BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 10:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 01:19 
ded napisał(a):
Bo glownym winowajca jest ten za ktorym prowadzono poscig.

To on to jest niby główny winowajca za to, że policjanty zabili człowieka?

Farsa jakaś....

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 09:34 
Uzależniony od forum :)

Fryderyk napisał(a):
ded napisał/a:
Bo glownym winowajca jest ten za ktorym prowadzono poscig.

Farsa jakaś....

Ded, nie zatrzymasz się do kontroli... bo będziesz miał muzę na maksa rozkręconą, policja rzuci się za toba w pościg i zabije człowieka a Ty? Będziesz czuł się winny?

FARSA. Ile razy widzimy w programie pirat czy drogówka jak policjant karze kogoś za jazdę po ciągłej i prędkość a robi dokładnie to samo? Mimo że może włączyć koguta od pierwszego wykroczenia?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 09:46 

KotSylwester napisał(a):
Ile razy widzimy w programie pirat czy drogówka jak policjant karze kogoś za jazdę po ciągłej i prędkość a robi dokładnie to samo? Mimo że może włączyć koguta od pierwszego wykroczenia?

Ale im chodzi o kase,wiec czekaja az tych wykroczen uzbiera sie wiecej.Proste ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 09:51 

spider, no właśnie...

Zresztą wszędzie chodzi o kasę - niestety. Polityka - kasa, Policja - kasa, szkolnictwo - kasa, służba zdrowia - kasa, bezpieczeństwo na drogach - kasa, kościół - kasa...

Nigdzie nie chodzi o nic innego jak o kasę, a parawanów wiele: bezpieczeństwo, zdrowie, prawda, dobro, wiara, nie ma "świętości"

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 09:54 

KotSylwester napisał(a):
spider, no właśnie...

Zresztą wszędzie chodzi o kasę - niestety. Polityka - kasa, Policja - kasa, szkolnictwo - kasa, służba zdrowia - kasa, bezpieczeństwo na drogach - kasa, kościół - kasa...

Nigdzie nie chodzi o nic innego jak o kasę, a parawanów wiele: bezpieczeństwo, zdrowie, prawda, dobro, wiara, nie ma "świętości"

Wszystkie instytucje doja nas na kazdym kroku bez wzgledu na wszystko,ale co poradzisz? :(

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 10:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
Fryderyk napisał(a):
gdyby się zatrzymał nie byłoby potrącenia pieszego
KotSylwester napisał(a):
bo będziesz miał muzę na maksa rozkręconą
to raczej nie usprawiedliwa, są jeszcze lusterka,
nie chce tu oczyszczać policjanta ale staram się patrzeć z różnych punktów widzenia, fakt zabił człowieka i powinien ponieść karę ale jest wiele okoliczności łagodzących, dlaczego ściagany się nie zatrzymał? czy rzeczywiście miał muze na maxa i nie slyszał a może chciał uciec policji??

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 12:06 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57N
Fryderyk napisał(a):
...Liczę, że sprawcy nie zostaną w jakiś sposób ulgowo potraktowani, to może inni policjanci czasem pomyślą.

...każdy kij ma dwa końce, chyba nie chciałbym aby się zastanawiali jadąc do mnie lub kogoś z mojej rodziny w celu ratowania życia...tak na przykład...bo jeżeli zaczną myśleć: jak włączę syrenę i kogoś potrącę...to już lepiej jechać wolniutko...

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 16:01 
podol napisał(a):
Fryderyk napisał/a:
gdyby się zatrzymał nie byłoby potrącenia pieszego

Moim zdaniem winna jest matka uciekiniera. Gdyby nie poznała przyszłego ojca uciekiniera, nie było by dziecka, które by potem uciekało i przez które policja zabiłaby człowieka :wstyd:

misiek666 napisał(a):
...każdy kij ma dwa końce, chyba nie chciałbym aby się zastanawiali jadąc do mnie lub kogoś z mojej rodziny w celu ratowania życia...tak na przykład...bo jeżeli zaczną myśleć: jak włączę syrenę i kogoś potrącę...to już lepiej jechać wolniutko...

ma 2. końce, ale jeden koniec może być ostry, a drugi tępy, tak samo jak co innego ratowanie życia, gdzie ryzykuje się, można stracić życie, ale można ocalić życie, nie rozumiem np. gonienia pirata, wystarczy spisać tablice i do sądu nakaz, a nie prowokować niepotrzebne sytuacje.

Chciałbym poznać % wypadki przy ratowaniu umierających np. karetek i % wypadków przy pościgach, oraz jaki % więcej jest, gdy się nie ściga :wstyd: szczerze wątpię, żeby to miało sens gonić gościa, który np. nie chce sie zatrzymać, bo się boi, bo wypił 2 piwa np. 2 godziny temu, a przejechał podwójną ciągłą raptem :wstyd:

KotSylwester napisał(a):
Ile razy widzimy w programie pirat czy drogówka jak policjant karze kogoś za jazdę po ciągłej i prędkość a robi dokładnie to samo? Mimo że może włączyć koguta od pierwszego wykroczenia?

właśnie.

