Zakov napisał(a):
Ile masz koni w swoim aucie? Jeździłeś kiedyś 500-konnym BMW? Może jak byś się przejechał, to przekonał byś się, że jednak 500 koni wystarcza i nie jest mało.
mam może z 200 kilka.
Jeździłem lekkim E28, które najpierw miało 339KM, a później ponad 400KM mojego kolegi. Jemu było mało więc sprzedał to E28 z silnikiem S62B50 i kupił mocno zdłubanego lancera...
Bo jeżeli ktoś jest maniakiem mocy to zawsze mu będzie mało i gdy kupuje topową wersje auta to myśli po jakimś czasie o jej przeróbkach. Najbardziej rozwojowe są silniki trubo, stąd jego wybór...
W autach sportowych nie liczy się tylko podstawowa moc, ale możliwości jej zwiększenia...
Wiadomo że wolnossak ma "to coś", ale jeśli chodzi a walkę z konkurencją to już to nie wystarcza, szkoda że przy robieniu M5 E60 o tym nie pomyśleli...
Tym bardziej że lekki uturbiony silnik obniża masę auta i poprawia trakcję...
Zakov napisał(a):
i to ze strony gości którzy mają w swoich autach po 200 koni

myśląc w ten sposób: o super autach powinno tylko dyskutować na tym forum grono właścicieli M-powerów, a reszta
Zakov napisał(a):
to nie rozumiem czemu zrzędzisz.
zrzędzę bo BMW M zawsze było kojarzone ze sportem, na pewno bardziej niż mercedes czy cadillac, a tu M5 nie daje rady amerykańskiemu pontonowi...
Na wprost to przeboleję, ale w hamowaniu i zakrętach??
Jakość wykonania lepsza w M5, ok, ale jakością wnętrza się na drodze nie wygrywa
Oczywiście porażki można przyjmować bezkrytycznie i upierać się że BMW i tak jest lepsze. Nie mam zamiaru zmieniać nigdy marki auta, ale to nie znaczy że będę na nią patrzył bezkrytycznie.
Jedyne co uważam że w M5 E60 (w kontekście sportu) jest dużo lepsze to trwałość silnika, choć jest na forum jest zdjęcie połamanego wirnika pompy wody z S85

Tu takie małe porównanie że nawet 200KM w E30 tez jest szybkie i kierowca takiego auta ma pojęcie o szybkiej jeździe (tylko nie spinajcie się w komentowaniu tego filmu, bo każdy dobrze widzi że E30 jest wybebeszone i nie nadaje się na ulice). Auta na torze: Alpina B3 (204KM), M5 E39 i M5 E60. Uważam że fajny filmik, E60 troche szybsze, pod koniec puściło E30
http://www.youtube.com/watch?v=b6_lIBIbz1U