BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Warszawiakom gratulujemy bus-pasu na trasie łazienkowskiej
PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 15:57 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Nie odpowiedziałeś, wskaż więc proszę odpowiedzi na pytania.
Wiem że masz problem z korzystaniem z witryny GUS'u, może i tu zapomniałeś wcisnąć 'wyślij'.

Wiem że masz problem z logiką ale nie wiedziałem że z czytaniem forum. Polecam guzik SZUKAJ, albo ponowne (tym razem powolne) przyczytanie ostatnich stron tego tematu.

Kyokushin napisał(a):
Badany przyrost naturalny obejmuje całą PL, więc jeżeli w całej PL nie wzrasta liczba mieszkańców, to i nie wzrośnie wyraźnie liczba samochodów (już jesteśmy w punkcie, że auto ma każdy kto chce, auta są ogólnodostepne).

Ale logika... Ty tak naprawdę rozumujesz? A Twoja żona nie dawno auta nie miała a już ma.. Czyżby ona jedyna była wyjątkiem? Moji znajomi obecnie mają jedno auto a planują drugie... Kojeny wyjątek??? Co się dzieje z tymi autami, któych dziesiątki jak nie setki są codziennie sprowadzane? Chyba nie myślisz że tyle samo aut dziennie ulega kasacji... :przestraszony:

Powiedz czego jeszcze ilość nie wzrośnie?

Kyokushin napisał(a):
Jeżeli będziemy iść tokiem rozumowania, że przy ujemnym wzroście naturalnym będzie rosnąć liczba aut w warszawie, to stwierdzimy że w Warszawie będzie ludzi bardzo mocno przybywać.
Jeżeli przyrost naturalny określa cały PL, będzie to oznaczać że w końcu będzie tylko Warszawa, poznikają wsie, małe miasteczka. (mamy jakąś ogólną pulę ludzi w PL)
Zahacza to o granice absurdu

Widzę że w dodatku widzisz czarne albo białe? Albo ludzi nie będzie przybywać wcale (dokładnie tyle samo ludzi umrze co przybędzie) albo zostanie tylko Warszawa? Rzeczywiście myślisz absurdalnie. Czy Ty będziesz miał ośmioro dzieci albo wcale?

Kyo, ja wiem że umiesz się poruszać po internecie to sprawdź pomiary ruchu w Wawie w 2000, 2005 i prognozę na 2010. Chyba już to piszę drugi raz? Wejdź i obal moje tezy. Zamiast pisać posty od czapy, wejdź, wklej wyniki i nie pozostaw na mnie suchej nitki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 18:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
KotSylwester napisał(a):
greenevil, super infrastruktura - jedyna stolica w europie, która nie ma koleji do portu lotniczego :) Dodajmy że dworzec pod lotniskiem czeka od lat gotowy.... :rotfl:

A PKP Linie Kolejowe jest monopolista i robi wielkie problemy jak jakaś firma poza PKP Cargo chce wejśc w transport dorgą kolejową... Dlatego Tiry na Tory w Polsce nie wychodzi... PKP Cargo "Nie umi" i innym nie da.

Wiedzialam, ze na cos zapomnialam odpowiedziec ;)
Kocie. Tory kolejowe przebiegaja obok lotniska. Czemu w odleglosci kilkuset metrow a nie obok... coz. Pewno kwestie obronnosci :rotfl: przy powstawaniu, a w rzeczywistosci IIIRP, to kwestia niewydolnosci PKP. (czy to zbitej, czy rozbitej, moloch - a raczej zupelny brak myslenia zarzadczego jest ten sam)

Chodzi mi raczej o lezace odlogiem, lub prawie odlogiem kilometry torow, ktore powstaly, gdy w Wawie powstaly czesci fabryczne - na Zoliborzu, Hucie, Sluzewcu, Woli, Bemowie... o praskiej stronie nie wspominajac. Czemu nie ma pociagow laczacych np. Tluszcz z Gdanskim? Linie Piaseczynska z Wola?
Ja pracujac na rzeczonym Sluzewcu, dlugo mialam fajne polaczenie - z Rembertowa prawie pod febrykie dojezdzalam KM w ciagu 35 minut. Pociag pusty nie jezdzil... no ale w ramach dbania o zbiorkom ktos go wywalil z rozkladu i chcac dostac sie do febryki komunikacja musze poswiecic na to 1,5 h (dziekuje, postoje). Wole wiec doturlac sie do roboty na 7 rano, samochodem (na 7 coby w korkach nie stac.)

