BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 16:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bodek - Narkotyki [Pikantny Temat]
PostNapisane: 17 grudnia 2009, 14:48 
Częsty bywalec

jiGsaw napisał(a):
Słuchajcie, naprawdę możnaby zalegalizować, ale pod kilkoma warunkami. Wolno towar kupić i spalić tylko w odpowiednich kawiarenkach, poza nimi rygorystyczny zakaz handlu,

Z tym sie zgadzam :ok:

jiGsaw napisał(a):
Zasadnicza różnica pomiędzy alko, a marychą jest chociażby taka, że alko można się napić w małych ilościach dla odstresowania i nic się nie dzieje, a trawę się pali aby zostać na jakiś czas debilem i się śmiać np. z własnej ręki.

Z tym nie...Sheherazade, Durga Mata, Sweet Purple, Dutch Dragon, po tych odmianach będziesz bardziej zrelaksowany niż po alko (oczywiście da się nawalić, jak wszystkim) a i efektu śmiechu z np. własnej ręki nie będzie. Marihuana marihuanie nie równa, nie ma co wrzucać wszystko do jednego wora znanego z telewizji :)
A stan po zapaleniu zależy głównie od towarzystwa, od muzyki, od wszystkiego, nie zdarzyło Ci się nigdy śmiać z jakiś głupot gdy byłeś w swoim, dobrym towarzystwie? Mi tak, i to nie musiałem palić :)

Marsellus nikt pewnie nie chciałby umrzeć, ale idąc Twoim tokiem rozumowania nie lepiej dać wszystkim rowery, zakazać alkoholu, papierosów, a do tego każdemu obywatelowi jednego policjanta aby go pilnował... nie musiałbyś się już martwić że "ćpun" zabije sie w wypadku, że pijany kierowca spowoduje wypadek itd. niestety pozostaje problem taki że, sa jeszcze tysiące innym przypadków od których możesz zginąć...a żeby 99,9% z nich wyeliminować musiałbyś zamknąć się w sporym bunkrze o którym nikt nie wie :|

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 14:58 
Częsty bywalec

AdRian52 napisał(a):
idąc Twoim tokiem rozumowania nie lepiej dać wszystkim rowery, zakazać alkoholu, papierosów, a do tego każdemu obywatelowi jednego policjanta aby go pilnował... nie musiałbyś się już martwić że "ćpun" zabije sie w wypadku, że pijany kierowca spowoduje wypadek itd. niestety pozostaje problem taki że, sa jeszcze tysiące innym przypadków od których możesz zginąć...a żeby 99,9% z nich wyeliminować musiałbyś zamknąć się w sporym bunkrze o którym nikt nie wie :|

Tylko, że to nierealne ;) Nie chodzi o popadanie w skrajności tylko o nie dokładanie nowych "możliwości". Bardziej obawiałbyś się wyjść wieczorem z domu wiedząc, że każdy mijany człowiek może mieć "klamkę" bo kupił ją legalnie w kiosku?

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 15:09 
Częsty bywalec

Marsellus napisał(a):
AdRian52 napisał(a):
idąc Twoim tokiem rozumowania nie lepiej dać wszystkim rowery, zakazać alkoholu, papierosów, a do tego każdemu obywatelowi jednego policjanta aby go pilnował... nie musiałbyś się już martwić że "ćpun" zabije sie w wypadku, że pijany kierowca spowoduje wypadek itd. niestety pozostaje problem taki że, sa jeszcze tysiące innym przypadków od których możesz zginąć...a żeby 99,9% z nich wyeliminować musiałbyś zamknąć się w sporym bunkrze o którym nikt nie wie :|

Tylko, że to nierealne ;) Nie chodzi o popadanie w skrajności tylko o nie dokładanie nowych "możliwości". Bardziej obawiałbyś się wyjść wieczorem z domu wiedząc, że każdy mijany człowiek może mieć "klamkę" bo kupił ją legalnie w kiosku?

A Ty bałbyś się każdego mijanego człowieka bo ma gram w kieszeni?
Zabiło by Cię to?

