BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Warszawiakom gratulujemy bus-pasu na trasie łazienkowskiej
PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:11 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Kyokushin, Dwunasty raz napiszę: Jeżeli to Twój argument to sam go zaprezentuj. Ale wiem że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem co już wielokrotnie udowodniłeś na forum.

Nie umiesz odpowiadać na pytania i obsługiwać przeglądarki.
Z formułowaniem pytań również masz problem.

Od ponad pół roku jako chyba jedyna osoba masz problem z korzystania z forum, ale nie dziwię się, jak nie umiesz skorzystać z witryny GUS'u.
W kwestii rozumienia słów pisanych, przeczytaj sam siebie i napisz czy z twoich postów coś konkretnego wynika?

CoX napisał(a):
naprawde wszędzie można było dojechać dość sprawnie i co najważniejsze metro dość blisko :)

Tylko do przystanku trzeba było dojść i ewentualnie poczekać na zbiorkoma, a wtenczas to ja autem do pracy prawie dojeżdżam ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:13 
Częsty bywalec

Kyokushin napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Kyokushin, Dwunasty raz napiszę: Jeżeli to Twój argument to sam go zaprezentuj. Ale wiem że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem co już wielokrotnie udowodniłeś na forum.

Nie umiesz odpowiadać na pytania i obsługiwać przeglądarki.
Od ponad pół roku jako chyba jedyna osoba masz problem z korzystania z forum, ale nie dziwię się, jak nie umiesz skorzystać z witryny GUS'u.
W kwestii rozumienia słów pisanych, przeczytaj sam siebie i napisz czy twoich postów coś konkretnego wynika?

A wy ciągle jak dzieci... :spi:

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
CoX napisał(a):
bierute napisał(a):
a teraz wejdź do pierwszego lepszego klubu - 90% jest przyjezdna. i co, myslisz, ze przyjechali pekaesem na zabawę? czy większość tu mieszka?

Może warszaFka bawi się w innych klubach ? :cwaniak:
(...)
Trochę pokory szanowni warszaFiacy :padam:

CoX, twoja wypowiedź jest dla mnie niezrozumiała. nie wiem co nazywasz mianem warszaFki - czy osoby przyjezdne? - a skoro piszę, że 90% osób jakie widzę sa przyjezdnymi, to co ma oznaczać, ze się bawia "w innych klubach"?

Kyokushin napisał(a):
bierute, nie odebrałeś tego co napisałem tak jak bym chciał, jesteśmy w tej kwestii podobnego zdania.

no to albo ja coś pochrzaniłem, albo nie -ja :)

abstrahując od powyzszego:

nie zastanawiające jest że np w takij Holandii, w Amsterdamie szczególnie tyle ludzi, niezaleznie od statusu i stanowiska, jeździ do pracy rowerem? i nie mówie tu tylko o kurierach i barmanacj, ale tez o dyrektorach banków, księgowych i użędnikó pocztowych? W takim Amsterdamie nikt przy zdrowych zmysłach autem nie jeździ. wiem, bo spędzałem tam sporo czasu (moja była mieszkała tam 10 lat, i nadal mieszka) i miałem okazję znac wielu mieszkańców z róznych sfer...

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:20 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
bierute napisał(a):
nie zastanawiające jest że np w takij Holandii, w Amsterdamie szczególnie tyle ludzi, niezaleznie od statusu i stanowiska, jeździ do pracy rowerem? i nie mówie tu tylko o kurierach i barmanacj, ale tez o dyrektorach banków, księgowych i użędnikó pocztowych? W takim Amsterdamie nikt przy zdrowych zmysłach autem nie jeździ. wiem, bo spędzałem tam sporo czasu (moja była mieszkała tam 10 lat, i nadal mieszka) i miałem okazję znac wielu mieszkańców z róznych sfer...

