BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kto zapłaci za obwodnice?
PostNapisane: 27 czerwca 2010, 02:42 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Seth8 napisał(a):
No zdziwilbys sie. Ubezpieczenia owszem ale tylko prywatne i dobrowolne. To skutecznie zabespiecza przed ryzykiem zwiazanym z rzadkimi i ciezkimi chorobami.

No zobacz, jak się to w Ju Es end Ej sprawdziło:
http://www.mojeopinie.pl/brak_powszechn ... 1248257710

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 czerwca 2010, 08:26 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Seth8 napisał(a):
To typowe myslanie dla okresu przemiany ustrojowej. Jak cos bedzie prywatne to tego nie bedzie albo bedzie za droge zeby z tego kozystac bo prywaciarz wyzyska- tak bylo z weterynaria, restauracjamy, piekarniami, producentami samochodow, papieru toaletowego itp.

Bardziej bym porównał to do cen paliw.
Konkurencja jak chu chu. Biją się o klienta normalnie.

Tyle że to akurat dobrze że jest prywatne, bo było by jeszcze gorzej. Nie każdy musi tankować.
Natomiast, leczyć się każdy musi i prywatyzowanie służby zdrowia to będzie takie chwycenie za jaja społeczeństwa jakiego jeszcze okazji doświadczyć nie mieliście.

PostNapisane: 27 czerwca 2010, 19:23 
Forumowy terrorysta

Seth8 napisał(a):
renoraines napisał(a):
Znów postawa roszczeniowa świętej krowy

To juz jest hipokryzja w najczystszej postaci.

renoraines napisał(a):
bo z racji wykonywania zawodu lekarza, należą się jej kokosy? Może taka osoba powinna się cieszyć, że
kończyła bezpłatne studia. Może nie byłoby jej stać na finansowania z własnej kieszeni: studiów medycznych, specjalizacji I i II
stopnia za 200 tys złł (takie są koszty kształcenia lekarza finansowane z budżetu przez Państwo) i obecnie nie obrażając nikogo,
zamiast leczyć, podcieralaby d.py obłożnie chorych pacjentów?

A lekarz nie powinien zarabiac duzo ratujac nam zdrowie i zycie? Po tylu latach ciezkich studiow i wyzeczen? Studia jak i cale szkolnictwo powinno byc prywatne i to rozwiazuje Twoj problem do lekarzy.

Przeczysz sam sobie i tym samym przemawia przez Ciebie … hipokryzja. Z jednej strony nie zgadzasz się z nazywaniem lekarzy świętymi krowami, z nazywaniem po imieniu ich postawy roszczeniowej - im się wiele należy, bo są przecież lekarzami. A z drugiej gloryfikujesz lekarzy, pisząc, że powinni dużo zarabiać ponieważ są lekarzami. Gloryfikacja rodem z XIX w, gdy ciemny lud ślepo wpatrzony był w medyków i plebanów.
Zapominasz o jednym, nikt lekarzom nie kazał wybierać takiego zawodu, nikt im nie kazał tyle lat się kształcić, to była ich decyzja. Lekarze łaski nie robią, że ratują zdrowie i życie pacjentów, bo to jest ich obowiązek, o którym jest także mowa w Ustawie o zawodzie lekarza.
Seth8 napisał(a):
renoraines napisał(a):
prywatnego systemu ubezpieczeń tak jak emerytury z II filaru OFE hahaha.

Zle porownanie. ZUS przekazuje do OFE jak dobrze pamietam 7% tego co sam zabiera pod przymusem. Przepisy zostaly tak
skonstruowane zeby OFE praktycznie nie mogly inaczej zarabiac (zus nie zarabia wcale - nawet nie probuje) niz poprzez kupowanie
obligacji. I to jest fantastyczny przekret. Zeby pieniadze na emerytury zwiekszaly dlug publiczny i jednoczesnie wracaly do fiskusa to nas wykonczy finansowo i to dosc predko.