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 19:20 
W Wawce powinny być winietki dla mieszkańców i intruzów i tyli.

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 20:06 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Wiem że masz problem z logiką ale nie wiedziałem że z czytaniem forum. Polecam guzik SZUKAJ, albo ponowne (tym razem powolne) przyczytanie ostatnich stron tego tematu.

Powtórzę po raz kolejny. Naucz się obsługiwać przeglądarkę internetową :rotfl:
O logiczny myśleniu wspominać nie muszę :)

KotSylwester napisał(a):
Ale logika... Ty tak naprawdę rozumujesz? A Twoja żona nie dawno auta nie miała a już ma.. Czyżby ona jedyna była wyjątkiem? Moji znajomi obecnie mają jedno auto a planują drugie... Kojeny wyjątek??? Co się dzieje z tymi autami, któych dziesiątki jak nie setki są codziennie sprowadzane? Chyba nie myślisz że tyle samo aut dziennie ulega kasacji... :przestraszony:

Powiedz czego jeszcze ilość nie wzrośnie?

A co ja napisałem na poprzedniej stronie?

Czytałeś? Ze zrozumieniem czy bez?

KotSylwester napisał(a):
Widzę że w dodatku widzisz czarne albo białe? Albo ludzi nie będzie przybywać wcale (dokładnie tyle samo ludzi umrze co przybędzie) albo zostanie tylko Warszawa? Rzeczywiście myślisz absurdalnie. Czy Ty będziesz miał ośmioro dzieci albo wcale?

Otwórz umysł, nie zacietrzewiaj się :)
Poza czarnym i białym, oraz szarością której postrzeganiem się chełpisz, są jeszcze kolory.

greenevil napisał(a):
Kyokushin, obawiam sie, ze Twoje zalozenie dotyczace liniowej zaleznosci ilosci samochodow do ludnosci w Wawie jest bledne ;)
I nie mowie tylko o centrum Default City, wez pod uwage. Konia z rzedem temu, kto jadac np dolinka o 8 rano nie klnie pod nosem. (to w ramach migracji firm z centrum)

:)

Nigdzie nie napisałem że zależność jest liniowa, zmiennych jest dużo i trzeba patrzeć nie w kontekście tak/nie, jak robi to Radek, tylko kolorowo ;)

Widzisz, napisałem, że mamy słabą infrastrukturę drogową i dlatego jest jak jest, tu nie o ilość chodzi, bo wyraźnie bardziej ona nie wzrośnie.

Odnośnie migracji firm i dolinki.. jeżeli masz na myśli przelot przez miasto po to by pojechać za nie do pracy (bo firma przeniosła siedzibę w przeciwnym kierunku - np jadąc z gocławia dolinką w stronę Piaseczna) to rozwiązaniem jest obwodnica - której nie ma, a którą nie jest problem dobudować (w sensie jest jak i jest gdzie).
Obwodnica bardzo dużo by załatwiła, wiele osób nie przebijało by się przez miasto (bo poco skoro nie jadą do niego) tylko jechało naokoło.

