BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 16:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dlaczego lubimy lub nie lubimy u Niemców ?
PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
Ja jakichś uprzedzeń do innych narodowości nie mam. Ale jednych lubie bardziej innych mniej, dlaczego? Tego nie wiem może jakaś podświdomość? Nie mam pojęcia.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
WojtekE36 napisał(a):
modlenie się 5 razy dziennie w stronę Mekki nie wygląda mi przy tym na żaden problem.

mylisz sie i to bardzo-
proponuje pojechac i zobaczyc jak ludzie zyja w krajach muzulmanskich.
A temat jest owszem o Polsce- ale Polska jest w EU i nie ma problemu z Niemcami- to sa nasi sprzymierzency-
niebezpieczenstwo dla EU i Polski w nastepnej kolejnosci- widze wlasnie w tym co napisalem

PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:41 
Uzależniony od forum :)

WojtekE36 napisał(a):
Nie wiem co będzie za kilkadziesiąt lat bo niestety zgubiłem gdzieś moją kryształową kulę. Gdybyśmy nie wygrali wojny to Niemcy też by nam kazali mówić w ich języku, pisać w ich języku i żyć według ich zasada. Temat się kręci wokół tego że nie można nie nienawidzić Niemców za to co nam kiedyś zrobili więc skoro to był pikuś to modlenie się 5 razy dziennie w stronę Mekki nie wygląda mi przy tym na żaden problem.

Uwierz, że wiele więcej korzyści byłoby, gdybyśmy byli okupowani przez Niemców niż przez tureckie gówno. Z resztą dziś widać, co się dzieje na ziemiach okupowanych przez Niemcy, a tych okupowanych przez ZSRR. Niemcy - drogi, infrastruktura, wszystko o wiele dokładniejsze niż po drugiej stronie okupacji. Widziałeś kiedyś toalety, które nam zostały po Rosjanach? Jeśli tak, to uświadom sobie, że gdyby okupował nas Islam, to sralibyśmy pod siebie, cofnęlibyśmy się do średniowiecza, albo jeszcze dalej.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 11:47 

WojtekE36 napisał(a):
Jeżeli dla Ciebie mniejszym złem jest modlenie się 5 razy dziennie od masowej eksterminacji, łapanek na ulicach i życia w ciągłym strachu czy to dzisiaj cię kropną czy może jeszcze tydzień pożyjesz to spoko nie mam więcej pytań.

Człowieku, masz pojęcie o czym piszesz, czy tak strzelasz argumentem z dupy? Znasz kulturę islamu? Wiesz, co by się działo, poza spadkiem rozwoju i cofnięciem się do średniowiecza? Chodziłbyś jak w zegarku, co kilka godzin modlitwa w stronę mekki, a spróbuj zapomnieć, to po Tobie. Twoja dziewczyna byłaby gwałcona 8 razy na dobę, bo mieliby do tego prawo, a Twoi rodzice podcieraliby tyłki jakimś Ahmedom, bo Ahmed jest panem, bo to jego teren. A jeśli nie chciałbyś zmienić religii na Islam, czego oczywiście by wymagali od Ciebie, to by się z Tobą zabawili w świetne tortury.

Uparłeś się na Niemców i starasz się bronić swoich poglądów, jak tonący łapać brzytwy.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 12:07 
Forumowy terrorysta

WojtekE36 napisał(a):
my tutaj o Polsce rozmawiamy a nie o tym co się dzieje w DE.

Ale pamietaj tez o tym, że są Polacy z podwójnym obywatelstwem i oni po zakończeniu pracy w DE, będąc na niemieckim socjalu wracają do RP i zasiłki dla bezrobotnych,przeliczane z euro pobierają w polskich urzędach.

Historia pokazuje, że ,,jak świat światem nigdy Niemiec nie będzie Polakowi bratem''.

