witam, mam juz dosyc dlugo zgazowane 318i sedan 93 rok 252 przebiegu i wkurza mnie powoli te 4cylindry, brak mocy itd.
Mam okazje kupic 2.0 m50 92 rok z belgi , 1600zl ze wszystkim
tj wiazka, komputer, alternator, rozrusznik, sprzeglo i wogole wszystko co do swapa potrzebne.
Kumpel mechanik mi to wklada - wkladal juz do swojej bmw taki silnik.
za ok 2tys pln bede miec w swoim 2.0 //
skrzynia pozostaje z 1,8 i pasuje - nawet lepiej bedzie bo przelozenie inne -lepsze czasy na 1/4

? . Pytanie czy za ta cene 1600zl i silnik 2.0 bez vanosa (niby lepsze do przerobek i wedlog danych lepsze czasy maja !!! coprawda zedu 1setnej hehe) warto kupic takie cos? UWAGA !!! 252tys przebiegu w 2.0 udokumentowany. Dodam ze te 2.0 jezdzilo na nowej instalacji gazowej 5tys zrobilo na niej. Silnik jest jeszcze w aucie i przejechalem sie nim. Czy to prawda ze VANOSY grzmią lepiej? (tzn glos silnika) , jak z przyspieszeniem vanos vs nie vanos (2.0). Dodam ze silnik 2.0 jest w coupe a ja wkladam go do sedana. No i koles powiedzial ze nie bierze mu oleju, nie pali i faktycznie cicho i rowno chodzi ale powiedzial co 5tys/km pol litra oleju to kazdej nalezy dolac do stanu (RACJA????) ... moja m40 tyle nie dolewam .. wlasciwie od wymiany (10tys) do wymiany tyle samo... spokojna jazda. a dodam jeszcze ze bebny z tylu zostawiam i dyfer , bo tak wlasciwie to moze to zostac wszystko

prosze o szybka odpowiedz . I PODZIEKOWANIA I POZDROWKA DLA BMW SPORT

DODAM ze chce miec wlasnie 2.0 a nie 2,5 ... wlasciwie ja jestem zdecydowany tylko jade z mechanikiem jeszcze sprawdzic kompresje i takie tam sztuczki ... ale jak bedzie wiele negatywnych textow z waszej strony to sie zastanowie.
Napiszcie generalnie co o tym dupnym przebiegu myslicie no i o cenie za sam silnik a no i mozecie napisac po ile cewki leca? ma moze ktos do sprzedani?