Odświeżę temat,
z wcześniejszych wpisów dowiedziałem się, że jeśli mam przycisk po lewej stronie nóg to tylnej klapy to mam elektrycznie unoszoną tylną klapę, zgadza się?
Sprawdziłem i niestety u mnie tylko odskakuje tak samo i z pilota

Nie dawno kupiłem auto i stary właściciel mówił, że coś zrobił z otwieraną szybą bo palił mu się błąd i zrobił tak, że nie ma ani wycieraczki ani sama szyba się nie podnosi. Dodatkowo podczas mycia bezdotykową zauważyłem, że trochę przecieka u góry.
Chciałbym żeby ten bajer działał i nie wiem czy kupić całą nową klapę czy brać się za naprawę tej
Siłownik zamka i np sam zamek to raptem paredziesiąt złotych, pewnie są jakieś teleskopy itd
Podobno sam mechanizm otwierania samej szyby jest bardzo drogi, na alledrogo znalazłem kompletną klapę za 899zł + malowanie i robi się ponad 1000
Z tego co widzę to szyba chyba złapana jest na jakiś klej albo jakieś mocne trzymadło, jest pod nią taka uszczelka tak mi się wydaje która jest cała pordzewiała. Do tego całe to plastikowe obicie od wewnątrz klapy nie dociska do reszty, jakby odpięło się z zatrzasków, próbowałem docisnąć siłą ale nawet nie drgnie. Postaram się niedługo wrzucić fotki jak to wygląda u mnie.
Podobno te tylne klapy to bolączki w touringach ale w moim ma tak nie być