PinBack napisał(a):
Wiem co znaczy chińczyk, nie musisz mi tłumaczyć, że używa się do tego najgorszych materiałów i najtańszej technologii produkcji.
Zapytałem Cię co byś za tą cenę zaproponował bo widzę, że znasz się w temacie?
Uzywane oryginalne felgi lub uzywane markowe.
Morfii napisał(a):
PinBack, dobrze mówisz...
To nie kwestia tego z czego zrobione tylko tego jaki ma sens kupowanie felg które kosztują tyle co autko ??
Dla mnie to idiotyzm i tyle... fakt felgi ładne, nawet bardzo... ale cena proporcjonalna do nowych BMW a nie np. E36... czy E39,E46 za 30tys. bo jak doliczymy opony to już szkoda gadać...
Więc zejdźmy na ziemię lub opuść do 2 tys. za komplet i sprawa rozwiązana

To jest juz pytanie od portfela kazdego z wlascicieli, my nie nastawiamy sie na sprzedaz felg do modeli E36 czy E34, do E39 i E46 mamy bardzo okrojona oferte, zdajemy sobie sprawe, z faktu, ze dobrej jakosci, nowe felgi moga byc zbyt drogie (porownujac z wartoscia samochodu), ale z drugiej strony otrzymujemy mase zapytan o posiadaczy E39 i E46, ktorzy sa zaskoczeni pozytywnie cenami, takze ciezko jest wywazyc oferte tak aby byla atrakcyjna dla kazdego. Jedno jest pewne, my nie zamierzamy obnizac jakosci aby zaproponowac lepsze ceny (oszczedzajac na materiale czy procesie utwardzania felg), nadal trzon naszej oferty bedzie skierowany do wlascicieli najnowszych modeli (czyli E9x, E6x, itd), jednak bedziemy tez odpowiadac na zainteresowanie ze strony posiadaczy starszych modeli.
Zawsze pozostaje tez "hurtowy" model sprzedazy dla uzytkownikow forum, czyli tzw. "group buys", 10-20 uzytkownikow jednoczesnie decyduje sie na konkretne felgi (nawet niekoniecznie ten sam model, czy kolor) i nam w takim wypadku latwiej jest przygotowac atrakcyjniejsza oferte niz dla klienta indywidualnego. Takie rozwiazanie sprawdza sie swietnie na zachodnich forach i ma swoj sens, obie strony sa zadowolone
dareks55 napisał(a):
Te felgi mozesz kupic, nie sa najwyzszych lotow, do BBS im brakuje, ale dzieli je mila od jakosci felg chinskich czy wloskich (na korzysc ASA). Problem w tym, ze nie sa juz produkowane, stad taka atrakcyjna cena.
dareks55 napisał(a):
albo o szerokosci 8,5 z tylu i et 35.mam zwykle zawieszenie i niewiem jak o bedzie wygladac??czy nie bedzie obcierac itp.na przod 8x18 et 35 bym wrzucil 225/40/18 a na tyl 8,5x18 i et35----co dac???tak zeby sie opony zgrywaly i rowno naciagniete byly i nie obcieraly mi z tylu..kurde pomozcie chlopaki w tych parametrach bo nie bardzo sie orientuje.oryginal styilng 44 ma is47 a tu et35-nie kapuje.8,5 i et35 nie zaszerokie bedzie?
ASA jak wiekszosc producentow produkujac 18" miala w swojej rozmiarowce 18x8.0 i 18x9.0, felgi sa z reguly produkowane co 1.0"-1.5" szerokosci, produkcja roznych szerokosci co 0.5" ma uzasadnienie tylko w przypadku bardzo bardzo popularnych modeli, inaczej jest zbyt kosztowna.
A co do paramterow, uwierz w to co Ci napisalem
przod: 18x8.0 ET35
tyl: 18x8.5 ET35-38 lub 18x9.0 ET39-42
tak dobrane felgi idealnie zgraja sie z linia blotnikow, kola nie beda obcierac i zalozysz na nie takie opony o jakie mnie pytales.
dareks55 napisał(a):
a co powiecie na springi MTS TECHNIC??40/20?-MA KTOS JAKIES FOTY JAK NA TYM OBNIZENIU WYGLADA??
mam nowe amory i niechce sportowego,chce miec przyzwoity komfort i ladnie wygladajace auto(przod musi byc rowno z tylem lb tyl nieco wyzej niz przod)
tyle z mojej strony,jesli jest w tym opisie troche chaosu to przepraszam
Kup lepsze sprezyny jezeli zalezy Ci na komforcie.
Vanduch napisał(a):
Dla mnie one nie przemawiają tylko i wyłacznie pod jednym względem - 18" do e46 to katorga na drodze nie jazda (komfort jazdy dają 16" i 205mm szerokość opony, nawet 225 mm to już rzuca po koleinach - miałem takie) i opróczy szmalu wydanego na ładne koła to jeszcze zawieszenie dostaje po du

pie niemiłosiernie...
Ale coś za coś rozmiar 18" ma wygląd piękny a tak jak u mnie 16" to nie za bardzo

Wierz mi, ze profil 40 w wiekszosci opon zapewnia odpowiedni komfort, takze 18" nie sprawia, ze go nagle stracisz. Wszystko zalezy tez od stylu jazdy, powiem Ci jednak, ze E46 na 17" czy 18" z dobrze dobrana opona na kazdym zakrecie bedzie prowadzilo sie duzo pewniej niz na 16".