BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cwaniackie teksty na ulicy
PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 01:52 
Uzależniony od forum :)

eminencja jones napisał(a):
panowie ale to był kolo turko-podobny :rotfl: choc polszczyzną władał dobrze!

W cudzysłowie polaczki. :)

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 08:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: 330xi 320i MCC 450
Kiedyś w trasie na dwupasmówce był korek. Co jakiś czas ktoś prawym poboczem mijał wszystkich i na końcu wjeżdżał. W pewnej chwili z korku wyjechał na to pobocze fiat 125p
żeby zblokować następne auto któremu się spieszy. W momencie na tyłku usiadła mu czarna e38 na blachach WPR i daje po klaksonie. Z fiata wyszło czterech krzepkich kolesi i idą do bety. Z bety wysiadła czwórka byczków. Spuścili łomot tym od fiata i wywrócili im tego fiata na dach zrzucając do rowu i pojechali dalej. Mały off ale mi się przypomniało :zawstydzony:
sie ma

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 09:26 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Nie bij w takiej sytuacji powiedz cwaniakowi umyj dupe opluj mu twarz ale nie bij nie jeden juz siedzi za pobicie tobie ulzy a pozniej posiedzisz w mysl zasady koledzy nie ruszaj göwna bo smierdzi!

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 09:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Wojtekbmwe36, dokladnie :ok:

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 09:55 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
sybir napisał(a):
Kiedyś w trasie na dwupasmówce był korek. Co jakiś czas ktoś prawym poboczem mijał wszystkich i na końcu wjeżdżał. W pewnej chwili z korku wyjechał na to pobocze fiat 125p
żeby zblokować następne auto któremu się spieszy. W momencie na tyłku usiadła mu czarna e38 na blachach WPR i daje po klaksonie. Z fiata wyszło czterech krzepkich kolesi i idą do bety. Z bety wysiadła czwórka byczków. Spuścili łomot tym od fiata i wywrócili im tego fiata na dach zrzucając do rowu i pojechali dalej. Mały off ale mi się przypomniało :zawstydzony:
sie ma

Prawidłowo ! :ok: Każdemu takiemu cfaniakowi który blokuje ruch się należy oklep.

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 10:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
i wywrucenie auta :hurra:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 10:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: szukam
a czasami trzeba wziasc 2 oddechy i tyle ;)
Jak jezdzilem HONDA na złotych alu co drugi chcial sie scigac hehe tyle ze moje 1,6 mialo ladnie wygladac a nie zapierdzielac.... raz koles mi pas zajechal i awantura na pasach .. spuscilem szybe i do niego skonczyles juz ? i szybka do gory i dziekuje. Czasem nie ma co dyskutowac z miejskimi bambrami.

Z motocyklkami tez sa nie stety problemy ale to ewenementy i przewaznie gowniarze albo ludzie do 30 ci starsi juz jezdza i zachowuja sie jak nalezy. Ale nie raz byla sytuacja że dwu pasmowka jechalem i na lewnym bylem bo tira wyprzedzilem w lusterku widze [cenzura] motor nawet nie wiem jaka marka no to zjezdzam na prawy a koles chyba tak zapierdzielal ze tez na ten pas heh malo co bym go nie zachaczyl serce mi skoczylo a ten buc potem na swiatlach mi cos pukal po kasku.

a i kiedyz wierzylem ze Lysi w BMW wychodza na pasach i bija tych biednych ludzi. Brat mial e36 323 czarna w bialej skorce no fura kozak. Nikt nie chcial go wpuscisc przy zmianie pasa i korkach. NA swiatlach czasem dalo sie slychac komentarze jak lekko opona przy hamowaniu zapiszczala. Policja tez cigale cos chce sprawdzac szczegolnie mlode szczyle z ledwo skonczona matura sie duzo pruja nawet do ringow ze to nie postoje xD

I najsmieszniejsza sytuacja. Jedziemy a przed nami jakas panda czy inna zawali droga za kierownica babcia i dziadek nie mozna ich wyprzedzic a jada 50 tam gdzie mozna 90 spokojnie co nic z przeciwka nie jechalao to dziadek przyspieszal do 70 ;] Wkoncu droga czysta pizda i przed dziadkiem teraz raz 50 raz 80 sie wkurzal niesamowicie wkoncu sie nam znudzilo i skrecalismy z tej drogi dziadek na wymija i klakson xD no to my zanim hehe mina dziadka bez cenna jak jechalismy szyba w szybe. Chyba dziadek juz na nikogo nie zatrabi hehe

Ludzie w BMKach nie maja latwo ;) zazdrosc jest wszech obecna i coraz wiecej cwaniaczkow to ciapy miejsckie ktore tylok w srodku swojego auta umieja sie komus postawic.

