BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 19:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Merivy do testowania
PostNapisane: 26 lipca 2010, 18:10 
Przyjaciel forum

GRL napisał(a):
aha czyli dla Ciebie zdrowa Frontera komfortem powinna odpowiadac 30 letniemu Jelczowi??

Zrozum jedno,Frontera to mial byc tani,samochod do pracy z duza zdolnoscia terenowa (takie byly zalozenia tego modelu gdy projektowalo go Isuzu, tak Isuzu, ten model nie ma nic wspolnego z Oplem procz znaczka), to nie byl luksusowy suv aby zachwycac sie komfortem i jakoscia wykonczenia. Rownie dobrze moge napisac, ze e36 to pazdzierz bo zakopie sie w glebszym blocie czy nie podjedzie pod wieksze wzniesienie, z czym Frontera nie bedzie miala problemu. Chcesz koniecznie porownywac, jej konkurentami sa Hilux Surf/4Runner, Pajero, Vitara, obejrzyj jak wygladaja wewnatrz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 lipca 2010, 19:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
WojtekE36 napisał(a):

No z pewnością. Gdyby E36 kosztowało 60 tys zł na pewno dalej byś rozważała jego zakup a założenie instalacji LPG w żaden sposób nie było potraktowane chęcią oszczędzania a dbałością o środowisko :rotfl:

dalej rozwazalabym jego zakup i montaz lpg. Zejdz ze mnie moj drogi, bo najwyrazniej nie wiesz ile kasy mialam przeznaczone na samochod.
Najwyrazniej poprostu lubie jezdzic struclami. Takie hobby :P

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 26 lipca 2010, 19:56 
Forumowy terrorysta

Peter E36 napisał(a):
Rufios napisał(a):
Taką Merivę kupuje się z rozsądku. Mało pali, nowa konstrukcja jest bezpieczna, bezawaryjna.
Wsiadasz i jedziesz.
A jak samochód ma 200 czy 300 tkm to już jest ryzyko przypadkowych awarii.
Postęp technologiczny niestety jest wyczuwalny i nie można być ślepo zapatrzonym w 15-20 letnie BMW jaki to cud miód.

Na pewno nowa Meriva nie jest bezpieczniejsza od 15 letniego bmw serii 7. Używanym samochodem tez można jeździć na okresowe przeglądy i dbać o niego to też będzie bezawaryjny. Takiego opla kupują ludzie co nie przywiązują zbytniej wagi do samochodu, jak zapytasz ich dlaczego akurat taki, to powiedzą ze akurat się taki trafił.

Robiłeś testy zderzeniowe? Bezpieczeństwo to nie jest tylko bezawaryjność. To także strefy zgniotu, poduszki, kurtyny itd.

Zabawne jest to, że ktoś mówi, że nie kupi nowego auta, bo traci na wartości. Ale wziął kredyt na kilkunastoletnie auto i do pracy jeździ komunikacją miejską :rotfl: .

PostNapisane: 26 lipca 2010, 20:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: E32 E39
Kod silnika: M30B30 M52B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=100
Stare zadbane BMW za kilka lat będzie więcej warte niż nowy opel.
zresztą chyba nie trzeba porównywac materiałów żeby wiedziec ze bmw góruje ;)

5er Automatyczna Bieda

PostNapisane: 26 lipca 2010, 20:47 
Uzależniony od forum :)

Vermilion, a właściciwie jakim cudem ty masz reklamę w awatarze i nie masz bana? Właściciwie to i nich powinieneś mieć zmieniony :) ;)

renoraines napisał(a):
Zabawne jest to, że ktoś mówi, że nie kupi nowego auta, bo traci na wartości. Ale wziął kredyt na kilkunastoletnie auto i do pracy jeździ komunikacją miejską .

Co jest w tym zabawnego?

