BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 19:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E-46 330CI]Poważny dylemat przed zakupem,proszę o pomoc !
PostNapisane: 18 lipca 2010, 15:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
mirek69 napisał(a):
MOD WIE WSZYSTKO.

TEN mod tak

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 lipca 2010, 15:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
renoraines napisał(a):
Darek napisał(a):
renoraines napisał(a):
Nie reklamujemy więc tutaj innego auta

to nie reklama tylko porównanie cenowe auta z tego samego rocznika i z takim samym silnikiem nalezacego do Forumowicza

I dlatego, że jest to porównanie to porównuje do innych aut z rocznika 2000, które przy przebiegu 125 tys km nie mają tak zniszczonej kierownicy i fotela kierowcy. 10 lat, 125 tys km, 12,5 tys rocznie, czyli 1 tys z haczykiem km miesiecznie.
Badź dokładny, auto osoby, która kupiła to auto od Ciebie w kwietniu 2010r. Posiadała to auto 3 miesiace, nie opłacała, nie rejestrowała, nie naprawiała i po 3 miesiącach sprzedaje. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C14051442 Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony ,widać na zdjęciach jest zarysowany zderzak i wgnieciony błotnik.

A co ma do rzeczy kiedy, kto i od kogo kupił? :zdziwko:
Darek porównał opisywane przez autora 330 do tej Piekarza bo są w podobnych widełkach cenowych. Przy okazji zwrócił uwagę autora tematu, że tamto auto za 27k zł to nie jest jakaś okazja i niewiadomo co, bo można znaleźć taniej, i prawdopodobnie znacznie lepiej :)
Nie podoba CI sie wytarta kierownica? Zawsze można obszyć za 150zł, i już nie miałbyś się o co czepiać. I druga rzecz wyobraź sobie jazdę w mieście gdzie masz stale wysokie temperatury, nosisz sygnety, pierścionki i ważysz >100kg. Do tego często wysiadasz, wsiadasz itd.
Nawet kilkuletnie auto miałoby wytartą kierownicę i fotel w takim przypadku. Ale może Ty wiesz lepiej jak użytkował je właściciel i że kiera powinna być jak brand new.

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

PostNapisane: 18 lipca 2010, 15:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Jak dla mnie, pozycje 1 i 4 dyskwalifikują to auto.

Autko miało zapewne kolizję z np sarną.Maska otwiera się po uderzeniu i uszkadza,właśnie przód dachu. :/

pozdrawiam

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 18 lipca 2010, 16:30 
Forumowy terrorysta

mirek69 napisał(a):
Darek nie wiedziałeś?? MOD WIE WSZYSTKO.

Nie rób OT i pisz bez capsloka.

Typowe teksty handlarzy ''poprzedni właściciel nosił sygnety'', ''ważył 100kg'', ''często wysiadał'' . Do tego standardowe ''auto nie wymaga wkładu finansowego'', ''właścicielem był emeryt, rocznik przedwojenny'' albo ''autem jeżdziła tylko pani z dzieckiem''. Szukam dla siebie auta i wiem, że wybór szrotów jest ogromny,a słysząc przez telefon takie bzdury to kończe rozmowę.
Najpierw się auto sprawdza czy legalne, opłaca, rejestruje, a potem dopiero ponosi nakłady na uzupełnienie. Nie odwrotnie. Można postawić pytanie.Ktoś ma kase na części, a nie ma na opłaty? Są z tym problemy? Dlaczego zamiast opłacić co jest nieuniknione, żeby zarejestrować, wydaje kase na części, które jeśli są nowe nie kosztują 20-30 zł? Idąc dalej auto zarejestrowne w RP łatwiej sprzedac niż sprowadzone, gdzie potencjalnemu kupującemu proponuje się lewą umową na Giovaniego, że to nie handlarz, ale właśnie kupujący osobiście kupił od obcokrajowca.

PostNapisane: 18 lipca 2010, 16:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
renoraines napisał(a):
Nie odwrotnie.

moze podejmuj decyzje za siebie a nie za innych ok? to sa ich pieniądze wiec ich sprawa co robią z autem po zakupie, jak ktoś będzie miał ochotę go spalić albo rozebrać na części to tez każesz mu opłacać i rejestrować auto?

renoraines napisał(a):
że to nie handlarz, ale właśnie kupujący osobiście kupił od obcokrajowca.

bo często handlarz już kupuje w komisie gdzie na wymeldowaniu widnieje ostatni właściciel a nie komis, bo nikomu nie chce sie płacić 400euro tylko po to żeby mieć naklejkę na dowodzie rejestracyjnym, a koszt naklejki kto poniesie? pewnie w ostatecznym rozliczeniu kupujacy

PostNapisane: 18 lipca 2010, 21:23 
Forumowy terrorysta

Osoba szanująca swoje pieniądze (obojętnie za ile kupuje auto) postępuje jak opisałem czyli najpierw sprawdza pojazd, także w formie tematu na forum ,,czy warto kupić’’. Podchodzenie do tematu na chłodno uchroni przed stratą własnych pieniędzy. A ryzyko straty wzrasta przez kupowanie aut od handlarza na umowę z obcokrajowcem. W razie jakichkolwiek problemów handlarz umywa ręce i naiwny kupujący zostaje sam. Nie można popadać też w skrajności, ale chodzi mi o to, że w sprawach finansowych nie ma sentymentów.
Większość handlarzy myśli, że kupujący jest naiwny, złapie się na niski przebieg, ładną felgę, błyszczący lakier i uwierzy w gadkę, że zaoszczędził te 400euro, gdy umowa będzie na obcokrajowca. A te przysłowiowe 400euro to nie jest oszczędność kupującego, ale zarobek na dzień dobry handlarza. To są zagrywki marketingowe tak samo jak hasła o wyprzedażach,okazjach czy reklamy z przekroślonymi cenami.

PostNapisane: 18 lipca 2010, 21:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
renoraines napisał(a):
Większość handlarzy myśli, że kupujący jest naiwny, złapie się na niski przebieg, ładną felgę, błyszczący lakier

No i większość kupujących naiwne w to wierzy, widać to choćby po allegro. 160-180 tys.km to norma dla auta obojetnie czy 5 czy 15 letniego.

Co do reszty, że większośc wpierw rejestruje, oplaca itd masz racje. Ale nie jest to regula, niektorzy dzialają inaczej, według swoich zasad. Więc nie można nikomu z góry zarzucić niczego, a tymbardziej, że niby auto jest trefne, gdy ktoś nie postąpił wg. utartej ścieżki.

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1