BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 czerwca 2025, 13:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] 320d dolot, strumienice, magnetyzery itd podnosi moc?
PostNapisane: 22 marca 2010, 15:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
ja osobiście widziałem na allegro jakieś pamięć gotową po 270zł... tylko że trzeba je zaprogramować... ale co do takiej opcji to bym raczej niebył skłonny...

niewiem jak jest w benzyniakach, ale w dieslach tak jak kolega kędzior napisał "spalanie jest mniejsze przy takiej samej jeździe " i ma racje, tylko że po podwyższeniu mocy i nm z mojego punktu widzenia predkośc np 60km/h bedzie na mniejszych obrotach niż dotychczas (silnik będzie generował wiekszą moc, co tym idzie wieksza prędkośc maxymalna), dlatego spalanie będzie mniejsze.

Ostatnio edytowano 22 marca 2010, 22:30 przez damian07osw, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 marca 2010, 18:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
ROGER-NYSA napisał(a):
Fajnie by było jakby kolega kedzior001 machnął tu jakiegoś posta o tym jak to przez złącze OBD "programuje " DDE5 I jak wprowadza korektę dawki w wtrysku wstępnym i zasadniczym. :ok: :ok:

Pozdrawiam Krzysiek

Krzychu, podejrzewam, ze niejaki kolega kedzior001 nie za bardzo zrozumie twojego posta... :rotfl: :rotfl: i odpowiedzi bym sie nie spodziewał... :rotfl: :rotfl:

damian07osw napisał(a):
ja osobiście widziałem na allegro jakieś programy po 270zł... tylko że trzeba je zaprogramować...

:rotfl:

normalnie temat-kabaret...

PostNapisane: 22 marca 2010, 18:48 
Częsty bywalec

Kod silnika: M43TU
ROGER-NYSA napisał(a):
Fajnie by było jakby kolega kedzior001 machnął tu jakiegoś posta o tym jak to przez złącze OBD "programuje " DDE5 I jak wprowadza korektę dawki w wtrysku wstępnym i zasadniczym. :ok: :ok:

:) podejrzewam za dużo od niego wymagasz :)

PostNapisane: 22 marca 2010, 18:51 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
Cytuj:
ja osobiście widziałem na allegro jakieś programy po 270zł... tylko że trzeba je zaprogramować..

mistrzostwo swiata... :1.2: :1.2: :44: :44:

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

PostNapisane: 23 marca 2010, 00:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: m54b30+
Garaż: 330 ci http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 5#p1226185
marver napisał(a):
kedzior001

Jakiś krótki czas temu ( 2-3tygodnie ) , ty pisałeś dużo o przeprogramowaniu swojej 330 , zleciłeś to jakieś tam firmie i podałeś parametry auta po modzie.

Mija 2 tygodnie i teraz ty piszesz program pod dowolny silnik ? wiesz tyle co widziałeś jak przerabiali twoje i tyle co dali ci zobaczyć .... czy naprawdę się na tym znasz... ?

Wiesz ze źle zrobiony program potrafi zniszczyć ECU jak i silnik ? bierzesz to ryzyko " na klatę "
Taki program zależny jest od bardzo wielu czynników , stad kosztuje tyle ile kosztuje bo trzeba mieć naprawdę szeroką wiedzę o każdej jednostce , co inny silnik to inne ustawienia.

Odpowiadając na twoje pytanie. Jak spojrzysz w archiwum to oczywiście pisałem sporo na temat modyfikacji swojego auta, ale nie 2-3 tygodnie temu, a dokładniej ponad pół roku temu. Wiec nie pleć bzdur, a jak już tego się czepiasz to pisz prawdę a nie zaczynasz od krytyki.
Co do pracy nad modyfikacją oprogramowania to zacząłem interesować się tym, jak również coś w tym działać od momentu, kiedy chciałem poddać modyfikacji swoje auto.
Czyli testowałem głownie na swoim aucie, gdzie uważam ze program jest bardzo dobrze zrobiony.

Od tego momentu zrobiłem sporo aut głownie VW, jeżeli masz jakieś uwagi, co do moich prac to podać Ci kilka numerów tel do osób, u których modyfikacja została przeprowadzona, a wnioski wyciągaj dopiero po rozmowie z kimś, u kogo przeprowadzałem modyfikacje.

