BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 21:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: !!!! UWAGA SKRADZIONO BMW !!!! E46
PostNapisane: 27 maja 2010, 21:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Boggy e36 napisał(a):
Jeśli jest to tańszy Turecki autohaus z reguły jest jeden
jeden jest jesli auto bylo wypadkowe i zostalo wykupione z ubezpieczalni-jest w takim stanie w jakim zostawil je wlasciciel-dlatego nie maja tez ksiazek serwisowych bo rzadko kto wozi je w pojezdzie
wlasciciel dostaje kase,nic od niego wiecej nie chca a auto trafia na aukcje ubezpieczalni

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 maja 2010, 22:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
becek napisał(a):
jeden jest jesli auto bylo wypadkowe i zostalo wykupione z ubezpieczalni-jest w takim stanie w jakim zostawil je wlasciciel-dlatego nie maja tez ksiazek serwisowych bo rzadko kto wozi je w pojezdzie

Kupiłem 2 auta z takich właśnie autohousów i oba z książkami, i z jednym kluczem.
Jedno z Niemiec i jedno z Włoch

PostNapisane: 2 czerwca 2010, 14:46 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
Wydaje mi sie, ze te auto moglo trafic tu:
http://moto.wp.pl/kat,121,title,Cztery- ... omosc.html

PostNapisane: 4 czerwca 2010, 08:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
M A S A K R A normalnie..... jak coś takiego ukryć w ogóle? przecież to przemysł większy nić ubojnia, czy też skład opału... ludzi przy tym "zatrudnionych" przecież więcej niż w jakiejś fabryce mebli, lub sporej firmie drogowej..czy innych...

Pocieszające jest to, że wpadają, i oby jak najmniej się następców się pojawiało....

I dziwić się, że w świecie mamy opnie złodzieji.. przecież w tym "przemyśle" tysiące ludzi zatrudnieni...złodzieje, paserzy, mechanicy, sprzedawcy, czujki, informatorzy, handlarze częściami... ...etc więcej niż przy budowie autostrad....

Powinno się ucinać jedną rękę, (druga do podcierania dupy żeby została) tatuaż na czole "złodziej" i niech resztę życia spędzają odwożąc koszyki pod Realem.... na łasce i niełasce tych którym auta zabrali....

Od dziś, zawsze jak będę kupował jakieś częśći używane - to pytam o dowód, ze to nie z auta kradzionego - jak nie ma - to od razu telefon do niebieskich niech powęszą bo hali czy też podwórku....... NO MERCY!!! uchroni to może choć kilka aut w przyszłości.... może i TWOJE lub twoich dzieci

PostNapisane: 4 czerwca 2010, 15:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
olcha20 napisał(a):
Pocieszające jest to, że wpadają, i oby jak najmniej się następców się pojawiało....

I dziwić się, że w świecie mamy opnie złodzieji.. przecież w tym "przemyśle" tysiące ludzi zatrudnieni...złodzieje, paserzy, mechanicy, sprzedawcy, czujki, informatorzy, handlarze częściami... ...etc więcej niż przy budowie autostrad....

Powinno się ucinać jedną rękę, (druga do podcierania dupy żeby została) tatuaż na czole "złodziej" i niech resztę życia spędzają odwożąc koszyki pod Realem.... na łasce i niełasce tych którym auta zabrali....

Od dziś, zawsze jak będę kupował jakieś częśći używane - to pytam o dowód, ze to nie z auta kradzionego - jak nie ma - to od razu telefon do niebieskich niech powęszą bo hali czy też podwórku....... NO MERCY!!! uchroni to może choć kilka aut w przyszłości.... może i TWOJE lub twoich dzieci

Kolego,walka z wiatrakami Cię czeka.

Po pierwsze na ich miejsce przyjdą następni,a później jeszcze kolejni.
Jedni kradną Polonezy,drudzy BMW,a jeszcze inni A8,7-er,Jaguary (pomimo,że niektóre z nich mają zainstalowane GPS i tak się rozpływają w powietrzu).

Po drugie auta kradną na całym świecie nie tylko w Polsce,a kto mówi,że Polacy to złodzieje to buła w pysk :cenzura: (nie wrzucajmy wszystkich do tego samego wora).

Po trzecie karanie musi być humanitarne: zero bicia,obcinania,gniecenia itp. Choć jestem ZA obcinaniem rąk i karą śmierci.

Po czwarte jeśli Ty nie kupisz tej części to kupi ją kto inny. Kradnie się popularne auta do których części są najbardziej poszukiwane: Audi,Opel, Mercedes, BMW, VW. A jeśli z każdą częścią będziesz dzwonił na niebieskich to nasza szanowna policja będzie musiała zatrudnić dodatkowo kilkadziesiąt tysięcy policjantów.

Jak widzisz,nie ma rady na to dziadostwo. Kradli,kradną i będą kraść. Ukradnie kilka sztuk,pójdzie do więzienia,tam go nauczą jeszcze kilku sztuczek, wyjdzie i dalej zapierdzieli auto.

Swego czasu mój znajomy siedział z kolesiem,który kradł BMW i to te lepsze modele. Cała akcja trwa kilka sekund. Nie jednokrotnie podchodzi elegancki pan w płaszczu i neseserem a po chwili zostaje tylko ślad opon......

A co do naszego kolegi,któremu zaje..ali E46 to łapałbym za pysk gościa z komisu.

PostNapisane: 5 czerwca 2010, 10:47 
Forumowicz

Moje BMW: e36 316i sedan
Kod silnika: M40
To była firma sprzedająca części i stąd te 4hale.To ,że handlowali Kradzionymi gratami to dodatkowy biznes.. Hala super,poukładane,czyściutko itd.. złodzieje nie mają czasu na tak szczegółową segregację części tym bardziej obchodzi ich sprzedaż niż składowanie.. Ogólnie ten post założony przez kolegę do niczego nie prowadzi ,a tym bardziej do odzyskania auta.Czas poświęcony przed kompem lepiej było poświęcić na jakiś pobyt w spa dla ukojenia nerwów..
PS..Ten koleś z komisu miał w tej całej sprawie swoją sprężynę..
Pozdrawiam

PostNapisane: 6 czerwca 2010, 07:47 
Forumowicz

sugeruje zamknąć temat bo teraz jest to"nabijacz"postów które do niczego nie prowadzą,no poza kolejnymi teoriami
prawda jest taka,że jak auto się nie odzyskało do tej pory to już się nie odzyska

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1