Jednak Niemcy mają też dodatnie cechy.Plus dla Niemców za czyste ulice, jadąc w Niemczech autem podczas deszczu auto jest mokre, w Polsce jest mokre i brudne. Za to, że wchodząc do sklepu zostawię przy drzwiach parasol razem z parasolami innych klientów, to gdy wychodzę moj parasol nadal jest, nikt go nie ukradł. Za stan niemieckich dróg ( nie tylko autostrady, ale też drogi lokalne) w Niemczech i także w Polsce w zachodniej części Polski, gdzie są poniemieckie 70 letnie drogi i to nadal w dobrym stanie. Za przysłowiowy porządek ordnung muss sein. Ogólnie za motoryzację . Jeśli bmw wprowadzi zapowiadany przedni napęd i zamiast kultowych R6 będą montowane doładowane R4 czy nawet R3 to już nie będzie tak samo.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 12:11 

Kiedyś rasistą nie byłem. Obecenie coraz bardziej zaczynam być - po tym jak pojeździłem po Europie i potym co zacząłem widzieć mieszkając jeszcze na Pradze.

Jak ktoś nie jest rasistą i jest otlerancyjny to polecam przeprowadzić się do bloku na Pradze, gdzie mieszkają cyganie, rumuni, ruscy ze stadionu, azjaci - handlarze z maximusa itp. Zobaczymy jacy będziecie tolerancyjni.

Oczywiście emigrują ludzie, którzy sobie nie dają rady w swoim kraju. Mniejsza emigracja jest ludzi wykształconych, inteligentnych itp. I niestety przez tych emigrujących nam się światopogląd określa.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 12:17 
Zacna persona forum

Kod silnika: m47n
Thomas_HD napisał(a):
proponuje pojechac i zobaczyc jak ludzie zyja w krajach muzulmanskich.
bylem ,widzialem, zyja identycznie jak nasze mohery ,czyli tak jak im kaze ksiadz (u nich nazwa urzednika religijnego jest inna)
"Plus dla Niemców za czyste ulice" tak bo Polak pozamiatał

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Ostatnio edytowano 24 lipca 2010, 12:19 przez becek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 lipca 2010, 12:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Tomek napisał(a):
szajbol napisał(a):
POLSKA THE BEST i co tu macie ... - bida !!! Socjalna pomoc jest ??? Władza tylko obiecuje i wymieniaja stolki ??? z bezrobocia ile kto dostal zapomogi ??? po 10 latach pracy dostałem 400zl po 6 tygodniach od zwolnienia !!!!

Nooo, o 400 za duzo...

:super:

Thomas_HD napisał(a):
Niemcy sa naszym wiekszym i bogatszym bratem i na dobrych ukladach z nimi mozemy tylko skorzystac.
Technologicznie i mentalnie- sa o dekade przed nami, niestety....wypracowali to sobie solidnoscia pracy i dokladnoscia.
Mysle ze mozemy wniesc w ten "zwiazek" nasza "ulanska" fantazje i tworzyc razem zgrany duet.

:super:

Thomas_HD napisał(a):
powiem szczerze w czym widze niebezpieczenstwo-
mieszkam na Zach Europy i co widze-
sa dzielnice Paryza gdzie jako bialy czlowiek nie wejdziesz- bo juz nie wyjdziesz,
kolega spod Amsterdamu wyslal mi fotki swojego dziecka w przedszkolu gdzie 4-5 dzieci na 20 jest biale,
jakos samochodow we Francjii nie pala emigranci z Polski czy wschodniej Europy...
a emigranci z Afryki ktorzy nie potrafia/nie chca sie przystosowac do naszych praw.
Zdarzaja sie wyjatki- ale na tym nie ma co potwierdzac reguly
Europa jest kolebka kultury i postepu na calym swiecie i
nalezy sie bronic sie przed wynarodowieniem, zatraceniem wlasnej swiadomosci
w kazdym innym kraju kraju na swiecie jest to uwazane za dobra ceche-
sluzaca rozwojowi danemu krajowi/narodowi
a u "Nas" za rasim
Uwazam ze My w Europie mozemy i musimy sie mieszac ze wzgledu na rynek pracy-
ale przybyszow z Afryki czy Azjii- nalezy postawic tame.
Wystarczy ze wygra we Francji taki Le"Penn, Szwajcaria juz przeglosowala zakaz stawiania nowych minaretow a we Wloszech Berlusconi prowadzi bardzo twarda polityke imigracyjna- bardzo malo jest tam "kolorowych".
Kto mysli podobnie niech zajrzy tutaj- http://www.europa21.pl/