:zdrowko:

Tak już zupełnie poważnie mówiąc, nie widziałbym problemu jakbym miał tak do 3km dojeżdżać sobie do pracy rowerem, powiedzmy że raz autkiem, raz rowerkiem, w zależności od dnia.
Zdrowo, szybko, tanio i poniekąd wygodnie.
Nie wiem jaki jest ogólnie klimat w Holandii w kwestii deszczu, ale u nas jak co chwila pada to mogło by to być upierdliwe.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:25 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin, To Ty udowodniłeś nam że:
Nie rozumiesz odpowiedzi.
Pytasz wielokrotnie o to samo i nie umiesz znaleźć odpowiedzi jak Ci się nie wypunktuje.
Nie umiesz naprawiać forum. Zaprzeczas że coś nie działa, potem dumnie ogłaszasz że już działa i zaprzeczasz że była usterka.
Swoją niewiedzę i brak argumentacji zastępujesz dziecięcym krzykiem.
Jak nie masz argumentów to zaczynasz personalne wycieczki - w tym temacie udowodniłeś wielokrotnie.
Do tego masz kompleks władzy i zerową pewność siebie.

Dobrze że na forum się nie jąkasz.
Tylko się nie rozbecz na forum.

Dodam jeszcze że widzisz że Twój głos w sporze jest znikomy, to załatawiasz mi przez Reno bana na forum.

Ostatnio edytowano 30 sierpnia 2010, 12:30 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:29 
Częsty bywalec

bierute napisał(a):
CoX, twoja wypowiedź jest dla mnie niezrozumiała. nie wiem co nazywasz mianem warszaFki - czy osoby przyjezdne? - a skoro piszę, że 90% osób jakie widzę sa przyjezdnymi, to co ma oznaczać, ze się bawia "w innych klubach"?

Bo teraz w Warszawie tworzy się taki trend, że rdzenni mieszkańcy nie chcą bawić się z proletariatem przyjezdnym. Podobnie jak niektórzy nie chcą jeździć autobusami, czy metrem, bo uważają to w pewien sposób za uwłaczające ich osobie. Tę grupę ludzi nazywam warszaFką.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:47 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
CoX napisał(a):
Bo teraz w Warszawie tworzy się taki trend, że rdzenni mieszkańcy nie chcą bawić się z proletariatem przyjezdnym. Podobnie jak niektórzy nie chcą jeździć autobusami, czy metrem, bo uważają to w pewien sposób za uwłaczające ich osobie. Tę grupę ludzi nazywam warszaFką.

A to gdzie są takie kluby w których niema prowincji :) ?

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
CoX napisał(a):
bierute napisał(a):

Po zawodach.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:54 
Częsty bywalec

Bobby_Valentino napisał(a):
A to gdzie są takie kluby w których niema prowincji ?

Ostatnio zahaczyłem o klub Space, nie wiem czy byłeś, całkiem tam tłusto było, wszyscy z którymi rozmawiałem byli ze stolicy. Poza tym, mały Heineken 24 PLN, też jest odstraszający dla raczej biedniejszej społeczności z prowincji.

Generalnie chodzi mi o wątpliwość stwierdzenia Bierute'a. Bo nie wyobrażam sobie metody, którą bada pochodzenie ludzi w klubie. Wpadasz, widzisz jakies 300 ludzi i podchodzisz po kolei i sie pytasz "siema, skąd jesteś ??" ;)

Ostatnio edytowano 30 sierpnia 2010, 12:57 przez CoX, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 12:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Jakaś selekcja tam jest pewnie.

Z drzewem genealogicznym do 5 pokoleń wstecz i aktami urodzenia tych osób trzeba przyjść.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:00 

CoX napisał(a):

Ostatnio zachaczyłem o klub Space, nie wiem czy byłeś, całkiem tam tłusto było, wszystkich z którymi rozmawiałem byli ze stolicy. Poza tym, mały Heineken 24 PLN, też jest odstraszający dla raczej biedniejszej społeczności z prowincji.

