BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 971 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] alternatywa dla dużej navi
PostNapisane: 18 lutego 2010, 23:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Trzymam kciuki, by u Ciebie bylo wszystko ok, i bys nie mial problemow z montazem!!!!!
Powodzenia!!!!

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 lutego 2010, 23:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
tomek-gti napisał(a):
Trzymam kciuki, by u Ciebie bylo wszystko ok, i bys nie mial problemow z montazem!!!!!
Powodzenia!!!!

Dzieki! :08:

Akurat teraz mam tez problem z czasem do srody. :kwasny:
Tez mam nadzieje ze nie bedzie szumic, bo czekanie jest :dobani:

PostNapisane: 18 lutego 2010, 23:46 
Zacna persona forum

Badzmy dobrej mysli ze bedzie ok. Lepiej odczekac i na spokojnie zmontowac, niz na lapu-capu, a potem sie okazuje, ze szumi badz jeszcze cos innego z wlasnej winy....a w sumie jest pare tych kabli z antenami do pociagniecia, wiec praca nie jest sama w sobie by tylko wrzucic te skrzynke i fertig.....

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

PostNapisane: 19 lutego 2010, 01:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 coupe,e46 coupe
bender napisał(a):
niech wyjdzie i 30 wersja urządzenia co z tego jak ja będę miał w aucie 1 wersję. Takie gadanie (jakoś to będzie) mnie nie urządza, bo w kieszeni nie lata mi 600Euro. Gdyby to kosztowało 50Euro to bym się nie przejmował :cwaniak:

Gadanie takie że coś tam wymyślą i będę coś dokładał dokupował za dodatkowe 100Euro mnie nie urządza. Zarazem pogarsza to funkcjonowanie coś jak dwa lata temu z telewizorami. Sprzedawcy mówili jakoś to będzie telewizja cyfrowa nie wejdzie i stary pierdaty. Teraz w 2012 aby mi działał TV muszę dokupić tuner DVB-T a sama funkcjonalność telewizora to już nie to. Dodatkowy pilot, telegazeta już z TV nie działa itp. wtedy telewizor działa tylko jako monitor bez sensu.

TO samo będzie i z tym dynavin.

kolego bender jeszcze raz prosilbym abys przeczytal posty od poczatku do konca...i nie pomin tego co ja pisalem :hyhy: a pisalem to ze mi to radio juz od poczatku za bardzo nie podchodzi.z twoich dwoch postow mozna wywnioskowac ze juz wiesz najlepiej a ja to jestem jednym z tych co sie na to radio strasznie napalil..itd, itp...nic bardziej mylacego.a teraz fakty,jesli stac cie bylo na BMW to nie rozumie twojego podejscia do tego NIBY drogiego radia za 600 euronow.za 200 to mozesz najwyzej najzwyklejsze radyjko cd sobie sprawic.powinienes takze wiedziec (inet jak widze masz) ze kazdy nowy sprzet elektroniczny max po dwoch latach otrzymuje swojego nastepce czyli inaczej to ujac, ulepszony poprawiony i oczywiscie znowu z czyms tam nowym..przyklad, kupilem poltora roku temu nowy lcd hd telewizor 42 cali, i co pojawilo sie nowego w naszych sklepach?nowe telewizory LED tv wypieraja nasze juz jakoby przestarzale lcd :zabawa: wiec raczej nie nazekaj bo w takim tepie jak sie rozwija nasza technologia bedziemy zawsze do tylu.podoba ci sie to kup,za drogi dla ciebie zostan przy kaseciaku. za rok bedzie znowu cos nowego i lepszego i napewno drozszego :hyhy: niestety nie odmienimy tego to sie nazywa postep technologiczny to co teraz jest nowoscia jutro bedzie juz standartem i tak w kolko..... :rotfl:

PostNapisane: 19 lutego 2010, 01:30 
Częsty bywalec

tomek-gti napisał(a):
Badzmy dobrej mysli ze bedzie ok. Lepiej odczekac i na spokojnie zmontowac, niz na lapu-capu, a potem sie okazuje, ze szumi badz jeszcze cos innego z wlasnej winy....a w sumie jest pare tych kabli z antenami do pociagniecia, wiec praca nie jest sama w sobie by tylko wrzucic te skrzynke i fertig.....