A to już błąd. Z takich Le Penów i innych oszołomów biorą się wojny, rozruchy i inne patologie.
Europejska gospodarka potrzebuje taniej siły roboczej, więc imigranci są najnormalniej w świecie potrzebni.
Zważ, że identyczne argumenty jak Ty przeciw muzułmanom, mogli mieć np. Francuzi przeciwko katolickim i biednym Polakom.
Otwarcie granic i dopuszczenie taniej siły roboczej to jedno, a obrona porządku rzeczy, własnej cywilizacji i kultury to drugie ani bardziej ani mniej istotne.
Rzecz w tym, że metodą na ochronę własnej kultury i cywilizacji nie jest zamknięcie granic. To zawsze kończy się w ten sam sposób, zajęciem takiej enklawy siłą :kwasny:

becek napisał(a):
Zakov napisał(a):
qqiz napisał(a):
Kurcze, czy zawsze trzeba skakać po skrajnościach w tego typu dyskusjach?
Jak nie skrajność w jedną to w drugą.

A czym jest odwoływanie się do faszyzmu w wypowiedziach na temat Niemców, jak nie skrajnością? Ma ktoś odwagę powiedzieć, że w każdym Niemcu siedzi nazior? To niech też ma odwagę przyznać, że każdy Polak, to pijak i złodziej - proste.

qqiz napisał(a):
Tym bardziej nie można pominąć dość poważnej różnicy między mordem dokonanym przez bandę zwyrodnialców i zdrajców Polski

Paru zwykłych wieśniaków podpuszczonych przez Niemców.

qqiz napisał(a):
Różnica jest diametralna. Zbrodniami takich grup, dokonywanymi wbrew polskiemu prawu i przeciw polskim obywatelom, które mogły się dokonać jedynie dlatego, że polskie państwo nie istniało, nie można obciążać sumienia całego narodu.
Zbrodniami zorganizowanymi na kształt faszystowskich niemiec natomiast można, To 2 zupełnie, ale to zupełnie różne zjawiska!!!

A czym niby jest to prawo? Czy Hitler doszedł do władzy zgodnie z prawem? Słyszałeś o nocy długich noży? Czy jak by zebrać z 15 tyś takich bestii jak pod Jedwabnem, dać im broń i władze, to czy nie ustalili by nowych praw? Prawa, państwa tworzą ludzie i to oni za nie odpowiadają, a nie na odwrót. Ja nie twierdze, że naród Niemiecki nie powinien wstydzić się swej historii (bynajmniej tej z XX w.), a jedynie przestrzegam przed hipokryzją jaką jest twierdzenie, że oni są winni, a my w ogóle, bo tamci to byli zbrodniarze wyjęci z pod prawa. O nie kolego! W Jedwabnem byli tacy sami ludzie jak również dziś są wśród nas, żadne ewenementy. Nie wierzysz? To daj paru co zagorzalszym fanatykom z radyjka Maryja broń i trochę swobody, to byś się zdziwił jak szybko by stosy zapłonęły w XXI wieku... W Niemczech po prostu znalazła się większa grupa takich zbrodniarzy, która siłą zdobyła na tyle dużą władze, aby podporządkować sobie państwo, naród i wszelkie prawa.
bardzo ladnie napisane, podpisuje sie pod tym

Nie za bardzo rozumiem o co Wam chodzi.
Właśnie taką różnicę Wam pokazuję:
- w Polsce było takich bandziorów kilka tysięcy i doszli oni do głosu i czynów dopiero w sytuacji skrajnej - wojny, pod lufą okupanta, gdy polskie państwo nie mogło bronić swoich obywateli przez innymi obywatelami bandziorami
- w Rzeszy, tych bandziorów było tyle, że doszli do władzy i usankcjonowali zbrodnie, tworząc zorganizowany aparat zbrodniczy.

Różnica, powtarzam, jest diametralna!

KotSylwester napisał(a):
Będąc w Rzymie przeraził mnie ogólny syf na ulicach... Przykre ale raczej rodowici włosi nie rzucali śmieci na ulicę... A emigranci z afryki czy rumunii owszem... A u nasz jak jest. Jeden z drugim rumun ma w dupie prawo...

