Moj silnik ma wszystkie sondy usuniete i nie zauwazylem jakis niepokojacych objawow z tym zwiazanych. Zero problemow z wolnymi obrotami czy odpalaniem na zimno.
Cytuj:
Założyłeś w końcu dolot KW czy może będzie ori puszka z Z3 która pasuje P&P ? I co w końcu z odmą, słyszałem że przy swapie na M54 lepiej od razu ją wymienić ? Robiłeś jakieś pomiary na hamowni ? porównywałeś sie z innymi BMW ?
Dolot zalozylem i jeszcze szybciej go zdjalem bo stozek poprostu zabija dol tego silnika, a jesli chodzi o dzwiek to podczas jazdy po miescie bylo bardzo przyjemnie i brzmialo prawie jak V8, jednak jazda w trasie z predkosciami 150 i w gore oraz przyspieszanie to kompletna niewyrobka bo bylo zdecydowanie za glosno.
Odme oraz przewod do niej prowadzacy polecam wymienic jeszcze na zdemontowanym silniku bo to rzecz, ktora bardzo czesto jest uszkodzona w M54 (peknieta membrana), a wymiana na zamontowanym silniku to niezla gimnasytyka i ciecie rak

Koszt nie jest taki duzy bo 150zl w ASO.
Puszka z Z3 to idealne rozwiazanie ale praktycznie nie do dostania jako uzywka wiec pozostaje ASO, gdzie cena puszki delikatnie odstrasza

MOj znajomy ma w compakcie zmontowana idelanie pasujaca puszke ale nie pamietal z czego dokladnie to jest bo mial kilka i z nich dlubal. Juz wiem z czego to poskladac wiec jak bedzie gotowe to pokaze jak wyglada
Pomiarow nie robilem bo nie mam nigdzie blisko jakiejs wiarygodnej hamowni i niestety nie wiem jaka jest dokladnie moc auta.
Braci Jagiello moge w 100% polecic chociaz przy moim aucie dlubal glownie Pawel, ktory u nich zajmuje sie elektronika.
Czy porownywalem sie z innymi BMW...jak najbardziej ale nie spodziewajcie sie ze nagle zaczniecie wszystkich masakrowac po swapie na m54 bo zawsze bedzie ktos szybszy

Ogolnie mile zaskoczenie przy wyscigu z m3 e92 bo myslalem ze dostane wieksze baty, 328 zosaje ale to i tak szybkie auto

Niestety nie mialem okazji porownac sie z M w e36 bo u nas takie wypasy nie jezdza

(sa 2 i z3m ale niewidzialne). ReasumujacM54 to idealny silnik do auta na miasto i w trasy bo na tor wybralbym zdecydowanie S50. Aaa ostatnio trafilem u nas 755d!!! probowalem podpuscic ale za stary kierownik i sie nie udalo