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 15:11 
KotSylwester napisał(a):
To tak jak patrzeć alkohol-alkoholik.

heheh ja tam w którymś tam poście tak siebie nazwałem :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 15:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
AdRian52 napisał(a):
Marsellus napisał(a):
AdRian52 napisał(a):

Zabiło by Cię to?

Nie, ale nie życzyłbym sobie aby ktoś palił w mojej obecności albo moich dzieci itp., a w prostym rachunku do tego by się to sprowadzało.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 15:19 
Częsty bywalec

AdRian52 napisał(a):
Zabiło by Cię to?

Źle mnie zrozumiałeś. A tak z ciekawości pytanie do obeznanych w temacie. Ile jest krajów gdzie narkotyki są zalegalizowane?

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 15:53 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Marsellus napisał(a):
A tak z ciekawości pytanie do obeznanych w temacie. Ile jest krajów gdzie narkotyki są zalegalizowane?

W Holandii, niektórych kantonach Szwajcarii marihuana jest legalna.
W Belgii prawo pozwala uprawiać jedną roślinę na użytek własny. W Hiszpanii można hodować do 3 roślin. Sprzedaż marihuany jest tam zabroniona.
Posiadanie "niewielkich ilości" tj. 3-10 g jest w tych krajach, a także Rosji, legalne.
Czechy od 1 stycznia 2010 roku liberalizują politykę narkotykową, określając uprawę 5 roślin na własny użytek oraz posiadanie do 15 gramów substancji za wykroczenie, a nie przestępstwo.

...Noo i w Lublinie :rotfl: :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 16:21 
Częsty bywalec

Cytuj:
Cytuj:
Zabiło by Cię to?

Nie, ale nie życzyłbym sobie aby ktoś palił w mojej obecności albo moich dzieci itp., a w prostym rachunku do tego by się to sprowadzało.

A gdyby były wyznaczone do tego specjalne miejsca, o których pisałeś kilka postów wyżej? Według mnie to by było dobre rozwiązanie. Palenie papierosów też jest zakazane w miejscach publicznych, i z tego co widzę policja często rozdaje mandaty za to. A powiedz mi jaka to by miała być sytuacja żeby ktoś palił w obecności Twoich dzieci albo Twojej? Podaj jakiś przykład.

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 17:28 
Przyjaciel forum

Np. idę ja/moje dziecko na imprezę tzw. domówkę albo do pubu na piwo i ktoś pali tam zioło, oczywiście wdycham to i potem odbierają mi prawko, bo niby to ja paliłem. Przykładów można mnożyć. Jakby miało być z ziołem tak samo jak z fajkami to do bani, mimo, że jest lepiej to wciąż czuję ten smród, gdziekolwiek nie pójdę. Jedyną w miarę sensowną wizję legalizacji opisałem na poprzedniej stronie.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 17 grudnia 2009, 18:29 
Częsty bywalec

jiGsaw napisał(a):
do pubu na piwo i ktoś pali tam zioło, oczywiście wdycham to i potem odbierają mi prawko

A jak się nie nawdychasz złych oparów to nie odbiorą Ci prawka za jazdę po piwie? :P
Nie no, rozumiem o co Ci chodzi. Ale jak by można było w specjalnych punktach i u siebie w domu palić to było by to dobre rozwiązanie.

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 00:37 
Przyjaciel forum

U siebie w domu nie, bo dzieciaki się nawdychają i inni ludzie, a potem właśnie by były akcje typu straciłem prawko, bo ktoś w pokoju palił itd.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 06:57 
Uzależniony od forum :)

jiGsaw napisał(a):
KotSylwester - naprawdę nie rozróżniasz papierosów od marychy?

Nigdy nie pisałem że marycha jest jak tytoń. Zawsze piszę że marycha jest jak tytoń i alkohol, ponieważ ma wiele wspólnego z alkoholem i tytoniem.