Jeżeli szukasz rekomendacji w śród firm tunerskich śmiało możesz pisać do www.chiptuning.com.pl tam ją otrzymasz, częściowo z nimi współpracuje.

PostNapisane: 23 marca 2010, 00:28 
Zacna persona forum

ROGER-NYSA napisał(a):
Witam
kedzior001 napisał(a):
co do osiągów gdyż widzę ze kolega ROGER-NYSA cos mi nie wieży

Nie wnikam w osiągi , przebieg wykresu dla momentu obrotowego i mocy można wygenerować sztucznie !! (zawyżyć , zaniżyć- no problem)

Moja wypowiedź dotyczy zużycia paliwa które spadło w twoim aucie o 0,5l :rotfl: :rotfl:

W turbodoładowanym dieslu takie zjawisko można próbować tłumaczyć zmianą mapy między innymi ciśnienia w kolektorze. (przy tak zwanym eko tuningu) Zaburzenie stosunku paliwo -powietrze na korzyść powietrza. Spalanie takiej proporcji powoduje wzrost temperatury spalania mieszanki, jako że mowa o silniku cieplnym wzrasta jego sprawność. Co przekładać się będzie na wzrost momentu obrotowego a co za tym idzie przy jeździe w trasie w przedziale najwyższego momentu obrotowego dochodzi do oszczędności.
Zjawisko oszczędności również może pojawić się w klasycznym programie nie "eco" czyli z zachowaniem proporcji paliwo -powietrze. Co jest zdecydowanie bezpieczniejsze dla silnika z racji wydatku cieplnego. Polega to na tym samym- wzrost momentu obrotowego i wykorzystanie go w właściwym zakresie obrotów.

I tylko wtedy może dojść do oszczędności !!!!!

Panowie moim zdaniem i pewnie nie tylko :chytry: :chytry:
Moc się nie bierze z zmiany kąta wtrysku i powietrza . Paliwo odgrywa tu kluczową rolę

Mniejsze zużycie w warunkach opisanych wcześniej TAK.
W codziennej jeździe po mieście czy dynamicznym śmiganiu nawet w trasie (czyli " łykanie" innych użytkowników dróg na jednopasmówce) czyli wyprzedzanie chowanie z chipem nie zmniejsza a zwiększa zużycie.

Szumnie ogłaszany spadek zużycia paliwa w autach chipowanych to chwyt marketingowy.Pojawia się ale rzadko i BASTA!!

Napomknę tylko jeszcze o "eko" tuningu. Producenci i inżynierowie tworząc silnik obliczali jego sprawność energetyczną jak również możliwość oddawania ciepła "strat" . Kto sprawdza temperaturę tulei cylindra czy denka tłoka. Zapewniam że oszczędność jest ale skraca się żywotność silnika bezapelacyjnie.

Pozdrawiam Krzysiek

W sprawach chiptuningu, temat zamknięty nie otrzymasz informacji ani informacji ode mnie ani od żadnego tunera, jak również nie znajdziesz takich informacji na forum. I dobrze o tym wiesz. Proste jak by każdy wiedział, co, z czym się je to zapewne kupiłby interfejs i sam modyfikował.

Co do spalania jak wspomniałem zużycie paliwa spada pod warunkiem zachowaniu dotychczasowego umiarkowanego stylu jazdy. Wiadomo, jeżeli ktoś zacznie dusić auto to ta moc przecież skądś się musi brać. Prawdę mówiąc w moim przypadku dusząc czasami silnik po obrotach nie zauważyłem aby spalanie wzrosło.

PostNapisane: 23 marca 2010, 02:16 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam

kedzior001

Wybacz ale mam wrażenie że ludzi piszących na forum masz za mieszkańców dorzecza amazonki. :wstyd:

Obrazek

kedzior001 napisał(a):
Proste jak by każdy wiedział, co, z czym się je to zapewne kupiłby interfejs i sam modyfikował.