Przekrętem jest wprowadzenie prywatnych OFE, które to zarabiają na publicznych pieniądzach. Towarzystwa emerytalne jako pośrednicy nie tylko generują koszty dla Państwa, ale także pobierają opłaty od składki i za zarządzanie.
Druga sprawa to likwidacja KRUS. W 2009r dopłata z budżetu do KRUS wynosiła 16 mld zł, dla porównania deficyt budżetowy w 2009r wyniósł 22 mld zł. Ubezpieczenie rolnika w KRUS wynosi 1200 zł rocznie. Ubezpieczenie przedsiębiorcy nawet takiego, który prowadzi 1 osobową działalność gospodarczą wynosi 800 zł miesięcznie.

PostNapisane: 27 czerwca 2010, 20:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
renoraines - zatem co proponujesz? Powrót do komuny i promowanie klasy robotniczej?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 02:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
maaaad napisał(a):
No zobacz, jak się to w Ju Es end Ej sprawdziło:http://www.mojeopinie.pl/brak_powszechn ... 1248257710

Ogolnie rozsadny artykul. Stany niestety jak caly chyba obecny swiat wedruja w lewa strone. Dobrze sie to nie skonczy bo nigdy sie
nie konczylo. Ubezpieczenie to rodzaj hazardu: jezeli zachorujesz to wygrasz, jezeli nie zachorujesz badz koszty leczenia beda nizsze
niz skladka to przegrywasz. Dlatego powinny byc dobrowolne kto chce ten sie ubezpieczy. Pozostaje czesc ludzi ktorych na to
niestac a chcieli by sie ubezpieczyc. Najczesciej setereotypowy czarny z wyrokiem ktory nie moze badz znacznie czesciej nie chce
znalesc pracy.

renoraines napisał(a):
Przeczysz sam sobie i tym samym przemawia przez Ciebie … hipokryzja. Z jednej strony nie zgadzasz się z
nazywaniem lekarzy świętymi krowami, z nazywaniem po imieniu ich postawy roszczeniowej - im się wiele należy, bo są przecież
lekarzami. A z drugiej gloryfikujesz lekarzy, pisząc, że powinni dużo zarabiać ponieważ są lekarzami. Gloryfikacja rodem z XIX w,
gdy ciemny lud ślepo wpatrzony był w medyków i plebanów. Zapominasz o jednym, nikt lekarzom nie kazał wybierać takiego
zawodu, nikt im nie kazał tyle lat się kształcić, to była ich decyzja. Lekarze łaski nie robią, że ratują zdrowie i życie pacjentów, bo
to jest ich obowiązek, o którym jest także mowa w Ustawie o zawodzie lekarza.

Mnie chodzilo o to ze sam wymagasz aby ludzie sie zrzucali na leczenie innych bo im sie nalezy, a zarzucasz lekarzom postawe
roszczeniowa. Oni ja maja poniewaz nie dzialaja w warunkach wolno rynkowych. Zawsze sa problemy z grupami zawodowymi w
instytucjach panstwowych np kolejarze, gornicy, policjanci, pielegniarki, nauczyciele, pocztowcy etc. Normalnie to zarabiali by
adekwatnie do swoich umiejetnosci, i roli w spoleczenstwie. Ja nie mowie ze zarabiaja malo ani ze zarabiaja duzo. Nie mnie to
oceniac. Tutaj powinien zadzialac wolny rynek tak jak (przynajmniej na tyle na ile pozwala nasze chore prawo) w innych zawodach-
budowlancow, robotnikow, czy kierowcow oni nie strajkuja.

jiGsaw napisał(a):
Przekrętem jest wprowadzenie prywatnych OFE, które to zarabiają na publicznych pieniądzach

To nie sa publiczne pieniadze tylko srodki ktore ludzie sobie sami odkladaja na swoja emeryture. To sa ich pieniadze a nie panstwa.
Co do przekretu to oczywiscie ze tak ;)

renoraines napisał(a):
Towarzystwa emerytalne jako pośrednicy nie tylko generują koszty dla Państwa, ale także pobierają opłaty od
składki i za zarządzanie.

