Rozumiem że Wy hamujecie z piskiem byle puścić chama w Ikarusie, zaciskacie zęby i czekacie aż Wam ktoś w kufer załaduje albo wyjeżdżacie na przeciwnika z przeciwka i zaciskacie zęby... albo jedziecie potem za smrodzącym złomem, który nie powinien się poruszać po drogach? A może puszczacie autobus, który wyjeżdża Wam na chama pomimo że za Wami jest PUSTO?
No ale na forum kazdy w mieście jeździ 50km/h, puszcza zawsze pieszych, bierze paragon fiskalny, kłania się w pas sąsiadom, jest szczery do bólu sprzedając auto, pomaga staruszkom zanieść zakupy do domu...

Bobby_Valentino napisał(a):
Zapomniało bydle jak cielęciem było
Naucz się przysłów zanim napiszesz, wielki zwolenniku bus pasów
Nie wiem jak Ty ale ja nie byłem kierowcą autobusu.

Specjalnie dla Borsuk-a

Cytuj:
Art. 18. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.
Zastanawiam się ile procent kierowców autobusów używa kierunkowskazów a ilu je wrzuca w momencie ruszania, żeby przypadkiem nikogo nie ostrzec i się wepchać.
Podpowiem:
dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.Jaki jest mandat dla kierowcy busa za złamanie art.18 punkt 2?