Jak wspomniałem miałem podobnie,też pobór 0,5A.Musiałem wyjmować na noc i przy dłuższym postoju tylko 1 bezpiecznik nr 4. Problem rozwiązałem w ten sposób,i też tak musisz zrobić, znalazłem mechanika tylko od BMW ,który miał i znał się ,to całe oprogramowanie do beemek, laptop do złącza diagnostycznego itd.
Przyczyna tkwi w tzw. module komfortu zwanym też sterownikiem świateł.
Mechanik u mnie zaznaczył w sterowniku opcję " uśpij wszystko" i zapisał. Jak sprawdzałem po ok 3 min. pobór spadał do 0,5A i tak było do 15min. a potem 0,00A. Jest jeszcze opcja wymiany modułu,ale bądż ostrożny ,gdyż możesz ponieść niepotrzebne koszty. Ja za radą tego speca kupiłem używany moduł za 200zł i po jego montażu poboru nie było,ale nie działał wyświetlacz komputera check control, koło zegarów świeciła się czerwona dioda(obce urządzenie). Potrzebna była jakaś identyfikacja tego modułu.Chyba nie miał na to programu i założył znowu mój moduł wpisując to polecenie . Nawet rozłączenia aku nie kasują tego polecenia. Modułu jak do tej pory nie udało mi się sprzedać na allegro

Trzeba wyjąć moduł i zobaczyć w środku,jeśli nie widać gdzieś zwarcia( u mnie wszystko było jak nowe) to nie kupować innego tylko zrobić to co napisałem.Co ciekawe programy diagnostyczne nie wykryły żadnego błędu.