BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowe pomysły rządu - pkt karne
PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 18:08 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Oto nowe pomysły rządu odnośnie pkt karnych i utraty prawa jazdy:
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100731/AUTO/981325355

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Nowe pomysły rządu - pkt karne
PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 19:29 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tak, jeszcze dowalmy wszystkim.
Postawmy milion znaków, najlepiej ograniczenia do 30, więcej fotoradarów i wszystkiego tego ustrojstwa.

Nie wiem jak się do tego ustosunkować, jestem przeciwny debilizmom drogowym i powinny być one karane, ale, nie idzie to w dobrą stronę, tylko w jakieś obostrzenia z każdej strony, poza poprawą dróg i infrastruktury drogowej.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 19:37 
Forumowy terrorysta

Jak tak dalej pójdzie to jeszcze wprowadzą zakaz używania CB.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 20:14 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328iAT
Kod silnika: M52B28
192 KIEROWCÓW NA ROK :zdziwko: To jakiś promil uprawnionych do kierowania osobówkami :wstyd: DEBILE się nudzą :wsciekly:

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 20:40 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B25
Brak mi słów jak przeczytałem ten artykuł

Jak tak dale będą postępowali to Prawo jazdy będą mieli stare dziady co wyjeżdżają raz na rok w św. wszystkich zmarłych na groby zapalić znicze .Ale to nie ważne ze dziadek jedzie całą drogę 40 km/h i blokuje ruch , ze na znaku ustąp pierwszeństwa czuje się jakby miał pierwszeństwo, ze na skrzyżowaniu równorzędnym (chociaż ma pierwszeństwo) zatrzymuje się i czeka aż wszyscy przejadą. Bo przecież mu nic nie zrobią . Jednak ktoś kiedyś miał racje twierdząc że Polska to chory kraj .Ten cały rząd niech lepiej sie weźmie za łatanie tych dziur na Polskich drogach . Nie jestem zwolennikiem szaleństw na drogach publicznych bo przecież są do tego wyznaczone miejsca , ale przeginają pałe na MAXA

POZDRAWIAM Kacper

Jedyna marka która ma dusze,
Na inne auto juz się nie skuszę.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Wiem, że może zostanę za to zlinczowany ale jestem ZA.
Ja odkąd mam e90tkę, jeżdżę przepisowo. I to czasem w bardzo długie trasy (kilka tys. km).
Na koncie mam aktualnie 2 pkt. karne. Wystarczy tylko jeździć przepisowo i te 24 pkt. na rok wystarczają w zupełności. Zobaczcie sobie czasem Uwaga Pirat na TVN TURBO, osobiście połowie tych debili zabrałbym prawo jazdy ;/.
Jadąc drogą z ograniczeniem do 80 praktycznie zawsze lewym pasem lecą debile z 120 na blacie ;/ a to środek miasta.

Bardzo często widuję idiotów na drodze, wyprzedzających po 3 auta i jadących na czołówkę. Bardzo często jest to e36, e34 co jeszcze bardziej boli ;/.
Co do stanu dróg - mamy strasznie słabe drogi ale nic na to nie poradzimy, nie zwalnia nas to również z przestrzegania przepisów.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Przecież to kpina jest, jak PO dalej będzie postępować w ten sposób to długo już nie porządzą. Zresztą zobaczymy, to póki co tylko projekt ustawy.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Na moje to uproszczenie czyli mala poprawa w tym calym burdelu :ok:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Wątpię żeby ten projekt przeszedł. Masy kierowców się sprzeciwią. Żyjemy w kraju, którym rządzą idioci, których chroni immunitet i nie są karani czy to za jazdę po pijanemu czy inne "drobne przewinienia".
Determinator napisał(a):
Jadąc drogą z ograniczeniem do 80 praktycznie zawsze lewym pasem lecą debile z 120 na blacie
Kolego, zapewniam Cię,że należysz do mniejszości ,bo 99 kierowców ładuje lewym pasem,ja sam również tak robię,ale podkreślam, że nie w mieście,a poza nim, w miejscu gdzie mam sporo miejsca na taki manewr. Zbyt cenie życie,żeby zabić siebie i kogoś.
I nieważne czy jeździ się E90, E65 czy E46. Jestem przedstawicielem handlowym i wiem jak się jeździ,aby zdążyć na spotkanie,ale jak ma się trochę oleju w głowie to robisz to bez żadnego ryzyka dla siebie i innych. Czasami widzę idiotów w Octaviach czy Fabiach, bądź Yariskach, którzy jak zaczynają wyprzedzać w Jankach pod Warszawą to w Częstochowie kończą,a wyprzedzają bardzo brutalnie i sam ich mam ochotę złoić na drodze.
Niech zaczną idioci budować DROGI z naszych podatków a nie stawiać radary :cenzura: i wymyślać idiotyczne przepisy. Żyjemy 100 lat za Unią....cza się pogodzić z tym :cwaniak:
A skoro jeździsz po Unii to wiesz jak tam się jeździ. W Niemczech robisz 500 kilometrów w 4-5 godzin,a nawet mniej. Ale tam jest droga i kultura jazdy. Wystarczy włączyć lewy kierunkowskaz na autostradzie i cały pas twój. Spróbuj to zrobić u nas, to zaraz na CB usłyszysz,że zapomniałeś kierunku wyłączyć. Dużo jeżdżę po kraju, wcześniej po Unii i widzę różnice w prowadzeniu pojazdu. Będą drogi,będzie bezpieczniej.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:44 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B25
Ja również jeżdżę przepisowa bo szkoda mi stracić Prawo Jazdy wiem ze teraz jest ciężko zdać tym bardziej jak ktoś ma zabrane. Ale wystarczy jechać przepisowo i włożyć cb. do auta długo nie trzeba będzie czekać na wyzwiska takie jak (zawali droga, sierota, stary dziadek, kupił sobie bmw i na cholerę mu jak jedzie 50 km/h ) no tak jest w tej Polsce . A jak ktoś nie ma cb. to jakieś mruganie światłami itd. Ale tak szczerze to sobie myśę niech sobie jedzie idiota to on zapłaci a nie ja .

