renoraines napisał(a):
Pomijam juz, ze eksajtowac to anglojezyczna nowomowa
NO COŚ TY!!!!!! A mnie tak pani uczyła na polskim w liceum

i że to z rosyjskiego...
renoraines napisał(a):
Przypomina mi sie dowcip o goralu,ktory wyjechal do USA i w liscie do domu zamiast Stasiek, podpisal sie Stanley, podobnie jak na gali bokserskiej Adamczyk

.
renoraines napisał(a):
Kto tu mówi o czepianiu się? Do Ciebie nic nie napisałem osobistego, te kawały to sobie możesz wiesz gdzie wsadzić, jak uważasz, że nie napisałem tego z premedytacją, to masz chyba naprawdę coś pod deklem zaworów.
Wystarczyłoby Ci, żebyś obejrzał film "Kochaj albo rzuć" to może być przestał szczypać tymi uwagami.
Gdybym się naprawdę uczepił, to bym napisał, że nie ma czegoś takiego jak "klasyczna moc". Po prostu nie ma takiego pojęcia i koniec, sam sobie je wymyśliłeś, miałeś na myśli silnik n/a, więc dobra, pozwoliłem sobie również skorzystać ze słowa, którego w słownikach nie ma, skoro Ty to robisz, szkoda, że Ty możesz, a ja nie

Dla Twojej informacji- nie mam zamiaru się z Tobą użerać, szczypać, jak masz jakiś problem to napisz PW, to go rozwiążemy, lubię zaś dyskutować o silnikach. Nie wolno mi? To niestosowne dla mnie?
renoraines napisał(a):
Poprzednie a8 4.2 FSI miało 355KM, wiec nie sadze, zeby nowszy model mial mniejsza moc w Europie niz poprzednik i tym bardziej mniejsza moc byla oferowana w Europie niz w USA.
Ja też nie sądziłem:
Cytuj:
Western Europe gets a 3.0-liter TDI V-6, a 3.2-liter FSI V-6, and 4.2-liter turbodiesel and gas direct-injection V-8s, while North American buyers will get the car only with that latter engine, upgraded to 372 horsepower
Nie mogę znaleźć tego linka, gdzie pisali, że w europie ma być w tej budzie 4.2 355ps.
być może chodzi o to samo jak z 1.9tdi 110ps i 105ps
renoraines napisał(a):
A po drugie mylisz sie
Sam się mylisz. RS6 to nie dupowóz.
Jak Audi wrzuci do zwykłej A6, lub A8 V10, to będzie RESPEKT. ///M i RS to zupełnie inna filozofia, inne priorytety, co Ty porównujesz, to nie wiem, my tutaj rozmawiamy o "cywilnych" samochodach.
Na razie nie ma się czym jarać. Poczekamy chyba jeszcze na coś naprawdę fajnego, w końcu audi ma jeszcze czas.
renoraines napisał(a):
V8 4.2 FSI/372KM/445Nm spełni oczekiwania 90% kierowcow,
nie posiada doladowania,a czego nie ma to sie nie popsuje
Noooo.... 5.2s, a 5.7s do jednak różnica, ciekawe ile to będzie różnicy do 200, poza tym, jazda z samochodem, który ma przez prawie 3tyś. obrotów 600Nm to też trochę inna jazda.
Uwierz, a najlepiej najpierw się przejedź takimi samochodami.