Recepta nie w zamykaniu granic, lecz w egzekucji prawa. Ja mam z pracy do domu 30km, przez ten odcinek po rowach walają się puszki, butelki i torebki z Mc. Nie rzucają ich czarnoskórzy ani Rumuni czy muzułmanie. Rzucają je najzwyklejsi Polacy w swoich beemkach i fałwejach i zwyczajni przejeżdzający Litwini.

becek napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Azjaci są spoko generalnie, problem dotyczy ciapatych i czarnych.
spoko? ciekawe podejscie...bo dobre maja jedzenie? zamkniete enklawy zoltych , majace poparcie swoich ambasad i wiadomych sluzb, zakladajacy firmy w europie wschodniej i tak obracajacy fakturami ze w zadnym kraju nie placa podatkow i wywazacy ten hajs do siebie...w porzadku??? mysle ze oni sa najwiekszym zagrozeniem
moze ktos pokaze mi jakies groby zoltych w wawie , bo oni sa chyba niesmiertelni...a maja poparcie spoleczne bo sie ...nie wyrozniaja ,pracuja ,pracuja nie awanturuja sie ,robia wszystko by nikt od nich nic nie chcial

No i brawa dla nich. Budują dobrobyt pokazując faka popieprzonemu spocjalizmowi :padam:

Thomas_HD napisał(a):
problem z Afrykanskimi i Arabskimi emigrantami polega na tym ze
srednio taka rodzina ma 6,3 dzieci- dane Niem. Urzedu Stat.-
a biala- 1,8....
i nad wyraz dobrze opanowali korzystanie z opieki socjalnej panstwa-
w praktyce wyglada to tak ze cala rodzina pracuje na czarno w bistro albo warsztacie ojca ale
oficjalnie sa bezrobotni i pobieraja wszystkie zasilki jakie sie da.

Kolejny argument za likwidacją socjalizmu wywracającego do góry nogami normalny porządek rzeczy :super:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 13:10 
Forumowy terrorysta

WojtekE36 napisał(a):
renoraines napisał(a):
Jednak Niemcy mają też dodatnie cechy.Plus dla Niemców za czyste ulice, jadąc w Niemczech autem podczas deszczu auto jest mokre, w Polsce jest mokre i brudne. Za to, że wchodząc do sklepu zostawię przy drzwiach parasol razem z parasolami innych klientów, to gdy wychodzę moj parasol nadal jest, nikt go nie ukradł. Za stan niemieckich dróg ( nie tylko autostrady, ale też drogi lokalne) w Niemczech i także w Polsce w zachodniej części Polski, gdzie są poniemieckie 70 letnie drogi i to nadal w dobrym stanie. Za przysłowiowy porządek ordnung muss sein. Ogólnie za motoryzację . Jeśli bmw wprowadzi zapowiadany przedni napęd i zamiast kultowych R6 będą montowane doładowane R4 czy nawet R3 to już nie będzie tak samo.

Rozumiem każdy ma inne podejście. Jedni jak ktoś ich wyje.... w dupę ale zrobi to kulturalnie i w ładniej atmosferze to powiedzą no trudno nic się takiego nie stało dupcia poboli ale to nie koniec świata a jak jeszcze dostaną bombonierkę to o sprawie zapomną. Są też ludzie którzy się je.... w dupę nie dają tylko dlatego że ktoś to potrafi ładnie zrobić i ogarnąć i mają swój honor. Taki już jest ten świat.

Nie wiedziałem że statystycznemu Polakowi jest po najeździe Niemieckim lepiej bo jak tam jedzie do sklepu to mu parasolki nie ukradną albo że się przejedzie kawałek po równej drodze.