oby :ok:

PostNapisane: 19 lutego 2010, 08:10 
Zacna persona forum

germanmpower napisał(a):
stac cie bylo na BMW to nie rozumie twojego podejscia do tego NIBY drogiego radia za 600 euronow.za 200 to mozesz najwyzej najzwyklejsze radyjko cd sobie sprawic
germanmpower napisał(a):
niestety nie odmienimy tego to sie nazywa postep technologiczny

:super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

PostNapisane: 19 lutego 2010, 09:48 
Pierwsze kroki

germanmpower napisał(a):
kolego bender jeszcze raz prosilbym abys przeczytal posty od poczatku do konca...i nie pomin tego co ja pisalem a pisalem to ze mi to radio juz od poczatku za bardzo nie podchodzi.z twoich dwoch postow mozna wywnioskowac ze juz wiesz najlepiej a ja to jestem jednym z tych co sie na to radio strasznie napalil..itd, itp...nic bardziej mylacego.a teraz fakty,jesli stac cie bylo na BMW to nie rozumie twojego podejscia do tego NIBY drogiego radia za 600 euronow.za 200 to mozesz najwyzej najzwyklejsze radyjko cd sobie sprawic.powinienes takze wiedziec (inet jak widze masz) ze kazdy nowy sprzet elektroniczny max po dwoch latach otrzymuje swojego nastepce czyli inaczej to ujac, ulepszony poprawiony i oczywiscie znowu z czyms tam nowym..przyklad, kupilem poltora roku temu nowy lcd hd telewizor 42 cali, i co pojawilo sie nowego w naszych sklepach?nowe telewizory LED tv wypieraja nasze juz jakoby przestarzale lcd wiec raczej nie nazekaj bo w takim tepie jak sie rozwija nasza technologia bedziemy zawsze do tylu.podoba ci sie to kup,za drogi dla ciebie zostan przy kaseciaku. za rok bedzie znowu cos nowego i lepszego i napewno drozszego niestety nie odmienimy tego to sie nazywa postep technologiczny to co teraz jest nowoscia jutro bedzie juz standartem i tak w kolko.....

To przeczytaj też i mój post od początku :) napisałem że zainteresowało mnie to radio, ale też szukam opinii na temat radia czy też jest tuner cyfrowy. Tak jak pisałem nigdzie nie piszą czy tuner od tv pracuje na mpeg-2 czy mpeg-4 żeby później nie było płaczu że nie działa TV w Polsce. Twa lata temu sprzedawane były LCD z super tunerem DVB-T (jako nowość) z mpeg-2 i co z tym możesz teraz zrobić ? Wyrzucić do śmietnika bo w Polsce jak się okazało wprowadzili, ale mpeg-4.

I nie gadaj że jak kupiłem BMW to mnie stać na 600E. Owszem stać, ale nie wywalić je w błoto w 2012. Kaseciaka nie mam, więc nie chce zamienić na coś gorszego. Mam zmieniarkę CD z nawigacją i dźwięk jest bez żadnych szumów. I muszę się dobrze zapoznać ze sprzętem który jest firmy krzak i czy jest wart te 600E bo jak na razie widzę że raczej NIE.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:01 
Zacna persona forum

bender napisał(a):
razie widzę że raczej NIE.

Zdania sa podzielone, pierwsze urzadzenia dopiero zostaly zamontowane, jeszcze niestety definitywnie nie wiadomo, czy gowno czy nie......temat pozostaje ten sam.....CZEKAMY dalej co bedzie...

Nawt Ci ktorzy wymieniaja jakies wady, rowniez mowia, iz cala reszta jest naprawde dobra...

