becek napisał(a):
a skąd państwo ma brać pieniadze???
Może powinno zaprzestać rozdawania miliardów lekką ręką? Poza tym, mało podatków płacisz w tej chwili?

Pominę już milczeniem kwestię gospodarności...

becek napisał(a):
tylko dlaczego mamy byc zalani przez zlomy sciagane z calej europy?????!!!!!!
Złom a stary samochód to dwie różne bajki. Wolisz być zalany pozlepianymi z 2-3 sztuk nówkami? Ok, proszę bardzo, tu masz okazję
viewtopic.php?f=8&t=75979becek napisał(a):
dlaczego z europy trafiaja do nas stare samochody??? bo taniej im wychodzi kupno nowego auta niz oplacnie "eko" podatków od starych samochodów
Bobby Ci ładnie na to pytanie odpowiedział. Bądźmy szczerzy, jesteśmy stosunkowo biednym krajem

becek napisał(a):
w europie wymuszaja to "eko "podatkami i taniej wychodzi wziasc na raty nowy samochod
No u nas nie i nie będzie taniej, więc zastanów się, czemu miałby taki podatek służyć?
becek napisał(a):
niestety widze tu ,stary text" bo ja chce"
A co w tym złego, że "ja chcę"?

Chyba o to chodzi, żeby ludzie mieli jak najwięcej wolności, prawda?
becek napisał(a):
teraz mam klopot z sasiadka bo ona jest mloda i chce nonstop imprezowac a ja chce spac
A na to to są sposoby

Tyle że co Ci przeszkadza, że ktoś na drugim końcu Polski jeździ starym BMW? No ja tu nie widzę konfliktu interesów

becek napisał(a):
Bobby u nas, w wiekszosci userzy nie jezdza starymi bmw bo im sie szalenie podobaja tylko dlatego ze na takie ich stac
Jak wyżej - zastanów się, czy opłata w kwocie 250 zł rocznie wpłynie na to, że ludzie zaczną przesiadać się na nowe auto? Policz - w przeciągu 10 lat to jest ledwie 2,5 tys. zł. Miesięcznie - ok. 20 zł. A teraz policz sobie, ile wynosi miesięczna rata za Dacię Sandero. Kogo ma to zmobilizować i do czego?