Generalnie chodzi mi o wątpliwość stwierdzenia Bierute'a. Bo nie wyobrażam sobie metody, którą bada pochodzenie ludzi w klubie. Wpadasz, widzisz jakies 300 ludzi i podchodzisz po kolei i sie pytasz "siema, skąd jesteś ??" ;)

I rozumiem że przed wejściem proszą o dowód i sprawdzają miejsce urodzenia ? W Platynie ceny są jeszcze lepsze a ciężko spotkać kogoś z Warszawy. Nie wiem co złego jest w tym że rdzenni Warszawiacy nie chcą się bawić z przyjezdnymi z prowincji ?

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:04 
Częsty bywalec

I rozumiem że przed wejściem proszą o dowód i sprawdzają miejsce urodzenia ?

Czytaj między wierszami, chodzi mi że nie da się sprawdzić ile ludzi w klubie jest ze stolicy, a ile spoza, łapiesz ?

Nie wiem co złego jest w tym że rdzenni Warszawiacy nie chcą się bawić z przyjezdnymi z prowincji ?

To, że Hittler nie chciał bawić się z żydami to też na początku nie było nic złego. Jeżeli Twoim zdaniem pochodzenie człowieka decyduje o tym kim jest, to gratuluje podejścia :ok:

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:07 

CoX napisał(a):

Czytaj między wierszami, chodzi mi że nie da się sprawdzić ile ludzi w klubie jest ze stolicy, a ile spoza, łapiesz ?[/quote]

No nie łapię bo to ty napisałeś że ludzie z wawy nie chcą się bawić z prowincją ale jak widzę to jakieś mgliste teorie wysnułeś :)

Nie wiem co złego jest w tym że rdzenni Warszawiacy nie chcą się bawić z przyjezdnymi z prowincji ?

To, że Hittler nie chciał bawić się z żydami to też na początku nie było nic złego.[/quote]

:rotfl: Stary lecz się ! :rotfl: Kolejny z kompleksem przyjezdnego :rotfl:

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:09 
Zacna persona forum

CoX napisał(a):

Ostatnio zahaczyłem o klub Space, nie wiem czy byłeś, całkiem tam tłusto było, wszyscy z którymi rozmawiałem byli ze stolicy. Poza tym, mały Heineken 24 PLN, też jest odstraszający dla raczej biedniejszej społeczności z prowincji.

CoX, wnioskuję, żeś młody :D

jak latasz po mieście od dobrych 20 lat, udzielasz się, organizujesz, bywasz, jesteś, zapraszasz, jestes zapraszany, grasz muzykę, słuchasz jak graja przyjaciele, dokumentujesz, piszesz, plakatujesz - wtedy sie w takich sprawach orientujesz. Jak popijasz w klubie Space piwko za 24 złote - o takich sprawach nie wiesz. I pewnie wiedziec nie będziesz.

Kyokushin napisał(a):
:zdrowko:

Tak już zupełnie poważnie mówiąc, nie widziałbym problemu jakbym miał tak do 3km dojeżdżać sobie do pracy rowerem, powiedzmy że raz autkiem, raz rowerkiem, w zależności od dnia.
Zdrowo, szybko, tanio i poniekąd wygodnie.
Nie wiem jaki jest ogólnie klimat w Holandii w kwestii deszczu, ale u nas jak co chwila pada to mogło by to być upierdliwe.

Kyo - nie od razu Kraków zbudowano.

