BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dlaczego lubimy lub nie lubimy u Niemców ?
PostNapisane: 23 lipca 2010, 17:01 
j-23 napisał(a):
tylko jesli juz to Turki,

Pokaż mi tą mapę, gdzie Turcja graniczy z Rzeszą :P

KotSylwester napisał(a):
Naród największych morderców to Amerykanie. Przyjechali do Ameryki, nazwali ją po swojemy. WYMORDOWALI mieszkańców, Z Afryki zrobili sobie źródło NIEWOLNIKÓW i k.. bezczelni do potęgi są dumni ze swojej deklaracji niepodległości a teraz k.. wielcy dobrzy tego świata.

taa... wszystko pięknie, ale.. kto to amerykanie? wyrzutki z europy, a nie naród hehe

PostNapisane: 23 lipca 2010, 17:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Fryderyk napisał(a):
wyrzutki z europy, a nie naród hehe
w sumie tak , tylko....jak nie lubic Wuja Sama????? :23:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 lipca 2010, 17:16 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
marcin87k napisał(a):
j-23 napisał(a):
Sondaz z tego linku to jakas tania prowokacja,na 1miejscu napewno nie sa Polacy - tylko jesli juz to Turki

j-23, pogratulować ci znajomości geografii czy umiejętności czytania ze zrozumieniem ? :P

tytuł brzmi "Polska najbardziej nielubianym sąsiadem Niemiec"

Sorry, po paru browcach niechcialo mi sie tego czytac :D

PostNapisane: 23 lipca 2010, 17:17 
Uzależniony od forum :)

Fryderyk, powiedz to na głos w USA. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 18:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
KotSylwester napisał(a):
Naród największych morderców to Amerykanie. Przyjechali do Ameryki, nazwali ją po swojemy. WYMORDOWALI mieszkańców, Z Afryki zrobili sobie źródło NIEWOLNIKÓW i k.. bezczelni do potęgi są dumni ze swojej deklaracji niepodległości a teraz k.. wielcy dobrzy tego świata.

I mają prawo być dumni.
Polacy nie wymordowali ludów "tubylczych" może?? :rotfl:
To ja wymienię tylko jedną nację z moich stron - Jaćwingów.

Gadanie, że Amerykanie wymordowali Indian i są źli, a my jesteśmy cacy, to pitolenie banialuków.
Każdy naród wypalił ziemię pod swą państwowość. Prosta zależność i prawidłowość w rozwoju społeczeństw i ewolucji gospodarek. Szkoła podstawowa się kłania :P
Polecam też poczytać trochę o szczegółach walki białych z indianami i szeregu pomysłów na pogodzenie tych 2 kultur z innych epok.

Amerykanie przede wszystkich umieli stworzyć potęgę, opierając ją nie na totalitaryzmie typu socjalizm, faszyzm, czy komunizm. Oni zbudowali swą potęgę na wolności i pracowitości swych obywateli. I pod tym względem mogą być nadal przykładem dla całej popapranej, socjalistycznej Europy. :padam:

No i tak wiele tu o II wojnie. Oczywiście tutaj USA też się nijak nie przysłużyły. W obaleniu komuny i wyzwoleniu naszego kraju oczywiście też nie mieli udziału. :wstyd:

KotSylwester napisał(a):
Niemiecki program drogówka.. oglądany na szwabskiej TV. 5 sytuacji. Jedna usuwanie trupa - psa z jezdni, jeden niemiec i 3 polaków... Nie no oczywiście niemcy są w porządku. Sytuacji można mnożyć. Trudno lubić kogoś kto nas nie lubi.

Trudno lubić kogoś, kto ma kompleksy i wszędzie widzi afront w swoją stronę ;)

WojtekE36 napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
Moim zdaniem przede wszystkim CCCP. Oni dalej żyją kultem Stalina, kwiaty na jego pomniku do dziś są składane.

Myślisz że jakby postawić w Berlinie pomnik Hitlera to lNiemcy nie składaliby tam kwiatów ?

Stary, weź się ogarnij o spójrz na świat. Hitler jest w Niemczech oficjalnie napiętnowany, a Stalin jest w Rosji oficjalnie czczony.
Widzisz różnicę?

dulu710 napisał(a):
mowcie co chcecie. nie macie wyobrazni i nigdy nie zrozumiecie co sie wtedy dzialo. jakby jeden z drugim spojrzeli smierci w oczy to ciekawe co byscie powiedzieli. ja wyrazilem juz swoje zdanie a Wy obsciskujcie sie z niemiaszkami i najlepiej calujcie ich po dloniach, noscie ich na rekach za to ze takie swietne samochody robia.
kierujcie sie tym co jest teraz ale ja i tak wiem ze pewny nawyki i zwyczaje ma sie poprostu we krwi i tak bylo jest i bedzie. pozdrawiam z wyciagnieta do gory dlonia

Takie właśnie radykalizmy jakie jesteś łaskaw prezentować, prowadzą w linii prostej do totalitaryzmów, wojen i tragedii. Liczy się rozsądek i pragmatyzm, a nie zabobon i nadęcie.

dulu710 napisał(a):
rece mi opadaja....Wy nie rozumiecie ze gdyby nie zniszczyli nam Państwa, nie zabrali wszystkiego to bylibysmy daleko w przodzie?