PostNapisane: 26 lipca 2010, 21:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Zależy jak na to spojrzeć, dla mnie bardziej zabawne jest to, że reno nie ma BMW? Jak się mylę to wybacz.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 26 lipca 2010, 21:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
renoraines napisał(a):
Peter E36 napisał(a):
Rufios napisał(a):
Zabawne jest to, że ktoś mówi, że nie kupi nowego auta, bo traci na wartości. Ale wziął kredyt na kilkunastoletnie auto i do pracy jeździ komunikacją miejską :rotfl: .

to sie nazywa milosc... :ok:

PostNapisane: 26 lipca 2010, 21:20 
Forumowy terrorysta

:rotfl: jak się szuka auto to się go nie ma, ale niektórzy tego nie zrozumieją, jak innych spraw również :rotfl: .

pan_prezes_skora, a to nie miłość a głupota ''postaw się, a zastaw się''. Inny temat - ktoś wziął kredyt na E90, budżet domowy tak napięty, że problemem był zakup dojazdówki za pare set zł, bo w oryginale zapasu brak.

PostNapisane: 26 lipca 2010, 21:28 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
renoraines napisał(a):
jak się szuka auto to się go nie ma, ale niektórzy tego nie zrozumieją, jak innych spraw również :rotfl: .

niektorzy kupują furkę za swoją jedną wypłatę, to i nie dziwota ,ze szukają krócej...

PostNapisane: 26 lipca 2010, 21:51 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
ja to wszystko rozumiem, opisałem dwa auta z którymi miałem wiekszą styczność. Nie napisałem nigdzie że e36 to konkurencja dla Frontery. Jeździłem też sporo Volvem 940 GL i troche Clio II i też powiem że bardziej komfortowe jest e36 co nie oznacza że chciałbym porównywać e36 z Clio jako konkurentów dla siebie. Ale rozumiem Twoje stanowisko i fakt masz racje Frontera nie może byc porównywa z e36 jako konkurent. A co do tematu to gdybym miał wozić żone i dzieci w miare wygodnym większym autem miejskim z wystarczającym wyposażeniem to z pewnością brałbym pod uwagę taką Merive ;)

PostNapisane: 26 lipca 2010, 22:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
GRL napisał(a):
A co do tematu to gdybym miał wozić żone i dzieci w miare wygodnym większym autem miejskim z wystarczającym wyposażeniem to z pewnością brałbym pod uwagę taką Merive ;)

tak bardzo ich nie lubisz? ;)
przepraszam, ale ja nadal patrzac na wymiary tego samochodu zastanawiam sie nad slowem "rodzinny" i pytajac zupelnie powaznie - naprawde byscie brali takie malenstwo pod uwage jako auto dla 4 osob?
Bo ja bym zaczela szukac czegos o wymiarach v70 i to w kombi :rotfl:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 26 lipca 2010, 22:15 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Frank napisał(a):
niektorzy kupują furkę za swoją jedną wypłatę, to i nie dziwota ,ze szukają krócej...

Prosze sie od E30 odp** :P

W kwestii nowek, przez weekend przejechalem z 1200km nowencja Corolla S, moze to fanatyzm ale jednak wole swoje stare E36.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 lipca 2010, 22:19 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
hehehe :rotfl: brałbym pod uwagę czyli obejrzałbym przetestował itp itd :D w sumie w takiej merivie nigdy nawet nie siedziałem ale często to widuje więc jakiś powód musi być że ludzie to kupują ale jaki niestety nie wiem :( może jestem za młody żeby znajdować się w polu rażenia przyciągającej mocy Merivy :D

PostNapisane: 26 lipca 2010, 22:27 
Przyjaciel forum

Frank napisał(a):
renoraines napisał(a):
jak się szuka auto to się go nie ma, ale niektórzy tego nie zrozumieją, jak innych spraw również :rotfl: .

Chciałbym móc od tak znajdywać >20 letnie BMW w odpowiednim stanie. :] Z resztą skąd mam wiedzieć, że reno szuka auta? Odkąd widzę jego profil to nie ma i nigdzie się nie chwalił co i jak.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 26 lipca 2010, 22:40 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
jiGsaw napisał(a):
Odkąd widzę jego profil to nie ma i nigdzie się nie chwalił co i jak.

jiG, znam osoby które mają i się nie chwalą bo mogą ale nie każdy musi o tym wiedzieć, z takich czy innych przyczyn.