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 15:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Sam nie potrafię się czasem opamiętać i potem nie ma nic gorszego niż czekać kilka miesięcy na jakieś wezwanie albo coś, nie daj boże jak przyjdzie jakiś mandat albo coś, nerwy są, chociażby dlatego lepiej czasem się powstrzymać nim się kogoś uderzy.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 20:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
MadMax napisał(a):
Gdybyś jechał zgodnie z przepisami pewnie takiej sytuacji by nie było ;)

eminencja jones napisał(a):
Co wy o tym sadzicie, czy zimna krew czy jednak wyjść i sprawdzić sie z takim cwaniakiem, ktory dużo mówi.

Je :cenzura: karać nie wyróżniać :cwaniak:

W wolnych chwilach prześladować :cwaniak:

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 20:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
przedwczoraj nawiazujac do tematu mialem spotkanie z kilkoma tirami, dzialo sie to we włocławku kierunek Toruń, jesli ktos byl we wloclawku to wie jakie tam sa drogi koleiny straszne, a ze w samochodzie felga duza to w koleinach nie wyprzedze. Byly dwa pasy no i oczywiscie kierwcy ciezarowek jechali prawym, by nie jechac po nierownosciach, wiec spytalem grzecznie czy moga mi zjechac zebym ich spokojnie wyprzedzil na co jeden z nich "zamknij morde szczylu" wiec troszke mnie to zdraznilo wiec od razu "jak masz problem ... to stan" nie uslyszalem odezwu juz i nie zjechali wiec z trudem i w stresie bo mnie rzucalo strasznie i po wyprzedzeniu standard wyprzedzilem, hamulec i jechalem ok 60 bo mi sie nie chcialo wlec ale juz nic nie powiedzial. Nie lubie gdy ktos traktuje mnie jakos szczyla i tak nazywa po barwie glosu i zazwyczaj sa to kierowcy zawodowcy w wieku 40 lat i wiecej.

mialem jeszcze jedna przygode z turkami bylo ich 5 a ja sam, busem ale to ja zawinilem wiec nie bede pisal a apropo turkow to oni zaczynaja sie czuc u nas zbyt pewnie ...

PostNapisane: 15 sierpnia 2010, 21:10 

Kod silnika: BCY+
Cytuj:
Odnośnie aut ciężarowych:

- Im starszy kierowca tym większy buc i król szos który nie liczy się z nikim i niczym

Cytuj:
zazwyczaj sa to kierowcy zawodowcy w wieku 40 lat i wiecej.

Hmm... Dorek czyli coś w tym jest bo jak widzę nie tylko ja odnoszę takie wrażenie :kwasny:

PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 08:37 

A ja lubię pieszych, którzy nie znają przepisów. Wchodzą na pasy, przecinają pas przeciwległy, wchodzą na wysepkę i pchają mi się pod koła. Wtedy robię to co lubię, w klakson i "gdzie leziesz baranie". Traktuję to wychowawczo. Może się przestraszą i na drugi raz nie stracą życia.

Bywa że się zatrzymam na pasach, otworzę szybę i zapytam co robią :rotfl: Albo jak mi wchodzą na auto (już w momencie jak jadę) to hamuję i wpadają na tylny błotnik bo się nie zdążą zatrzymać., :rotfl:

Uwielbiam również trąbić na kierowców autobusów (nie lubię ich bardziej od motocyklistów), jak mi wyjeżdżają przed maskę z przystanku (nie ma autobus pierwszeństwa, polecam poczytać przepisy) - trąbię wtedy a jak jadę cabrio to jeszcze "Jak jedziesz baranie" - przeważnie mają okna otwarte bo jest ciepło. Bywa że cham daje mi potem w długie... to wtedy zwalniam.... :rotfl: Zresztą oni zawsze się pchają na lewy pas a potem na prawy na przystanek - szczególnie Ci z prywatnych linii mają przepisy w dupie. Gnają 80-90km/h non stop przez telefon gadają i są Panami Szos.

Motocykliści i skuterowcy też są nieźli. Jak jest korek pchają się między autami a jak pustu to zawsze środkiem pasa i nie zjeżdżają... Żądasz kultury - zachowaj ją sam.

PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 08:43 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
KotSylwester napisał(a):
Uwielbiam również trąbić na kierowców autobusów (nie lubię ich bardziej od motocyklistów), jak mi wyjeżdżają przed maskę z przystanku (nie ma autobus pierwszeństwa, polecam poczytać przepisy)

Zapomniało bydle jak cielęciem było :zakrecony: Nie przepuszczanie autobusów to jak dla mnie idealny przykład Polskiej krótkowzroczności.

PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 08:51 
Przyjaciel forum

KotSylwester, :wstyd:

Brawo :zdziwko:

Proponuje przy okazji przeczytac kodeks drogowy art.18 :)

Ostatnio edytowano 17 sierpnia 2010, 08:52 przez Borsuk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 08:51 

Rozumiem że Wy hamujecie z piskiem byle puścić chama w Ikarusie, zaciskacie zęby i czekacie aż Wam ktoś w kufer załaduje albo wyjeżdżacie na przeciwnika z przeciwka i zaciskacie zęby... albo jedziecie potem za smrodzącym złomem, który nie powinien się poruszać po drogach? A może puszczacie autobus, który wyjeżdża Wam na chama pomimo że za Wami jest PUSTO?

No ale na forum kazdy w mieście jeździ 50km/h, puszcza zawsze pieszych, bierze paragon fiskalny, kłania się w pas sąsiadom, jest szczery do bólu sprzedając auto, pomaga staruszkom zanieść zakupy do domu... :rotfl: :rotfl:

Bobby_Valentino napisał(a):
Zapomniało bydle jak cielęciem było

Naucz się przysłów zanim napiszesz, wielki zwolenniku bus pasów :zakrecony: :zakrecony:
Nie wiem jak Ty ale ja nie byłem kierowcą autobusu. :rotfl:

Specjalnie dla Borsuk-a :)

Cytuj:
Art. 18. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.

2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.

Zastanawiam się ile procent kierowców autobusów używa kierunkowskazów a ilu je wrzuca w momencie ruszania, żeby przypadkiem nikogo nie ostrzec i się wepchać. :ok:

Podpowiem:

dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.

Jaki jest mandat dla kierowcy busa za złamanie art.18 punkt 2?

PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 09:50 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Borsuk napisał(a):
Proponuje przy okazji przeczytac kodeks drogowy art.18

W którym nie ma ani słowa o pierwszeństwie autobusu.
Polecam szczególnie art 18 punkt 2 ustawy prawo o ruchu drogowym.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 17 sierpnia 2010, 12:05 
Przyjaciel forum

Prawo o Ruchu Drogowym:

Art. 18.
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.

Stowarzyszenie Kierowca.PL, zajmujące się dokształcaniem kierowców zawodowych, przygotowało ogólnopolską akcję "Pozwól mi włączyć się do ruchu". Na podstawie wyżej cytowanego artykułu 18 z Prawa o ruchu drogowym, kierujący pojazdem powinien na terenie zabudowanym zawsze umożliwić wyjazd z zatoki przystanku kierowcy autobusu, który sygnalizuje kierunkowskazem wyjazd z zatoczki i chęć włączenia się do ruchu. Oczywiście nie należy mylić tego przepisu z tym, że autobus ma w takich przypadkach pierwszeństwo. Nie ma! Musi czekać na umożliwienie włączenia się do ruchu. Jednak niewpuszczenie autobusu, który wyjeżdża z zatoczki i kierunkowskazem sygnalizuje zamiar włączenia się do ruchu, jest równe z nieustąpieniem pierwszeństwa, gdy znajdujemy się na drodze podporządkowanej.

Kierowca pojazdu może otrzymać mandat w wysokości 300 zł i pięć punktów karnych za niewypuszczenie autobusu z zatoczki (oznaczonego przystanku).

PostNapisane: 18 sierpnia 2010, 22:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Zeby nie bylo OT
Jade sobie ze 3 lata temu na 2oo do fabryki. Przed spiacymi korek, wiec kulam sie powoli pomiedzy samochodami, powoli - bo ciasno.
Nagle, zupelnie nie wiem dlaczego - zahaczam manetka o lusterko samochodu obok :wstyd: . Lusterko sie sklada, widze, ze strat brak, ale dla spokoju ducha zatrzymuje sie przy kolesiu i pytam czy wsio OK.
koles: K*****wa ch**** jak jedzisz, zaraz ci zap*** ... itp itd
ja (zupelnie spokojnie odchylam szybke w kasku ) : Panie... kobiete bedziesz pan bil?
Koles: :zdziwko:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 19 sierpnia 2010, 21:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
korniq2, i woytex2 to ta sama osoba, tak wiec zgodnie z regulaminem leci bananik :) nastepny w kolejce jest bmwe36_16benzyna, za klepanie postow byle tylko siac zamieszanie, zmien swoje zachowanie albo Twoja kariera nie potrwa dlugo na tym forum.
OT wydzielone z 10 stron zrobily sie 4. kazdy widzi tytuł tematu prosze sie go trzymac :)

PostNapisane: 19 sierpnia 2010, 22:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
Santino nie za dużo usunoles? bylo sporo postów tam dotyczących tematu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1