiad obok dostal pomoc od MOPSu oraz Administracji i dalej jebał na budowie na czarno i popijal piwo pod klatka za moje pieniadze? Chyba ze moje pieniadze ida na jego darmowe mieszkanie, zeby mial wiecej na piwo?

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:39 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Tak więc sami bądźmy OK i wymagajmy od 'góry' bycia OK.

To powinno być jakimś motto czy coś :P

A nie jest przypadkiem tak, że wśród nas jest jeszcze sporo osób znające czasy komuny ? np. policja, starszy Pan chętnie przyjmuje kasiorkę, ale dać już młodszemu to nie lada sztuka... bynajmniej mnie zawsze karzą surowo Ci młodzi... Tak jakoś mi się wydaje, że jednak cały czas jakoś odczuwamy jeszcze to że było tak a nie inaczej.

Kyokushin napisał(a):
W takim razie ja to doceniam.

może Ty tak, ale policjanci ze strażą stwierdzili że się czepiam, a Ci co zapłacili mandaty i mają sprawy najchętniej by mi coś zrobili... Ale kurde, nie toleruje mycia aut na ulicy zastanawiania ulicy tak że przejechać nie idzie czy malowanie komuś sprayem muru.... a dzieci na rowerkach bez opieki pod bramą doprowadzają mnie do furii... itd. itp.

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:41 
Administrator

Kune napisał(a):
Innymi slowy: mam zaplacic tak jak nalezy za auto 8000pln akcyzy, zeby moj sasiad obok dostal pomoc od MOPSu oraz Administracji i dalej jebał na budowie na czarno i popijal piwo pod klatka za moje pieniadze? Chyba ze moje pieniadze ida na jego darmowe mieszkanie, zeby mial wiecej na piwo?

Nie wiem.
Ja się nie zastanawiam nad tym.
Płace tyle ile mam zapłacić. Jak ja tak zrobię to może ktoś tam też tak zrobi. Odsetek zła będzie mniejszy.
Przepuszczę pieszego na pasach, ktoś może też tak zrobi, pieszy może powie że nie tylko buce bmw jeżdżą, reakcja łańcuchowa.
Przemoc rodzi przemoc, zło rodzi zło, więc poco to barachło mnożyć, skoro mozna zapłacić niewiele wyższa pełną kwotę i mieć czyste sumienie.

Dixi napisał(a):
A nie jest przypadkiem tak, że wśród nas jest jeszcze sporo osób znające czasy komuny ? np. policja, starszy Pan chętnie przyjmuje kasiorkę, ale dać już młodszemu to nie lada sztuka... bynajmniej mnie zawsze karzą surowo Ci młodzi... Tak jakoś mi się wydaje, że jednak cały czas jakoś odczuwamy jeszcze to że było tak a nie inaczej.
Dixi napisał(a):
może Ty tak, ale policjanci ze strażą stwierdzili że się czepiam, a Ci co zapłacili mandaty i mają sprawy najchętniej by mi coś zrobili... Ale kurde, nie toleruje mycia aut na ulicy zastanawiania ulicy tak że przejechać nie idzie czy malowanie komuś sprayem muru.... a dzieci na rowerkach bez opieki pod bramą doprowadzają mnie do furii... itd. itp.

Dixi. To ty jesteś kwiatem młodzieży polskiej.
Jak zresztą, my wszyscy.

Ci panowie policjancji co chętnie biorą, Ci wszsycy którzy mają 'problem', za kilka/naście lat zejdą z tego świata.
To co pozostanie po nich, będzie w naszych rękach i my zostawimy to naszym dzieciom.

Warto robić tak, jak zrobiłeś Ty. sam widzisz jaki typ ludzi tego nie docenił. Statystycznie, im zostało tu mniej czasu niż Tobie.
To co robimy my, robimy dla nas i dla przyszłych pokoleń, fajnie, jak będzie fajnie.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:55 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Kune napisał(a):

Nie wiem.
Płace tyle ile mam zapłacić. Jak ja tak zrobię to może ktoś tam też tak zrobi. Odsetek zła będzie mniejszy.

Może jednak warto się czasem zastanowić, co?
;)

I przepraszam, ale nie toleruję:
Dixi napisał(a):

za słownikiem:
bynajmniej «wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)»
Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.
Z miłością bynajmniej się nie taił.

Jak tak rozprawiasz o naprawie kraju, to popracuj też nad polszczyzną ;)

http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:57 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Nie wiem.

Racja ! Ty działasz, starsza się być maksymalnie uczciwy itd itp. nie zwracając uwagi na to co się z tą kasą dzieje (podczas np. płacenia akcyzy), ale potem masz prawo wymagać by za to było to i to, by ten i ten nie kradł w rządzie itd itp Masz czyste sumienie i tyle, zaczynasz od siebie.

