BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 10:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 14:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E70
Garaż: Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82097
Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146128
byłem na tej walce w Łodzi - świetne widowisko.
A walka? Byłem za Gołotą, ale Adamek wygrał zasłużenie, był szybszy i miał pomysł na walkę, szkoda tylko, że Andrzej nie trafił go porządnie bo może nakryłby się nogami ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 15:38 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320d 98r
Kod silnika: M47
Panowie, dlaczego większość z Was tak źle życzy Adamkowi?? Wygrał bo był lepszy, miał Gołotę głaskać?? Piszecie, że Adamek nie ma siły. Zawodnicy wagi ciężkiej ważą tyle, co Gołota, a Adamek go dwa razy przewrócił i to nie kopniakiem w jaja, tylko przecież ręką! Skoro przewrócił Gołotę, to ma wystarczająco pary, by przwrócić innych zawodników wagi ciężkiej. Mówicie, że bracia Kliczko by Adamka roznieśli - zapewne tak, ale roznieśli by również Roya Jonesa Jr (to jest dopiero błazen ringowy, który nie szanuje przeciwnika!!). A Adamek? Będzie miał ciężko, bardzo ciężko, ale ten gość ma charakter i życzę mu wszystkiego najlepszego!

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 16:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: Twoje?
Kod silnika: 25 6S1
ja nie życzę źle Adamkowi. Wręcz przeciwnie, chciałbym żeby przynajmniej jemu udało się coś osiągnąć w boksie, z tym że zaczyna się walka nie o bycie najlepszym tylko o pieniądze. Adamek ma za sobą poparcie potężnych promotorów i pewnie zajdzie daleko chociaż przydało by mu się nabrać trochę pokory. WIelu z nas jednak kibicowało Gołocie dlatego że był kiedyś świetnym bokserem ale nigdy nie udało mu się nic wielkiego osiągnąć.
Dobrą walką byłaby walka Adamek vs. Ray Jones jr. - dwa podobne charaktery. Co do braci Kliczków napewno w chwili obecnej są poza zasięgiem Adamka.
zaraz pewnie zacznie się mania Adamka a przecież mamy w Polsce jeszcze kilku świetnych bokserów np. Albert Sosnowski (mistrze świata w wadze ciężkiej WBF) Maciej Zegan (trenowany zresztą przez Sama Colonę)...

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 16:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja wiem czy poza zasięgiem, nie powiedział bym. Nie ekscytujcie się tak różnicą wagową, dla przykładu podam walkę Walujew vs Czagajew gdzie było ponad 40kg różnicy a jak się skończyło dobrze wiemy :) Wałujew podobnie jak Gołota nigdy nie dysponował niczym poza warunkami fizycznymi, natomist Czagajew podobnie jak Adamek jest szybki, dobry technicznie, więc tutaj nic nie jest pewne :)

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 19:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
moze wiecie co to yla za piosenka podczas wreczania pasow Adamkowi?

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 19:37 
Częsty bywalec

funky polak - pamiętaj

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 19:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Gumiś napisał(a):
Ja wiem czy poza zasięgiem, nie powiedział bym. Nie ekscytujcie się tak różnicą wagową, dla przykładu podam walkę Walujew vs Czagajew gdzie było ponad 40kg różnicy a jak się skończyło dobrze wiemy :) Wałujew podobnie jak Gołota nigdy nie dysponował niczym poza warunkami fizycznymi, natomist Czagajew podobnie jak Adamek jest szybki, dobry technicznie, więc tutaj nic nie jest pewne :)

Co do Wałujewa masz rację, ale z Gołoty zejdź, miał on potencjał na bycie mistrzem świata i to nie takim po prostu, ale takim, o którym będzie pamięć w historii boksu. Szkoda, że tego nie wykorzystał.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 19:43 
Częsty bywalec

jiGsaw napisał(a):
z Gołoty zejdź, miał on potencjał na bycie mistrzem świata i to nie takim po prostu, ale takim, o którym będzie pamięć w historii boksu. Szkoda, że tego nie wykorzystał.

dokładnie, Gołota był naprawdę świetnym bokserem ale złożyło się wiele czynników na to że nie doszedł do żadnego tytułu - od słabej psychiki aż do polityki promotorów.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 20:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
upbeat napisał(a):
funky polak - pamiętaj

Dzieki, Gołota był swietnym bokserem ale nietety ma juz swoj wiek i powienien juz zakonczyc kariere. Szkoda, ze nie wygral walki z Adamkiem wtedy wszyscy by go dobrze zapamietali.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 21:30 
Forumowicz

ktoś się orientuje kiedy powtórka na jakimś innym kanale niż polsat bo nie mam go na cyfrze+ z góry dzięki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 21:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 23:22 
Forumowy terrorysta

5erfan napisał(a):
renoraines napisał(a):
Na ten temat podobala mi sie wypowiedź Michalczewskiego, gdy byl spytany o zmiane wagi. Powiedzial, ze on (Michalczewski) osiagnał wszystko co mial do osiagniecia w swojej kategorii wagowej, wiec nie musial nikomu niczego udowadniac zmianą wagi. I tez dodał, ze czas pokaze czy Adamek dobrze zrobił.