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:13 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Jak na razie to sobie gdybamy... ja osobiście mam w E46 oryginalne radio i szału nie ma... w E36 mam alpine i jak miałbym na coś zmienić to tylko na alpine... kupiłem, posłuchałem i jestem zadowolony... spełnia moje oczekiwania, a jeśli chodzi o dźwięk to jest przepaść między ory. radiem... a tu nic nie wiemy... dosyć że ciężko to nabyć to jeszcze kosztuje spory grosz... dla tego uważam że bezsensowne jest pisanie że ile będzie miało wad i zalet to i tak to kupimy ! jest to nowość, kombajn multimedialny... nie spodziewam się rewelacji... ale chętnie zmienię zdanie... może kiedyś :) I pewnie takie samo podejście ma większość osób :) więc nie piszcie że wszyscy się napalili na to cudo... :mur: :mur: :ok:

Obrazek

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:20 
Specjalista

Moje BMW: E46
Kod silnika: M57N
Garaż: www.sjnet.pl
czekam z niecierpliwością na opinie królika :)

http://www.bmwcardesign.de/index.php?pa ... &Itemid=78
na tej stronie 650 euro

a na tej :
http://www.dabears2k.com/product_info.p ... cts_id=298

już tylko 625 dolców

trzeba ze stanów ściągać :)

kombajn multimedialny :)
jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ale fajnie mieć wszystko w jednym miejscu :)

www.sjbud.pl Remonty domów mieszkań od A do Z
www.ania.sjnet.pl Biżuteria na każdą okazję
Mapy 2017, Softy do nawi , programy,
hasło: bmw
Obrazek

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:36 
Przyjaciel forum

serfer napisał(a):
a na tej :
http://www.dabears2k.com/product_info.p ... cts_id=298

już tylko 625 dolców

trzeba ze stanów ściągać :)

Dolicz koszt przesylki, clo i 22% VAT, wyjdziesz na 650 EUR.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 13:44 
Specjalista

mpeg4 nie działa niestety
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://bbs.dynavin.com/viewthread.php%3Ftid%3D219%26extra%3Dpage%253D3&prev=/search%3Fq%3DDynavin%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DXDn%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhgRbU221pCFIz0UCjTNtIBCOPN-yA

ale można dokupić moduł kolejny koszt :P ah

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://www.tradesolution.hk/e/ptxwebstore_product/product_detail.asp%3Fsku%3D425%26mscssid%3D2BDMH6CJ3BWA9PTN4BMJ0SR9U6HQ0FE6%26brand%3D39%26prodtype%3D%26brand_path%3D0&prev=/search%3Fq%3DDynavin%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DXDn%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhj6tdu3dGM04m98MTqeyCjttvRVMg

Obrazek

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:00 
Pierwsze kroki

Czyli w Polsce działać będzie tylko jako monitor. Tego się spodziewałem, trzeba dokupić dodatkowy tuner no to będziemy mieć już w samochodzie dwa piloty. Czyli wiem już jedno czekam na koleją edycję :).

Żeby nie było że jestem jakiś wielki przeciwnik. Owszem jest to bardzo dobra alternatywa jak ktoś ma same radio Business czyli kaseciaka.
Ja mam duże obiekcje gdyż posiadam u siebie CD i nawigację dlatego szukam czegoś co mi da na plus :). Jak widać funkcjonalność TV odpada.
Instalując coś takiego pozbywam się też komputera pokładowego. :kwasny:

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:13 
Specjalista

a jest tuner tv do bmw który obsługuje mpeg4 ? do navi 16:9 ?

Obrazek

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:22 
Zacna persona forum

Dzisiaj rano odebralem moja navi. Pierwsze wrazenie dobre, klikajace przyciski mi nie przeszkadzaja, znam to z Audi i tam tez nikomu nie wadza (sam plastik w Audi jest oczywiscie lepszy). W Dynavin jest moze troszke glosniej, cos podobnego do klikania analog-sticka w padzie od PlayStation 2. Pokretla sa stabilne itp. Ogolnie jak na razie :ok:

W ten weekend pewnie probnie podlacze (zeby zobaczyc co z tymi szumami), jesli bedzie ok to mysle ze do srody sie wyrobie z zamontowaniem. Malo czasu, a jak jest czas, to jest ciemno :kwasny:
Fotki jeszcze nie mam, bo tu gdzie jestem nie mam aparatu. A fotka z komorki bedzie do niczego.

bender napisał(a):

To niby czemu? Co ma navi w desce do kompa w zegarach?