Ogolnie to prawda tyle ze nie dla panstwa tylko dla mnie bo to z moich i Twoich pieniedzy idzie. I dokladnie tak samo robi zus
bierze ogromne pieniadze za sciaganie pod przymusem od nas skladek i potem zatrudnia milion urzednikow i buduje ogromne
gmachy. A potem daje ludziom glodowe emerytury nie oddajac ani 10% tego co zrabowalo. Nie mowiac juz o zarabianiu. A w TW
pomimo oplat mam wiecej pieniedzy niz tam wplacil zus. I po mojej przedwczesnej smierci te pieniadze dostanie moja rodzina a nie przepadna. Co nie zmiena faktu ze to i tak zly system.

renoraines napisał(a):
Druga sprawa to likwidacja KRUS. W 2009r dopłata z budżetu do KRUS wynosiła 16 mld zł, dla
porównania deficyt budżetowy w 2009r wyniósł 22 mld zł. Ubezpieczenie rolnika w KRUS wynosi 1200 zł rocznie. Ubezpieczenie
przedsiębiorcy nawet takiego, który prowadzi 1 osobową działalność gospodarczą wynosi 800 zł miesięcznie.

Tutaj sie oczywiscie zgadzamy tylko ze nie samego kurs tylko calego tego chorego zusowskiego systemu. Tak czy inaczej zusy w
calej UE padna z braku pieniedzy i to naprawde szybko no chyba ze ciagle beda skladki zwiekszac i przesuwac wiek emerytalny az
nikt nie bedzie wstanie dozyc do emerytury a i tak pewnie dalej bedzie brakowalo pieniedzy zeby to wszystko urzymac. Tak jak Porto Rico prawie(bo USA im pomoglo) zbankrutowalo bo 3 000 000 zposrod 3 500 000 mieszkancow byli urzednikami! Czyli po odliczeniu emerytow i dzieci prawie wszyscy! I u nas wszystko do tego prowadzi juz UE nam zapowiedziala ze musimy zwiekszyc ilosc urzednikow bo odstajemy... Parkinson kiedys powiedzial: "Ustroje padaja nie dlatego, ze sa zle, okrutne czy niesprawiedliwe; padają, poniewaz bankrutuja"

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 07:14 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Seth8 napisał(a):
Pozostaje czesc ludzi ktorych na to niestac a chcieli by sie ubezpieczyc. Najczesciej setereotypowy czarny z wyrokiem ktory nie moze badz znacznie czesciej nie chce znalesc pracy.

Tak? I co zrobisz ze schorowanym, mało efektownym zawodowo społeczeństwem? Nic. A uwierz mi, to będzie miało swoje przełożenie na wyniki gospodarcze kraju. Już teraz się mówi o tym, że jest za mało rąk do pracy. Poza tym, państwo i tak będzie musiało coś z tą schorowaną częścią społeczeństwa zrobić, bo i co innego pozostaje? Pozostawić umierających na ulicach?
Jeszcze jeden aspekt - brak opieki społecznej = brak możliwości pójścia do lekarza = brak możliwości uzyskania zwolnienia = nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy = utrata pracy = zasiłek... Jeśli nie w formie typowego zasiłku dla bezrobotnych, to w postaci różnych zapomóg dla ubogich... No chyba że ich też zostawimy na ulicach, żeby zdychali :-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 07:44 
Widzę, że niektórym K. Marks do głowy uderzył ostro... i nie tylko Marks heh

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 07:45 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
maaaad napisał(a):
Już teraz się mówi o tym, że jest za mało rąk do pracy.

Ręce są, tylko łopatę brzydzą się podnieść.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 07:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Seth8 napisał(a):
Ogolnie to prawda tyle ze nie dla panstwa tylko dla mnie bo to z moich i Twoich pieniedzy idzie. I dokladnie tak samo robi zus
bierze ogromne pieniadze za sciaganie pod przymusem od nas skladek i potem zatrudnia milion urzednikow i buduje ogromne
gmachy. A potem daje ludziom glodowe emerytury nie oddajac ani 10% tego co zrabowalo. Nie mowiac juz o zarabianiu. A w TW
pomimo oplat mam wiecej pieniedzy niz tam wplacil zus. I po mojej przedwczesnej smierci te pieniadze dostanie moja rodzina a nie przepadna. Co nie zmiena faktu ze to i tak zly system.