PostNapisane: 26 lipca 2010, 23:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Mi po przeczytaniu tego wątku przypomniało się pewne zdanie:

"It's not the drive it's the driver" ;)

PostNapisane: 26 lipca 2010, 23:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
renoraines napisał(a):
pan_prezes_skora, a to nie miłość a głupota ''postaw się, a zastaw się''. Inny temat - ktoś wziął kredyt na E90, budżet domowy tak napięty, że problemem był zakup dojazdówki za pare set zł, bo w oryginale zapasu brak.

ja nie oceniam postepowania innych, choc pewnie sam bym tak nie zrobil, nie oceniam bo jestem pewnien, ze maja w tym swoje racje, nie dalbym glowy, ze sam nie kupilbym auta na ktore wlasciwie mnie nie stac- tak to juz jest z nami- facetami- dzieciakami, chcemy zabawke to musimy ja miec i koniec :P
zabytku napewno nie kupilbym jesli nie mialbym super hiper auta na codzien, ale jesli ktos tak zrobil to uwazam szczerze- chwala mu za to, dzieki takim ludziom czasem widuje sie na ulicy samochodowe dziela sztuki, a jesli bierze je na kredyt- czyli tak uwaza za sluszne, a jesli tak uwaza za sluszne, to ja nie mam absolutnie zadnego prawa go krytykowac, nie moimi pieniedzmi bedzie dany zabytek splacal, nie mam prawa zagladac mu do portfela, a za to ja swoimi oczyma moge je podziwiac :ok:

ps. czym jest prawdziwa milosc jesli nie glupota?

PostNapisane: 27 lipca 2010, 06:27 

renoraines napisał(a):
Zabawne jest to, że ktoś mówi, że nie kupi nowego auta, bo traci na wartości. Ale wziął kredyt na kilkunastoletnie auto i do pracy jeździ komunikacją miejską .

Co jest w tym zabawnego?

greenevil napisał(a):
przepraszam, ale ja nadal patrzac na wymiary tego samochodu zastanawiam sie nad slowem "rodzinny" i pytajac zupelnie powaznie - naprawde byscie brali takie malenstwo pod uwage jako auto dla 4 osob?
Bo ja bym zaczela szukac czegos o wymiarach v70 i to w kombi

Ja pamiętam jak jeździliśmy z rodzicami i siostrą 126p (maluchem) na wakacje i się dało. Nie każdy chce kupować duże auto, nie każdy musi wozić wanienkę itp. Nie każdy ma małe dziecko:) Jednym nie styka mondeo kombi ze skrzynią dachową a inni jadę cieniasem we 4 :)

pan_prezes_skora napisał(a):
tak to juz jest z nami- facetami- dzieciakami, chcemy zabawke to musimy ja miec i koniec

Ale są tez ludzie nudni, nie spontaniczni, bojący się samej nazwy BMW, bojący się słowa cabrio albo coupe. Mam kumpla, który szukał pierwszego auta ale na długo. Usiłowałem mu doradzić coś z jajem - nie było takiej opcji. Tylko kombi, tylko diesel albo passat albo octavia. Nie wozi towaru oprócz zakupów, nie ma dzieci, auto ma 2 lata a za rok dopiero ślub, dzieci pewnie za dwa... Na 4 lata wcześniej kupił kombi bo będzie dzieci woził :) Na słowa volvo, bmw, mercedes... niemalże bladł.

zabytku napewno nie kupilbym jesli nie mialbym super hiper auta na codzien,

A ja przeciwnie - byle co na codzień, ale szócha była :) Dla mnie fascynacja samochodowa jest znacznie silniejsza od potrzeby codziennego wożenia dupy samochodem. W końcu stwierdziłem że musze mieć coś ekstra na codzień... i SLem jak moge też nie jade bo mi szkoda :rotfl:

ps. czym jest prawdziwa milosc jesli nie glupota?

o to jo :D

PostNapisane: 27 lipca 2010, 09:00 
Przyjaciel forum

KotSylwester - nie każdy musi być samochodziarzem... może Twój kumpel ma jakąś inną pasję/hobby i tam woli inwestować niż w puszkę na kółkach, bo dla niego auto to zapewne tylko skarbonka do wożenia tyłka.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 27 lipca 2010, 09:08 

jiGsaw, strach przed nazwądobrej marki. Nikt mu nie kazał inwestować. Miał konkretny budżet na auto i bał się jakiegokolwiek czegoś co ma odsetek dziwności i nietypowości... a że w skodzie juz robił pare rzeczy... to inna sprawa. Nie kazałem mu kupować E21 do remontu ani E28.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1