BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ulga dla licealistów - nauczyciele są w szoku
PostNapisane: 19 maja 2010, 09:45 
Uzależniony od forum :)

Zapytajcie rodziców ile godzin pracowali w PRLu a ile teraz. Ja nie mówię że dobrobyt działa na plus i że dobrobyt gwarantuje wychowanie. Czy tak napisałem?

Boogie napisał(a):
Przypomne z obowiązku, co się działo, kiedy podobne, a nawet mniej zwariowane pomysły zapodawał Giertych Roman
Histeria na cały regulator. Tera mordy w kubeł bo władza słuszna heheheh
Żenada.

Żenadą jest sprowadzenie wszystkiego do poglądów politycznych. :wstyd:
Boogie napisał(a):
Kiedyś było znacznie biedniej, kto ma 30+ pamieta ile sie miało zabawek i jakie

Hmm w moich czasach nie było problemu z książkami, które kosztowały majątek i można było kupować od poprzednich roczników.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 maja 2010, 09:49 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
KotSylwester napisał(a):
nie mówię że dobrobyt działa na plus i że dobrobyt gwarantuje wychowanie. Czy tak napisałem?

dokładnie tak napisałeś. Bieda jest, nie mają dzieci co jeść, więc się nie uczą.

KotSylwester napisał(a):
Żenadą jest sprowadzenie wszystkiego do poglądów politycznych.

racja, ale nie ja to zrobiłem odsądzając od czci i wiary Giertycha tylko dlatego że był z LPR. Teraz mamy powtórke toczka w toczke jego pomysłów i są mordy w kubeł.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 19 maja 2010, 09:53 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Boogie napisał(a):
Teraz mamy powtórke toczka w toczke jego pomysłów i są mordy w kubeł.

Chociażby po tym wątku widać, że mord w kubełach nie ma. Coś takiego nie przejdzie, nie ma opcji.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 19 maja 2010, 10:01 

Boogie, czy to że rodzice pracują cąłymi dniami tzn. że jest bieda? Równie dobrze mogą pracować w kopalniach calymi dniami a równie dobrze we własnej firmie i spać na kasie. Równie dobrze w narkotyki moze wpasc dziecko bogate i biedne. Równie chętnie może się zajać dzieckiem biznesmen, któremu się wydaje że zapłacił dziecku za naukę i wszystko a ma je w dupie i równie dobrze rodzice mogą pić i myśleć że dziecko jest wspaniałe i samodzielne.

Giertych to ten co zaprzeczał teorii Ewolucji?

PostNapisane: 19 maja 2010, 10:16 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
KotSylwester napisał(a):
A rodzice dzieciaków kończą pracę o 14tej, mają dużo wolnego czasu, zarabiają kokosy, kupują im książki, dają na korepetycje, każdy dzieciak ma swój pokój, obiad w domu i miłych sympatycznych rodziców (dwoje) i nie sięga po narkotyki

napisaleś wprost, że dzieci mają biede, bo rodzice nie dziani, na korepetycje nie mają itd. jak wyżej, i to jest problem żeby dzieci się zmobilizowały do nauki i ogólnie wzięły za siebie.

KotSylwester napisał(a):
Giertych to ten co zaprzeczał teorii Ewolucji?

Ten sam, wprawdzie ojciec, ale powiedzmy że ten sam.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 19 maja 2010, 10:42 
Kyokushin napisał(a):

A dlaczego nie zlikwidować tego na studiach? Byłby to dobry pomysł.

Pieniądze :hyhy:

a likwidowanie czegoś tam, żeby zaliczyć.... przecież to żenada jest i śmiech na sali, żeby w podstawówce, gimnazjum, JAKIMKOLWIEK, podkreślam, JAKIMKOLWIEK liceum w PL nie ma ciśnienia, żeby zdać do następnej klasy, jak ktoś kompletnie olewa, to w ogóle niech nie chodzi, po wuja ma mieć papier "wykształcenie średnie niepełne" :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 10:46 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Wszystkiemu winne jest przepychanie uczniów na siłę.
Jak ktoś nie jest w stanie skończyć szkoły, to znaczy że nie powinien jej skończyć.

