BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 20:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] Gwint jom/tat itp.
PostNapisane: 12 marca 2010, 10:09 
Uzależniony od forum :)

Morfii napisał(a):
Vermilion, uspokój się z tymi swoimi mądrościami bo tak pitolisz od początku i nadal nie rozumiesz co zawisz2, ja i inni mówią o tym... nie dociera do ciebie to że nam to wystarcza bo jeździ się dobrze i nie ma problemów z tym gwintem... ale ty zawsze będziesz mądrzejszy bo Twoje zdanie jest najważniejsze... przejechałeś się dwa okrążenia na gwincie i próbujesz porównywać z takim który jest 3 razy droższy ! nikt nie mówi że tak nie jest ale to tak samo jak porównanie zwykłe BMW z porsche...jeden musi mieć porsche by się pokazać a innemu styknie zwykłe BMW... Czego nadal nie rozumiesz?

x2

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 marca 2010, 15:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: 911
Morfii napisał(a):
Vermilion, uspokój się z tymi swoimi mądrościami bo tak pitolisz od początku i nadal nie rozumiesz co zawisz2, ja i inni mówią o tym... nie dociera do ciebie to że nam to wystarcza bo jeździ się dobrze i nie ma problemów z tym gwintem... ale ty zawsze będziesz mądrzejszy bo Twoje zdanie jest najważniejsze... przejechałeś się dwa okrążenia na gwincie i próbujesz porównywać z takim który jest 3 razy droższy ! nikt nie mówi że tak nie jest ale to tak samo jak porównanie zwykłe BMW z porsche...jeden musi mieć porsche by się pokazać a innemu styknie zwykłe BMW... Czego nadal nie rozumiesz?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: a ty na ilu jezdziles gwintach? mysle ze zdania ludzi ktorzy maja jakies porownanie jest bardzo cenne i pomoga komus w wyborze czegos lepszego

PostNapisane: 12 marca 2010, 15:27 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Przecież TAT jest made in germany i nie ma nic wspólnego z MTSem.
Tak przynajmniej twierdzą sprzedający :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 12 marca 2010, 16:34 
Forumowicz

Moje BMW: E36 QP
Kod silnika: m42b18
hu hu, ale wojne nakrecilem swoim pytaniem :rotfl:

jak to czytam to baranieje jeszcze bardziej niz przed zadaniem pytania :zabawa: i chyba odechciało mi się kupować tego zawiasu już :rotfl: może ktoś chce kupić moje QP ? :D

PostNapisane: 12 marca 2010, 16:59 

Marcus3 napisał(a):
a ty na ilu jezdziles gwintach? mysle ze zdania ludzi ktorzy maja jakies porownanie jest bardzo cenne i pomoga komus w wyborze czegos lepszego

Tu bardziej chodzi o to,ze niektorych po prostu nie stac na markowe gwinty i co tylko z tego powodu maja wogole z gwintu zrezygnowac.Wiekszosc z nas wie,ze przez to ze placa mniej kasy musza sie liczyc ze towar nie bedzie super jakosci.Podobnie sprawa wyglada z felgami,bo jak nie mam 10tys. na komplet markowych felg i opon to mam na stalowkach z debicami jezdzic?To co pisze Vermilion jest prawda i my o tym wiemy,ale tu chodzi o to kto ile ma kasy i na co moze sobie pozwolic

PostNapisane: 12 marca 2010, 18:00 
Zacna persona forum

jesli stac kogos na odlozenie 1k to stac go na to zeby poczekac i odlozyc natsepny 1k ... takie moje zdanie... lepiej poczekac a miec cos lepszego

PostNapisane: 12 marca 2010, 18:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
no zrobiła się ostra bitwa i tyle....

niestety dając przyzwolenie na zasadę "nie mam teraz na to kasy, ale chce to mieć" dajemy przyzwolenie na totalne buble, których niestety nie stawiamy sobie na regale w domu dla wystawy a montujemy do naszych pojazdów, którymi bądź co bądź poruszamy się nierzadko ze sporymi prędkościami - to jest nasze bezpieczeństwo panowie

wiadomo, że marże pośredników itd. są wysokie i często płacąc za byle gówienko przepłacamy po 500% ale gdzieś jest też granica "STOP - poniżej tego pułapu niemożliwa jest produkcja tego elementu z domyślnym zachowaniem jego właściwości"

osobiście kupiłem sobie komplecik nowych oponek.... no powiem szczerze spłukałem się.... ale chciałbym mieć też nowe felgi - mam 200zł .... to może kupię sobie felgi plastikowe ?? no albo odwrotnie, mam felgi a potrzebuje opon?? to może pan Józek-specjalista naklei mi kawałek bieżnika na moje stare na super-glue bo tylko na to w chwili obecnej mnie stać
a i jeszcze dumnie skwituje "mi to wystarcza"

oczywiście to są celowo przejaskrawione sytuacje ale chyba już każdy widzi o co chodzi, a sprawa jest tym poważniejsza, że nie o popielniczce do auta (i dylemacie którą wybrać - tą z ASO za 150zł czy chińską za 10...) się tu rozprawia ale o istotnym elemencie jakim jest zawieszenie....

