Fryderyk napisał(a):
renoraines napisał/a:
qqiz napisał/a:
Czy Tusk jest według Ciebie nieudolnym graczem ponieważ wygrał wybory?
A może dlatego, że stworzył najpopularniejszą partię w Polsce?
A może dlatego, iż ma największe szanse na prezydenturę?
Nieudolny Tusk nie wygrał wyborow, ale poniosl porazkę, bo w wyborach prezydenckich zwyciezyl Kaczynski. Nie został Tusk prezydentem i juz nie zostanie, tym bardziej z afera w tle.
renoraines napisał/a:
etorykę ambitna inaczej stosują własnie POpaprancy oraz ich zwolennicy .
tak, tak samo zwolennicy PiS zachowują się tak samo jak ich przywódcy.
Tobie się Reno nie wytłumaczy, że białe jest białe, a czarne jest czarne, białe jest czarne, a białe czarne, bo jednak upierasz się, że jednak Tusk nie wygrał, bo przecież przegrał, więc jest nieudolny
No sorry, ale ten przykład dobitnie pokazuje, że Tobą się nie da dyskutować
qqiz napisał/a:
Widzę, iż uporu w stosowaniu zwrotów "tuski", "POpaprańcy", "rudy" itp nigdy Ci chyba nie zabraknie.
renoraines, nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, czy nie, ale używając ciągle takich zwrotów, wklejając fotki Donalda wcale Twoje mądrości nie wyglądają poważnie, ani inteligentnie, tylko jak burka z PGR, który nie może opanować nerwów, komentując tego, co mu się nie podoba.
Żeby nie było, zobacz jak inni zwolennicy PiS, np. Boogie, czy Kyo się wyrażają. Chyba, że kompletnie nie zależy Ci na tym, jak Twój rozmówca, czy jakikolwiek czytelnik Twoich postów Cię odbiera...
Gdybym byl złosliwy powiedzialbym, ze nie nalezysz do osob inteligentnych i oczytanych, gdyz odpowiadasz dopiero dziś na moj post z dnia 8.10 i nic konkretnego nie napisales.Poniewaz nie jestem złośliwy i mam poczuci humoru, obróce to w zart i powiem, ze przypominasz przemadrzalego smerfa wazniaka, ktory do wszystkiego sie wtraca, lub tez jak kto woli, wpierd.la sie miedzy wodke a zakaske.
A jak już nie wiesz co odpisac to dajesz ostrzezenia, zeby uciszyc rozmowce. Ty do wszystkiego podchodzisz emocjonalnie, dlaczego wszystko co ja pisze Ty bierzesz do siebie? Patrzac na takie zachowanie przypominaja mi się slowa Marka Twaine’a –uderz kamieniem w tłum,a zawsze trafisz w głupca.
Wracajac do tematu. Foto Donalda nie jest fotomontazem,tylko jest zdjeciem oryginalnym, jesli sie nie podoba zwolennikom PO ich idol przedstawiany w takiej formie, coz zrobić. Mogli uprzedzić Donia, zeby tak idiotycznej czapki nie zakładał. Mogli tez glosowac na niego, zeby jednak wygral wybory prezydenckie, a nie przegrał

.
Pisalem juz o tym wczesniej, ale widze ze co niektorzy tego nie zrozumieli, wiec powtorze. Otoz obecnie mamy od 2 lat rzady PO i temat dotyczy rzadow PO, nie PIS, nie SLD itd . I skonczcie z taka demagogia, ze wszystko co zle to wina poprzednikow. Bo idac tym tokiem rozumowania, mozna powiedziec, ze jest zle, bo to wina PIS, a za PISu zle bylo przez SLD, a za rzadow SLD bylo zle przez poprzednie rzady AWS, wczesniej przez KLD, UD, PZPR. Za II Rzeczpospolitej byl zle, przez rozbiory. W czasach rozbiorow rowniez bylo przez ........... itd,itp i w ten sposob za wszystko odpowiedzialny jest Mieszko I
Nie chce mi sie pisac ponownie wiec wkleje moj post
Podczas rzadow PIS, PO zasiadała w sejmie, wiedziala co sie dzieje na scenie politycznej , wiec mogla po stworzeniu wlasnego rzadu rozliczyc poprzednikow. Porownujac panstwo to przedsiebiorstwa, nowy rzad/zarzad sporzadza BO czyli bilans otwarcia i widac dokladnie w jakim stanie poprzedni premier/prezes zostawil firme,jakie sa zobowiazania, jakie naleznosci, co sie kwalifikuje do prokuratury itd,. PO tego nie zrobiła, tylko z wiadomych sobie powodow...
Zaklamanie PO najdobitniej pokazał Czuma, ktory na konferencji prasowej zrobił szum, ze Kaminski chciał aresztowac Kwasniewska. Ale zapomnial Czuma, ze to wlasnie, on czyli Czuma podpisal te dokumenty