Widzisz problem w tym że tajemnica programowania ECU już dawno została rozwiana ,na rynku sprzedawane są urządzenia które robią z Pana Henia mistrza tuningu.
Nie wiem gdzie się uchowałeś ale tekst "Zgraj wsad z swojego auta a ja Ci go obrobię i odeślę zmodyfikowany za 600zł" jest ŻENUJĄCY

Nie obrabiałeś i nie obrabiasz map , nie widziałeś nawet "winolsa" nie wspominając o sumach kontrolnych. Oferujesz pośrednictwo :wstyd:

Jedna z wielu twoich tajemnic : http://www.autoswiat.tv/%20chiptuning.html Polecam materiał wszystkim zainteresowanym FILM
Tutaj proszę cała tona przydatnych narzędzi tona wsadów i checksum Wszystko darmocha transfer na koszt właściciela "chomika" http://chomikuj.pl/piotr14758?fid=92194231 wcześniej 7-zip zainstaluj :ok:
A tutaj masz listę aut które robi to sprytne urządzenie od V-TECHA : http://www.tuning.jedrasik.pl/pliki/v-tech_rts_lista%20aut.pdf
Teraz tylko kupić golfa tdi i ćwiczyć, można również ćwiczyć na swoim. :mur:

Wspomniałem o DDE5 .......... powiedz mi robisz je przez OBD ? Powiesz coś w tym temacie.
Zgram ten wsad dla Ciebie ....... będziesz miał jeden więcej tylko powiedz mi jak ?

Nie chce nikogo urazić ,nie jest to jakaś nagonka czy coś.Czuję wstręt do psujów !

Nie zabieram się za coś o czym nic nie wiem albo wiem mało I Tobie to polecam.

Bardzo szybko awansowałeś Twój post nie taki stary.

Obrazek

Jak się ładnie uśmiechniesz opowiem Ci coś o tym ;)

Dziękuję nie mam nic do dodania Krzysiek

PostNapisane: 23 marca 2010, 09:59 
Częsty bywalec

Kod silnika: M43TU
kedzior001 napisał(a):
Odpowiadając na twoje pytanie. Jak spojrzysz w archiwum to oczywiście pisałem sporo na temat modyfikacji swojego auta, ale nie 2-3 tygodnie temu, a dokładniej ponad pół roku temu. Wiec nie pleć bzdur, a jak już tego się czepiasz to pisz prawdę a nie zaczynasz od krytyki.

ja nikogo nie krytykuje ... poprostu sie grzecznie pytam czy oby napewno sie na tym znasz i wiesz co robisz ... bo wiem jakie moga byc skutki partactwa ... wiec gdzie tu krytyka ?

ROGER-NYSA napisał(a):
Bardzo szybko awansowałeś Twój post nie taki stary.

Zoom in (real dimensions: 824 x 204)Obrazek

no :) 23 luty :)

kedzior001 napisał(a):
nie 2-3 tygodnie temu, a dokładniej ponad pół roku temu

:)

PostNapisane: 23 marca 2010, 12:05 
Zacna persona forum

Po pierwsze
Nie używam urządzeń jak RTS v-techa, możliwe ze twój kolega którego adres WWW masz w stopce używa czegoś takiego, lub też gotowców wskazanych przez Ciebie, ale nie ja.

Po drugie
Zaproponowałem koledze z forum zgranie oryginalnego softu, ponieważ mieszka daleko ode mnie, aby nie ponosił dodatkowych kosztów ani czasu na podróż. Sam dobrze wiesz, że najważniejsze jest oprogramowanie, gdyż w taki sam sposób zgrywa i wgrywa się je.

Po trzecie
Nie korzystam z gotowych wsadów, wszystkie mapy są indywidualne i tu Cię chyba zaskoczę gdyż są obrabiane w Winolsie.

Po czwarte
Silników BMW na DDE5 czy też EDC16 C31, ponieważ nie posiadam interfejsu, aby je zgrać z pamięci sterownika, ale nie ma najmniejszego problemu, aby obrobić taką mapę. Dlatego też propozycje modyfikacji kieruje do osób, do których silników posiadam interfejs.

Po piąte
Pytanie na forum w sprawie INPY jest jasne i logiczne, chciałem zorientować się czy posiada takie możliwość, gdyż zastanawiam się nad zakupem nowego interfejsu, który obsłuży powyższy sterownik jak i nowsze.

