dzapan napisał(a):
COUPE z kim Ty dyskutujesz ? Z osobą która jest mega tunerem i nie potrafi czytać wykresów z hamowni i dla której mała pojemność + turbo jest opcja bardziej elastyczną od silnika o dużej pojemności!? Daj spokój szkoda czasu i nerwów.
Też tak sadze

już wcześniej chciałem to zakończyć

No ale...
Cytuj:
Powiem wam szczerze ze to jest ja z tą anegdotą:
"Nie chodzi o to żeby złapać zajączka, ale o to żeby go gonić"
Jeden woli wsadzić większy silnik, drugi woli wsadzić turbo.
Ja osobiście pracuje pomału nad uturbianiem silnika M50B25TU
Blok przeszedł już piaskowanie, szlifowanie i homowanie.
Tłoki i korbowody, panewki, pierścienie, listwa wtryskowa, wtryski, pompa paliwa, cewki zapłonowe, zawory i uszczelki już przypłynęły (made in U.S.A)
Wał przeszedł szlif
Głowica została splanowana i ma rozszlifowane kanały (powiększone)
Nie ma jeszcze układu dolotowego i wydechowego, komputera i turbiny i mnóstwa innych rzeczy (bo to wszystko cholernie dużo kosztuje)
Auto na razie jeździ na serii bo nie ma czasu ani pieniędzy, więc czekam.
Mam nadzieje że się wyrobię na lato 2010 i wtedy na jakimś zlocie zaprezentuje.
Ale to takie małe odejście od tematu.
Chodzi o to że gdybym swap-ował silnik to pewnie już dawno bym jeździł bo wyszło by dużo taniej, ale ja chcę turbo i koniec.
Uwielbiam ten moment kiedy turbina pchnie powietrze i zaczyna się zabawa i pojawia się uśmiech na twarzy a potem noga z gazu i psssss bloss puszcza powietrze masakra uczucie.
Nawet najlepsza seria tego nie da.
Nie będę się kłócił co lepsze, na pewno taniej i dobrze jest swap-ować ale jak ktoś lubi efekt turbo to.... wiadomo o co chodzi.
Uwielbiam ten moment kiedy turbina pchnie powietrze i zaczyna się zabawa i pojawia się uśmiech na twarzy a potem noga z gazu i psssss bloss puszcza powietrze masakra uczucie.
Nie powiem ze nie jeden chciałby mieć taką zabawkę

... Ale wiadomo kieszeń robi swoje, i jestem zdania ze albo coś robić dobrze, albo sobie dup... nie zawracać

(a tym bardziej innym

jak to nie którzy...

)
Widać ze ty masz konkretne plany, i na pewno coś z tego będzie, czekamy na efekty