zdaję sobie sprawę, że co innego jechac do pracy rowerem w Amsterdamie, gdzie rower ma wszędzie pierwszeństwo, sa drogi, oznaczenia, parkingi itd itp. jedziesz w gajerku, nawet w deszcz - zakładasz jedynie pelerynke. co innego u nas - musisz liczyć sie z kałuzami, dziurami, krawężnikami, ochlapywaniem przez samochody, chamstwo i ignorancję kierowców. to dwa zupełnie inne rowerowe światy. ale od czegoś trzeba zacząć. najlepiej od zmiany mentalności, sposobu myslenia, przyzwyczajeń. za tym pójdzie potrzeba. jak się pojawi potrzeba - za nią pójda czyny. ja teraz mieszkam w Wilanowie. i wszędzie moge pojechac rowerem - wszędzie sa drózki. co innego jak mieszkałem na Ochocie - tam dróżek nie uswiadczysz. więc niby Warszawa i tu i tu, ale warunki jazdy inne. generalnie chodzi o zmiane przyzwyczajeń - ona wymusi zmiany infrastrukturalne, które umożliwią czerpanie coraz wiekszych przyjemności z porzucenia auta na parkingu...

Ostatnio edytowano 30 sierpnia 2010, 13:18 przez bierute, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:10 
Częsty bywalec

Stary lecz się ! Kolejny z kompleksem przyjezdnego

Kompleksy to mają właśnie warszawiacy, starając się na siłę odgrodzić od reszty ;)
Żeby dupa Cie nie piekła to nie pisałbyś w tym temacie.

bierute napisał(a):
jak latasz po mieście od dobrych 20 lat, udzielasz się, organizujesz, bywasz, jesteś, zapraszasz, jestes zapraszany, grasz muzykę, słuchasz jak graja przyjaciele, dokumentujesz, piszesz, plakatujesz - wtedy sie w takich sprawach orientujesz.

Nie wiem czym się zajmujesz, dlatego pytam, w jakis sposób badasz pochodzenie ludzi, którzy przychodzą do klubu.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:15 

Ten temat przypomina ten temat:

Więc pytam: Czy da sie to jakoś oficjalnie ogłosić bym mógł pławić się w chwale? :chytry:

Ostatnio edytowano 30 sierpnia 2010, 13:16 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:16 

CoX napisał(a):
Kompleksy to mają właśnie warszawiacy, starając się na siłę odgrodzić od reszty ;)
Żeby dupa Cie nie piekła to nie pisałbyś w tym temacie.

:rotfl: Ludzie się nie chcą z tobą bawić to od razu źli Warszawiacy :rotfl: Odgradzają się :rotfl:

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:18 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
to załatawiasz mi przez Reno bana na forum.

Ojej, nie rozpłacz się a najlepiej się komuś poskarż, może ktoś cię przytuli :rotfl: :rotfl: :rotfl: .

Skończ już się popisywać :) Jesteś monotematyczny, nudny i wszędzie dopatrujesz się teorii spiskowych.

KotSylwester napisał(a):
Kyokushin, To Ty udowodniłeś nam że:

Jak z dzieckiem. Ty, nie to Ty..... a dorosły chłop.

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:21 
Zacna persona forum

CoX napisał(a):

bierute napisał(a):
jak latasz po mieście od dobrych 20 lat, udzielasz się, organizujesz, bywasz, jesteś, zapraszasz, jestes zapraszany, grasz muzykę, słuchasz jak graja przyjaciele, dokumentujesz, piszesz, plakatujesz - wtedy sie w takich sprawach orientujesz.

Nie wiem czym się zajmujesz, dlatego pytam, w jakis sposób badasz pochodzenie ludzi, którzy przychodzą do klubu.

CoX - nie ważne czym się zajmuję (zawodowo) - ważne czy znam miasto i czy miasto zna mnie :) jak jest tak jak napisałem wyżej to po prostu znasz ludzi i ich przyzwyczajenia. i nie pisz o kompleksach Warszawiaków, bo to jest nieprawda. mam kupe przyjaciół przyjezdnych, bawie się z nimi, spotykam, namawiam na płacenie podatków w Warszawie i jazdę na rowerze :)

PostNapisane: 30 sierpnia 2010, 13:23 

bierute napisał(a):
CoX - nie ważne czym się zajmuję (zawodowo) - ważne czy znam miasto i czy miasto zna mnie

A co to znaczy? Rozwiń myśl.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 567 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1