Kune napisał(a):

może coś w tym jest, może boli, ale w sumie wtedy nie możesz narzekać że państwo cię okrada bo ty to samo robisz z państwem, okradasz ...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 20:59 
Zacna persona forum

qqiz, fakt gafa :wstyd: i nawet nie mogę zwalić tego na moje "dys", użyłem wyrazu którego jednak nie rozumiałem. ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:01 
Częsty bywalec

poczytaj... nie narzekam... dostosowuje sie...
ktos powie moze to cwaniactwo, ale mozna odbic pileczke, ze w przeciwna strone to frajerstwo.
Moim zdaniem bledem jest uzywanie slowa PANSTWO! Panstwo to My. JA oszukuje Was, Wy mnie i tak w kolo! Bo to MY to tworzymy, nie ci ludzie tam w WWA.

Ogolnie ciezki temat jak na niedzielny wieczor, gdy M jak Milosc jest w tv :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
qqiz napisał(a):
Jak tak rozprawiasz o naprawie kraju, to popracuj też nad polszczyzną ;)

ani trochę i wcale to antonimy :rotfl:

wcale nie = bynajmniej nie = ani trochę

Właściwie nie przeszkadzają mi błędy wszelakiego typu do momentu kiedy wypowiedź pozostaje komunikatywna, ale nie mogłem się powstrzymać w napisaniu tego posta. Przepraszam za OT.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Od 20 lat przy władzy są ci sami ludzie, SLD AWS UW PO PIS LPR itd, każda partia z perspektywy historii kręciła ale idąc na wybory i tak głosujemy na tych samych ludzi (partię) a potem przy jakieś aferze krzyczymy że złodzieje. Proponuje przy następnych wyborach zagłosować na zupełnie kogoś innego. Ja np głosuję odkąd mogę na Korwina-Mikke, może dziwny człowiek ale wg mnie ma pomysł na sytuację w tym chorym kraju. Tylko niestety przyjdą wybory i znowu wygra ktoś z dwójki PIS PO i historia zatoczy koło. Odsuńmy od władzy ludzi którzy i tak nic nie zmieniają, dajmy szansę innym.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:28 
Zacna persona forum

theDAMIstrzu, qqiz, ogarnijcie się ;) to dobrze napisałem czy też źle? bo sam już nie wiem :P

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:35 
źle

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:41 
Forumowy terrorysta

qqiz napisał(a):
renoraines napisał/a:

Patrzac na polityke Panstwa (bez wzgledu na to jaka opcja polityczna rzadzi) , to Panstwo jest od tego, zeby obywatelom pomagac, w szerokim tego slowa znaczeniu, a na to potrzeba pieniedzy.

A może lepiej niech Państwo po prostu nie przeszkadza ludziom, co?
Mam głęboko tę całą "pomoc", bo znaczy ona jedynie tyle, że znowu więcej mi zabiorą, aby rozdać szwagrom, zięciom i bandzie nieudaczników różnej maści.

Cos za cos, Panstwo pobiera podatki - Panstwo oferuje pomoc, płace podatki, wiec wymagam. Chociazby bezplatna sluzbe zdrowia przy powaznych chorobach, urazach. NIe kazdy jest milionerem, zeby zaplacić dzisiatki tysiecy zlotych za specjalistyczne leczenie i nie mowie tutaj o łapowkach, ale o kosztach leczenia.

qqiz napisał(a):
renoraines napisał/a:

Dlatego tez powyzsze słowa, ze wszyscy oszukuja przypomina mi manipulowanie Palikota, który w postepowaniu Zbigniewa C, Mirosława D nie widzi nic niestosownego, bo ''przeciez oni niczego nie ukradli''.
Minister sprawiedliwości Czuma , stwierdza ze osoby sa niewinne, ale skraca ich nazwiska. Minister sprawiedliwości Czuma wydaje wyrok, ale on sam ma sprawy sadowe w USA za dlugi. Wiec w jakim to swietle stawia autorytet urzedu ministra sprawiedliwości? Minister sprawiedliwości broni, a premier/szef partii zawiesza Zbigniewa C, bo wie , ze jednak nie powinien on zajmowac stanowiska. Podobna sytuacja jak z Romanem P.- minister spraw zagranicznych Sikorski, obywatel USA, maż Amerykanki żydowskiego pochodzenia, wyszedl przed szereg i wystosowal pismo do Sekretarz Stanu USA o zajecie się sprawa zyda Romana P. Nawet gdyby to byla indywidualna inicjatywa Sikorskiego, sprawa poszła w Swiat jako stanowisko rzadu polskiego. Premier musial to sprostowac. Pomijam już fakt, ze minister spraw zagranicznych sie pomylil i napisal do sekretarz stanu,a nie do sekretarza sprawiedliwości USA, na co zwrociła uwage sekretarz stanu Hillary Clinton.

