Bobby_Valentino napisał(a):
Czytam to czytam i ni kuta nie widzę za grosz logiki w waszych wypowiedziach ludzie

Co da to że wprowadzą ten przepis ? W czym to pomoże ? Jak jest napisane wiele jest recydywistów wśród tych 179 czy iluś tam i że co jak im zabiorą po raz kolejny to się przejmą ?

hehe Będę mieli to głeboko w d... i będą jeździć bez. To samo się tyczy kierowców którzy jeżdżą nawaleni. Jakby go wsadzili za kraty i by tam pobył z miesiąc to by mu ochota pewnie ochota przeszła.
Wszystkie osoby które znam i straciły prawko to ludzie którzy zapie.... zawsze i wszędzie i nie mają za gorsz wyobraźni. Wiem też że te magiczne 24 pkt. nie problem złapać. Wjadę dwa razy pod zakaz którego nie zauważyłem, źle gdzieś zaparkuję, przekroczę prędkość i do widzenia.
Chodzi o to, że jednak:
Tomek napisał(a):
Na moje to uproszczenie czyli mala poprawa w tym calym burdelu

Zmiana upraszcza system, więc jest na plus.
Argument z recydywistami jest jednak argumentem przeciw systemowi praw jazdy w ogóle i jako taki trafia do mnie
Kyokushin napisał(a):
Nie wiem jak się do tego ustosunkować, jestem przeciwny debilizmom drogowym i powinny być one karane, ale, nie idzie to w dobrą stronę, tylko w jakieś obostrzenia z każdej strony, poza poprawą dróg i infrastruktury drogowej.
Stwierdzenie, że się drogi nie poprawiają w Polsce jednak nie jest uczciwe. Buduje się w grom, ja na swoich najczęstszych trasach widzę meeega poprawę przez ostatnie 10 lat
Zawsze można powiedzieć, że mogłoby być jeszcze lepiej, ale trzeba też dostrzec, że się poprawia.
Determinator napisał(a):
Survival normalnie ;/
Często mam identyczne spostrzeżenie. Za każdym razem dzięki fantazji kierowców i sprawności ich błyszczących maszyn.
Owad napisał(a):
Jak czytam takie bzdury do krew mnie ku

a zalewa!!! to ustawmy radar co 200 metrów, ograniczmy prędkość w zabudowanym do 30 a na autobanie najlepiej do 100 bo 130kmh toć to już prędkość nieziemska

a za przekroczenie dozwolonej prędkości o 1kmh bierzmy prawo jazdy od razu, bedzie szybciej i bez formalności
Drobne uproszczenie, a Ciebie już krew zalewa? Twoje tezy słabo trzymają się meritum jednak:/
renoraines napisał(a):
Jak tak dalej pójdzie to jeszcze wprowadzą zakaz używania CB.
A jakieś 80% tego postkomuszego, socjalistycznego społeczeństwa skwituje to stwierdzeniem:
"bardzo dobrze, bo cwaniak jeden z drugim mercedesem jeździ i mandatów unika" oraz "bardzo dobrze, bo się bandyci nie będą mogli kontroli ustrzec"

Fryderyk napisał(a):
wybaczcie, ale naprawdę trzeba być piratem, debilem, ćwierćmózgiem bez wyobraźni, żeby nazbierać 24ptk.
i żadne tłumaczenia, że kierowca, że praca itd. to nie jest tłumaczenie i wuj, nie ma dyskusji.
Radary- są, owszem. Trzeba jednak naprawdę ognia dawać, żeby uzbierać 24ptk, no kuuuurde! to jest strasznie duży margines.
Droga to nie miejsce do wyczynów pseudorajdowców, bo inaczej nie umiem nazwać kogoś, kto w rok nabija 24ptk.
No i trudno się nie zgodzić. Wystarczy jeździć uważnie i nie ma bola, punktów się nie uzbiera.
Sam raz byłem blisko, a nawet bardzo blisko. Pomogła delikatna zmiana stylu jazdy