Idąc dalej, co robi w tym przypadku bus-pas? Tylko pogarsza sytuację.
Już tłumaczę dlaczego - ponieważ ruch który idzie przez miasto (z obu przeciwnych kierunków) jest przytykany ograniczeniem pasu - tutaj osoby jadące nie przesiądą się w autobus, bo może nie być takich optymalnych linii dla nich (do centrum są, ale praga-płd - piaseczno - to już pewnie z konkretnymi przesiadkami i lepiej w korku odstać)

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 21:17 
Przyjaciel forum

Kyokushin, Ja bym sie generalnie zgodzila, oprocz ilosci samochodow kozystajacych z wawy. W linku, ktory podalam masz dosc wyrazna symulacje rozwoju ruchu drogowego ;)
Co do infrastruktury... taki life. Bylo nie bylo wiekszosc Stolicy byla projektowana wtedy kiedy byla..
Co do obwodnicy - owszem rozwiaze problem ruchu tranzytowego, czesciowo tez problem ruchu "z konca do konca" wawy, jednak nadal nie rozwiaze klopotu, ze trzeba poprostu do miasta z wielu powodow wjechac. A tu potrzebna jest wydolny zbiorkom. No konia z rzedem temu, kto w obecnych czasach pcha sie do centrum samochodem, zamiast np. tramwajem.
Ja sama Bylam w szoku - musialam pojechac kolo ronda ONZ. Sa wakacje, wiec myslalam, ze na tramwaj czekac bede jakies dwa dni. Jakie bylo moje zdziwienie, gdy trase Wileniak -> ONZ przebylam w ciagu 15minut. (na szukanie miejsca pewno stracilabym 2 razy wiecej czasu)

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 22:35 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
greenevil napisał(a):
W linku, ktory podalam masz dosc wyrazna symulacje rozwoju ruchu drogowego ;)

Właśnie zobaczyłem - niezbyt ciekawie to wygląda. Ale pustej powierzchni jeszcze jest, można drogi budować. Oczywiście temat centrów miast jest bliski zamknięcia.

greenevil napisał(a):
A tu potrzebna jest wydolny zbiorkom. No konia z rzedem temu, kto w obecnych czasach pcha sie do centrum samochodem, zamiast np. tramwajem.

Wiesz co, tutaj wydaje mi się że rozwój podziemnej infrastruktury drogowo-parkingowej by załatwił sprawę.
Zamiast iść w górę, bo nawet nie bardzo jest jak, to iść w dół - tyle że to już są bardzo grube inwestycje - kopanie tuneli pod miastem.
Jak z metrem mamy taki problem że przez 60 lat powstała jedna nitka, to co dopiero puszczenie wielopasmowego tunelu pod miastem.
Ja bym się poruszał powiedzmy nawet motocyklem, powiedzmy że nie codziennie w pracy muszę wyglądać tiptop, w dni w których mógłbym być na sportowo, brałbym motocykl... tyle że w naszym klimacie to strzał w kolano, bo zima, deszcze, zimno, ślisko, ciemno... a jak widno to są wakacje i luźno w mieście, więc problem sam się rozwiązuje.

Zbiorkom powinien być jak najbardziej, czysty i przyjemny, bo wiele ludzi skusi się na to, dzięki temu i ja będę miał drogi luźniejsze. Tylko fajnie by było jakby ten przyjemny zbiorkom nie był realizowany kosztem tych, którzy nie chcą albo nie jest im na rękę korzystać ze zbiorkomu.
I to jest właśnie clue tej dyskusji.

Tak naprawdę, zbiorkom to metro, ewentualnie tramwaje, nie autobusy i buspasy.
Dorobiwszy jeszcze po 2-3 nitki PP i WS z w miarę gęstymi stacjami, aut by ubyło.

Do centrum zawsze jadę autem, bo wszędzie jeżdżę autem. Po prostu jest szybciej, mimo że drożej, ale czas to pieniądz. Czasami jest problem stanąć blisko miejsca docelowego - ale to rozwiązały by podziemne parkingi - inwestycja dużo mniejsza niż podziemne drogi.
Ale właściwie też, poruszam się po centrum w godzinach 'pracy' i właściwie zawsze jakieś miejsce znajdę i nie muszę długo ćwikać pieszo.

