BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 13:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 18:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Marky napisał(a):
Nokia 6210 Navigator, mam - polecam. Korzystam z nokia maps i wcale nie trzeba się łączyć z siecią,po prostu wyłączasz wspomaganie GPSu internetem i juz. Raz jeden trzeba było się połączyć żeby zarejestrować licencję,potem zaktualizowałem do Ovi i mam świeżutkie, dokładniejsze niż w garminie mapy:) Teraz full legal nawigacja na 2 lata:)

Czy dokladniejsza jest mapa niz w Garminie to bym sie sprzeczal ale nie wazne...telefon ogolnie daje rade... :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2009, 21:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Piszę tak bo wcześniej używałem Garmina i tu pokrycie jest lepsze, szczególnie jeśli chodzi nowo budowane trasy czy modernizowane odcinki:)

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 09:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Ja smigam na automapie i jest na prawde dokladna. Czesto zdarzalo mi sie znajdowac jakas wies ktorej kolega nie mial na navi. Nowe trasy tez systematycznie wprowadzaja. Do tego latwo dograc radary stacjonarne, szuszarki itp. (polecam).

Jesli zalezy Ci zeby tel byl prosty w obsludze to kup jakis niski model nokii i oddzielna navi. Model nie ma wiekszego znaczenia jesli tylko da sie latwo odblokowac. Wazne zeby byl dobrze wykonany (przyciski sie nie zacinaly itp), windows mobile w dowolnej wersji na pokladzie, procesor fajnie jak jest 300 lub wiecej ale 200 tez moze byc, do tego rozbudowa o karty pamieci w standardzie SD lub SDHC. Sprawdz jak sie trzyma ori przylepiec do szyby bo jesli mozna go latwo odpiac to spadnie jak wjedziesz w dziury.

Osobiscie polecam Goclever z tanszych. Odradzam mante chociaz latwo sie odblokowuje to dramatyczny wlacznik...

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 09:53 
Forumowicz

dzięki wszystkim za pomoc muszę jeszcze troszkę się zastanowić nad wyborem a jak już wybiorę to powiem wam czy słusznie czy nie dzięki wielkie

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 21:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Kod silnika: M40
Ja mam E90 i bardzo sobie ja chwale. Duży wyświetlacz, symbian, operuje na navi Garmin i Nokia Maps. Garmin jest ok ale ma spore błędy jeżeli chodzi o pozycjonowanie, a w Nokia Maps jak pogrzebiesz i poustawiasz jak ma byc to naprawde rewelacyjna navi. Na forach typu peb.pl etc jest b.dużo tutoriali co i jak z mapa do NM... w/w zawsze mozesz połączyć się z netem i samo Ci sciągnie potrzebny fragment mapy :)

o.O ops hehehe troche się spoźniłem hahahahah sorry ;P

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2009, 08:13 
Uzależniony od forum :)

Właśnie zmieniłem N95 na E71.

Oba na symbianie S60V3. Oba z GPSem.

N95 jest większa. Fakt jest węższa, ale w kieszeni czuje się grubość telefonu a nie szerokość. Mam E71 od paru dni i łapię się za keiszeń co jakiś czas, czy ona nadal tam jest. :)

Garmin z N95 - w porównaniu do Tomtom-a łapał Fixa całe wieki - czasem nawet 8km - w efekcie wolałem Tomtoma mimo że starsze mapy to nie miałem z nim problemów. Po Wawie super, po Polsce też - mimo że podobno ma 40% pokrycia :D

Tomtom w N95 - bajka, łapie fixa od razu ale trzeba odpalac najpierw cracka a potem za kazdym razem wybierac GPS. Niby duzo roboty ale po paru dniach, po prostu wykonujesz palcem sekwencje klawiszy :) No ale jest to utrudnienie.

E71 - tomtom nie działa :niepewny:
E71 - Garmin - instaluję na dniach.

Wszyscy mi polecają zainstalować Sygic McGuider - podobno rewelka i mapy też TeleAtlas - jak Nokia Maps.