Moze i "Tygrys" byl kims w boksie ale migdy nie walczyl w USA, a tam jest prawdziwy boks. Michalczewski w najlpszej formie w swoich latach swietnosci, w walce z Royem Jonesem jr. by byl jak wczoraj Golota

Trudno powiedziec, obaj sa rownolatkami DM 1968r, RJj 1969r., obaj w wadze polciezkiej. Jones Jr nie chciał przyjechac do Niemiec na walkę z Michalczewskim, a odmowę tlumaczył brakiem zaufania do europejskich sedziow. Dziwna wymowka, skoro RJj był taki pewny swojej wygranej przez nokaut. Ale jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodziło o kase.

Z innej beczki Michalczewski to cwaniak, zarobi na dniach wiecej niz Golota i Adamek razem wzieci. Michalczewski jest udzialowcem PZU i z tego tytulu zarobi 2.3 mln zł. http://www.efakt.pl/Szok-Tygrys-dostani ... 219,1.html

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 23:58 
Częsty bywalec

Adamek wygrał bo był lepszy i to wszystko co można powiedzieć o tej walce. Mimo sympatii dla Adamka, gdy walczył w niższej wadze, jakoś nie widzę dla niego świetlanej przyszłości w HW. Ciekawe jest to, że po tej walce jest na 7 miejscu w tej kategorii wagowej :zdziwko: http://www.boxrec.com/ratings.php?sex=m ... eavyweight
Patrząc na w/w tabelkę nie widzę nikogo "nad nim" kto byłby w jego zasięgu. Mimo wszystko życzę mu powodzenia. A tu taka ciekawostka z historii kariery Gołoty

W 1996 roku eksperci magazynu "The Ring" przeprowadzili komputerową symulację, która miała pokazać, kto jest najlepszym pięściarzem w wadze ciężkiej. Na zerojedynkowe ciągi danych przeliczono umiejętności Andrzeja Gołoty, Michaela Moorera, Mike'a Tysona i Evandera Holyfielda. I co z tego wyszło? Że mistrzem świata powinien być nie kto inny, jak właśnie "Andrew".

Komputer przeprowadził symulację dwóch walk półfinałowych - w pierwszej Tyson pokonał Moorera, w drugiej Gołota znokautował Holyfielda. Polak bezlitośnie obijał mniejszego i nie tak silnego jak on "Holy'ego", by w 7. rundzie wygrać z nim przez nokaut techniczny.

W finale "Andrew" stanął naprzeciw "Żelaznego Mike'a". Pojedynek nie trwał długo. Gołota kontrolował walkę, skutecznie rażąc rywala lewym prostym, a w 4. rundzie przeprowadził zabójczą kontrę, która sprawiła, że Tyson nieprzytomny padł na deski.

Co wynika z symulacji magazynu "The Ring"? Że umiejętności miał Gołota ogromne. Czy gdyby potrafił je wykorzystać, byłby niekwestionowanym królem wagi ciężkiej?

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 00:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Marsellus napisał(a):
Patrząc na w/w tabelkę nie widzę nikogo "nad nim" kto byłby w jego zasięgu.

no co ty ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Fe5vuaAA2rQ&feature=fvst

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 09:24 
Częsty bywalec

Cytuj:

Póki co mógłby śmiało dołączyć do tego klipu

A co do do brata Viti, Wladimira to
"Lewa ręka
Według obliczeń 110 kg Ukrainiec potrafi nią uderzyć z siłą porównywalną do uderzenia samochodu jadącego z prędkością 50 km/h! Wyobrażacie to sobie?
Taka seryjka ciosów może okazać się zabójcza!

Prawa ręka
Ta zaś nie jest o wiele gorsza. Pięść o obwodzie 31 cm potrafi uderzyć z siłą 400 kg! Jest to porównywalne do czołowego zderzenia samochodów jadących 35 km/h.
To tak jakby w piłce nożnej dostać w twarz piłką z rzutu wolnego, lecącą z prędkością 120 km/h, tylko pomnożyć to jeszcze razy pięć!"

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 10:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Marsellus napisał(a):
Co wynika z symulacji magazynu "The Ring"? Że umiejętności miał Gołota ogromne. Czy gdyby potrafił je wykorzystać, byłby niekwestionowanym królem wagi ciężkiej?

dokładnie kolego. :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 10:46 
co do walki, to po prostu Gołota got OWNED

Adamek zrobił t0t4l PWN4G3!!

walka była jak walka admina/moda z userem, który ma 10 postów :rotfl:

mam nadzieję, że Adamek jeszcze trochę urośnie i będzie taki z niego PWNz00rd :super:

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 15:31 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Cytuje Słowa Adamka:

To ja - Tomasz Adamek. To moje życie. Mam serce do boksu i mogę być mistrzem świata w każdej kategorii. W przyszłym roku powrócę do Was, do Polski. Będę walczył w pojedynku wieczoru. Kliczko? Wałujew? Czemu nie? Udowodnię, że Polak potrafi.

O samej walce Góral mówił tak.

Pokazałem szermierkę na pięści. Ludzie to kochają. Taktyka była prosta. Punktuję i czekam na cios. Kopnę prawą czy lewym sierpem... konia przewrócę. Wracam do domu i czekam na kolejnego rywala.

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 16:29 
Zacna persona forum

Bobby_Valentino napisał(a):
Sprzedany mecz...

ciekawe co tu było do sprzedania jak kazdy dostal po 300 kawałków $ na głowe....

Ostatnio edytowano 26 października 2009, 18:55 przez Clatrine, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 17:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Clatrine napisał(a):
ciekawe co tu było do sprzedania jak kazdy dostal po 300 $ na głowe....

to,ze Golota nie miał nic do stracenia,kase i tak dostał,więc co mu tam,dla Adamka otworzyly sie drzwi do HW.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1