Thomas_HD napisał(a):
Na pewno nie mozna powiedziec komus kto kupuje ORI czesci ze robi zle,
I nikt tak nie mówi.. chodzi o to że są inne, wcale nie gorsze rozwiązania, a biorąc pod uwagę zaoszczędzoną kasę i czasem nerwy, rozwiązania lepsze.
Thomas_HD napisał(a):
A personel w Aso- hhmm, jest szkolony przez ta firmę i robi auta tylko danej firmy wiec biorąc na logike powinien wiecej wiedzieć o tych autach niż personel ogolnego warsztatu.
Ale często zdarza się że warsztat przydomowy prowadzi fan marki, o której wie duuużo więcej niż wyszkolony pracownik ASO.
W przypadku gdy jedziemy do ASO, i tak jak piszesz
Thomas_HD, dostajemy zniżki czy jakieś gratisy, to OK, wtedy też bym wybrał ASO. Ale jeżeli mam zapłacić 1000zł za wymianę płynów, którą możemy zrobić sami, i zaoszczędzić połowę kasy to po co jechać do Serwisu ?? Dla samego faktu bycia tam ?? Mam sobie potem ustawić opis na GG: byłem w ASO dolać płyn do spryskiwaczy

Chodzi o to Aby nasze samochody były sprawne i nie zawiodły nas podczas podróży. Myślę że wpis w książce serwisowej nie zagwarantuje nam tego, za to sprawdzony mechanik, i sprawdzone części (nie koniecznie oryginalne) mogą dać taką gwarancję.