Koledzy,
jakiś czas temu zaczął mi szwankować zamek centralny. Sprawa była już parę razy poruszana na forum - problem polega na braku możliwości otwierania auta z pilota lub też z przycisku na tunelu środkowym. Mechanizm działa raz na kilkadziesiąt prób otwarcia. Częstotliwość poprawnego otwarcia drastycznie maleje zwłaszcza w gorące dni, gdy samochód stoi na słońcu i nagrzeje się (przekaźniki w module przy wyższej temperaturze przestają funkcjonować). Wiem, że opisana została kwestia naprawy samego modułu komfortu odpowiedzialnego za działanie zamka centralnego w poniższym poście:
POST Niestety jednak nie mam odwagi spróbować tego na własną rękę... Postanowiłem kupić cały moduł (nr części: 61.35-8 385 541) Jak się jednak okazuję nie jest to takie proste. Na aukcjach można znaleźć sporo modułów, niektóre nawet w rozsądnych cenach ale niestety z innymi numerami części W związku z powyższym mam parę pytań:
1\ Czy jest możliwość zamontowania modułu o innym numerze niż ten dostarczony seryjnie ?
2\ Czy może to powodować błędy w komputerze ? Np.: w przypadku obsługi 4 szyb elektrycznych przez nowy moduł kiedy ja posiadam jedynie przednie szyby opuszczane elektrycznie.
3\ Czy ktoś wie gdzie mogę szukać w/w modułu (lub może ktoś z szanownych forumowiczów posiada taki egzemplarz i bardzo chce go sprzedać ?

)
Z góry dzięki za pomoc.
pozdr. Kamil