Jak tytoń:
powoduje uzależnienie
pali się ją
Palenie powoduje dym -dla jednych miły dla innych nie (np. dymu z papierosa nie lubi prawie nikt a dym z fajki tytoniowej sporej liczbie ludzi się fajnie kojarzy)

Jak alkohol:
odpowiednia ilość powoduje uzależnienie
spożywa się jak większość ludzi alkohol - okazjonalnie nie jak papierosy - 20-40szt. dziennie, w przerwie w pracy do godzine.
spożywanie można w uproszczeniu powiedzieć powoduje oszołomienie

Jak kofeina i tauryna:
Pobudza umysł do myślenia

jiGsaw napisał(a):

W prostym rachunku czy przy Twoich dzieciach ludzie piją piwo, wódkę i palą papierosy? Biorąc pod uwagę że maryche spożywa się okazjonalnie jak alkohol... Oczywiście są alkoholicy, którzy muszą codziennie piwko po pracy wypić.

Marsellus napisał(a):
A tak z ciekawości pytanie do obeznanych w temacie. Ile jest krajów gdzie narkotyki są zalegalizowane?

Wyobrażasz sobie u nas w kraju polityka wysokiej rangi - czyt z konkretnym poparciem i ilością swoich posłów w sejmie, który mówi że chce legalizacji marihuany?

Wyobraźmy sobie że Tusk lub Kaczyński (z podkreśleniem na LUB bo jak jeden mówi czarne drugi zawsze mówi białe i na na odwrót) prowadzi akcję legalizacji marihuany... Ile procent wyborców na niego zagłosuje? Ile pikiet będzie? Ile manifestacji? Czy dostał by więcej niż 5% głosów???? Powiecie że nie bo ludzie głupi nie są i nie chcą narkotyków. A ja Wam powiem że LUDZIE nie chcieli wielu wielu pomysłów i LUDZIE jak czegoś nie wiedzą to są na nie. Dodam że LUDZIE się znają i wiedzą, bo przecież każdy wie że narkotyki są złe, każdy wie że wszyscy kradną, każdy wie że jak powstaje nowa droga to decydent napycha sobie kieszenie, każdy wie że KAŻDY lekarz bierze łapówki, każdy wie że lobby medyczne przepisuje drogie leki a nie tanie podróbki, które są tak samo dobre itp itd.

jiGsaw napisał(a):
Np. idę ja/moje dziecko na imprezę tzw. domówkę albo do pubu na piwo i ktoś pali tam zioło, oczywiście wdycham to i potem odbierają mi prawko, bo niby to ja paliłem. Przykładów można mnożyć.

Jig, cenię Twoje posty za mocne stwierdzenia, z którymi się zgadzam lub nie ale.... od biernego wdychania raczej Ci nie grozi zabranie prawka :)

jiGsaw napisał(a):
Jakby miało być z ziołem tak samo jak z fajkami to do bani, mimo, że jest lepiej to wciąż czuję ten smród, gdziekolwiek nie pójdę. Jedyną w miarę sensowną wizję legalizacji opisałem na poprzedniej stronie.

Ale trawy nie pali się jak fajek, tylko spożywa jak alkohol - okazjonalnie. Idąc do pubu, w którym nie ma zakazu palenia (papierosów) wiesz że będziesz śmierdział od dymu. Co masz na myśli "gdziekolwiek nie póde" w centrum handlowym? W szkole u dziecka? W markecie? - TO masz bardzo wyczulony węch. Mnie drażni smród spalin diesla (autentycznie) ale to nie powód żeby zabronić podjeżdżania ciężarówk u nas w firmie pod rampę ani wjazdu dieslom do CH - bo mi to przeszkadza a więkość drażni to tak samo jak smród z Pb lub LPG. Życie to niestety również zapachy. Smród na stacji LPG, smród paliwa na stacji, smród na dworcu centralnym, smród ryb w realu, smród serów w realu, smród smród smród... :D

AdRian52 napisał(a):
Nie no, rozumiem o co Ci chodzi. Ale jak by można było w specjalnych punktach i u siebie w domu palić to było by to dobre rozwiązanie.

Jak z papierosami - można palić w wyznaczonych miejscach. Od właścicieli pubów zależy czy pozwolą u siebie czy nie - jak do tej pory.

jiGsaw napisał(a):
U siebie w domu nie, bo dzieciaki się nawdychają i inni ludzie, a potem właśnie by były akcje typu straciłem prawko, bo ktoś w pokoju palił itd.