ZUS to system redystrybucyjny a składka to inaczej nazwany podatek. Nie ma czegoś takiego jak odkładanie na swoją emeryturę. Poza tym na chwilę obecną przychody ze składek nie wystarczają na pokrycie wypłat świadczeń, pomijając już jakiekolwiek koszty.

maaaad napisał(a):
Tak? I co zrobisz ze schorowanym, mało efektownym zawodowo społeczeństwem? Nic. A uwierz mi, to będzie miało swoje przełożenie na wyniki gospodarcze kraju. Już teraz się mówi o tym, że jest za mało rąk do pracy. Poza tym, państwo i tak będzie musiało coś z tą schorowaną częścią społeczeństwa zrobić, bo i co innego pozostaje? Pozostawić umierających na ulicach?

?? Możesz jaśniej? Bo chyba sobie tylko znane rozumowanie tu przeprowadziłeś :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 07:50 

Kyokushin napisał(a):
Ręce są, tylko łopatę brzydzą się podnieść.

Za te pieniadze wcale sie nie dziwie.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 08:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320d
Kod silnika: m47
jak ta cala rozmowa plynnie przechodzi z tematu w temat :) mialo byc o oplacie za obodnice a tu juz temat sluzby zdrowia poruszony, ZUSy... To jeszcze Powiedzcie kto na prezydenta? bo jeszcze trzeba ten temat poruszyc :)

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 09:01 
Administrator

spider napisał(a):
Za te pieniadze wcale sie nie dziwie.

Dlatego jestem przeciw pielęgnowaniu patologii.
Albo do łopaty, albo niech zdycha lub żre ziemie.

Pewnie, lepiej na bezrobotne iść. Utrzymujmy ich.
To chore jest. Do łopaty przychodzą imigranci, przed którymi bym pozamykał granice, bo u nas patologia ma zasiłek i woli leżeć wentylem do góry i kręcić na boku.
Zabrać zasiłki, do budowy dróg zagonić a jak pieniądze nie pasują - mogli się uczyć, wybór był.
Wszystko się składa na jakieś decyzje, które mają konsekwencje. Od szczęścia też conieco zależy, ale w końcu jakiś punkt odniesienia musi być.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 09:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
Kyokushin napisał(a):
Bardziej bym porównał to do cen paliw.Konkurencja jak chu chu. Biją się o klienta normalnie.

No tak tyle ze cana paliwa to praktycznie same podatki i nie specjalnie jest juz jak zejsc z cena paliwa w dol tym bardziej ze rafinerie tez sa lub byly nie maietam juz czy byla prywatyzacja i na jakich warunkach orlenu czy plocka zarzadzane przez panstwo. A o klienta stacje sie bija caly czas. A to jakies promocje co chwile ktos mi na bp oferuje to 2 tigery za 3 zl albo jakies inne karty na punkty, stacji jest masa a nie jeden cpn w miescie, mila obsluga etc.

maaaad napisał(a):
Tak? I co zrobisz ze schorowanym, mało efektownym zawodowo społeczeństwem? Nic. A uwierz mi, to będzie miało swoje przełożenie na wyniki gospodarcze kraju. Już teraz się mówi o tym, że jest za mało rąk do pracy. Poza tym, państwo i tak będzie musiało coś z tą schorowaną częścią społeczeństwa zrobić, bo i co innego pozostaje? Pozostawić umierających na ulicach?Jeszcze jeden aspekt - brak opieki społecznej = brak możliwości pójścia do lekarza = brak możliwości uzyskania zwolnienia = nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy = utrata pracy = zasiłek... Jeśli nie w formie typowego zasiłku dla bezrobotnych, to w postaci różnych zapomóg dla ubogich... No chyba że ich też zostawimy na ulicach, żeby zdychali

Wybor jest prosty pojsc do pracy. Ludzi pracujacych w stanach stac nie tylko na ubezieczenie ale i w 80% na nowe auto... Jak niechce mu sie pracowac woli krasc to pozabierac zasilki bezrobotnym tylko to musi isc w parze ze zmiana systemu podatkowego i ogolnie prawiem tak aby nie przeszkadzac przedsiebiorom zeby ta praca byla i byli to bezrobotni z wyboru(lenistwa etc) a nie tacy ktorzy chca pracowac ale nie ma kompletnie gdzie.