Po szóste
Na forum fala krytyki wychodzi najczęściej od osób, które same zajmują się modyfikacjami lub też mają znajomego, które takie usługi świadczy. W Twoim przypadku jest tak samo, w stopce masz adres WWW tunera, którego zachwalasz. Na tego typu forum można pozyskać sporo Klientów zainteresowanych modyfikacją, ale równie dobrze przez jedną osobę można stracić wszystkich i nikogo nie pozyskać. Tak też jest w twoim przypadku, modyfikacji Ci nie przeprowadzałem a jednak masz najwięcej do powiedzenia. Czyżby coś się za tym kryło, może wykurzyć gościa z rynku?

Po siódme
Kończę wypowiedzi w tym temacie gdyż do niczego to nie prowadzi.

Po ósme
W najbliższym czasie będę miał klientów, posiadaczy BMW. W związku z tym po przeprowadzeniu modyfikacji w ich autkach poproszę i wyrażenie swojej opinii na temat przeprowadzonej usługi w ich aucie, oraz jak to wszystko przenosi się na eksploatacje auta.

PostNapisane: 23 marca 2010, 20:49 
Forumowicz

Moje BMW: w trakcie zakupu
Eeejj ja też chce chipa za 270 z allegro albo 600 od kedziora..

Rewela normalnie...ale promocja... :szok:

PostNapisane: 23 marca 2010, 21:16 
Naczelny killer

Panowie, przestancie sie wydurniac. Klamstwo ma krotkie nogi wiec jezeli kedzior sciemnia to pierwszy klient z forum, ktory bedzie w jakis sposob niezadowolony napisze o tym na forum i bedzie po temacie. Tak samo pierwszy zadowolony klient powinien o tym napisac i bedzie wiadomo co i jak. Na razie prowadzicie dyskusje akademicka.

Kedzior, jezeli tak jak napisales, masz tylu zadowolonych klientow z VW to zapewne na forum VW jestes dobrze znany i sa tam pochlebne opinie na temat tuningu przeprowadzonego przez Ciebie w autach uzytkownikow?

PostNapisane: 23 marca 2010, 21:59 
Zacna persona forum

Klientów miałem różnych nie tylko z VW. Na forum VW czy też innyc markach nie zakladałem tematów czy też nie udzielałem się w sprawach tuningu. Jedynym forum jest to gdyż, jestem jego użytkownikiem od dłuższego czasu i posiadam auto tej marki. Na forum nigdy się nie udzielam w tej dziedzinie gdyz wiadomo co się dziej wystarczy spojrzeć wyzej.

Swoją drogą poprosiłem kilka osób u kórych dokonałem modyfikacji o przedstawienie swojej opinii (nie rekomendacji) na temat przeprowadzonej usługi. Mam nadzieję że ktoś z nich dopisze się do forum i wyrazi swoją opinie.

Pozdrawiam

PostNapisane: 23 marca 2010, 22:27 
Specjalista

Witam
kedzior001 napisał(a):
Po pierwsze
Nie używam urządzeń jak RTS v-techa, możliwe ze twój kolega którego adres WWW masz w stopce używa czegoś takiego, lub też gotowców wskazanych przez Ciebie, ale nie ja.

Tak jak mówisz :rotfl: :ok: Wiedzy mu jednak nie brakuje mógłbyś się sporo od niego nauczyć. Jeśli chodzi o BMW i diagnostykę korzysta z http://www.bavariantechnic.com/
Z czego Ty korzystasz ?

kedzior001 napisał(a):
Po drugie
Zaproponowałem koledze z forum zgranie oryginalnego softu, ponieważ mieszka daleko ode mnie, aby nie ponosił dodatkowych kosztów ani czasu na podróż. Sam dobrze wiesz, że najważniejsze jest oprogramowanie, gdyż w taki sam sposób zgrywa i wgrywa się je.

Spoko sprawa oczywista.... tylko wypadało by wyjaśnić koledze jak ma to zrobić i czym to grozi.
kedzior001 napisał(a):
Po trzecie
Nie korzystam z gotowych wsadów, wszystkie mapy są indywidualne i tu Cię chyba zaskoczę gdyż są obrabiane w Winolsie.

