BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 16:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2007, 22:39 
ja zaraz po zakupie kupilem tez specjalny plyn z Karchera do mycia . Zapewniali mnie ze brud schodzi bez problemu. Totalna kicha . Nie polecam .

kupilem u znajomego co ma myjnie taki srodek ktory sie rozrabia 1/10 z woda .

Spryskac karoserie , kola , gumy i odczekac 1 min ! po czym potraktowac Karcherem ! czyste jak łza . Dodam ze sa rozne takie srodki do mycia bezdotykowego ale ten co mam wumiata. UWAga ! nie pryskac na sloncu.

popryskalem kolpaki w polonezie ktorego nie mylem pol roku . Wiadomo pych z klockow , brud. Zeszło idealnie , kolpaki jak nowe .

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2007, 09:57 
Uzależniony od forum :)

A nazwa tego detergentu?

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2007, 10:51 
Pierwsze kroki

takim mocnym preparatem myjecie auta :zdziwko: znajomy myl astre hemia do mycia ciezarowek wlasnie taka mocna i zrobil z czerwonego koloru rozowy odbrawil sie calkowicie a tak sie zachwycal ze brud schodzi :hyhy:

Project in progress!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2007, 14:47 
Forumowicz

Jak zawsze to pewnie kwestia umiaru. Sa rozne srodki z rozna aktywnoscia. Jedna kwasne inne zasadowe, wiekszosc trzeba rozcienczac. Jesli ktos bedzie je stosowal bez umiaru i w zlych stezeniach - moze zniszczyc auto.

Nie ma sie co spodziewac ze jak sie jedzie na automatyczna myjnie czy nawet "reczna" gdzie koles skacze wokol naszego auta z karcherem to uzywaja czegos innego.

Tu mozna zobaczyc ze Carnet Jumbo jest przeznaczona wlasnie do takiego uzytku.

http://www.nerta.com.pl/produkty.htm

Kiedy zamawialem swoj produkt (innej marki na ebayu) specjalnie wybralem taki przeznaczony dla vanow i aut osobowych, bo te do ciezarowek maja wieksze stezenia i sa bardziej agresywne.

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2007, 17:16 
valdorane napisał(a):
A nazwa tego detergentu?

nie pamietam, ! jutro zrobie foto i wkleje .

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 17:10 
Cytuj:
A nazwa tego detergentu?

oto on ! mam nadzieje ze nie jest za bardzo szkodliwy ! bo skuteczny to on jest na maxa

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 21:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
bodziotg77, Ty dimerem myjesz Bunie , Bóg Cie opuścił , w cieżarówkach po tym to lakier matowieje , żre jak cholera , odpuść sobie bo zniszczysz lakier . :mur: :mur: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 22:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
Boogie napisał(a):
A ja mam takie OffTropikowe pytanie nieco,

Gdzie w W-wie są takie myjnie jak czasem np. na BO sie widzi takie stanowiska, oddzielone parawanem.
A na obrotowym ramieniu nad stanowiskiem jest wąż karschera.
Wrzuca się żetona i można na prawdę za przyzwojtą kasę sobie auto obmyć, umyć, wypucować.

Czasem spotykane myjnie ekologiczne takie wolno stojące są do kitu - 5 zeta i 3 minuty woda leci......

na sikorskiego -mokotow,na ostrobramskiej przy polsacie-praga ,juz nie pamietam ale jest tego sporo..

ja polecam dobra myjnie na lopuszanskiej w wawie na terenie bylego autorexu..chlopaki robia dobrze i tanio :hyhy: hehe..

co do tych plynow to bym ta chemia tego nie myl..mylem przez rok merca i mi lakier jakis dziwnie wyplowial..a do tego dziwne to ale w prawie nowym mercu po 80tys padaly mi jedna za druga lozyska w kole..mechanik powiedzial ze te preparaty sa bardzo szkodliwe i zrace!!!

moim zdaniem najlepiej dobry szampon z woskiem np NIGRIN i gabka czesto plukana..oczywiscie po kazdym myciu specialna szmatka do usuwania wody itp..przeleciec cale auto..

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 22:53 
biały napisał(a):
bodziotg77, Ty dimerem myjesz Bunie , Bóg Cie opuścił , w cieżarówkach po tym to lakier matowieje , żre jak cholera , odpuść sobie bo zniszczysz lakier . :mur: :mur: :mur:

no raz umyłem ! ale zachowalem zasady. Proporcja 1/10 myc w cieniu i dobrze splukac.

nie wiedzialem ze to az tak szkodzi ? spotkales sie z tym preparatem juz kiedys ??

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 22:55 
Przyjaciel forum

bodziotg77, spotkałem się . Kolega uzywa do cieżarówek ale tych na sprzedaż , nic swojego tym nie myje bo strach , a proprcje to sa dla ciężarówek jak wracaja z rosji bo tam syf jak cholera :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 22:59 
o w morde ! nie wiedzialem ! to co bys polecil ??? masz jakis dobry srodek ??

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 23:04 
Przyjaciel forum

bodziotg77, kup jakąś aktywną pianę do mycia bezdotykowego , taką z myjni automatycznych , jest bezpieczna dla lakieru .

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2007, 23:09 
dzieki za info .

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2007, 12:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
biały napisał(a):
bodziotg77, kup jakąś aktywną pianę do mycia bezdotykowego , taką z myjni automatycznych , jest bezpieczna dla lakieru .

Wszystko musi byc rozrobione w dobrych proporcjach bo czy piana aktywna czy inny środek sa bardzo mocne.Ja uzywam tego do mycia felg czasami sinika

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2007, 12:11 
Ja chciałem sie tylko pochwalić ze mam sprzęt dla prawdziwych mężczyzn i do wyrabiania mięśni :rotfl:

Obrazek

Podziwiajcie :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2007, 13:22 
Przyjaciel forum

LEGO napisał(a):
Wszystko musi byc rozrobione w dobrych proporcjach bo czy piana aktywna czy inny środek sa bardzo mocne.Ja uzywam tego do mycia felg czasami sinika

tak do felg i do silnika ok , ale też do felg nie w proporcji 1:10 , do lakieru to tragedia ten DIMER. Dimer jak niechcący trochę za długo posiedzi na jakiejś części to żre jak cholera , a skąd masz pewność że to coś wypłukałeś dobrze i nie zostało troche gedzieś na jakimś elemencie i nie bedzie go żarło :( Ja bym na lakier nie ryzykował .

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1