Bieda, złoooo, wszystko na nie.... dzieciak nie może się uczyć...
Sory, te argumenty są w ogóle nie trafne.
Są i były socjalne programy pomocy takim dzieciom, ale nie w tym rzecz.
Rzecz w tym - OK - dzieciak ma trudniej - nie da rady się nauczyć na 6, ale da rade, bo ma pod górkę, nauczyć się na 3.

Temat nie jest taki spłycony, dzieci które 'chcą' się uczyć a mają złe warunki, są często objęte jakąś pomocą typu darmowe książki, nauczanie indywidualne, zajęcia uzupełniające... szkoły mają bibilioteki, czytelnie gdzie można się douczyć i bez problemu zdać.
Dodam że obecny program jest mniej wymagający niż 15 lat temu.

Jak ktoś natomiast nie chce, nie powinno się go przymuszać, nie powinien przechodzić z klasy do klasy na zasadzie przepchnięcia, powinien powtarzać x razy i następnie, w większości budować pięknie autostrady (nikt się nie chce tym zająć, bo wszyscy 'magystry').
Kretyństwo powinno być naturalnie odselekcjonowane i powinno się samo wyeliminować, patologii nie można pielęgnować.

PostNapisane: 19 maja 2010, 11:29 
Forumowicz

Co za bzdura, i my płacimy ze swoich podatków za naukę kogoś kto ma wy...
Nie chcę się uczyć to brać łopatę i do roboty. Nauka powinna być w pełni dobrowolna. Kiedyś rodzice decydowali czy i czego uczyły się ich dzieci. Od kiedy państwo się za to bierze pojawiają się takie fajerwerki.

PostNapisane: 19 maja 2010, 11:33 
Forumowicz

Moje BMW: E92
Kod silnika: N47D20C
a 20 lat temu rodzice mówili do dzieci: wy to macie teraz za dobrze hehe

PostNapisane: 19 maja 2010, 11:47 

Adam_ napisał(a):
Nie chcę się uczyć to brać łopatę i do roboty. Nauka powinna być w pełni dobrowolna. Kiedyś rodzice decydowali czy i czego uczyły się ich dzieci. Od kiedy państwo się za to bierze pojawiają się takie fajerwerki.

Wiki:

Cytuj:
W Polsce analfabetyzm był spuścizną po polityce zaborców, którzy dążyli do ograniczania szkolnictwa. W 1914 na ziemiach polskich było: 57% analfabetów w zaborze rosyjskim, 40% w Galicji i 5% w zaborze pruskim.
Wg statystyk w Polsce
w 1921 było 33,1% analfabetów,
w 1931 - 23,1%,
w 1960 - 2,7%,
w 1978 - 1,2%.

Adam_, czy jesteś agentem zaborcy? :D

PostNapisane: 19 maja 2010, 11:55 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Dlatego też istnieje szkoła podstawowa, która jest obowiązkowa.

Jest to po to, aby człek rozumiał podstawowe wydawane mu polecenia (kop tam, kop rów, przynieś to, zanieś tam) oraz posiadał wstępną wiedzę (ogień parzy, woda kapie, umiał się podpisać na liście obecności inaczej niż krzyżykiem) w przypadku nie podjęcia nauki w innych szkołach, bądź nieukończenia tej podstawowej (czytać (ze zrozumieniem to już wyższa szkoła jazdy), jakoś pisać, nawet małpy dają radę się nauczyć, więc większość zdrowych ludzi też).

A już zupełnie normalnie mówiąc - podstawówka powinna dawać wstępną wiedzę o życiu, otaczającym świecie, przygotować do istnienia w społeczeństwie (przecież ten człowiek będzie żył wśród nas)... zresztą, tak też było i mniej więcej jest.
Natomiast nie powinno się ludzi w niej przepychać/wypychać. Po 3 iteracjach wydalenie, jeżeli zdrowy z papierem ile zdołał ukończyć.

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Boogie napisał(a):
kto ma 30+ pamieta ile sie miało zabawek i jakie, co sprawiało radość, i jak sie człowiek potrafił cieszyć z dzisiaj nic nie wartych rzeczy.
Dobrobyt wcale nie gwarantuje dobrego wychowania. Korepetycji nie było, dysleksji, pokoju własnego często też nie bo rodziny miały zwykle więcej niż 1 dziecko.