PostNapisane: 29 sierpnia 2010, 23:32 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Wiesz co, tutaj wydaje mi się że rozwój podziemnej infrastruktury drogowo-parkingowej by załatwił sprawę.
Zamiast iść w górę, bo nawet nie bardzo jest jak, to iść w dół - tyle że to już są bardzo grube inwestycje - kopanie tuneli pod miastem.

Na terenie przedwojennej Wawy z tym jest duzy klopot - nie dosc, ze z gleba... to jeszcze z nienacka zupelnie wyrastaja piwnice dawnych domostw, niewypaly i inne cuda. Obawiam sie, ze tutaj budowa tuneli dla ruchu kolowego moze byc nielada klopotem (co widac juz po budowie metra)

Kyokushin napisał(a):
Jak z metrem mamy taki problem że przez 60 lat powstała jedna nitka, to co dopiero puszczenie wielopasmowego tunelu pod miastem.

;) Nie przesadzaj z tymi 60 latami. Dlaczego do lat '90 trwalo to tak jak trwalo, to wiadomo. Potem robota wrecz ruszyla z kopyta, jak na polskie warunki, smiem twierdzic.

Kyokushin napisał(a):
Ja bym się poruszał powiedzmy nawet motocyklem, powiedzmy że nie codziennie w pracy muszę wyglądać tiptop, w dni w których mógłbym być na sportowo, brałbym motocykl... tyle że w naszym klimacie to strzał w kolano, bo zima, deszcze, zimno, ślisko, ciemno... a jak widno to są wakacje i luźno w mieście, więc problem sam się rozwiązuje.

Cza byc twardym a nie mietkim. W pracy mozna sie przebrac ;)
W tym roku sezon mi wypadl, ale normalnie smigam od kwietnia do pierwszych mrozow.
Choc fakt. Robote mam siedzaca i to na back-office, wiec poza szczegolnymi przypadkami mundurki mnie nie obowiazuja :)

Kyokushin napisał(a):
Do centrum zawsze jadę autem, bo wszędzie jeżdżę autem. Po prostu jest szybciej,
Ale właściwie też, poruszam się po centrum w godzinach 'pracy' i właściwie zawsze jakieś miejsce znajdę i nie muszę długo ćwikać pieszo.

Moze w tym jest caly sek. Ja od dawien dawna po Centrum poruszam sie albo na piechote, albo tramwajem. Dwa razy wybralam sie do Centruma samochodem w godzinach pracy. To ponad moja cierpliwosc. Jeden wielki korek i brak miejsca do parkowania :dobani:
Zanim moja fabryka wyniosla sie na ten koniec swiata jakim jest Sluzew, siedziba firmy byla na Woli (niedaleko wiezowca daewoo). Dojazd samochodem - a ze dwa dni w korku. Zbiorkomem - 10 minut pkp i 15 tramwajem.

Co do metra. Metro jest fajne.... pod warunkiem, ze trzeba dotrzec tylko w jego okolice. Na moim przykladzie - pomimo, ze teoretycznie do metra z roboty nie mam daleko (bodajze 5-6 przystankow) to ta opcja jest do bani bo... musze podjechac autobusem, ktory i tak sterczy w korku :mur:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 08:43 

Ręce opadają... Przypomniała mi się pewna zasada... Coś sobie wymyślić, opowiadać i samemu w to uwierrzyć.
Polecam artykuł: http://www.polityka.pl/nauka/czlowiek/1 ... mieci.read

Bo widzę że niektóry sobie cos wymyślą i samo zaczynają w to wierzyć.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 09:37 
Administrator

greenevil napisał(a):
;) Nie przesadzaj z tymi 60 latami. Dlaczego do lat '90 trwalo to tak jak trwalo, to wiadomo. Potem robota wrecz ruszyla z kopyta, jak na polskie warunki, smiem twierdzic.