Mi się wydaje, że dla większości normalnych ludzi i w sprawie Romana P. i w sprawie Zbigniewa C. wszystko jest jasne.
Ty za to jak zwykle mieszasz w to kwestie narodowościowe.
To chyba fobia jakaś, co??

Obiektywne stwierdzenie faktu, ze zydowskie lobby działa także w Polsce, mam odwage glosno to powiedziec. To własnie Tusk obiecał , że zwróci zydom majatek http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... leComments , http://www.jewish.org.pl/index.php?opti ... &Itemid=57 .Wczesniej takze premier Buzek, osoba narodowosci żydowskiej, chcial zydom zwrocic mienie, ale tą ustawę zawetował prezydent Kwachu. Takze premier Belka probował przeforsowac ustawe o wyplacie odszkodowan dla zydow - na szczescie utknęło to w sejmie. Aktualnie Tusk spadl tak nisko, ze szuka poparcia nawet u geszefciarzy.
Polski nie stac na takie fanaberie, zeby zydom placic miliardy dolarow nieslusznych odszkodowan .

qqiz napisał(a):
Nie ma to jak dla obrony swoich argumentów powołać się na autorytety.
Andrzej Olechowski, Maciej Płażyński.... szacun stary za idoli

Nie chodzi o autorytety, ale o to, że nawet najblizsi przyjaciele dymaja Donalda. A tacy z nich byli ''trzej tenorzy'' :rotfl: .

Ostatnio edytowano 5 października 2009, 15:35 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2009, 21:41 
Administrator

qqiz napisał(a):
Może jednak warto się czasem zastanowić, co?
;)

theDAMIstrzu napisał(a):
Racja ! Ty działasz, starsza się być maksymalnie uczciwy itd itp. nie zwracając uwagi na to co się z tą kasą dzieje (podczas np. płacenia akcyzy), ale potem masz prawo wymagać by za to było to i to, by ten i ten nie kradł w rządzie itd itp Masz czyste sumienie i tyle, zaczynasz od siebie.

Może trochę uścislę :)
Pisząc, że nie zastanawiam się nad tym, miałem na myśli że płacąc jakieś ustalone przez jakieś prawo podatki mam prawo wierzyć, że idą one na dobre cele.
Idąc drogą demokracji, nie oszukuję i robię to w dobrej wierze, tak jak w dobrej wierze mam prawo wierzyć że działa prawo.

Idąc tym tokiem, mogę przyjąć, że jeżeli postąpię inaczej, czyli oszukam, wygeneruję coś przeciw prawu które z natury ma służyć dobru.

Idąc dalej, jeżeli ja przy okienku zaniżę kwotę, urzędnik - pomyśli - on zaniża, przeciez ja to wiem, cwaniak, to może w takim razie ja wezmę jutro 100 w łapę.
Tym samym swoim uczynkiem wygeneruję kolejne zło.
Natomiast postepując zgodnie, nie generuję tego. Być może, urzędnik powie - o - płaci poprawną kwotę, to ja nie wezmę stóki w łapę, co mi tam, niech stracę, on tez zapłacił więcej a mógł zaniżyć jak robi niestety większośc.

Ten tok jest może nieco idylliczny ale mniej więcej tak to działa.
Wasze czyny wpływają pośrednio na czyny innych. Czyny innych wpływają pośrednio na Wasze czyny.
jednak, po środku jest wolna wola i:

Kune napisał(a):
dostosowuje sie...
ktos powie moze to cwaniactwo, ale mozna odbic pileczke, ze w przeciwna strone to frajerstwo.

okaże sie, cwaniakowanie nie jest potrzebne.

Czy więc, to, że płacę pełny podatek przy zakupie auta jest frajestwem bo przecież mogę oszukać?

Nie, bo stać mnie na to że by pare stówek dorzucić i mieć czyste sumienie i nie srać do własnego gniazda :) Podobnie ma się z wieloma innymi rzeczami.

Każdy popełniał różne błędy, tudzież coś gdzieś 'oszukał' jakiś organ bo 'wszyscy tak przecież robią'.
Ale to nie jest na dłuższą metę dobre.

Panowie, odnośnie zmian.
Nikt nie chce karać, chłostać, szydzić czy wypominać od frajerów i cwaniakow, dobrych i złych.

Każde zmiany to przeważnie rewolucja, która najcześciej jest krwawa.

Tak więc, nie róbmy rewolucji a ewoluujmy. Rozwijajmy się.
Nie popełniajmy ponownie znanych błędów, grajmy uczciwie i fair a głupoty i nieuczciwość poprostu zostaną wyparte z puli genów jako czynniki nie mające wplywu na przetrwanie gatunku :) :ok:

To że ktoś kiedyś robił źle, nie znaczy że musi cały czas tak robić. Każdy ma wolną wolę i może z chwili na chwilę zmieć zdanie i swoje podejście do pewnych spraw.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1