Fryderyk napisał(a):
Widzę, że niektórym K. Marks do głowy uderzył ostro... i nie tylko Marks heh

Takie czasy ja tu prawie Trockiego widze...

Kyokushin napisał(a):
Ręce są, tylko łopatę brzydzą się podnieść

I tu jest pies pogrzebany, tak jak powiedzial Milton Friedman do nas polakow: Jesli placicie ludziom za to, ze nie pracuja, a kazecie im płacic podatki gdy pracują, nie dziwcie sie, ze macie bezrobocie"

Tomek napisał(a):
ZUS to system redystrybucyjny a składka to inaczej nazwany podatek. Nie ma czegoś takiego jak odkładanie na swoją emeryturę. Poza tym na chwilę obecną przychody ze składek nie wystarczają na pokrycie wypłat świadczeń, pomijając już jakiekolwiek koszty.

Wydawalo mi sie ze caly czas o tym pisze. 100% racji

Kyokushin napisał(a):
Dlatego jestem przeciw pielęgnowaniu patologii.Albo do łopaty, albo niech zdycha lub żre ziemie.Pewnie, lepiej na bezrobotne iść. Utrzymujmy ich.To chore jest. Do łopaty przychodzą imigranci, przed którymi bym pozamykał granice, bo u nas patologia ma zasiłek i woli leżeć wentylem do góry i kręcić na boku.Zabrać zasiłki, do budowy dróg zagonić a jak pieniądze nie pasują - mogli się uczyć, wybór był.Wszystko się składa na jakieś decyzje, które mają konsekwencje. Od szczęścia też conieco zależy, ale w końcu jakiś punkt odniesienia musi być.

Wszystko starej Rzymskiej zasady "chcacemu nie dzieje sie krzywda" szkoda ze odeszlismy od prawa rzymskiego...

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:31 

Kyokushin napisał(a):
Albo do łopaty, albo niech zdycha lub żre ziemie.Pewnie, lepiej na bezrobotne iść. Utrzymujmy ich.To chore jest. Do łopaty przychodzą imigranci, przed którymi bym pozamykał granice, bo u nas patologia ma zasiłek i woli leżeć wentylem do góry i kręcić na boku.Zabrać zasiłki, do budowy dróg zagonić a jak pieniądze nie pasują - mogli się uczyć, wybór był.Wszystko się składa na jakieś decyzje, które mają konsekwencje. Od szczęścia też conieco zależy, ale w końcu jakiś punkt odniesienia musi być.

CCC-cena czyni cuda.Skoro wiecej kasy idzie wyciagnac na zycie bedac na zasilku i krecac fuszki na boku to ja bedac na miejscu tych ludzi robil bym to samo.Bo po co napier...jak wol u jakiegos prywaciarza lopata za gowniane pieniadze jak mozna zarobic wiecej w latwiejszy sposob.Kyo no pomysl troszke?A myslenie typu mogles sie uczyc,albo teraz zdychaj to bez komentarza zostawie.Zadna praca nie hanbi to fakt,ale wyplata owszem.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:36 

renoraines napisał(a):
Zapominasz o jednym, nikt lekarzom nie kazał wybierać takiego zawodu, nikt im nie kazał tyle lat się kształcić, to była ich decyzja. Lekarze łaski nie robią, że ratują zdrowie i życie pacjentów, bo to jest ich obowiązek, o którym jest także mowa w Ustawie o zawodzie lekarza.

Ciekawe stwierdzenie. Czy nie zdarzyło Ci się mieć problemów z urzędnikami? Można pracować na minimum a można dawać z siebie dużo. Każda pasja może się skończyć...