Każdy ma swoje sposoby....jeśli czujesz się na siłach ogarniasz wszystkie procesy zachodzące w silniku , masz wiedzę która pozwala ci edytować odpowiednie mapy ... Gratuluję i zazdroszczę.

kedzior001 napisał(a):
Po czwarte
Silników BMW na DDE5 czy też EDC16 C31, ponieważ nie posiadam interfejsu, aby je zgrać z pamięci sterownika, ale nie ma najmniejszego problemu, aby obrobić taką mapę. Dlatego też propozycje modyfikacji kieruje do osób, do których silników posiadam interfejs.

Widzisz ja akurat wiedziałem o tym . Jednak spore grono czytelników nie wie co to edc16 więc zrób listę tego co możesz. Sprawa będzie jasna.

kedzior001 napisał(a):
Po piąte
Pytanie na forum w sprawie INPY jest jasne i logiczne, chciałem zorientować się czy posiada takie możliwość, gdyż zastanawiam się nad zakupem nowego interfejsu, który obsłuży powyższy sterownik jak i nowsze.

Parę postów wcześniej napisałeś że nie udziela się informacji dotyczących chip tuningu i nie zapodasz tutaj takiej wiedzy.
Ale sam zadałeś pytanie czym sczytać i zapisać dde5 przez obd. Szukaj a znajdziesz , tylko bądź konsekwentny .Jeśli nie udzielasz informacji na forum również jej nie szukaj.

kedzior001 napisał(a):
Po szóste
Na forum fala krytyki wychodzi najczęściej od osób, które same zajmują się modyfikacjami lub też mają znajomego, które takie usługi świadczy. W Twoim przypadku jest tak samo, w stopce masz adres WWW tunera, którego zachwalasz.

Wypowiadam się w tematach w których mogę coś powiedzieć ,podejmuję dyskusję jeśli coś wiem i mogę merytorycznie powalczyć. Nie zajmuje się chiptuningiem i modyfikacjami. Owszem mam znajomych którzy świadczą wspomniane usługi ,myślę że nie jest to nic złego. Nie bronię ich interesów, również nie mam w tym sam żadnego. Nikogo nigdy nie zachwalałem............ gdyby tak było ,moja wypowiedź zawierała by uzasadnienie. Słowo "polecam" może świadczyć o tym że jestem zadowolonym klientem , może być również zaproszeniem do rozmowy i zadawania pytań. Jeśli mi już zarzucono zachwalanie powiem : "Jaki człowiek taka stronka" A stronka moim zdaniem jest jedną z ciekawszych stron w flashu o tematyce tuning/remap/naprawa. Sam ją urodził jak również urodził sam parę fajnych wsadów. Mogę mu tylko pozazdrościć mózgu.

kedzior001 napisał(a):
Po ósme
W najbliższym czasie będę miał klientów, posiadaczy BMW. W związku z tym po przeprowadzeniu modyfikacji w ich autkach poproszę i wyrażenie swojej opinii na temat przeprowadzonej usługi w ich aucie, oraz jak to wszystko przenosi się na eksploatacje auta.

Życzę Ci na tym polu sukcesów , Jak również tego aby żaden z twoich klientów nie zobaczył aluminiowego deszczu z tłumika .

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 24 marca 2010, 18:24 
Szanowni Państwo
Czytając Wasze posty nie mając styczności z Tą osobą, prawdopodobnie tak samo by zareagował ja Wy, osoba nowa na rynku, nie posiada własnej strony internetowej, brak, jakich kol wiek opinii pozytywnych czy też negatywnych.
Do podjęcia modyfikacji u pana Tomka namówił mnie znajomy mówiąc ze jest to osoba rzetelna, uczciwa i co najważniejsze znająca się a temacie. Po przeprowadzonej rozmowie telefonicznej wzbudził u mnie zaufanie, które tak naprawdę jest ciężkie do zdobycia nie mając dużego poparcia.