Nudzi się chyba na posterunku i za dużo amerykańskich taśm policyjnych na tvn turbo :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 16:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
rozważcie sytuację inna:

uciekający przed radiowozem pirat wpada na przystanek i tam ginie kilka osób

Policjanci nie maja ganiać piratów drogowych???

jakaś paranoja..........

Zdarzył się wypadek, szkoda bo zginął człowiek ale uciekający pirat mógłby zabić kilka osób lub kogoś z mojej lub waszej rodziny.

Pewnie najlepiej nie ganiać piratów bo podobno każdy ma swoje drzewo :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 16:20 
hubi e46coupe napisał(a):
rozważcie sytuację inna:

a jakie są oddsy, jak pirat sam jedzie i coś rozwala, a jakie są oddsy, że zrobi to przy pościgu?

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 16:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
Fryderyk napisał(a):
Moim zdaniem winna jest matka uciekiniera
nie nie, winna jest Ewa z Raju bo skusiła Adama jabłkiem i niestety opuścili to super miejsce gdzie nie było ZŁA.
Fryderyk moim zdaniem jak Cię policja próbuje zatrzymać to się zatrzymujesz a nie uciekasz, a tu ewidentnie uciekał, bo nie wierze, że nie słyszał sygnału ani nie patrzył w lusterka, dalej twierdzę że policjant jest winny ale są okoliczności łagodzące.

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 16:41 
podol napisał(a):
Fryderyk moim zdaniem jak Cię policja próbuje zatrzymać to się zatrzymujesz a nie uciekasz, a tu ewidentnie uciekał, bo nie wierze, że nie słyszał sygnału ani nie patrzył w lusterka, dalej twierdzę że policjant jest winny ale są okoliczności łagodzące.

Oczywiście, że nie celowali (chyba?) w tego gościa i to nieszczęśliwy wypadek. Nie twierdzę też, że policjanci byli winni, bo to tylko artykuł z gazety, w gazetach różnie piszą, jedynie mam nadzieję, że będą mieli normalny proces jak każdy inny, a nie z taryfą ulgową i tyli.

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 16:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530i Sport
Kod silnika: M54B30
Przykra sprawa. Może to być nieszczęśliwy wypadek i tyle. :zalamany:
[*]

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 17:43 

hubi e46coupe napisał(a):

Policjanci nie maja ganiać piratów drogowych???

jakaś paranoja..........

no właśnie - jakby go nie gonili to by nie wpadł. Po co gonić na kogutach, pokazywać się itp itd?

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 17:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
KotSylwester napisał(a):
no właśnie - jakby go nie gonili to by nie wpadł. Po co gonić na kogutach, pokazywać się itp itd?

pewnie było to uzasadnione okolicznościami :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 19:01 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57N
Fryderyk napisał(a):
...wystarczy spisać tablice i do sądu nakaz, a nie prowokować niepotrzebne sytuacje...

, a pomyśl; czy policaje to wróżki? a skąd mają wiedzieć, że to zwykły pirat, a nie poszukiwany listem gończym gwałciciel...albo inna menda, przewożąca w bagażniku CHGW co lub kogo? a skąd mają wiedzieć, że uciekający, nie ucieka...Twoim samochodem, który łupnął przed 5 minutami...fajnie by wtedy było: spisali tablice i Ciebie wysłali do sądu...zadowolony byś zapewne nie był...a co wtedy byś tutaj napisał?

...a oba końce kija są przeważnie tępe...no chyba, że to akurat dzida... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 19:25 
misiek666 napisał(a):
a skąd mają wiedzieć, że uciekający, nie ucieka...Twoim samochodem, który łupnął przed 5 minutami...fajnie by wtedy było: spisali tablice i Ciebie wysłali do sądu...zadowolony byś zapewne nie był...a co wtedy byś tutaj napisał?

że zgłosiłem to niezwłocznie na komendę

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 19:28 

Fryderyk, gwizdną w nocy, albo jak pójdziesz do kina, albo jak będziesz na wykłądach, albo w pracy... zgłosisz po kilku godzinach... To jest dobry argument... Nie zapominajmy że nie każdy się urodził za kółkiem jeden jeździ szybko i dobrze a drugiemu się wydaje...

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 19:37 
KotSylwester napisał(a):
Fryderyk, gwizdną w nocy, albo jak pójdziesz do kina, albo jak będziesz na wykłądach, albo w pracy... zgłosisz po kilku godzinach... To jest dobry argument... Nie zapominajmy że nie każdy się urodził za kółkiem jeden jeździ szybko i dobrze a drugiemu się wydaje...

No i co to zmienia? Nie wiele. Dowodów, żeby mi postawić zarzuty nie mają, to po pierwsze, po drugie nawet jeśli, to trudno, life is brutal, byle by nie ginęli niepotrzebnie niewinni ludzie.

KotSylwester napisał(a):

można i w ten sposób :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 listopada 2009, 20:11 

Moje BMW: e91
ooo ciekawa dyskusja. jaaasne, policjant który goni przestępce drogowego musi sie zatrzymać i przepuścić pieszego i w ogóle...
chyba jesteście mało wtajemniczeni.
pamiętacie akcje chyba rok temu gdy kropnęli motocykliste który myślał że blokada jest na niego bo hulał bez prawka a faktycznie blokada była na złodzieji którzy okradli hurtownie.
własnie na goraco uniewinnili policje. i mieli racje

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1