DaVeRc napisał(a):
Bobby_Valentino, dokładnie ta sama,mechanicy mi powiedzieli ze trzeba całą uszczelkę wymieniac bo inaczej nie da rady,nie będzie trzymało...
A jaki materiał by się nadawał do tego żeby wystrugac nową?
I jak obciąc tą starą uszczelkę?Przy samej głowicy czy gdzieś po środku i wtedy to skleic??
nidhhog, Ne kupiłem samochodu za 4 tysiące nie kupiłem go nawet za 6 tylko dałem 7,5tysiaca.Co do twojej wypowiedzi to się zgadzam w 100% nie warto wierzyc w okazje:)
W moją już też wsadziłem ok 800 złoty,i teraz ta uszczelka,a musze ranty drzwi zrobic,żeby było ładnie:)
Chce aby stan był bardzo dobry bo majóka tuż tuz,ale wiadomo pieniązki...
Zostawić starej uszczelki tyle ile się da ale nie widziałem jak to wygląda więc sam ocenisz jaka opcja jest lepsza. Nową możesz dociąć z np z korka i nie składaj przypadkiem na czerwony silkion jak wszyscy ! Kup szary

Nie nawal go też tyle że będzie wypływał wszędzie na boki bo jakieś farfocle mogą wpaść do silnika i coś przytkać. Przed klejeniem oczywiście wszystkie krawędzie dokładnie wyczyść i odtłuść np benzyną ekstrakcyjną.
brakujący kawałek możesz wyciąć też z gumy
http://cgi.ebay.pl/p-yta-gumowa-uszczel ... 0426426477 Jak sam to będziesz ogarniał to w 50zł się zmieścisz więc i na drzwi ci starczy.