ralf76 napisał(a):
Chwila, chwila. Bo najpierw pisałeś, że Twojemu koledze Golf V pali 6L w mieście, a Twoja E46 w tych samych warunkach 9L i to Cię zastanawiało. Teraz jednak piszesz, że te 6L u kolegi to nie miasto, a trasa. Zdecyduj się w końcu...
Ps. Tak, paliwo zapewne lepsze i na pewno nie jechał przez całą trasę 200 km / h

Widzę, że odpowiedzi na Twoje pytania nadchodzą same...
napisałem to co usłyszałem 6 po mieście i 6 po autostradzie z pedałem w podłodze...mozna wierzyc lub nie...
a jeśli chodzi o tego golfa to przyznasz że prędkość na autostradzie rzedu 180-200 też powoduje zwiększony apetyt na paliwo
wiem że miłośnicy bmw bronią zajadle tej marki... też nim jestem ale staram się być obiektywny...[/quote]
Kolego, po pierwsze jak odpisujesz na mojego posta to klikaj na cytuj pod moim postem i dopiero pisz. Wtedy będzie wszystko przejżyście, a tak to się zlewa

Po drugie, oczywiście taka prędkość powoduje, że samochód spala więcej ale nie wierze, że cała trasę tak "leciał". Przez niemieckie autostrady okey ale jak wjechał do Polski pewnie 150 km / h nigdzie nie przekroczył, a większości jechał do 120 km / h i nic więcej. Przy tej prędkości spalanie bardzo spada
Po trzecie, nie chodzi o to, że miłośnicy BMW chronią swojej marki jak to piszesz ale o to, że po prostu zamartwiasz się nie za bardzo do uwierzenia sprawą. Jak sam piszesz wiele w tym Waszych obliczeniach jest niejasności. Proponuję takie rozwiązanie, jak włączy się jednemu i drugiemu rezerwa (nie będzie więcej niż 1L różnicy w baku) zalać pełny bak albo nawet za jakąś mniejszą, taką samą kwotę i jechać taką samą trasę. Zobaczysz, że wyjdzie Wam podobne spalanie. Na pewno nie takie, że Tobie pokaże 50% więcej spalonego paliwa. Zapewniam Cie, że Twojemu koledze w zimę Golf V nie pali mniej o 50% niż Twój samochód przy podobnej jeździe