TRUE czesto wspominam tamte czasy, dostalem pilke i cieszylem sie bardziej niz pewnie niejeden rozpuszczony gowniarz ktory na komunie quada dostaje :D
Dysleksja to tez zart, kiedys jak nie umiales pisac poprawnie po Polsku to sie musiales uczyc a teraz polowa dzieci ma dysleksje i luz. Tylko czekam az wymysla nazwe na to ze dzieciaki nie umieja liczyc i zostawimy je w spokoju bo to przeciez choroba.

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:05 
Forumowicz

Kod silnika: N47D20C
kri100s napisał(a):
Tylko czekam az wymysla nazwe na to ze dzieciaki nie umieja liczyc i zostawimy je w spokoju bo to przeciez choroba.

już powstała ta nazwa: humanista ;)

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:10 

kri100s napisał(a):
Dysleksja to tez zart, kiedys jak nie umiales pisac poprawnie po Polsku to sie musiales uczyc a teraz polowa dzieci ma dysleksje i luz. Tylko czekam az wymysla nazwe na to ze dzieciaki nie umieja liczyc i zostawimy je w spokoju bo to przeciez choroba.

Kiedyś na chorych psychicznie mówiło się debil albo idiota, jednak wymyślono nazwy schizofrenia, autyzm itp... czego to ludzie nie wymyślą.

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:10 
Zacna persona forum

Kod silnika: 2.5
Zauważyć można, że czym inny minister; to próbuje coś zmienić/ać tak aby zrobił się z tego szum. :zdegustowany: moje indywidualne zdanie. :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:15 
Forumowicz

KotSylwester napisał(a):
Adam_ napisał(a):

Wiki:

Cytuj:
W Polsce analfabetyzm był spuścizną po polityce zaborców, którzy dążyli do ograniczania szkolnictwa. W 1914 na ziemiach polskich było: 57% analfabetów w zaborze rosyjskim, 40% w Galicji i 5% w zaborze pruskim.
Wg statystyk w Polsce
w 1921 było 33,1% analfabetów,
w 1931 - 23,1%,
w 1960 - 2,7%,
w 1978 - 1,2%.

Adam_, czy jesteś agentem zaborcy? :D

A czy ja mowie o ograniczaniu? Jeśli ktoś CHCE to bedzie się uczył, niezależnie od tego co mu państwo nakaże.

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
KotSylwester napisał(a):
Kiedyś na chorych psychicznie mówiło się debil albo idiota

Do dzis niektorzy tak mowia ;)
Mysle jednak ze troche splyciles temat porownujac np osoby autystyczne do leni ktorym sie nie chce nauczyc zasad ortografii.

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:17 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
kri100s napisał(a):
Tylko czekam az wymysla nazwe na to ze dzieciaki nie umieja liczyc i zostawimy je w spokoju bo to przeciez choroba.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskalkulia :hyhy:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:18 
Administrator

kri100s napisał(a):
do leni ktorym sie nie chce nauczyc zasad ortografii.

Tak. Na forum nie jeden wyskakiwał że jest dyslektykiem, dysortografiem i nie będzie wciskał 'alt', stawiał przecinków, kropek, ani zwracał uwagi na 'rz' i 'ż'...
Byli też tacy co chcieli zaświadczenia wysyłać.

Każdy został spuszczony na drzewo, do google.pl... czego szkoła nie zrobiła to 'ban/ost' zrobił i piszą normalnie.

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:20 

W szkole średniej ma się już 18lat i nikt nie ma obowiązku tam chodzić. Tak nam mój dyrektor z technikum ciągle powtarzał (cytaty w przyblizeniu): "Nie pasuje to wypad, nikt tutaj was siłą nie trzyma" "Jak nie chcecie się uczyć, to skocznie sobie z okna na beton (II piętro) może wam się to g***o co macie zamiast mózgu trochę przemiesza i zaczniecie myśleć, jak nie to do łopaty, droga wolna"

i tak powinno być :ok: nie każdy musi być magistrem. Poziom nauczania w szkole średniej i tak nie jest zbyt wysoki, żeby go nie mógł przejść średnio rozgarnięty nastolatek z odrobiną chęci

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1