No wiesz,do tej pory mamy jedną nitkę :)
Ciekawe kiedy puszczą coś na praską stronę Warszawy.

greenevil napisał(a):
Moze w tym jest caly sek. Ja od dawien dawna po Centrum poruszam sie albo na piechote, albo tramwajem. Dwa razy wybralam sie do Centruma samochodem w godzinach pracy. To ponad moja cierpliwosc. Jeden wielki korek i brak miejsca do parkowania :dobani:

Ogólnie miasto jest nieprzejezdne w konkretnych godzinach, gdy ludzie jadą do i w racają z.
Z takich moich faworytów, jeżeli chodzi o korki, to ul.Emilii Plater. Tam jak stoi, to stoi tak że można stać godzinę ;)
Ale tak normalnie, to da się poruszać, tragedii nie ma.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 10:21 
Częsty bywalec

KotSylwester, & Kyokushin, zluzujcie pośladki, umówcie się na piwo, pogadajcie i jak trzeba dajcie sobie łapki albo po mordzie, bo to się robi powoli wycieczka osobista, a nie dyskusja na temat.
Jak to ktoś kiedyś gdzieś tu napisał, szkoda miejsca na serwerach :P

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 10:39 

CoX, ja używam argumentów. Jak brakuje argumenów to się zaczynają wywody że ktoś nie umie korzystać z przeglądarki. Ja "pierwszy" wycieczek osobistych nie zaczynałem i zaczynam. Ale na wycieczki osobiste obojętny nie będę. Wczoraj poślady wyluzowałem bo pisać to samo 10 razy sensu nie ma, szczególnie jak po kazdym razie jest prośba o ponowną odpowiedź. :ok: Zresztą co ja mogę? Będzie pyskówka i temat zamkniety żebym nie mógł odpowiedź... jak w conajmniej dwóch w dziale skarg.

Do zobaczenia w innym temacie :ok:

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kyokushin napisał(a):
Nie widzę z tym problemu.
Komuś przestanie się podobać, wyniesie się poza miasto, w mieście będzie luźniej, każdy będzie zadowolony, i on i Ci od których się wyniósł. Win-win.

przepraszam, ale to ja mam wynieśc się ze swojego miasta, żeby zrobic miejsce przyjezdnym z ich samochodami? żartujesz sobie? Kyo, może Ty nie jestes specjalnie do Warszawy przywiązany i jest Ci obojętne, czy mieszkasz tu czy gdzie indziej, mnie obojetne to nie jest.

renoraines napisał(a):
Skoro nie stronisz od porównań, to porównaj zarobki w USA, w Norwegii i w Polsce ..., o cenach aut zwłaszcza w USA juz nie wspominając.

renoraines - kiedy mozna będzie się spodziewać, że wniesiesz cos mądrego do dyskusji? powoli staje sie to juz męczące...

Kyokushin napisał(a):
Ilość mieszkańców wawy obecna jest taka jak 15 lat temu...

tak... a te tysiace bloków postawionych w tym czasie stoi pustych... Kyo, rusz głowa, chyba nie jest Co to obce?? dam Ci prosty przykład. z 15 lat temu mocno uczestniczyłem w organizowaniu różnych ciekawych przedsięwzięć kulturalno-rozeywkowych w Warszawie. rzadko kiedy spotykało sie na nich ludzi spoza miasta. wszystkich sie znało... a teraz wejdź do pierwszego lepszego klubu - 90% jest przyjezdna. i co, myslisz, ze przyjechali pekaesem na zabawę? czy większość tu mieszka?

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:31 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):
CoX, ja używam argumentów. Jak brakuje argumenów to się zaczynają wywody że ktoś nie umie korzystać z przeglądarki. Ja "pierwszy" wycieczek osobistych nie zaczynałem i zaczynam. Ale na wycieczki osobiste obojętny nie będę.

Wiem Kocie, widzę :)

KotSylwester napisał(a):
Wczoraj poślady wyluzowałem bo pisać to samo 10 razy sensu nie ma, szczególnie jak po kazdym razie jest prośba o ponowną odpowiedź.

