BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ori vs zamienniki - wydzielone z galerii Ghost_Rider
PostNapisane: 18 czerwca 2010, 15:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
A może Ty Frycek się wypowiesz we tej kwestii :hyhy: ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 czerwca 2010, 20:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Thomas_HD napisał(a):
Na pewno nie mozna powiedziec komus kto kupuje ORI czesci ze robi zle,
I nikt tak nie mówi.. chodzi o to że są inne, wcale nie gorsze rozwiązania, a biorąc pod uwagę zaoszczędzoną kasę i czasem nerwy, rozwiązania lepsze.
Thomas_HD napisał(a):
A personel w Aso- hhmm, jest szkolony przez ta firmę i robi auta tylko danej firmy wiec biorąc na logike powinien wiecej wiedzieć o tych autach niż personel ogolnego warsztatu.
Ale często zdarza się że warsztat przydomowy prowadzi fan marki, o której wie duuużo więcej niż wyszkolony pracownik ASO.
W przypadku gdy jedziemy do ASO, i tak jak piszesz Thomas_HD, dostajemy zniżki czy jakieś gratisy, to OK, wtedy też bym wybrał ASO. Ale jeżeli mam zapłacić 1000zł za wymianę płynów, którą możemy zrobić sami, i zaoszczędzić połowę kasy to po co jechać do Serwisu ?? Dla samego faktu bycia tam ?? Mam sobie potem ustawić opis na GG: byłem w ASO dolać płyn do spryskiwaczy :P Chodzi o to Aby nasze samochody były sprawne i nie zawiodły nas podczas podróży. Myślę że wpis w książce serwisowej nie zagwarantuje nam tego, za to sprawdzony mechanik, i sprawdzone części (nie koniecznie oryginalne) mogą dać taką gwarancję.

PostNapisane: 18 czerwca 2010, 20:35 
Uzależniony od forum :)

DanyU napisał(a):
Ale często zdarza się że warsztat przydomowy prowadzi fan marki, o której wie duuużo więcej niż wyszkolony pracownik ASO. W przypadku gdy jedziemy do ASO, i tak jak piszesz Thomas_HD, dostajemy zniżki czy jakieś gratisy, to OK, wtedy też bym wybrał ASO. Ale jeżeli mam zapłacić 1000zł za wymianę płynów, którą możemy zrobić sami, i zaoszczędzić połowę kasy to po co jechać do Serwisu ?? Dla samego faktu bycia tam ?? Mam sobie potem ustawić opis na GG: byłem w ASO dolać płyn do spryskiwaczy Chodzi o to Aby nasze samochody były sprawne i nie zawiodły nas podczas podróży. Myślę że wpis w książce serwisowej nie zagwarantuje nam tego, za to sprawdzony mechanik, i sprawdzone części (nie koniecznie oryginalne) mogą dać taką gwarancję.

Wszystko w temacie,ale niestety mozna zauwazyc jeszcze panujacy mit wsrod niektorych uzytkownikow,ze jak ASO to tam wszystko jest cudowne i pracuja wybitni eksperci.Niestety rzeczywistosc jest juz troszke inna.

PostNapisane: 18 czerwca 2010, 20:46 
CiOoS napisał(a):
A może Ty Frycek się wypowiesz we tej kwestii :hyhy: ?

lepiej nie :hyhy:

PostNapisane: 18 czerwca 2010, 20:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
spider napisał(a):
ale niestety mozna zauwazyc jeszcze panujacy mit wsrod niektorych uzytkownikow,ze jak ASO to tam wszystko jest cudowne i pracuja wybitni eksperci
a kierowcy BMW to złodzieje, dresiarze i mistrzowie prostej :P
Ludzie często mają mylne pojęcie o pewnych sprawach.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1