Modyfikacji dokonałem u Pana Tomka z początkiem lutego tego roku. Do chwili obecnej autem przejechałem około 3-4 tysięcy kilometrów. Wszystko chodzi bez zarzutów. Co najciekawsze w tym wszystkim 2 tygodnie odwiedzilem serwis w celu wymiany oleju, jednocześnie poprosiłem o zdiagnozowanie silnika czy wszystko jest z nim w porządku, oczywiście wcześniej wyjaśniając jak jest sytuacja. Okazało się, że do niczego nie mają zastrzeżeń. Poinformowali mnie, że przy takiej modyfikacji może dojść do szybszego zapchania filtra cząsteczek stałych, jeżeli auto będzie głownie użytkowane w mieście. Tak również informację uzyskałem od pana Tomka, który prosił, aby od czasu do czasu wybrać się w trasę, gdyż tylko wtedy podczas określonej prędkości, temperatury silnika władcza się system regeneracji filtra cząsteczek stałych.

Po modyfikacji autko zaczęło mniej spalać, co prawda moc została podniesiona tylko o 18% ze względu na ograniczenia w postaci wyżej wspomnianego filtra, ale i tak stanowi to dużą różnicę w porównaniu do standardowego oprogramowania. W tej chwili bez problemu mogę wyprzedzać nie jednego a dwa tiry, gdzie głownie o to mi chodziło.

Na koniec dodam, że modyfikowane auto to Mercedes Benz e-klasa 320 CDI 2007 r.224KM seryjnie.

ROGER-NYSA

Czytając cały post nie zauwazyłem abyś miał co kolwiek wspólnego z Panem Tomaszem, a najwięcej masz do powiedzenia. Jest taka regóła zanim zaczynasz wyciagać wnioski na temat kogoś czy tez czegoś, poznaj to bliżej. Popieram Pana Tomasza chcesz w ten sposób wypromować swojego kolege, krytykując innych.

PostNapisane: 24 marca 2010, 20:19 
Naczelny killer

kedzior001 napisał(a):
Klientów miałem różnych nie tylko z VW. Na forum VW czy też innyc markach nie zakladałem tematów czy też nie udzielałem się w sprawach tuningu. Jedynym forum jest to gdyż, jestem jego użytkownikiem od dłuższego czasu i posiadam auto tej marki. Na forum nigdy się nie udzielam w tej dziedzinie gdyz wiadomo co się dziej wystarczy spojrzeć wyzej.

Swoją drogą poprosiłem kilka osób u kórych dokonałem modyfikacji o przedstawienie swojej opinii (nie rekomendacji) na temat przeprowadzonej usługi. Mam nadzieję że ktoś z nich dopisze się do forum i wyrazi swoją opinie.

Pozdrawiam

Kedzior, to nie dziw sie, ze nam to smierdzi, bo niejednego "szamana" juz tu mielismy. Ja osobiscie stoje na stanowisku, ze uwierze jak zobacze, ale to, ze nie widzialem nie znaczy, ze niemozliwe.

Tyle w temacie ode mnie.

PostNapisane: 24 marca 2010, 23:20 
Forumowicz

Condor, mam takie samo zdanie, jak wypowie sie jakiś nasz forumowicz(nie wczorajszy) to uwieże....Krzyśka znam nie raz pomógł mi telefonicznie i dość intensywnie wspiera nasze forum... jak zobacze to uwieże....
To moje zdanie w tym temacie...

PostNapisane: 25 marca 2010, 11:45 
Specjalista

Witam

Dzięki Jasiu 1979 wyszedłem na tego złego......... :kwasny:

marek.zub napisał(a):
Czytając cały post nie zauwazyłem abyś miał co kolwiek wspólnego z Panem Tomaszem, a najwięcej masz do powiedzenia. Jest taka regóła zanim zaczynasz wyciagać wnioski na temat kogoś czy tez czegoś, poznaj to bliżej. Popieram Pana Tomasza chcesz w ten sposób wypromować swojego kolege, krytykując innych.

Krytyka była jest i będzie , taki mam charakter zawsze się czepiam nic nie wnosząc.
Kiedyś "zły " Fryderyk przyjdzie strzeli z wielkiego kalibru i da mi bana. Liczę się z tym.