No właśnie 3 ostatnie strony to jest jedno i to samo ubrane w coraz to ładniejsze słowa :hyhy:

KotSylwester napisał(a):
Zresztą co ja mogę? Będzie pyskówka i temat zamkniety żebym nie mógł odpowiedź... jak w conajmniej dwóch w dziale skarg.

Ja też mam tylko różowy nick :rotfl:

bierute napisał(a):
a teraz wejdź do pierwszego lepszego klubu - 90% jest przyjezdna. i co, myslisz, ze przyjechali pekaesem na zabawę? czy większość tu mieszka?

Może warszaFka bawi się w innych klubach ? :cwaniak:

Jak czytam tu poniektórych, jak to boją się wsiąść do autobusu czy metra bo tam sami spoceni, obcierający się o was zboczeńcy jeżdzą, to ja się zastanawiam czy ja w tym samym mieście mieszkam co wy :niepewny:
Trochę pokory szanowni warszaFiacy :padam:

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:37 
Administrator

Wymy
KotSylwester napisał(a):
Jak brakuje argumenów to się zaczynają wywody że ktoś nie umie korzystać z przeglądarki.

A umiesz? :)
Jak umiesz o wejdź na stronę GUSu i pokaż mi statystyki które prosiłem byś sobie znalazł.

bierute napisał(a):
przepraszam, ale to ja mam wynieśc się ze swojego miasta, żeby zrobic miejsce przyjezdnym z ich samochodami? żartujesz sobie? Kyo, może Ty nie jestes specjalnie do Warszawy przywiązany i jest Ci obojętne, czy mieszkasz tu czy gdzie indziej, mnie obojetne to nie jest.

bierute, nie odebrałeś tego co napisałem tak jak bym chciał, jesteśmy w tej kwestii podobnego zdania.

CoX napisał(a):
Jak czytam tu poniektórych, jak to boją się wsiąść do autobusu czy metra bo tam sami spoceni, obcierający się o was zboczeńcy jeżdzą, to ja się zastanawiam czy ja w tym samym mieście mieszkam co wy :niepewny:

Jedź do pracy latem w garniaku komunikacją miejską z laptopem, gdzie masz jakieś spotkanie :)
Na bank dojedziesz świeżutki i nieprzesiąknięty duchem miasta :)

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:43 
Częsty bywalec

Kyokushin, tak nawiasem, bo mi się przypomniało. Kiedyś mieszkałem obok Ciebie, bo widywałem codziennie Twoje 5er i jeździłem łazienkowską również codziennie. Wczoraj przeleciałem tą trasą pierwszy raz po jakieś 2 letniej przerwie i powiem Ci tak: w porównaniu z tym co było wcześniej...rewelacja !!
Asfalcik świeży, w miejscu gdzie się zjeżdza z Armii Ludowej w Waryńskiego w stronę centrum kiedyś były takie dziury, że zawsze bałem się czy mi koło nie odpadnie... A teraz kulturka, jest miło :)

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:46 
Administrator

CoX napisał(a):
Kyokushin, tak nawiasem, bo mi się przypomniało. Kiedyś mieszkałem obok Ciebie, bo widywałem codziennie Twoje 5er i jeździłem łazienkowską również codziennie. Wczoraj przeleciałem tą trasą pierwszy raz po jakieś 2 letniej przerwie i powiem Ci tak: w porównaniu z tym co było wcześniej...rewelacja !!
Asfalcik świeży, w miejscu gdzie się zjeżdza z Armii Ludowej w Waryńskiego w stronę centrum kiedyś były takie dziury, że zawsze bałem się czy mi koło nie odpadnie... A teraz kulturka, jest miło :)

Pojedź sobie łazienkowską od pomnika lotnika, do rozdroża :ok:
Ja codziennie śmigam łazienkowskim z Wisłostrady na Pragę, jest OK, poza dwoma łączeniami mostu po stronie praskiej ;)
Następnie jest mega wyrwa na pasie do skrętu prawo przy rawarze, już od kilku lat tam jest.

