BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ulga dla licealistów - nauczyciele są w szoku
PostNapisane: 19 maja 2010, 12:27 
Uzależniony od forum :)

kri100s napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Kiedyś na chorych psychicznie mówiło się debil albo idiota

Do dzis niektorzy tak mowia
Mysle jednak ze troche splyciles temat porownujac np osoby autystyczne do leni ktorym sie nie chce nauczyc zasad ortografii.

Nie ja spłyciłem dyslektyków do leni, którym się nie chce pisać ortgorafii. :D

Kyokushin napisał(a):
Tak. Na forum nie jeden wyskakiwał że jest dyslektykiem, dysortografiem i nie będzie wciskał 'alt', stawiał przecinków, kropek, ani zwracał uwagi na 'rz' i 'ż'...
Byli też tacy co chcieli zaświadczenia wysyłać.

Każdy został spuszczony na drzewo, do google.pl... czego szkoła nie zrobiła to 'ban/ost' zrobił i piszą normalnie.

Bo na forum są specjaliści wysokiej klasy od polityki, chorób, mechaniki, aeronautyki, informatyki, architektury, nałogów, turystyki, alkoholizmu, zdrowia psychicznego, kreatywnego myślenia, diet, wychowywania dzieci, zasad szkolnictwa, ruchu drogowego, polityki antynarkotykowej, ogólni specjaliści od zasad chcieć to móc itp.

A jak ktoś zadaje pytanie z mechaniki i nie pomogą podstawowe wskazówki to albo temat umiera (akurat dany specjalista go nie widzi) albo jest tekst "pojedź do mechanika", "lepiej sam nie rób", "podepnij pod komputer" a jak jest inne ciekawe pytanie to kończy się odpowiedzią "google nie masz?".

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:29 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Bo na forum są specjaliści wysokiej klasy od polityki, chorób, mechaniki, aeronautyki, informatyki, architektury, nałogów, turystyki, alkoholizmu, zdrowia psychicznego, kreatywnego myślenia, diet, wychowywania dzieci, zasad szkolnictwa, ruchu drogowego, polityki antynarkotykowej, ogólni specjaliści od zasad chcieć to móc itp.

Pewnie jest jak mówisz, jest ponad 25tyś ludzi zarejestrowanych.
Zawsze ktoś dobry w danej specjalności się znajdzie :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:32 

Kyokushin, Andrzeju, zwykle to jest garstka 10 może 50 osób :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 12:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
KotSylwester napisał(a):
Nie ja spłyciłem dyslektyków do leni, którym się nie chce pisać ortgorafii. :D

Ja tak to widzę i tyle, nikt sie nie rodzi z ta wiedza ja też keidyś uczyłem się zasad ortografii i bywało ciężko ale się nauczyłem, znam przypadki gdzie dysleksja jest poprostu wymówką ułatwiającą życie ucznia i to jest chore.

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:05 
Forumowicz

Poziom szkolnictwa jest stale obniżany od końca lat sześćdziesiątych. Wiąże się to nieodłącznie ze zniszczeniem autorytetu nauczyciela (dzisiaj on już nie istnieje). Duży wkład w to mieli sami rodzice. Po prostu zalewa nas zachodni śmietnik, a zjawisko mocno nabiera tempa. Dzisiaj mnie już chyba nic nie zdziwi, ale krótkowzroczność i głupota ludzi jest w dalszym ciągu powalająca (szczególnie dzisiaj, gdy już widać dobitnie efekty na młodych pokoleniach).
Kochane, odpowiedzialne mamusie (wcześniej galerianki, bawiące się co sobotę w gwiazdę, aż się z nich wylewało), wspaniali specjaliści (magystry, którzy bezstresowo skończyli stódja ćpając, a dostali się na nie z pomocą akcji afirmatywnej).
No ale tak było zawsze! Młodzież rozrabia, bo państwo nie organizuje im wolnego czasu! :rotfl:

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:06 
I prawidłowo. 12 lat uczyłem się debilizmów wszelkich, które dzisiaj psu na budę mi się nie przydadzą, zresztą dalej się takich uczę... Nareszcie będzie można to olać. I tak cała ta edukacja to farsa. Następna cegła w ścianie, jak śpiewa Pink Floyd...

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:12 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Zakov napisał(a):
12 lat uczyłem się debilizmów wszelkich, które dzisiaj psu na budę mi się nie przydadzą, zresztą dalej się takich uczę...

No to trochę Ci sprawę ułatwię :)
Od szkoły średniej już mogłeś z nauki zrezygnować, jak Ci się nie podoba, przecież nie musisz komuś czasu zajmować i jeszcze płacić za to :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:13 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Zakov napisał(a):
Następna cegła w ścianie

Do tego to by ci termin u murarza wystarczył więc nie wiem po co do szkoły chodziłeś.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:22 
Forumowicz

Słowa prawdy. Niestety wielkie żarcie się nie skończy, a na pewno nie na czas...

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:23 

Tomek napisał(a):
Zakov napisał(a):
Następna cegła w ścianie

Do tego to by ci termin u murarza wystarczył więc nie wiem po co do szkoły chodziłeś.

Edukacja edukacją a tłumaczenia piosenki The Wall się nie zna :)

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
KotSylwester napisał(a):
Skoro na studiach można ciągnąć jedną poprawkę to czemu nie na pozostałych szczeblach?
Nie na wszystkich, na moich np nie można, jak masz nie zaliczysz jedne ćwiczenia to musisz siedzieć rok i czekać na rocznik niżej. poprawkę można ciągnąć np na politechnikach.

