Witam
Sporo tego w sieci........... (informacje o HHO)
Być może zainteresowałem tym kogoś jako ciekawostką.
Szkoda że tak niewiele pojawiło się opinii
Generalnie decyzja zapadła , jako że mam w swoim zakresie dość spore możliwości diagnostyki pojazdu, zainstaluję solidnie zbudowany układ do produkcji gazu do auta małżonki

(jak wypali

to znajdę sobie nową)
Tak serio pacjentem będzie VW GOLF TDI 90PS silnik ALH 99rok.
Zrobię tutorial (foto i filmy) z analizy pomiarów i testów.
Plan działania :
Diagnostyka auta ..
1 Obciążenie alternatora przy włączonych światłach dziennych (z doświadczenia wiem że dobrze działający jest obciążony w granicach 45-50% z włączonymi długimi ,podgrzewaniem tylnej szyby i dmuchawką na ful +radio VAG COM wywala info że obciążenie jest w granicach 75% ) Potwierdzę to przy testach.
2 Zhamowanie auta na stacjonarnej przy podanym obciążeniu jak wyżej, czyli przy 45 i 75%
różnica w mocy3 Podłączenie układu generatora hho pod zasilanie w aucie (zakładam obciążenie ustawić na 20A) Układ będzie generował gaz i obciążał alternator jednak gaz nie zostanie podany do dolotu. Pomiar mocy z dodatkowym obciążeniem (zakładam naturalnie spadek mocy w odniesieniu do wcześniejszych pomiarów)
4 Podłączenie do dolotu przed turbiną rurki doprowadzającej gaz i pomiar .
I w tym cały myk jeśli przyrost pojawi się większy niż straty co wyjdzie na hamowni, układ działa na plus i musi generować oszczędności.
5 Analiza innych wartości mierzonych podczas diagnostyki : temp. silnika , oleju ,przepływomierz ,ciśnienie w kolektorze dolotowym. Ponadto mam w planie bardzo precyzyjnym laserowym termometrem skupić się na temperaturze kolektora wydechowego przy zasilaniu tylko ON i z HHO.
Zakładam że jako jedyny w naszym kraju zrobię tak gruntowną analizę ,Przyda się to mi i zapewne wielu ciekawym tego rozwiązania ludziom. Na sam koniec w zależności od rezultatów , myślę zasilić pompę vp37 w wspomnianym TDI z litrowej butelki i zjechać ten litr z stałą prędkością 130km/h (na hamowni) realnie ustalając spalanie opcja z podpiętym HHO i bez.
Zobaczymy czy HHO to mit czy fakty. Nie ukrywam że jestem napalony i nie mogę się doczekać.
Proszę o ewentualne sugestie ,na co zwrócić uwagę ,co ewentualnie zrobić inaczej albo co zrobić dodatkowo. Cały materiał niezależnie od wyniku czy będzie na
+ czy na
- , myślę zamieścić tutaj a jeśli administracja forum będzie maiła wolę materiał zamieścić w innym dziale ,nie będę miał obiekcji. Myślę o fakcie że dział "Pogawędki" jest mało odwiedzany, przez co nie do wszystkich potencjalnie zainteresowanych materiał dotrze.
Zresztą jak widać zainteresowanie słabe

A szkoda bo to nakręca tak naprawdę do działania.
Pozdrawiam Krzysiek