BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 lipca 2025, 21:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] 528i 1998r wyskakuje komunikat ►Stop! Öildruck Motor◄
PostNapisane: 14 marca 2010, 21:27 
Pierwsze kroki

Wymiana będzie w cenie auta na silnik o pojemności 2793 cm3 czyli taki jak wcześniej innych symboli nie znam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 marca 2010, 21:36 
Częsty bywalec

shrek80 napisał(a):
Wymiana będzie w cenie auta na silnik o pojemności 2793 cm3 czyli taki jak wcześniej innych symboli nie znam.
Dobrze rozumiem...? Czyli co,znajomy mechanik nagle już nie da rady naprawić tego silnika czy co??? shrek80 powiedz mi i wszystkim pozostałym,czy tobie to wszystko nie wydaje się jakieś "dziwne"??? :zdziwko: Najpierw było że naprawią silnik i stuki w zawieszeniu.Teraz już wymiana silnika w cenie samochodu... Hmm,ja jakoś nie ogarniam już.Napaliłeś się jak małe dziecko,za wszelką cenę chyba chcesz kupić ten samochód,a może mimo wszystko jednak nie warta,co? Oby się to na tobie nie odbiło.

PostNapisane: 14 marca 2010, 21:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52TU
Ehhh..... niektórzy na własne życzenie proszą się o kłopoty :niepewny:
Odpuśc chłopie...nie ta to inna.

PostNapisane: 14 marca 2010, 22:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
chlopie wpadłeś w standardowa pułapkę ze skoro sprzedaje mechanik to auto jest serwisowane i zadbane a jak widać tak nie jest..
naprawdę daj sobie spokój bo potem dużo zdrowia i nerwów stracisz..
silnik 2,8 to jakies 2500-3500zl +wymiana ok 1000zl, a za ten zlom co piszesz to nawet 2tys euro bym nie dal, bo pewnie tyle kosztowal w Niemczech

Ostatnio edytowano 15 marca 2010, 09:31 przez Darek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 marca 2010, 09:24 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: B28
Jesli to tylko wina silnika to ja bym auto brał! Silnik jak każdą częśc mozna wymienić, mozesz też kupic goły słupek 2,8 a cały osprzęt przełozyć swój - wtedy silnik ok 1,5 tys...

Nigdy nie kupisz i nie załozysz dodatkowego wyposażenia jak fabryka chocbys kupił inne auto z super silnikiem a totalnego golasa - policz sobie cene dodatków w uzywkach typu skóry, elektryka, navi i kto tam wie co jeszcze ma twe potencjalne auto - napewno wyjdzie gruuubo więcej niż np wymiana gołego silnika..
Czytając powyższe widzę myślenie: wymiana silnika-O BROŃ BOŻE!! ale np rozebranie silnika w drobny mak i np szlif wału jest jak najbardziej na miejscu! Paranoja, jak silnik iles tam jezdzil i przełoży sie go gdzie indziej to nadal bedzie jeździł - napewno lepiej niż jakiś tam po szlifach itp, przecież rozebrany juz nigdy nie bedzie złożony tak samo

Co innego jakby było spawane z kilku aut to wtedy nawet sie nie zastanawiaj, odpuść ją sobie

Każdy ma swe zdanie a ja mam takie ;) a Ty zrobisz jak uważasz :ok:

PostNapisane: 15 marca 2010, 09:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Wymiana silnika to raczej nie ma sensu bo jeśli jeszcze nie kupiłeś autka to znajdź takie które będzie miało zadowalający stan a przy tym w przyszłości zaoszczędzisz sobie kłopotów i pieniędzy.

PostNapisane: 15 marca 2010, 10:12 
Częsty bywalec

jarku napisał(a):
Jesli to tylko wina silnika to ja bym auto brał! Silnik jak każdą częśc mozna wymienić
jarku napisał(a):
Czytając powyższe widzę myślenie: wymiana silnika-O BROŃ BOŻE!! ale np rozebranie silnika w drobny mak i np szlif wału jest jak najbardziej na miejscu!
Jasne,najlepiej to niech jeszcze zapłaci przed wymianą silnika,żeby sprzedający miał pewność że napewno kupi... :mur: Skąd wiesz że ten będzie lepszy?A tak wogóle,to "gadamy" a nawet nie wiemy dokładnie o czym.Wiemy że silnik jest kupa,a nie wiedzieliśmy jeszcze żadnego zdjęcia samochodu z zewnątrz,wewnątrz.Ciekawe czy "tylko" silnik jest na minus...??? shrek80 masz jakieś fotki?

PostNapisane: 15 marca 2010, 10:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kolego w silnikach benzynowych typu m52 nie ma prawa nic cykać.
Taki motor chodzi jak zegarek cichutko tylko mruczy.
330tyś to już nie jest mało mimo wszystko odpuścił bym to auto bo narobisz sobie kosztów a cena 16tyś to też nie jakaś okazja w tej chwili normalna cena więc nie ma co się napalać. Zapamiętaj,że te 330tyś nie ma tylko silnik ale też skrzynia napęd i wszystko co jest w aucie więc możesz się spodziewać wymian rzeczy które przy 200 tyś nie mają prawa się zepsuć. Przebieg jest raczej normalny jak na takie auto i ten rocznik ale mimo wszystko w auta które od początku chodzą źle nie ma co się pakować ktoś zrobi to na szybko zaleje gęstego oleju a za 10-20tyś Ty będziesz miał kłopot bo wtedy to już tylko twoja sprawa.Naprawa stukającego zawieszenia w e39 też nie jest zazwyczaj tania kwestia co tam się uszkodziło ale markowe części są drogie a jak wsadzą jakąś taniochę albo używki tak samo jak wyżej za chwile ty będziesz musiał wydać od 1 do 3tyś na jego naprawę.
Daj sobie spokój tak jak każdy radzi kupuje się zadbane auta a nie dojechane złomy.
Najważniejsze przy zakupie NIE WOLNO SIĘ NAPALAĆ!!! a tego wielu osobą brakuje i dopiero po miesiącu dwóch rozumieją że kupili złom.

PostNapisane: 15 marca 2010, 12:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
Odpuść kolego! Jest teraz tyle aut na rynku że na prawdę jest w czym wybierać!Nie ma większej skarbonki niż zajeżdżone BMW. Uwierz nam na słowo.

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1