Jedyna marka która ma dusze,
Na inne auto juz się nie skuszę.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:49 
Zacna persona forum

Alhazar napisał(a):
Wątpię żeby ten projekt przeszedł. Masy kierowców się sprzeciwią. Żyjemy w kraju, którym rządzą idioci, których chroni immunitet i nie są karani czy to za jazdę po pijanemu czy inne "drobne przewinienia".
Determinator napisał(a):
Jadąc drogą z ograniczeniem do 80 praktycznie zawsze lewym pasem lecą debile z 120 na blacie
Kolego, zapewniam Cię,że należysz do mniejszości ,bo 99 kierowców ładuje lewym pasem,ja sam również tak robię,ale podkreślam, że nie w mieście,a poza nim, w miejscu gdzie mam sporo miejsca na taki manewr. Zbyt cenie życie,żeby zabić siebie i kogoś.
I nieważne czy jeździ się E90, E65 czy E46. Jestem przedstawicielem handlowym i wiem jak się jeździ,aby zdążyć na spotkanie,ale jak ma się trochę oleju w głowie to robisz to bez żadnego ryzyka dla siebie i innych. Czasami widzę idiotów w Octaviach czy Fabiach, bądź Yariskach, którzy jak zaczynają wyprzedzać w Jankach pod Warszawą to w Częstochowie kończą,a wyprzedzają bardzo brutalnie i sam ich mam ochotę złoić na drodze.
Niech zaczną idioci budować DROGI z naszych podatków a nie stawiać radary :cenzura: i wymyślać idiotyczne przepisy. Żyjemy 100 lat za Unią....cza się pogodzić z tym :cwaniak:
A skoro jeździsz po Unii to wiesz jak tam się jeździ. W Niemczech robisz 500 kilometrów w 4-5 godzin,a nawet mniej. Ale tam jest droga i kultura jazdy. Wystarczy włączyć lewy kierunkowskaz na autostradzie i cały pas twój. Spróbuj to zrobić u nas, to zaraz na CB usłyszysz,że zapomniałeś kierunku wyłączyć. Dużo jeżdżę po kraju, wcześniej po Unii i widzę różnice w prowadzeniu pojazdu. Będą drogi,będzie bezpieczniej.

No to w takim razie, wszyscy dostaję te punkty na własne życzenie :) i moja teoria się potwierdza. Nie chodzi o to, że zapierd*** trzeba umieć tylko o to że w Polsce nie ma do tego dróg :D. Ja nie jestem handlowcem ale też mam dużo różnych spotkań, i sprawdziłem to doświadczalnie że zapierdzielając i łamiąc przepisy zyskujemy zaldwie kilka-kilkadziesiąt minut, zależy ile kilometrów. Uważam, że jak sobie sprawnie ułożymy dzień, to można wszystko ogarnąć przepisowo. Pomyśl jak to jest na trasach, każdy pyta o miśki, jak miśków nie ma to co większość robi? KITA i 140 na blacie :D, jadąc 100km/h (żeby być trochę szybszym od tirów, a jednocześnie nie zostać zatrzymanym - policja nie zatrzymuje za 10km ponad normę) spotykam się z takimi typami w następnej wiosce/mieście. Kończy się miasto>CB>znowu kita i historia się po jakimś czasie powtarza.