Tyle mniej więcej rozumie każdy. Ty zrozum, że z tego trzeba wyciągać rozsądne wnioski, a takimi niekoniecznie jest zacietrzewienie i obrażanie sąsiadów :wstyd:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 19:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: szukam
spoko spoko mimo ze ten ranking ciągle nas ma na przedzie to juz nie z taka przewaga wiec jednak podejście helmutow do nas sie zmienia ;) wszystko wina tej eksplozji cwaniactwa polskiego do ciemien w latach 90" wyjazdy "w interesach"

PostNapisane: 23 lipca 2010, 19:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
qqiz napisał(a):
No i tak wiele tu o II wojnie. Oczywiście tutaj USA też się nijak nie przysłużyły. W obaleniu komuny i wyzwoleniu naszego kraju oczywiście też nie mieli udziału.

Obrazek

ta fotka też dla dulu710 co by nie miał tylko Niemców za tych złych i odpowiedzialnych za naszą obecną sytuację (bo wśród tych trzech panów o dziwo nie ma Niemca...)

PostNapisane: 23 lipca 2010, 19:29 
Zacna persona forum

marcin87k napisał(a):
qqiz napisał(a):
No i tak wiele tu o II wojnie. Oczywiście tutaj USA też się nijak nie przysłużyły. W obaleniu komuny i wyzwoleniu naszego kraju oczywiście też nie mieli udziału.

Obrazek

ta fotka też dla dulu710 co by nie miał tylko Niemców za tych złych i odpowiedzialnych za naszą obecną sytuację (bo wśród tych trzech panów o dziwo nie ma Niemca...)

Roosvelt to lewak, czego dał wyraz choćby w wielkim kryzysie. A jak każdy lewak miał "pociąg" do Stalina.
Ale czy zdjęcie tego sparaliżowanego do połowy, starego człowieka o lewicowych poglądach ma przeczyć mojej tezie, że USA uratowały przed Niemcami dupę Europy?

PostNapisane: 23 lipca 2010, 20:13 
Forumowicz

Moje BMW: E34 525 Touring 92r
Kod silnika: M50TUB25 LPG/SEK
Dobry niemiec to niemiec na 102

100 metrów od domu
2 metry pod ziemią :P

PostNapisane: 23 lipca 2010, 20:15 
Uzależniony od forum :)

qqiz, a ja napisałem że jesteśmy cacy?

PostNapisane: 23 lipca 2010, 20:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
niektorzy sa powaznie ograniczeni- szczerze wspolczuje i radze sie zbadac.

goscilem niemcow, bylem goszczony... bylo swietnie, chetnie powtorzylbym wymiane

porzadku bysmy mogli sie uczyc, u nas wszedzie syf, tam peta na chodnmiku nie znajdziesz.

jak juz mowilem- lubie.

PostNapisane: 23 lipca 2010, 20:47 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
qqiz, a ja napisałem że jesteśmy cacy?

Wprost oczywiście nie :)

Twoje opinie były jednak wartościujące. Napisałeś, że to "naród największych morderców" i że są "bezczelni do potęgi są dumni ze swojej deklaracji niepodległości" i ironizowałeś: "wielcy dobrzy tego świata".

Opinie wartościujące, a więc mające punkt odniesienia. Jaki? Całą resztę, skoro oni najwięksi mordercy, to my mniejsi, prawda? ;)

A tak serio, to mega przegięciem jest nazywanie tymi słowy akurat Amerykanów. Szukać daleko nie trzeba ilu wymordował Stalin ilu Hitler ilu inni Mao itp. Szukać też daleko nie trzeba, kto bardziej przysłużył się do rozwoju wolnych społeczeństw i pokojowego współistnienia państw :)

PostNapisane: 23 lipca 2010, 20:55 
Należało by raczej zapytać dlaczego Niemcy nie lubią nas i troszkę się nad sobą zastanowić. Bo Niemiec do nas nie przyjedzie kraść samochodów. Nawet jak Niemcy przysłali pomoc ofiarą tegorocznej powodzi, to Polacy od razu objebali im woź strażacki z całego sprzętu. I to jest kultura? Bo dla mnie to zwyczajne bydło...

wojtek0706 napisał(a):
Ja osobiście Uważam, że Niemcy żyjący współcześnie nie są tacy źli .

A co Ci żyjący 70 lat temu to już źli?

Ostatnio edytowano 23 lipca 2010, 22:59 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 lipca 2010, 20:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
qqiz napisał(a):
ilu wymordował Stalin ilu Hitler ilu inni Mao itp

nr 1-mao
a %/wyrzniety narod to chyba pol pat

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 23 lipca 2010, 21:04 
dulu710 napisał(a):
gdybys nie daj Bog na wlasne oczy zobaczyl jak niemiec zneca sie lub strzela w tyl glowy komus z Twoich bliskich

Poczytaj sobie o Jedwabnem. Dzisiaj wśród Polaków znalazło by się dziesiątki tysięcy takich co by nadal skłonni byli żyda w stodole podpalić i to z czystym sumieniem. I skończ wreszcie te wywody dążące do potwierdzenia teorii, że każdy pies to burek...