nie chciałem oczywiście przyrównywać tych tanich gwintów do plastikowych felg czy opon regenerowanych na super-glue bo widzę, i mówiąc szczerze jestem naprawdę zaskoczony że jest tyle pochlebnych opinii na temat tych zawieszeń
- oczywiście są to osoby które nie mają porównania z innymi gwintami ale jednak.... mają porównanie z seryjnym zawieszeniem.... to może nie jest tak źle

Vermilion być może trochę przesadza i nie może przyjąć do zrozumienie, że to mogą być przyzwoite zawieszenia - ale nie da się ukryć - ta osoba ma jednak największą wiedzę na ten temat, doświadczenie i porównanie, więc ten głos jest tu b. ważny

a tak od siebie - kurcze, żeby to kosztowało chociaż 2tys. to bym to łyknął.... a tak to ciężko mi uwierzyć jak ktoś może nam oferować zawieszenie gwintowane za 1tys. zł gdy za tą cenę ciężko uzbierać na seryjny zawias a co dopiero mówić o zawiasie obniżającym :zdziwko:

PostNapisane: 12 marca 2010, 18:13 

Marcus3 napisał(a):
jesli stac kogos na odlozenie 1k to stac go na to zeby poczekac i odlozyc natsepny 1k ... takie moje zdanie... lepiej poczekac a miec cos lepszego

Ale durne myslenie,teraz stac mnie na E36 bo odlozylem,ale wiesz co nie kupie go poczekam,doloze i kupie E92 :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 12 marca 2010, 18:22 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Jak twardy jest Ta TECHNIX?

PostNapisane: 12 marca 2010, 19:12 
Forumowicz

Moje BMW: E30, E46
Kod silnika: m20, m52
Garaż: Moja była... e36 :D http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84507
A jest tu ktoś komu ten zawias się "zepsuł" ?? bo narazie widzę pozytywne wpisy ludzi którzy to mają i negatywne wpisy ludzi którzy mają coś droższego.

PostNapisane: 12 marca 2010, 20:33 
Zacna persona forum

ja mialem mts i po 2 miesiacach nadawal sie na szrot... na okres zimy mam kayaby... ale na wiosne wkladam jakis kit (nie gwint) z "wyzszej polki" ...mogl bym juz teraz wsadzic znowu ten szit ale wole poczekac z 2 miesiace , odlozyc , i cieszyc sie z czegos porzadnego

PostNapisane: 13 marca 2010, 00:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Marcus3 to,że Tobie sie ten gwint posypał,nie oznacza,ze każdemu po kolei się sypie ;) Setki,jak nie tysiące ludzi w PL jeździ na tym gwincie i jakoś nie każdemu sie sypie.Może miałeś pecha ;) Najlepszy przykład mamy choćby tu,na forum - racesupport.I wierz mi,ale mało który użytkownik TaTech,używa auta w taki sposób jak Artur,startuje w imprezach sportowych,używa auta na codzień,większość zakrętów pokonuje bokiem :D ,po prostu nie oszczędza tego zawiasu.I co? - po roku takiej jazdy żywotność na przodzie 88%,na tyle 91%.I skoro zawias wytrzymuje takie "katowanie" ,to tym bardziej nadaje się do ślimaczego bujania sie po mieście,na dużej glebie.
A jest więcej takich osób,które TaTecha nie oszczędzają i jakos nie narzekają.

Wojtekbmwe36 napisał(a):
Jak twardy jest Ta TECHNIX?

Jest ok,ani za twardo,ani za miękko,zębów nie powybijasz,ale auto fajnie się trzyma drogi.Choć jak dla mnie,to tył mógłby być twardszy.

PostNapisane: 13 marca 2010, 09:05 
Częsty bywalec

nie ma sensu ciagnac tego tematu bo kazdy ma swoje racje i nie dopuszcza do siebie nic innego...i tak nic nie zmieni faktu ze kazdy kupi to na co go stac...nie zaglebiajac sie w jakos produktow ktorych przyklady tu podajemy to i tak wiekszosc ma manie "ori" albo "musi byc drogie"

PostNapisane: 13 marca 2010, 23:23 
Forumowicz

Moje BMW: E36
No pytalem czy nie jest za twardy bo woze dzieci w aucie.Czyli moge smialo zakladac ta technix I podsufitka nie spadnie mi na leb? Na 60/40 jak autko wyglada?

PostNapisane: 14 marca 2010, 08:27 
Częsty bywalec

60/40 jesli nie masz mpaka <ok>

PostNapisane: 14 marca 2010, 13:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: było E36 320i coupe
Garaż: moja była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=63374
a jesli sie ma mpaka to juz nie ok?

PostNapisane: 14 marca 2010, 19:57 
Częsty bywalec

jak najbardziej ok ale trzeba wtedy bardziej uwazac i zapomniec o parkowaniu przodem ;)

PostNapisane: 14 marca 2010, 20:18 

Zwykły zderzak jest niżej niż mpak. To tak odnośnie parkowania ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 18 marca 2010, 12:37 

viewtopic.php?f=1&t=70444

PostNapisane: 18 marca 2010, 15:08 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Tomek, to teraz dyskusja nie będzie miała końca :hyhy: :rotfl:

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1