Witam, zacznę od początku .
Od kiedy kupilem bmw e34 520 24v z gazem sekwencyjnym (30tys km ma instalacja)był problem z jej działaniem , otóż podczas przyśpieszania na danych obrotach(niewiem jakich bo obrotomierz mi nie dziala) ale są to obroty za niskie (wiem bo jechalem na benzynie i jest jeszcze sporo zapasu )
auto przełancza się na benzyne i już tak zostaje nie wchodzi spowrotem na gaz.
Na luzie działa poprawnie przy odcince przelancza na Pb. i po sekundzie wraca na gaz.
Byłem z tym u gazownika (polecali znajomi że ponoć dobry) wymienil filtry podłączyl pod komputer pierwsze co mu sie rzucilo w oczy to za niskie ciśnienie na gazie, stwierdzil ze dysze muszą byc za duze (brakuje ciśnienia gazu na wyzszych obr.) skasował 100 zł poza wymianą filtrów tak naprawdę nic sie nie polepszylo.Umówiłem się z nim na wymiane tych dysz, dzis bylem je wymieniac faktycznie różnica była spora(ciekawe kto je dobierał

)
podczas montowania nowych dysz podszedł jakiś inny gazownik (chyba szef) spojrzał na parownik i z ironicznym uśmiechem zapytał ile to auto ma mocy

odpowiedzialem mu ze 150km to sie usmiał i od razu powiedział że ten parownik nie ma prawa tu dobrze działać gdyź jest po prostu za mały(mówił coś o parowniku typu "N" ) parownik jest firmy "ZAVOLI" swoją drogą zacząłem się zastanawiać kto zakładał ten gaz

. Ale nic założył te dysze podłączył pod komputer i zaczął regulować , zwiększył ciśnienie skalibrował , odłączył i mówi że to by bylo na tyle, zapłaciłem wyjechałem przycisnołem i co .. znowu to samo

. zadzwonilem jeszcze do niego powiedziałem on na to ze jednak bedzie trzeba parownik wymienic, dodal też ze moge przyjechac jeszcze na regulacje może coś to pomoze.
Ratujcie bo juz sam niewiem, najpierw miała być regulacja potem wyskoczyly dysze teraz parownik co jeszcze ? za chwile wymeinie całą instalacje bo jakiś cymbał ją zakładał

. Dodam jeszcze , że gaz poza w/w problemem działa bez zarzutu przełancza się nawet neiwiem kiedy żadnych potknięc poprostu super , spalanie tez wydaje się byc w normie jak na ten silnik 13, 14 L przy ciężkiej nodze.