Upraszczając Twój tok myślenia to statystyczny Polak powinnien chodzić pieszo. Nie kupuje on niemieckich aut bo konflikt z Niemcami, włoskich, japońskich również nie, bo to sojusznicy III Rzeszy. Francuskich też nie za rząd Vichy. Brytyjskich,ruskich czy amerykańskich także nie, ze względu na Jałte. Statystyczny Polak nie powinien także kupować proszków do prania, używac kosmetyków, bo to produkcja spółek córek Beiersdorf AG. Nie powinien czytać prasy choćby motoryzacyjnej, bo ją wydaje wydawnictwo Bauer itd.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 13:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Bardziej uprościć tego, co reprezentujesz, już się nie da.

qqiz - tylko, że oni przyjeżdżają po socjal (w większości), a nie do pracy. Państwo tworzą ludzie, skoro u siebie nie stworzyli nic, bo od tysięcy lat NIC nie robią oprócz chatek z gówna i/lub przez 10 tysięcy lat nie wynaleźli koła to przecież mogą przyjechać do UE i tutaj też nic nie robić, ale żyć im się będzie lepiej, proste. Dlatego precz z socjalem, zwłaszcza tym, który pozwala na takie patologie.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 24 lipca 2010, 13:44 
Forumowy terrorysta

Powiedział człowiek, który nie nawidzi Niemców, a jeździ niemieckim autem :rotfl: .

PostNapisane: 24 lipca 2010, 13:48 
jiGsaw napisał(a):
Państwo tworzą ludzie, skoro u siebie nie stworzyli nic, bo od tysięcy lat NIC nie robią oprócz chatek z gówna i/lub przez 10 tysięcy lat nie wynaleźli koła to przecież mogą przyjechać do UE i tutaj też nic nie robić,

:rotfl:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 16:05 
Przyjaciel forum

To ja może schowam głowę w piasek, bo na forum jakaś mafia mnie straszy.

Temat wiadomości: Witam
Od: WojtekE36
Wysłano: 14 minut temu
Do: jiGsaw

Wiadomość

Słuchaj chłopaku jak jeszcze raz będziesz próbował na forum ze mnie głupka zrobić to cię znajdę i dojadę rozumiesz ? Takich jak ty zjadam na śniadanie !

:( :(

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 24 lipca 2010, 16:08 
Częsty bywalec

Kod silnika: M54B22
jiGsaw napisał(a):
To ja może schowam głowę w piasek, bo na forum jakaś mafia mnie straszy.

Temat wiadomości: Witam
Od: WojtekE36
Wysłano: 14 minut temu
Do: jiGsaw

Wiadomość

Słuchaj chłopaku jak jeszcze raz będziesz próbował na forum ze mnie głupka zrobić to cię znajdę i dojadę rozumiesz ? Takich jak ty zjadam na śniadanie !

:( :(

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: to sie nazywa kozak :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 24 lipca 2010, 16:11 
Przyjaciel forum

Dobre sobie, widzimy się w sądzie.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 24 lipca 2010, 16:39 

Hahahaha, Wojtuś, bierz że grabki i do piaskownicy wracaj. Tutaj nie ma miejsca dla Ciebie. Bajo.

PostNapisane: 24 lipca 2010, 16:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
widze ze ludzie na forum potrafia odejsc maksymalnie od tematu :) ale wracajac do niemcow wiadomo kazdy Polak wypomni im wojne, ale my tez bysmy zabijali niemcow gdybysmy zyli w tamtych czasach, poprostu wladza umiala tak wyprac mozg ze szok a niemcy, znam jednego mieszka na wsi gdzie mam dziadka, jest to straszny brudas w takim sensie ze nikt nie ma takiego syfu na podworku, po drugie jest to straszny obibok sam nic nie zrobi a jesli chodzi o charakter to czlowiek bardzo wporzadku, mily i fajnie sie z nim gada :)

PostNapisane: 24 lipca 2010, 17:08 

WojtekE36 napisał(a):
Nie kumaty kolego znam Jiga już dawno ale on nie wiedział że ja to ja.

Tak myślałem. :(

PostNapisane: 24 lipca 2010, 18:32 
Przyjaciel forum

Nie jestem w temacie.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 24 lipca 2010, 18:54 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M57D30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... as+touring
Ogólnie nie czytając wszystkich wypowiedzi , niemiec dzisiejszy terazniejszy niema nic wspólnego z przeszlościa Mam doświadczenia z niemcami z Westfalii i dla mnie sa to bardzo tolerancyjni ludzie , 100% bardziej niż My Polacy . żadnego słowa nigdy nie powiem .Przeszłość jest Przeszłością ...wiadomo Polska to Polska Niemcy to Niemcy .:P

viewtopic.php?p=621777#621777
Była e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136623

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1