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Zgodzę się z Tobą w 100%. Do jazdy trzeba mieć mózg i odpowiednią drogę :D

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 22:20 
Zacna persona forum

A tak mi się jeszcze przypomniało, bo był bardzo dziwny dzień.
Jakoś 3 tygodnie temu - trasa Dojczlandy > Warszawa autostrada:
-Jadę sobie spokojnie 130 na tempomacie - przede mna Volvo XC90 jedzie jakoś 110-120. Jadę za nim jakoś parę minut - sprawdzam na tempomacie - jedzie 110-120, wyprzedzam lewym, ustawiam prędkość na docelowe 130. Debil bierze mnie z lewej, wyprzedza i daje po heblach :oczami:. Muszę ostro hamować. Po czym gaz do dechy i poleciał grubo ponad 180. Za 10 minut widzę go z passacikiem (tym srebrnym) na poboczu.
Druga sytuacja-ta sama autostrada - zwężenie przy końcu autostrady. Ograniczenie stopniowo do 100,80,60 i chyba 50. Oczywiście przepisowo zwalniam... ale jakiś debil z kombiaka mercedes stara c klasa musi pokazać co to nie on i bierze mnie lewym pasem tuż przed zwężeniem, mało nie rozjeżdzając policjanta który macha mu lizakiem :rotfl: .
Ileś km przed Wawą wyprzedza mnie i kilka aut wieśniackie e36 z diodowymi lampami. Jakieś 30 minut później leży w rowie ;/
Survival normalnie ;/

PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 22:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No ja miałem raz taką akcję, że jechałem na zwykłej krajowej dziewięćdziesiątce no i przede mną wlecze się traktor, no to ja migacz i chcę wyprzedzać już, a nagle koleś za mną golfem rozpędem się wpycha no i musiałem ostro zahamować... trochę mnie zdenerwował, bo pierwszy manewr rozpocząłem, więc siadłem mu na dupie, a że miał szybkiego TDI 110km :rotfl: to dał ostro w palnik, no i go tak popędziłem siedząc mu na zderzaku... zaraz za zakrętem stały misiaki, podejrzewam, że mnie za nim nawet nie było widać, ciekawe jaki mandat dostał. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 08:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Jak czytam takie bzdury do krew mnie ku :cenzura: a zalewa!!! to ustawmy radar co 200 metrów, ograniczmy prędkość w zabudowanym do 30 a na autobanie najlepiej do 100 bo 130kmh toć to już prędkość nieziemska :mur: a za przekroczenie dozwolonej prędkości o 1kmh bierzmy prawo jazdy od razu, bedzie szybciej i bez formalności

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 11:04 

Determinator napisał(a):
Wiem, że może zostanę za to zlinczowany ale jestem ZA.Ja odkąd mam e90tkę, jeżdżę przepisowo. I to czasem w bardzo długie trasy (kilka tys. km).Na koncie mam aktualnie 2 pkt. karne. Wystarczy tylko jeździć przepisowo i te 24 pkt. na rok wystarczają w zupełności. Zobaczcie sobie czasem Uwaga Pirat na TVN TURBO, osobiście połowie tych debili zabrałbym prawo jazdy ;/.Jadąc drogą z ograniczeniem do 80 praktycznie zawsze lewym pasem lecą debile z 120 na blacie ;/ a to środek miasta.Bardzo często widuję idiotów na drodze, wyprzedzających po 3 auta i jadących na czołówkę. Bardzo często jest to e36, e34 co jeszcze bardziej boli ;/.Co do stanu dróg - mamy strasznie słabe drogi ale nic na to nie poradzimy, nie zwalnia nas to również z przestrzegania przepisów.

Tez jestem ZA,bo debili nie brakuje.Ja super przepisowo tez nie jezdze,ale robie 5-6tys.km miesiecznie i nie mam punktow,czyli jednak mozna ;)
Tomek napisał(a):
Na moje to uproszczenie czyli mala poprawa w tym calym burdelu

Ale jak w burdelu nie idzie to sie dziwki wymienia,a nie przestawia lozka :D

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 11:13 
Forumowicz

Moje BMW: niebieski
Dla mnie przerost formy nad treścią :dobani: :dobani: :dobani:

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 11:28 

ja przez 40 tys km rocznie dostaję max 10 pkt czyli jest szansa, że zachowam prawko :oczami:

To nie jest głupie, ale wymaga jeszcze dopracowania. Dotychczasowe zbijanie punktów to był śmiech :rotfl: płacileś i miałeś mniej pkt, nic więcej. Powinno to zostawiać w głowie trochę więcej śladu :ok: Z drugiej strony nawet najlepszym i jeżdżącym na prawde bezpiecznie moze zdarzyć się załapanie takiej ilości punktów przy wielkim pechu, wtedy to się robi niesprawiedliwe :|

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 11:32 
Przyjaciel forum

Apollon napisał(a):
Dla mnie przerost formy nad treścią :dobani: :dobani: :dobani:

Dokładnie, poza tym w Polsce jest bardzo dużo bezcelowych ograniczeń.

Jadę sobie normalną ładną dwupasmową drogą i nagle 30 :/

PostNapisane: 3 sierpnia 2010, 11:33 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
BRAWET napisał(a):
i nagle 30 :/

I cyk. 10pkt.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1