No teraz to przesadziłeś. U mnie w domu nie ma "innych ludzi" ani dzieciaków. TO ode mnie zależy czy pozwalam gościom palić w domu czy nie a zdecydowany zakaz palenia jest u nas w domu, bo potem wszystko capi jak sie masz. Czy to trawa czy tytoń u mnie w domu jest ZAKAZ i basta. A jeżeli bym pozwalał to po pierwsze od biernego wdychania się nie "upijesz". Wdyhchasz dym z trawy a wypuszczasz pzefiltrowany przez płuca, sam skręt praktycznie nie dymi to raz a dwa jakbyś poczuł to możesz iść do gospodarza i powiedzieć że tego nie tolerujesz i gospodarz Twoj kolega powienien coś z tym zrobić ale to już sprawy kultury a nie dopuszczeń.

Dodam że czy to papierosy czy marycha, przy dzieciach się nie pali. Ile razy widuje sie skur.. który prowadzi auto z kiepem a dziecko z tyłu? Ale on trzyma za oknem i myśli że to nie śmierdzi.

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:14 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Był już taki temat i barachłu mówimy nie.

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:22 

Kyokushin napisał(a):

Barachłu też mówię nie.

Ale Tobie i Dorotce chyba chodzi o Bodka? Że to fake? Bo jak rozumiem "My" miałeś na myśli Was? Czy kogo?

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:24 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
KotSylwester napisał(a):
Was?

Nas. Czyli, tych którzy mają dość barachła.
KotSylwester napisał(a):
Barachłu też mówię nie.

Czyli i Ciebie też. Skoro wiesz to poco się pytasz.

Kyokushin napisał(a):

Nie wiem co tu jest niezrozumiałe.

KotSylwester napisał(a):
o Bodka? Że to fake

Odnosłem się Do Twojej ostatniej wypowiedzi.

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:29 

Barachło:
(1.1) pot. potocznie coś bezwartościowego, tandetnego, byle co
(1.2) gw. warsz. gwara warszawska stare rzeczy
(1.3) pot. potocznie posp. pospolicie lekceważąco o ludziach; hołota

Chodzi Ci o hołotę czyli Bodka? Czy nas, którzy piszą? A może o jakąś tandetę? Coś bezwartościowego? Ale chyba akurat narkotyki nie są bezwartościowe, jakby były to by nie był to taki dochodowy biznes. Alkohol i papierosy to też chyba dość dochodowy biznes dla Państwa.

P.S. Myślałem że na forum każdy mówi za siebie.

A My, Wy obywatelu, mówiło się w Pe Er eLu :)

Czemu przy Twoich postach nie pokazuje się że były edytowane?

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:34 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
(1.1) pot. potocznie coś bezwartościowego, tandetnego, byle co

No właśnie, sam sobie podpowiadasz. Ciepło, ciepło....

KotSylwester napisał(a):
P.S. Myślałem że na forum każdy mówi za siebie.

A My, Wy obywatelu, mówiło się w Pe Er eLu :)

Niska retoryka, spodziewałem się lepszej riposty :)

Jeżeli dojdziesz co znaczy 'my' i co oznacza 'barachło' (definicję już masz) to będziesz rozumiał zdanie, którego użyłem :)

KotSylwester napisał(a):
Czemu przy Twoich postach nie pokazuje się że były edytowane?

Bo nie.

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:39 

Kyokushin napisał(a):
Bo nie.

Niska retoryka, spodziewałem się lepszej riposty

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:40 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Niska retoryka, spodziewałem się lepszej riposty

Nie była riposta, ani retoryka. Tylko rzeczowa krótka odpowiedź i dodatkowo jasna, na zadane pytanie :)

PostNapisane: 18 grudnia 2009, 08:56 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Ale chyba akurat narkotyki nie są bezwartościowe, jakby były to by nie był to taki dochodowy biznes. Alkohol i papierosy to też chyba dość dochodowy biznes dla Państwa.

Dochodowe tak, ale dla mnie to jest 'ogólnie' barachło.
Zależy jaki kto ma system wartości.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1