Moim zdaniem uzasadniona krytyka daje możliwość wyciągania wniosków . Pozwala konstruktywnie dyskutować i wypracowywać stanowisko w odniesieniu do "sporu".
Gdy ja jestem krytykowany analizuję problem i wykorzystuję pozyskane przez to informację .Krytyka działa na korzyść krytykowanego gdy ten potrafi ją przyjąć i wykorzystać. Nikt nie jest doskonały .

Na podstawie wcześniejszych postów kolegi kedzior001 stwierdziłem że jego wiedza z zakresu "chiptuningu" jest jest raczej mała. Wiem że nie powinienem się wypowiadać bo sam mało wiem .
Zdziwiłem się gdy napisał że sam edytuje wsady.
Ok szacum dla kedzior001 jeśli sam bez niczyjej pomocy zrobił e-klasę 320 CDI 2007 r.224KM
Odwaga i wiedza jest w takim układzie powalająca :padam: :padam:
Moja błędna ocena!!! WIĘC SORY!!!!

Nikogo nie promowałem czyimś kosztem , link z mojego podpisu został niepotrzebnie wciągnięty w dyskusję. Zauważyłem niezgodności więc się wypowiedziałem .... Mam świadomość że trzeba jakoś się bronić . Podpis krytykującego może być odpowiednim punktem zaczepienia do takiej batalii.

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 25 marca 2010, 14:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
marek.zub napisał(a):
Szanowni Państwo
Czytając Wasze posty nie mając styczności z Tą osobą, prawdopodobnie tak samo by zareagował ja Wy, osoba nowa na rynku, nie posiada własnej strony internetowej, brak, jakich kol wiek opinii pozytywnych czy też negatywnych.
Do podjęcia modyfikacji u pana Tomka namówił mnie znajomy mówiąc ze jest to osoba rzetelna, uczciwa i co najważniejsze znająca się a temacie. Po przeprowadzonej rozmowie telefonicznej wzbudził u mnie zaufanie, które tak naprawdę jest ciężkie do zdobycia nie mając dużego poparcia.

Modyfikacji dokonałem u Pana Tomka z początkiem lutego tego roku. Do chwili obecnej autem przejechałem około 3-4 tysięcy kilometrów. Wszystko chodzi bez zarzutów. Co najciekawsze w tym wszystkim 2 tygodnie odwiedzilem serwis w celu wymiany oleju, jednocześnie poprosiłem o zdiagnozowanie silnika czy wszystko jest z nim w porządku, oczywiście wcześniej wyjaśniając jak jest sytuacja. Okazało się, że do niczego nie mają zastrzeżeń. Poinformowali mnie, że przy takiej modyfikacji może dojść do szybszego zapchania filtra cząsteczek stałych, jeżeli auto będzie głownie użytkowane w mieście. Tak również informację uzyskałem od pana Tomka, który prosił, aby od czasu do czasu wybrać się w trasę, gdyż tylko wtedy podczas określonej prędkości, temperatury silnika władcza się system regeneracji filtra cząsteczek stałych.

Po modyfikacji autko zaczęło mniej spalać, co prawda moc została podniesiona tylko o 18% ze względu na ograniczenia w postaci wyżej wspomnianego filtra, ale i tak stanowi to dużą różnicę w porównaniu do standardowego oprogramowania. W tej chwili bez problemu mogę wyprzedzać nie jednego a dwa tiry, gdzie głownie o to mi chodziło.

Na koniec dodam, że modyfikowane auto to Mercedes Benz e-klasa 320 CDI 2007 r.224KM seryjnie.

ROGER-NYSA

babcia?

PostNapisane: 25 marca 2010, 15:00 
Naczelny killer

Bierute to nie istotne bo wpis na forum z nowozarejestrowanego konta nikogo nie przekona. Tak jak napisal Jasiu, to musialby byc ktos znany na forum i majacy co najmniej kilkaset postow.

PostNapisane: 25 marca 2010, 23:12 
Forumowicz

Krzyśku, żle mnie odebrałeś... :padam:
co nieco znam temat i jakoś nie wierze w babcine bajki, jak pisze bierute, .
No chyba że sprawa tyczy sie św.MIKOŁAJA, on istnieje i co roku daje dzieciom prezenty...(a my stare konie za nie płacimy)...taka kolej rzeczy... :mur:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1