PostNapisane: 19 lutego 2010, 14:40 
Częsty bywalec

serfer napisał(a):
a jest tuner tv do bmw który obsługuje mpeg4 ? do navi 16:9 ?

kolego bender moze sie wypowiesz co koledzy mowia?

bender napisał(a):

Krolik_Bugs napisał(a):
To niby czemu? Co ma navi w desce do kompa w zegarach?

x2 :ok: :ok:

zreszta nikt cie nie zmusza na sile cos kupowac wiekszosc z nas jest pozbawiona ori navi bmw i jak sie okaze ta zabawka ok to z checia zamontujemy taaakie dynavin radyjko zamiast pol auta rozkrecac nowe kable ciagnac i 3x wiecej placic za extra dwie funkcje wiecej niz normalne radia....

PostNapisane: 19 lutego 2010, 15:27 
Pierwsze kroki

Spoko odpowiadam już nie siedzę na wakacjach tylko w pracy. Tuner w bmw nie ma dvb-t, więc jak jak napisałem wcześniej też będzie głucho. Dlatego szukam powoli alternatywy i przekonuje się głośno do dynavin. Przy okazji coś się wyjaśnia że czegoś nie ma :). Ale widzę że wam to nie przeszkadza bo cena została ta sama i jedna funkcja odeszła TV.

Pozbywając się mojego nawi na rzecz dynavin tracę parę funkcji. Możliwość wszystkich wyświetlenia wszystkich parametrów na raz, tracę powiadomienie o przekroczeniu prędkości, automatyczną regulację głośności radia względem prędkości (bardzo pożyteczna funkcja)

Przy nawigacji też tracę funkcje. Powiedzmy sobie GPS w takim dynavin jest to najprostsza zabawka. NIe posiada odczytu aktualnej pozycji samochodu chodzi o manewr skrętu. W BMW jest żyroskop który wię od razu że skręcasz albo się zatrzymałeś. W dynavin jest to prosty GPS odczyty tylko na podstawie satelit. W BMW masz wspomaganie z komputerem samochodu czyli to co pisałem wcześniej plus np jedziesz w tunelu nawigacja w BMW wie dokładnie z jaką prędkością jedziesz i wszystko oblicza na podstawie danych z komputera czyli wie z jaką prędkością.

Drugi raz będę mówił jeśli ktoś ma kaseciaka dynavin jest super alternatywą ale Ci którzy mają BMW nawi oczekują coś więcej a na pewno nie mniej pozbywając się Navi BMW na rzecz dynavin.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 17:16 
Zacna persona forum

bender, na twoim miejscu tez bym nie zamawial tej navi. Z reszta germanmpower juz wszystko wyjasnil:
germanmpower napisał(a):
wiekszosc z nas jest pozbawiona ori navi bmw i jak sie okaze ta zabawka ok to z checia zamontujemy taaakie dynavin radyjko zamiast pol auta rozkrecac nowe kable ciagnac i 3x wiecej placic za extra dwie funkcje wiecej niz normalne radia

Choc razem ze mna zamawiali ludzie ktorzy wczesniej mieli ori navi. Z reszta ja zamieniam na nie Car-PC wiec rozne rzeczy ludzie robia. :)

A w twoim przypadku na pewno ktos wymysli jak nauczyc ori navi dvb-t, zamiast zamieniac je na inne navi.

PostNapisane: 19 lutego 2010, 20:41 
Zacna persona forum

bender napisał(a):
tracę powiadomienie o przekroczeniu prędkości, automatyczną regulację głośności radia względem prędkości (bardzo pożyteczna funkcja)

Z tego co wiem to to jest w Dynavi.

Krolik Bugs, ciesze sie, ze juz masz ten Gerät, i zrobiles wstepne ogledziny. Dobrze, ze Tobie sie jak narazie podoba...wiec...zaczyna sie niezle, zobaczymy jaki bedzie final, powodzonka w montazu jeszcze raz :super:

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107

PostNapisane: 21 lutego 2010, 11:49 
Forumowicz

Moje BMW: e46 328i
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=105540
Krolik_Bugs napisał(a):
W ten weekend pewnie probnie podlacze (zeby zobaczyc co z tymi szumami),

i jak tam była już jakaś próba, bo wszyscy pewnie ciekawi jak to gra?? :hyhy: ja również :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 971 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 49  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1