Podobało mi się jak po tej ulewie w jedną noc zmienili nawierzchnię na odcinku Fieldorfa-Poligonowa.
Jak chcą to mogą ;)

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:48 
Częsty bywalec

Kyokushin napisał(a):
Jedź do pracy latem w garniaku komunikacją miejską z laptopem, gdzie masz jakieś spotkanie Na bank dojedziesz świeżutki i nieprzesiąknięty duchem miasta

Codziennie jeżdzę w garniaku z laptopem w ręku ( niestety praca w samym centrum :/ ), zdarza mi się czasami jechać autobusem, bo UWAGA UWAGA --> jest znacznie szybciej. Czasami zdarzy się też ważne spotkanie. Mam chyba gorzej niż Ty, bo przeciskam się Modlińską, wyjeżdzam z pętli więc zdejmuję marynarkę, siadam sobie wygodnie w klimatyzowanym autobusie i za 15-20 minut wysiadam przy metrze.

Ducha miasta na sobie raczej nie odczuwam.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:53 
Administrator

Jakiś czas jeździłem w okolice Nowogrodzkiej, komunikacją miejską, akurat mi pasowało tak, nawet pisałem w tym temacie. Byłem szybko (podobnie jak autem), ale taniej i nie było kłopotu z parkometrami.

Właściwie to narzekać na co nie miałem, ale podróż z laptopem w garniaku i to jeszcze w sposób taki że nikt by się na mnie nie pchał - nie była realna, na szczęście nie zawsze muszę tak iść do pracy, więc dawałem radę. Czy tramwaj czy autobus - dużo ludzi po prostu a wielu z nich do biletu powinno dezodorant dostawać.

Ja jestem za tym aby był wybór, nie dyskryminujący żadnej ze stron.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 11:58 
Częsty bywalec

Kyokushin napisał(a):
Jakiś czas jeździłem w okolice Nowogrodzkiej, komunikacją miejską, akurat mi pasowało tak, nawet pisałem w tym temacie. Byłem szybko (podobnie jak autem), ale taniej i nie było kłopotu z parkometrami.Właściwie to narzekać na co nie miałem, ale podróż z laptopem w garniaku i to jeszcze w sposób taki że nikt by się na mnie nie pchał - nie była realna, na szczęście nie zawsze muszę tak iść do pracy, więc dawałem radę. Czy tramwaj czy autobus - dużo ludzi po prostu a wielu z nich do biletu powinno dezodorant dostawać.

Z tego co pamiętam, to komunikacja w miejscu w którym mieszkasz była nieźle zorganizowana, naprawde wszędzie można było dojechać dość sprawnie i co najważniejsze metro dość blisko :)

Ja mam tylko problem jeżeli chodzi o powroty, pracuje codziennie do 17, dlatego planuje zawsze sobie coś po pracy typu siłownia, basen, tenis, squosh, jakiś obiad i wracam kiedy jest luźniutko :)

Kyokushin napisał(a):
Ja jestem za tym aby był wybór, nie dyskryminujący żadnej ze stron.

Rozumiem, tyle że w tym momencie nie ma chyba technicznej możliwości, żeby tego od tak w warszawie dokonać. Jakby można było przebudować te wszystkie ślimaki na łazienkowskiej zamykając ruch na jakiś czas, pewnie było by dużo szybciej. Tyle że wtedy, pewnie dla prawie całego miasta zakończyłoby się to komunikacyjnym paraliżem.

Ostatnio edytowano 30 sierpnia 2010, 12:03 przez CoX, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:01 

Kyokushin, Dwunasty raz napiszę: Jeżeli to Twój argument to sam go zaprezentuj. Ale wiem że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem co już wielokrotnie udowodniłeś na forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1