PostNapisane: 23 lipca 2010, 21:45 
Zacna persona forum

Zakov napisał(a):
dulu710 napisał(a):
gdybys nie daj Bog na wlasne oczy zobaczyl jak niemiec zneca sie lub strzela w tyl glowy komus z Twoich bliskich

Poczytaj sobie o Jedwabnem. Dzisiaj wśród Polaków znalazło by się dziesiątki tysięcy takich co by nadal skłonni byli żyda w stodole podpalić i to z czystym sumieniem. I skończ wreszcie te wywody dążące do potwierdzenia teorii, że każdy pies to burek...

Kurcze, czy zawsze trzeba skakać po skrajnościach w tego typu dyskusjach?
Jak nie skrajność w jedną to w drugą.

A propos Jedwabnego, to nie można pominąć przy tej okazji, że to jeden z bardzo wielu tego typu przypadków.
Tym bardziej nie można pominąć dość poważnej różnicy między mordem dokonanym przez bandę zwyrodnialców i zdrajców Polski, którzy popełnili najnormalniejszą zbrodnię, ściganą przez polskie prawo oraz Polskie Państwo Podziemne a zbrodniami dokonywanymi w majestacie prawa przez zorganizowaną państwową machinę.

Różnica jest diametralna. Zbrodniami takich grup, dokonywanymi wbrew polskiemu prawu i przeciw polskim obywatelom, które mogły się dokonać jedynie dlatego, że polskie państwo nie istniało, nie można obciążać sumienia całego narodu.
Zbrodniami zorganizowanymi na kształt faszystowskich niemiec natomiast można, To 2 zupełnie, ale to zupełnie różne zjawiska!!!

PostNapisane: 23 lipca 2010, 22:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
Jest takie powiedzenie i nie wzieło sie one z powietrza tylko z całokształtu ich egzystencji na tym świecie
"Dobry Niemiec to martwy Niemiec" :D
Do dnia dzisiejszego mają manię wyższości nad Polakami. Uważają się za wielkim panów :wstyd:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 22:04 
Zacna persona forum

areek napisał(a):
Jest takie powiedzenie i nie wzieło sie one z powietrza tylko z całokształtu ich egzystencji na tym świecie
Do dnia dzisiejszego mają manię wyższości nad Polakami. Uważają się za wielkim panów :wstyd:

Chyba naprawdę mamy w Polsce jakiś kompleks Niemca :wstyd:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 22:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
qqiz napisał(a):
Ale czy zdjęcie tego sparaliżowanego do połowy, starego człowieka o lewicowych poglądach ma przeczyć mojej tezie, że USA uratowały przed Niemcami dupę Europy?

w żadnym wypadku, ale ma przypomnieć co niektórym że nie istnieje coś takiego jak sztywny podział na tych dobrych i złych w czasach IIWŚ

co do Amerykanów to wg mnie kluczem do ich potęgi jest patriotyzm - oglądając kiedyś pewien głupkowaty program na MTV zaciekawił mnie nie tylko fakt jak wielu z nich ma powywieszane amerykańskie flagi na domach ale także ilu nastolatków (którzy często mówili i zachowywali się jak nieskażeni pierwiastkiem inteligencji) ma nad łóżkiem porozwieszane amerykańskie flagi :zdziwko: .... coś jak kiedyś swastyki w Niemczech :P

Zakov napisał(a):
awet jak Niemcy przysłali pomoc ofiarą tegorocznej powodzi, to Polacy od razu objebali im woź strażacki z całego sprzętu i to jest kultura? Bo dla mnie to zwyczajne bydło...

co do darów dla powodzian to w Niemczech bydła też nie brakuje....
http://polonia.wp.pl/title,Zamiast-daro ... caid=1a937

PostNapisane: 23 lipca 2010, 22:39 
KotSylwester napisał(a):
Fryderyk, powiedz to na głos w USA. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

No co, tak uważam, że u nich pojęcie "naród" jest skrzywione (przynajmniej wg. moich staromodnych poglądach zdobytych na starym kontynencie) i wyznaczniki, jakimi się kierują, kiedy kogoś przyjmują i akceptują do "społeczności", a kiedy nie.

qqiz napisał(a):
Gadanie, że Amerykanie wymordowali Indian i są źli, a my jesteśmy cacy, to pitolenie banialuków.

hehe, ja zacytowałem post Radka, ale nie twierdzę, że "my cacy" - żeby było jasne z tymi banialukami :P

marcin87k napisał(a):
co do Amerykanów to wg mnie kluczem do ich potęgi jest patriotyzm

to jest taki patriotyzm, jak u nas chodzenie do kościoła w niedzielę na pokaz...

qqiz napisał(a):
areek napisał(a):

Chyba naprawdę mamy w Polsce jakiś kompleks Niemca :wstyd:

hehe o właśnie!

tu działa zasada z tym "a my cacy"

no bo drażni nas, że Niemcy wielcy panowie, a my... za kogo się uważamy?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1