BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 13:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zabiła dwie osoby w czasie kursu prawa jazdy - wyrok sadu
PostNapisane: 5 grudnia 2009, 00:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
moim zdaniem ten wyrok jest trochę na wyrost, gdyż faktycznie to instruktor powinien był przewidzieć sytuacje zagrożenia do tego wiedział chyba na jakich oponach jadą, no i ostatnio kwestia z jaką predkością był ten wypadek, że aż 2 osoby zginęły ?? eLki z tego co wiem nie powinny jezdzić powyżej 40-50km/h

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 09:25 
Uzależniony od forum :)

Czemu ciągle się czepiacie że źle zrobił bo miał letnie, skoro nie ma o tym mowy w przepisach?

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 09:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
KotSylwester napisał(a):
Czemu ciągle się czepiacie że źle zrobił bo miał letnie, skoro nie ma o tym mowy w przepisach?

To fakt... To czy auto jeździ na letnich czy zimowych, to tylko już zależy od dobrej woli właściciela pojazdu... Także nie powinno sie obwiniać kogoś ze auto nie posiadało opon zimowych...

Jak dla mnie to najbardziej winny jest instruktor, ponieważ tak jak wspominacie: dopuścił sie żeby kursantka wyprowadziła auto poza ograniczoną strefę dopuszczalnej prędkości, a po drugie nie przewidział ewentualnego zagrożenia wynikającego z niedoświadczenia kursantki...
podol napisał(a):
też tak miałem, instruktor mówi "jedziemy" a ja mu na to, pierwszy raz za kółkiem (w rodzinie nie było samochodu) a on chciał żebym jeździł po mieście :cisza: :cenzura:

Też tak miałem... Już na pierwszej godzinie na miasto wyjechałem... I to nie było takie proste do ogarnięcia... Jedynym plusem było to ze znałem podstawy obsługiwania auta...
Tak nie powinno byc :kwasny:
Z autem trzeba sie oswoić żeby móc je w pełni należycie wykorzystywać...

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 10:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Bobby_Valentino, tego rodzaju niekompetentne osoby znajdą się w każdej grupie zawodowej. Smutne, ale prawdziwe.
Ja mojego instruktora jazdy od czasu do czasu oglądam w "uwaga pirat", dobrze trafiłem, nie mogę narzekać, ale wiem, że nie każdy ma tyle szczęścia. Później życie i tak wyrównuje sytuację, czy to kiepskim lekarzem, mechanikiem czy nauczycielami.

A wracając do sprawy to wydaje mi się, że wyrok jest słuszny. Zarówno kursantka, jak i instruktor zrobili kilka rzeczy, których robić nie powinni i byli świadomi ryzyka. Dziwi mnie jedynie fakt, że zakaz prowadzenia pojazdów dostał instruktor, ja bym to samo dał kursantce.

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 10:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
nie kumam...dostal wiekszy wyrok bo jest bez dwoch zdan takze winny, a wy chcielibyscie uniwinnic ta kobiete?? dlaczego??
nie dostosowala predkosci do warunkow jazdy,zabila dwie osoby i co? niewinna bo kursantka byla??
w stanach samemu sie jezdzi pod opieka bliskiej osoby ,zwyklym samochodem...a potem egzamin
kierowca odpowiada za sytuacje na drodze

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 5 grudnia 2009, 11:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dokładnie, znała przepisy, wiedziała co robi, musi odpowiadać. Jakby jej nie ukarali to tylko czekać na istny Carmageddon w wykonaniu bogu ducha winnych kursantów.

Matima - jechała pewnie więcej, ale 40 - 50km/h styka, drugi też tyle jedzie, to po wyhamowaniu masz już >60km/h sumarycznie, do tego pewnie niezapięte pasy i kaplica.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1