Co do tego że GPS w telefonie się nie nadaje. Tak piszę tylko Ci co albo nie korzystali, albo słyszeli albo mają uszkodzony sprzęt. Miałem E61 + Nokia LD3W, potem N95 z wbudowanym i teraz mam E71. Myli się BARDZO sporadycznie a często korzystam, Po prostu czasem czasem pokazuje że jest 100m a jest mniej lub więcej - ale to chyba wina TOMTOM-a i starszych map (miałem to na autostradzie A2).

S60 czy WM?
TO zależy czy chcesz Auto mapę czy nie. Ja miałem HTC (Era MDA). Nie polecam. Chyba że nie przeszkadza Ci żeby cokolwiek zrobić musisz się zatrzymać wziąć telefon w łapkę a w drugą rysik. Jak cenisz sobie szybkość działania - odpada.

Zewętrzny zestaw GPS czy GPS w telefonie?
Owszem mozna kupić LARK-a z dużym wyświetlaczem za 350zł wrzucić tam wszystko i NOWEGO tomtoma i Auto Mapę i Garmina. Extra sprawa. U mnie odpada. Raz jadę swoim autem, raz Pauliny, raz służbowym. Dla mnie odpada, chyba że jako drugie nawi co lezyw schowku. GPS może się przydać zawsze. A jak Ci będzie potrzebny to go nie będziesz miał przy sobie.

Telefon przy sobie masz zawsze...

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 21:05 
Pierwsze kroki

Polecam Omnię z AutoMapą tylko że to dotykowy ekran co nie każdemu odpowiada.
Ja jestem zadowolony. Śmiga bardzo płynnie.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 21:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
Michał525i napisał(a):
Polecam Omnię z AutoMapą tylko że to dotykowy ekran co nie każdemu odpowiada.
Ja jestem zadowolony. Śmiga bardzo płynnie.
Pozdrawiam

juz pisałem to, ale potwierdze ze Omnia+automapa to dobry pomocnik

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 22:19 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47N
Garaż: Było E36 318i M43b18, E39 520i M52b20
Jest E46 320d M47N
Od półtora roku używam Mio A702 wraz z automapą i sobie chwalę ten zestaw. Używam go przede wszystkim jak telefon (bez grania i zbędnych rzeczy) oraz jako navi. Nadajnik GPS jest jak w standardowej nawigacji więc nie sprawia żadnych problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2009, 16:32 
Forumowicz

a jeszcze pytanie czy w iphonie 3g jest możliwość wgrania navi tak aby działała bez łączenia z internetem (nie google maps)

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2009, 16:52 
Forumowicz

Moje BMW: E46 shadow line
Mam w E71 Garmina i nie polecam - jakos nie umie sie zsynchronizowac z ta navi - dlugo lapie satelite (przy wylaczonej opcji polaczenia z netem w celu unikniecia oplat), czesto wprowadza mnie w blad - nawet stare drogi nie sa widoczne lub jadac droga wskazuje mi na nawi, ze jade polem a ta droga jest pare milimetrow obok. Dodatkowo, jak zmienia kombinacje drog - tzn wjade w droge ktorej nie ma to nawi sie wylancza i trzeba od nowa uruchamiac.
Dzialalem na E61 z TOMTOM - bylem o wiele bardziej zadowolony mimomiz potrzebowalem zewnetrznego nadajnika.

Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2009, 19:49 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52tub28
Mam E66 polecam z reka na sercu

Tytuł: Re: telefon z navi co polecicie
PostNapisane: 13 grudnia 2009, 21:47 
Forumowy terrorysta

spiter napisał(a):
Mam w E71 Garmina i nie polecam - jakos nie umie sie zsynchronizowac z ta navi - dlugo lapie satelite (przy wylaczonej opcji polaczenia z netem w celu unikniecia oplat),

Czytalem, ze E71 ma umieszczozny gps u dolu aparatu, wiec to sprawia, że więcej czasu minie, aż złapie sygnał.

Tytuł: Re: telefon z navi co polecicie
PostNapisane: 13 grudnia 2009, 23:28 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Tylko i wyłącznie SE C905i :cwaniak:
Aparat 8MpX, Fajna nawigacja, Wi-Fi co też uprzyjemnia życie :hyhy:
Ale jeżeli CHCESZ i LUBISZ Nokie... ewidentnie odpada.

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1