Witam
kedzior001 napisał(a):
Po pierwsze
Nie używam urządzeń jak RTS v-techa, możliwe ze twój kolega którego adres WWW masz w stopce używa czegoś takiego, lub też gotowców wskazanych przez Ciebie, ale nie ja.
Tak jak mówisz

Wiedzy mu jednak nie brakuje mógłbyś się sporo od niego nauczyć. Jeśli chodzi o BMW i diagnostykę korzysta z
http://www.bavariantechnic.com/Z czego Ty korzystasz ?
kedzior001 napisał(a):
Po drugie
Zaproponowałem koledze z forum zgranie oryginalnego softu, ponieważ mieszka daleko ode mnie, aby nie ponosił dodatkowych kosztów ani czasu na podróż. Sam dobrze wiesz, że najważniejsze jest oprogramowanie, gdyż w taki sam sposób zgrywa i wgrywa się je.
Spoko sprawa oczywista.... tylko wypadało by wyjaśnić koledze jak ma to zrobić i czym to grozi.
kedzior001 napisał(a):
Po trzecie
Nie korzystam z gotowych wsadów, wszystkie mapy są indywidualne i tu Cię chyba zaskoczę gdyż są obrabiane w Winolsie.
Każdy ma swoje sposoby....jeśli czujesz się na siłach ogarniasz wszystkie procesy zachodzące w silniku , masz wiedzę która pozwala ci edytować odpowiednie mapy ... Gratuluję i zazdroszczę.
kedzior001 napisał(a):
Po czwarte
Silników BMW na DDE5 czy też EDC16 C31, ponieważ nie posiadam interfejsu, aby je zgrać z pamięci sterownika, ale nie ma najmniejszego problemu, aby obrobić taką mapę. Dlatego też propozycje modyfikacji kieruje do osób, do których silników posiadam interfejs.
Widzisz ja akurat wiedziałem o tym . Jednak spore grono czytelników nie wie co to edc16 więc zrób listę tego co możesz. Sprawa będzie jasna.
kedzior001 napisał(a):
Po piąte
Pytanie na forum w sprawie INPY jest jasne i logiczne, chciałem zorientować się czy posiada takie możliwość, gdyż zastanawiam się nad zakupem nowego interfejsu, który obsłuży powyższy sterownik jak i nowsze.
Parę postów wcześniej napisałeś że nie udziela się informacji dotyczących chip tuningu i nie zapodasz tutaj takiej wiedzy.
Ale sam zadałeś pytanie czym sczytać i zapisać dde5 przez obd. Szukaj a znajdziesz , tylko bądź konsekwentny .Jeśli nie udzielasz informacji na forum również jej nie szukaj.
kedzior001 napisał(a):
Po szóste
Na forum fala krytyki wychodzi najczęściej od osób, które same zajmują się modyfikacjami lub też mają znajomego, które takie usługi świadczy. W Twoim przypadku jest tak samo, w stopce masz adres WWW tunera, którego zachwalasz.
Wypowiadam się w tematach w których mogę coś powiedzieć ,podejmuję dyskusję jeśli coś wiem i mogę merytorycznie powalczyć.
Nie zajmuje się chiptuningiem i modyfikacjami. Owszem mam znajomych którzy świadczą wspomniane usługi ,myślę że nie jest to nic złego. Nie bronię ich interesów, również nie mam w tym sam żadnego. Nikogo nigdy nie zachwalałem............ gdyby tak było ,moja wypowiedź zawierała by uzasadnienie. Słowo "
polecam" może świadczyć o tym że jestem zadowolonym klientem , może być również zaproszeniem do rozmowy i zadawania pytań. Jeśli mi już zarzucono zachwalanie powiem : "Jaki człowiek taka stronka" A stronka moim zdaniem jest jedną z ciekawszych stron w flashu o tematyce tuning/remap/naprawa. Sam ją urodził jak również urodził sam parę fajnych wsadów. Mogę mu tylko pozazdrościć mózgu.
kedzior001 napisał(a):
Po ósme
W najbliższym czasie będę miał klientów, posiadaczy BMW. W związku z tym po przeprowadzeniu modyfikacji w ich autkach poproszę i wyrażenie swojej opinii na temat przeprowadzonej usługi w ich aucie, oraz jak to wszystko przenosi się na eksploatacje auta.
Życzę Ci na tym polu sukcesów , Jak również tego aby żaden z twoich klientów nie zobaczył aluminiowego deszczu z tłumika .
Pozdrawiam Krzysiek