A słyszałeś, że Polska gospodarka ma się najlepiej w całej Unii Europejskiej?
http://www.tvn24.pl/12692,1626976,0,1,p ... omosc.html
Nie przypisuje tu całego sukcesu rządzącym (ponieważ duże znaczenie na dodatni wynik miała konsumpcja wewnętrzna), jednak radzę przypomnieć co wykrzykiwała wtedy opozycja (konkretnie PiS). Gdyby w okresie początku kryzysu, rządziło PiS, mielibyśmy dziś inflację na dużym poziomie i jeszcze większy dług publiczny (o którym zresztą wspomniałeś), między innymi poprzez proponowaną w tamtym okresie podwyżkę stóp procentowych przez PiS. Dlatego osobiście dziękuję Bogu, że rządy sprawuje partia, która potrafiła umiejętnie podjąć walkę z kryzysem (i co najważniejsze w odpowiednią porę - w przeciwieństwie do państw 'zachodnich' które wpompowały w gospodarkę masę miliardów [patrz -> USA, Niemcy, Francja] bez większych skutków).
Nie ma żadnych, ale to żadnych powodów nazywania sprawy - aferą hazardową.
Jedyne co mamy to nagrania Chlebowskiego, który powiedział o dwa słowa za dużo (za słowami nie kryły się żadne czyny!), także sprawa jest prosta - nie ma dowodów na przestępstwo - nie ma żadnej afery!
Dodam jeszcze, że zadłużenie wzrosło najbardziej w okresie dwóch 'wspaniałych' lat rządów PiS-LPR-Samogonu.
Na forum BMW zarejestrowałem się, ponieważ w przyszłym roku planuje kupić BMW (prawdopodobnie e36) i spędzam wolny czas by poczytać o wadach, zaletach i opiniach użytkowników tej wspaniałej marki.
Tempra? No cóż.. ruda pożera tylnie nadkola, jednak jest to wynik dwóch kolizji (z czego jedna poważniejsza) jeszcze za użytkowania mojego ojca i brata, jednak obydwie kolizje, nie były z ich winy - w obydwu przypadkach zderzenie w tył samochodu. Jeździ ich parę (z czego jedna znajomego) po Poznaniu, i jeśli chodzi o rdze to nie ma z nimi żadnego problemu -> pod warunkiem, że nie były trzaśnięte właśnie. Fiat pochodzi z roku 93 - a te były już cynowane.
Nie jestem może ekspertem w sprawach polityki, ale na pewno orientuję się trochę lepiej od zwykłego zjadacza chleba w tych sprawach
Umiesz liczyć? Licz na siebie - nie wymagam od państwa by podało mi pieniądze na tacy, jednak wymagam stworzenia warunków do samodzielnego ich zdobywania - co moim zdaniem, najlepiej czyni PO. Nie twierdzę tutaj, że PO to moja wymarzona partia, jednak jak pomyślę, że PiS mógłby dojść ponownie do władzy (TFU TFU!!!!!!) to wybacz, ale do tego obciachu, tej kompromitacji na arenie międzynarodowej, nieudolności i populizmu (straszenie Niemcami i Rosjanami) nie można więcej dopuścić, moherku
POzdrawiam