Kyokushin napisał(a):
Dlatego jestem przeciw pielęgnowaniu patologii.
Albo do łopaty, albo niech zdycha lub żre ziemie.

Pewnie, lepiej na bezrobotne iść. Utrzymujmy ich.

A co z tymi co pracowąc nie mogą ze względu na zdrowie a ZUS im pokazał środkowy palec i powiedział że na rentę im nie da? Dodam że zatrudnienie rencisty się firmom opłaca. A taki człowiek ani nie dostanie renty ani go nie zatrudnią tam gdzie przyjeliby jakby byl rencistą.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:40 

spider, zasiłek dostaje się chyba przez rok.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:46 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
A co z tymi co pracowąc nie mogą ze względu na zdrowie a ZUS im pokazał środkowy palec i powiedział że na rentę im nie da? Dodam że zatrudnienie rencisty się firmom opłaca. A taki człowiek ani nie dostanie renty ani go nie zatrudnią tam gdzie przyjeliby jakby byl rencistą.

To powiedz mi co z tymi którzy nie mogą pracować i powinni dostawać rentę, a zasiłek dostają nieroby którym się nie chce, bo system pozwala na leżenie brzuchem do góry i przesmradzanie.

spider napisał(a):
A myslenie typu mogles sie uczyc,albo teraz zdychaj to bez komentarza zostawie.Zadna praca nie hanbi to fakt,ale wyplata owszem.

Nie widze hańby w pracy.
Jak kogoś wypłata hańbi i woli leżeń na zasiłku, to pozostawię to bez komentarza.
To jest błąd w systemie, że dopuszcza takie sytuacje.
Jasne, że wolą nie robić nic i dostawać tyle samo co robić coś.
Gdyby więc, nie dostawali nic, to wypłata by ich nie hańbiła.

Przypomnę, że nie rozmawiamy tu o normalnych ludziach, tylko patologii wykorzystującej luki w systemie, leżącej odłogiem i żyjącej latami z zasiłków i zapomóg.

Niestety system taki jest, że normalny człowiek jak straci pracę i rzeczywiście potrzebuje tego zasiłku przez jakiś czas, aż stanie na nogi, to ma pod górkę, nic mu się nagle nie należy, wszędzie schody.
Natomiast patologia ma łatwiej bo ma oficjalnie mniej.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:50 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Za służbę zdrowia powinni się zabrać już dawno bo jest jakaś kpina, za moją składkę miałbym mega pakiet w LuxMedzie. Z państwowej służby zdrowia nie korzystałem od lat bo ile razy chciałem skorzystać z rady dermatologa, laryngologa czy innego specjalisty to mi dawali termin za miesiąc, dwa czy trzy a prywatnie pytali się na którą godzinę dzisiaj.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:53 
Administrator

No nie, termin masz taki że zdążysz wyzdrowieć.

Nie wiem, ja mam LuxMed, ale to jest tak, że jakbym miał jakieś poważne choróbsko, to mógłbym sobie składki wsadzić w d... a bym się wypłacił w tym luxmedzie.

Zobacz ile kosztuje chemioterapia, jakieś operacje na kolana, operacje serca etc.
Wiele ludzi, którzy nie mają by płacić kilka stów za luxmed a tym bardziej kilka kafli za operację, ma z tym problem, dlatego jednak publiczna służba jest potrzebna.

PostNapisane: 28 czerwca 2010, 10:53 

Kyokushin napisał(a):
Jak kogoś wypłata hańbi i woli leżeń na zasiłku, to pozostawię to bez komentarza.

Skoro bycie na zasilku bardziej sie oplaca.
Kyokushin napisał(a):
To jest błąd w systemie, że dopuszcza takie sytuacje.

Tu masz racje
Kyokushin napisał(a):
Jasne, że wolą nie robić nic i dostawać tyle samo co robić coś.Gdyby więc, nie dostawali nic, to wypłata by ich nie hańbiła.

Oj wtedy by bylo u nas ciekawie,podejrzewam,ze wiara by musiala zapier...za jakies 500zl i to jeszcze z bananem na ryju.A jak sie nie podoba-zdychaj :mur:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1