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:26 
Panowie możecie się oburzać, ale takie jest moje zdanie. Wykształcenie trzeba mieć - wiadomo, jest potrzebne i coś znaczy. Ale nie zmienia to faktu, że jest to farsa. Lata szkoły i w końcu dochodzisz do wniosku, że jesteś tzw. "educated fool". Pierwsze czego nauczyli mnie jak poszedłem na studia to paradoksalnie to, że system edukacji tłamsi ludzi - zabija w nich osobowość, ogranicza kreatywność, wrażliwość na sztukę itd. Sprowadza wszystkich do jednego poziomu...

Ostatnio edytowano 19 maja 2010, 13:28 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
Zakov napisał(a):
Panowie możecie się oburzać, ale takie jest moje zdanie. Wykształcenie trzeba mieć - wiadomo, jest potrzebne i coś znaczy. Ale nie zmienia to faktu, że jest to farsa. Lata szkoły i w końcu dochodzisz do wniosku, że jesteś tzw. "educated fool" Pierwsze czego nauczyli mnie jak poszedłem na studia to paradoksalnie to, że system edukacji tłamsi ludzi - zabija w nich osobowość, ogranicza kreatywność, wrażliwość na sztukę itd. Sprowadza wszystkich do jednego poziomu...
to po kiego grzyba jeszcze na studia poszedłeś :przestraszony:

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:29 
Nie śmiejcie się z dysortografii :[ Ja mam dysortografię taką se i dysgrafię straszną :[ Wcale sobie nie nie wymyśliłem tego, jak ktoś powie, bo nie chciałem się nauczyć pisać, to będę lać po ryju :[

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:29 
wipeer napisał(a):
Zakov napisał(a):
Panowie możecie się oburzać, ale takie jest moje zdanie. Wykształcenie trzeba mieć - wiadomo, jest potrzebne i coś znaczy. Ale nie zmienia to faktu, że jest to farsa. Lata szkoły i w końcu dochodzisz do wniosku, że jesteś tzw. "educated fool" Pierwsze czego nauczyli mnie jak poszedłem na studia to paradoksalnie to, że system edukacji tłamsi ludzi - zabija w nich osobowość, ogranicza kreatywność, wrażliwość na sztukę itd. Sprowadza wszystkich do jednego poziomu...
to po kiego grzyba jeszcze na studia poszedłeś :przestraszony:

Bo taki jest "system". I trzeba mu się podporządkować...

Ostatnio edytowano 19 maja 2010, 13:30 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:30 
Administrator

Zakov napisał(a):
to, że system edukacji tłamsi ludzi - zabija w nich osobowość, ogranicza kreatywność, wrażliwość na sztukę itd. Sprowadza wszystkich do jednego poziomu...

To jak ktoś poszedł tą drogą, ciemnej strony mocy, to powinien dodać, że im krótszy dasz psu łańcuch, tym mocniej chce się zerwać.... tak więc teoria o zabijaniu kreatywności przez szkolnictwo, jest raczej słabą teorią... albo nie byłeś na drugiej części wykładu.

Zakov napisał(a):
Wykształcenie trzeba mieć - wiadomo

Nie no, ziom, wiadomo, wiadomo :rotfl:

Zakov napisał(a):
Lata szkoły i w końcu dochodzisz do wniosku, że jesteś tzw. "educated fool"

Kwestia szkoły. To prawda że niektóre kierunki robią już zupełnie bez sensu... ale o tym rozmawiamy, o postępującym upadku szkolnictwa.

Co prawda, nawet po ogólniaku, jak ktoś stwierdzi że jest 'educated fool' to cóż, każdy może o sobie myśleć co zechce...

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:34 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
jak ktoś powie, bo nie chciałem się nauczyć pisać, to będę lać po ryju :[

Normalnie ze strachu juz nic nie powiem :rotfl:

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:36 
Kyokushin napisał(a):
To jak ktoś poszedł tą drogą, ciemnej strony mocy, to powinien dodać, że im krótszy dasz psu łańcuch, tym mocniej chce się zerwać.... tak więc teoria o zabijaniu kreatywności jest raczej słabą teorią.

Jak przez 15 lat wymaga się od Ciebie dokładnie tego samego, co od kolegi z ławki i reszty klasowej gromady (niezależnie, czy jesteś humanistą, czy umysłem ścisłym, czy lubisz historie, czy piszesz ładne wiersze) to nie dziw się, że indywidualizm w człowieku zamiera.

Dzieje się dokładnie tak jak na teledysku...

Ostatnio edytowano 19 maja 2010, 13:38 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:37 

Fryderyk napisał(a):
Nie śmiejcie się z dysortografii Ja mam dysortografię taką se i dysgrafię straszną Wcale sobie nie nie wymyśliłem tego, jak ktoś powie, bo nie chciałem się nauczyć pisać, to będę lać po ryju

Cytuj:
Tak. Na forum nie jeden wyskakiwał że jest dyslektykiem, dysortografiem i nie będzie wciskał 'alt', stawiał przecinków, kropek, ani zwracał uwagi na 'rz' i 'ż'...

Każdy został spuszczony na drzewo, do google.pl... czego szkoła nie zrobiła to 'ban/ost' zrobił i piszą normalnie.

ciekawe...

PostNapisane: 19 maja 2010, 13:37 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
Nie śmiejcie się z dysortografii Ja mam dysortografię taką se i dysgrafię straszną Wcale sobie nie nie wymyśliłem tego, jak ktoś powie, bo nie chciałem się nauczyć pisać, to będę lać po ryju

Cytuj:

ciekawe...

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1